Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Πέμπτη 18/4 στις 7 μμ στην Γερμανική Πρεσβεία


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

την Πέμπτη 18/4 στις 7 μμ στην Γερμανική Πρεσβεία (Υψηλάντου 10)

Την Παρασκευή 12/4, στο Βερολίνο, απαγορεύθηκε η διεξαγωγή του συνεδρίου για την Παλαιστίνη ενώ Παλαιστίνιοι και Εβραίοι σύνεδροι συνελήφθησαν αφού η αστυνομία έκοψε το ρεύμα στο κτήριο και εισέβαλλε για να εμποδίσει τις εργασίες του συνεδρίου.

Στη συνέχεια η Γερμανική Κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο στην Γερμανία σε επιστημονικές και πολιτικές προσωπικότητες που πήραν μέρος στο συνέδριο, μεταξύ των οποίων και του έλληνα πρώην υπουργού και βουλευτή Γιάννη Βαρουφάκη, Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 και ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κόμματος DiEM25.

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων» καταγγέλλει την Γερμανική Κυβέρνηση για τα πρωτόγνωρα κατασταλτικά μέτρα ενάντια σε ειρηνικούς ευρωπαίους πολίτες που στερούνται το δικαίωμα του λόγου και το δικαίωμα στην συλλογική δράση.

Καταγγέλλουμε το μίσος της Γερμανικής Κυβέρνησης, η οποία στηρίζει την εθνοκάθαρση που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, που πουλά όπλα και προσφέρει διπλωματική στήριξη στο σιωνισμό.

Η ποινικοποίηση ακόμη και μιας αθώας συνεδριακής εκδήλωσης συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, οι διώξεις ανθρώπων που στέκονται στο πλευρό του είναι σημάδι ευρύτερων αντιδραστικών πολιτικών αλλαγών που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη. Η διακοπή του συνεδρίου από τη γερμανική αστυνομία αποτελεί συνέχεια και κορύφωση των κατασταλτικών κινήσεων και απαγορεύσεων ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, σε όλη την Ευρώπη.

Η εμπλοκή τη

ή της Ευρώπης στην Παλαιστινιακή γενοκτονία δεν περιορίζεται στην πώληση όπλων αλλά με διάφορα προσχήματα συμμετέχει με στρατιωτικές, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις άλλοτε καλύπτοντας τα νώτα του σιωνιστικού μορφώματος ώστε ανεμπόδιστα να ολοκληρώσει την εθνοκάθαρση και άλλοτε παίρνοντας μέρος ενεργά στο αμυντικό σύστημα του Ισραήλ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενεργό ρόλο σε όλο αυτό παρέχοντας για την υποστήριξη των σιωνιστών, έδαφος με στρατιωτικές βάσεις, πολεμικά πλοία στην Ερυθρά θάλασσα και διπλωματική υποστήριξη.

Ταυτόχρονα ξυλοφορτώνει διαδηλωτές που καταγγέλλουν το έγκλημα της συντελούμενης γενοκτονίας και ποινικοποιεί ακόμη και την χρήση της Παλαιστινιακής σημαίας.

Απέναντι σε αυτό το κυνήγι μαγισσών που μεθοδεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα με στόχο την κατάπνιξη κάθε διεθνιστικής έκφρασης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων» με συγκέντρωση απέναντι από την βουλή στο Σύνταγμα εδώ και 20 Σάββατα αντιτάσσει την συνεχή και συνεπή καμπάνια της κατά της γενοκτονίας που συντελείται στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις με την στήριξη όλης της ΕΕ.

Καλούμε

Σε συμμετοχή και στήριξη τα εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, φορείς και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 18/4 στις 7 μμ στην Γερμανική Πρεσβεία (Υψηλάντου 10)

- Κάτω τα χέρια από το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

- Να αρθούν οι φασιστικής έμπνευσης περιορισμοί της Γερμανικής κυβέρνησης κατά του Γ. Βαρουφάκη και σε κάθε αλληλέγγυο στο αγώνα της Παλαιστίνης

- Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα μας.

- Καμία εμπλοκή της χώρας και καμία αποστολή έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

- Να γυρίσει πίσω τώρα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

16/4/2023

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου