Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι συνθήκες εργασίας οδηγούν σε παραιτήσεις

Armyvoice News
Ένοπλες Δυνάμεις: Οι συνθήκες εργασίας οδηγούν σε παραιτήσεις – Ανακοίνωση ΠΟΕΣ και επιστολή στον υπουργό εθνικής άμυνας

Η ΠΟΕΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: Η κατάσταση με τις παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί, δυστυχώς, το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου το πρόβλημα οξύνεται δραματικά.


Το σοβαρότερο δείχνει να είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αρχίσει να αποτυπώνονται τα αποτελέσματα της διπλής ΚΥΑ-φιάσκο που, περιέργως, δείχνει να στρέφεται κατά βάση εναντίον του ΠΝ. Τα προβλήματα δεν είναι νέα, ούτε άγνωστα.

Ωστόσο, η Ηγεσία φαίνεται να μην απασχολείται από το πρόβλημα, σε σημείο να γίνεται δικαιολογημένα λόγος για εξώθηση του προσωπικού σε παραίτηση.

Και το ερώτημα που θέτει η ΠΟΕΣ είναι, γιατί συμβαίνει αυτό; Μια πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση είναι ότι οι παραιτήσεις δεν είχαν εκτοξευθεί ούτε επί της διπλής ελληνοτουρκικής κρίσης του 2020, ούτε από την επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ” ή άλλες παρεμφερείς του παρελθόντος, ούτε από τις αυξημένες υποχρεώσεις που υπήρχαν πάντα.

Οι παραιτήσεις αυξάνονται λόγω των τωρινών δεδομένων: ανεπαρκής αποζημίωση, χαμηλή επαγγελματική ικανοποίηση, προσωπικό στα όρια του burnout, διαρκές αίσθημα αδικίας, εγκλωβισμός στον Στόλο και τις μονάδες παραμεθορίου κλπ.

Όλα αυτά σε μια εποχή που υποτίθεται ότι διαφημίζεται το ενδιαφέρον της Ηγεσίας για τη μέριμνα υπέρ του προσωπικού. Μάλλον κάτι γίνεται λάθος και η ΠΟΕΣ δηλώνει ιδιαίτερα προβληματισμένη.

Οι ΕΔ βρίσκονται υπό καθεστώς συνολικής απαξίωσης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα, ή μάλλον “χθες”.

Διαβάστε την επιστολή της ΠΟΕΣ στον ΥΕΘΑ για το θέμα, ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Καθόλου απίθανο όταν δεν πληρώνονται τίποτα και εάν πληρωθούν θα περάσει χρόνος η έλλειψη εμπιστοσύνης με προφορικές διαταγές που στο τέλος δεν περνούν την ευθύνη όταν ζητούνται εξηγήσεις όπως και η αύξηση δραστηριότητας όταν δεν υπάρχει καν σκέψη ότι πλέον είναι όλοι μετρημένη στα δάχτυλα πχ..τα Νησιά Βορείου Αιγαίου από το 1 Νησί στο άλλο στους πάνε,άσχετα που μερική έχουν την μοριοδοτηση για να φύγουν Στεριά (Που εάν δεν είσαι ΝΔ και δεν έχεις γλύψει δεν πας πουθενά).Το κυρίως είναι η μονάδες κόβουν μεταθέσεις,λόγο ότι κάνουν δουλειά παρόλο που ζητάνε να φύγουν ( το είδαμε και αυτο) .Σε μονάδες που είναι γκέτο ψάχνουν κορόιδα για να κάνουν δουλειές δικές τους και η άγνωστη είναι γνωστή αλλά εντελώς τυχαία είναι άγνωστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κόστος ζωής ανέβηκαν όπως και η δραστηριότητα μαζί με την πυρασφάλεια δραστηριότητες και δεν γίνεται ποτέ η αποπληρωμή τους άλλωστε σχεδόν πολύ λίγη περνούν μετάθεση στο τόπο τους η κοντινά ώστε τα έξοδα του; να μην είναι μεγάλα όπου σε πολλές περιπτώσεις να βρεις σπίτι κάνεις αρκετά χιλιόμετρα (έως 30 χιλιόμετρα λόγο κόστους η να έχεις υψηλό ενοίκιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή