Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

5η ΑΜ Ταξιαρχία: Υποχρεώνουν τους φαντάρους που γνωρίζουν από χωματουργικές εργασίες ή έχουν μηχανήματα να εργαστούν για τα στρατόπεδα τους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Υποχρεώνουν τους φαντάρους που γνωρίζουν από χωματουργικές εργασίες ή έχουν μηχανήματα να εργαστούν για τα στρατόπεδα τους.
Τους υπόσχονται τιμητικές άδειες σαν αποζημίωση για τα μέσα/υλικά/εργασία, αλλά στο τέλος τους φωνάζουν και τους λένε πως "δεν μπορούμε να σου δώσουμε άδεια γιατί ανήκεις σε άλλη μονάδα ή τι θα πουν οι άλλοι στρατιώτες κλτ.
Αίσχος.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Ουσιαστικά η καταγγελία αυτή αποδεικνύει τι σημαίνει το Φιλανδικό Μοντέλο που θέλουν να επιβάλλουν οι Υπουργοί Άμυνας Δένδιας και Κεφαλογιάννης.
Μια Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία απέραντης οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης που θα εξοικονομεί οικονομικά κονδύλια στον Στρατό και το αστικό κράτος.
Οι Ανώτεροι Αξιωματικοί βγάζουν φωτογραφίες περιγράφοντας το έργο τους -δηλαδή ότι έγινε με τον κόπο των Απλήρωτων φαντάρων- και από την άλλη μεριά η ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία -για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των πλημμυρών κλπ-  καλύπτει τα κενά του κρατικού μηχανισμού λόγω Ιδιωτικοποιήσεων και Μνημονίων με την εργασία των Σκλάβων συνφάνταρων.

Θυμίζουμε την προηγούμενη καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: 
5η ΑΜ Ταξιαρχία: Παράλογες διαταγές, παραλείψεις και εγκληματικά λάθη-Φαντάροι Λιποθυμούν και τους απειλούν με Τιμωρία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Αρμόδιοι Αξιωματικοί της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας πεζικού στα Χανιά διέταξαν την υποχρεωτική πρωινή γυμναστική από όλο το στρατιωτικό προσωπικό. 
Εγώ υπηρέτησα και στο Ρέθυμνο σαν νέοσυλλεκτος/ΣΠΕΝ αλλά και στο Ηράκλειο, στην εκπαίδευση ειδικότητας και μετέπειτα τοποθετήθηκα σε μονάδα εκεί μέχρι να απολυθώ.
Διαπίστωσα τόσο εγώ όσο και αρκετοί συνάδελφοι μια σειρά από παραλείψεις και εγκληματικά λάθη που κανείς δεν έδωσε σημασία αλλά ευτυχώς δεν έχουμε (ακόμη) θρηνήσει θύματα. 

1: λήψη πρωινού πριν την γυμναστική με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να κάνουν εμετούς καθώς γυμνάζονται ή να ζαλίζονται ή να λιποθυμούν. Αυτό γίνεται διότι κανείς από αυτούς που αποφασίζουν δεν γνωρίζει από αθλητική φυσιολογία αφού ουδέποτε ήταν αθλητές αλλά μάθανε να εκτελούν στρατιωτική γυμναστική σε μια σχολή σαν αγγαρεία και όχι με αγάπη στον αθλητισμό.
Λύση: 
η λήψη πρωινού ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση της γυμναστικής. 

Επίσης κατά την διάρκεια την γυμναστικής μάθαμε από χαμηλόβαθμα στελέχη ότι προβλέπεται η παρουσία ιατρού αλλά δυστυχώς και στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο ο ιατρός δεν παρακολουθούσε για διάφορους λόγους.

Τέλος, λόγω της γυμναστικής, το πρωινό δεν θα έπρεπε να είναι μια σκέτη φέτα ψωμί με μαρμελάδα, αλλά ενισχυμένο όπως προβλέπεται στις μονάδες που εκτελούν πρωινή γυμναστική. 

2: αποκατάσταση μετά την γυμναστική και το πρωινό είναι μια περίοδο χαλάρωσης ώστε να ηρεμήσει ο ανθρώπινος οργανισμός και η λήψη λουτρού για λόγους υγιεινής και όχι μόνο. 
Δυστυχώς όμως οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι κάκιστες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες 2-3 ντουζιέρες για 40-50 άτομα και αντίστοιχα σε 20 λεπτά να έχουν την απαίτηση να έχουμε αναλάβει οπλισμό και εξαρτήσεις για επιθεώρηση θαλάμων και αμέσως μετά (φυσικά) η απαραίτητη αναφορά λόχου και τάγματος.
Με αυτήν την αναλογία ντουζιέρες/προσωπικό όπως καταλαβαίνετε το μεγαλύτερο ποσοστό δεν κάνει ντουζ και συνεχίζει να ιδρώνει στα ρούχα παραλλαγής που θα φορέσει για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Λύση: η διάθεση περισσότερου χρόνου για ανάγκες υγιεινής και η επισκευή άμεσα των χαλασμένων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επίσης η μεταφορά των αναφορών και επιθεωρήσεων (1) ώρα μετά λόγω αποκατάστασης. 
Πρόσφατα συνάδελφοι λιποθύμησαν πριν την αναφορά τάγματος ή κατά την διάρκεια της λόγω των παραπάνω αιτιών και η ιεραρχία τους απείλησε πως θα τιμωρηθούν και από πάνω!! 
Ευτυχώς τόσο αυτοί όπως και εγώ αλλά και 2-3: συνάδελφοι μας τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στο Ηράκλειο θα κινηθούμε νομικά μετά την απόλυση μας ώστε κάποιοι Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί, ακόμη και στην Ταξιαρχία, να λογοδοτήσουν για όλα αυτά, αλλά και για διάφορες εξυπηρετήσεις που αποδεδειγμένα κάνουν σε άλλους αξιωματικούς και στρατιώτες.
Πρόσφατο παράδειγμα οδηγός φαντάρος Ανώτερου Αξιωματικού,  που ο πατέρας του θα κάνει δωρεές και εξυπηρετήσεις  μιας και είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείων. 
Ντροπή τους. 
Να δούμε τότε τι θα πούνε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...

Μέσα σε όλα αυτά η υπηρεσία έχει την απαίτηση να καλύψουμε το επιπλέον κόστος διαβίωσης μας ενώ αυτή (και αυτοί..) δεν μας διαθέτουν σκόνη πλυντηρίου και πλυντήρια να πλένουμε τα ρούχα μας, δεν υπάρχουν στεγνωτήρια ή μας παρακρατούν παράνομα την χορήγηση των εμφιαλωμένων νερών που προβλέπει η στρατιωτική νομοθεσία για το προσωπικό, τόσο το χειμώνα αλλά και την επιπλέον και ειδική χορήγηση τους θερινούς μήνες.
Με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση της μονάδας κρατάνε τις χορηγήσεις του προσωπικού και τις πουλάνε στα κυλικεία σαν νερά ή για να φτιάχνουν καφέδες, τροποποιούν τελευταία στιγμή τα προγράμματα συσσιτίου των μονάδων ή καθυστερούν επίτηδες την χορήγηση του προγεύματος με αποτέλεσμα το προσωπικό να καταφεύγει στα κυλικεία ή στους αυτόματους πωλητές ή στην ψησταριά της Μονάδας. 
Στην αρχή όταν αναφέραμε κάποια από τα παραπάνω σε αναφορές Λόχων, Αξιωματικοί μας δίνανε ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά σε συνομιλίες με χαμηλόβαθμα στελέχη διαπιστώθηκε πως κανείς δεν θέλει να ενοχλεί την ιεραρχία με προβλήματα....
Βλέπεις αυτό που ιεραρχούν είναι ο Καριερισμός και όχι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας δημιουργούν.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι απατά η Ταξιαρχία;
Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και απαιτούν την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Για μια ακόμη φορά η 5η Ταξιαρχία μπαίνει στο στόχαστρο της κριτικής των φαντάρων.
Βυσματοκρατεία, ευνοιοκρατία, περίεργα δωράκια.
Αλήθεια, αν συμβαίνουν όλα αυτά, ποιοι τα Ανέχονται και ποιος ωφελείται; 

Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή, Ταξίαρχο και Μέραρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου