Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σκοτεινή υπόθεση στη Νίσυρο: Τουλάχιστον έξι παιδιά κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση

Σκοτεινή υπόθεση στη Νίσυρο: Τουλάχιστον έξι παιδιά κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση

Λύνεται το "κουβάρι" μετά την καταγγελία πατέρα που κινδυνεύει με απέλαση
Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Νισύρου η υπόθεση αλλοδαπού που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από υπάλληλο του αρχαιολογικού μουσείου και τώρα κινδυνεύει με απέλαση.

Την καταγγελία του πατέρα επιβεβαίωσε μιλώντας στο Mega ο Γιάννης Κουλάκης, διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Νισύρου, αναφέροντας ότι ο καταγγελλόμενος ως δράστης έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια στο αρχαιολογικό μουσείο και διαμένει μόνιμα στο νησί, ενώ έχει οικογένεια στην Αθήνα. “Μέσω της υπηρεσίας μας ξεκινήσαμε τις θεσμικές διαδικασίες και σήμερα έρχεται κλιμάκιο ψυχολόγων και κοινωνική λειτουργός. Χθες εμείς κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Ξεκίνησε το γαϊτανάκι να λύνεται και πολύ περισσότερα παιδιά ανοίχτηκαν και μιλήσανε, δηλαδή οι προεκτάσεις ενδεχομένως είναι πολύ μεγάλες. Τα πράγματα δυστυχώς από αυτά που βγαίνουν και θα βγουν και στην πορεία είναι πολύ χειρότερα, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να μιλήσω”, δήλωσε.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι καταγγελίες κατά του 50χρονου υπαλλήλου αφορούν τόσο σε παιδιά δημοτικού, όσο και σε παιδιά του γυμνασίου, και είναι τουλάχιστον έξι τα παιδιά που έχουν μιλήσει για κακοποίηση από τον συγκεκριμένο άνδρα.

Όσον αφορά στον πατέρα του παιδιού που έκανε την καταγγελία, ο κ. Κουλάκης γνωστοποίησε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την αστυνομία ότι θα ξεκινήσει σήμερα η διαδικασία ταυτοποίησης των χαρτιών του, ώστε να μην κινδυνεύσει με απέλαση.

/www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου