Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας: Νατοϊκός διάδρομος Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας


Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας.
Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η  Επιστολή Προθέσεων που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία “Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας”, ως συνέχεια της περσινής συμφωνίας επέκτασης του Δικτύου Αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Την μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Ο στρατιωτικός διάδρομος από Ελευσίνα έως Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με την επέκταση του αγωγού καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος ξεκινά από Ελευσίνα και καταλήγει στο Χαλκερό Καβάλας, αποβλέπει στην απρόσκοπτη και έγκαιρη ανάπτυξη των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
Με την συνενοχή των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και την στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου ολόκληρη η ελληνική επικράτεια έχει μεταμορφωθεί σε τεράστια βάση των Αμερικανών, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα σε στρατιωτικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ, με ενεργό ρόλο στην πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας. 
Αξίζει να επισημάνουμε τους κρίκους αυτής της πολεμικής εμπλοκής:
Με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟική βάση και κάθε είδους στρατιωτικές (στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη, στρατόπεδο και πεδίο βολής στο Πετροχώρι της Ξάνθης) αλλά και πολιτικές υποδομές (σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο,
την Εγνατία Οδό και υπόλοιπο οδικό δίκτυο, 
το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’ στην Καβάλα να βρίσκεται στα χέρια των Αμερικανών, με τα δημοσιεύματα για ΝΑΤΟικό “ενδιαφέρον” να μη διαψεύδονται)
και φυσικά με τον ιδιαίτερο ρόλο της Θεσσαλονίκης.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε:
τις συνεχείς αποστολές όπλων και πολεμοφοδίων του Ελληνικού Στρατού στην Ουκρανία.
Την αποστολή εκστρατευτικών σωμάτων του Ελληνικού Στρατού σε Σ. Αραβία, Κόσοβο, Βοσνία, Βουλγαρία, Ρουμανία και παρατηρητές σε Αρμενία-Ουκρανία-Αφρική.
Τις συνεχείς ασκήσεις - συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών, Ισραηλινών και Ευρωπαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων.
Την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, την Ερυθρά θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και Ινδικό Ωκεανό
Την πραγματοποίηση μεγάλων διεθνών ασκήσεων στην Ελλάδα αλλά και την συμμετοχή τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στο εξωτερικό, με εχθρό των πολεμικών σεναριών την Ρωσία.   
Τις κολοσσιαίες αγορές όπλων.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στέκουμε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές
-Η ρωσική εισβολή πρέπει να σταματήσει και να αποχωρήσουν τα στρατεύματα κατοχής, όπως επίσης να σταματήσει η εμπλοκή των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ σε αυτό τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων. 
-Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Σεβασμός των Δικαιωμάτων όλων των λαών της Ουκρανίας, εναντίον των οποίων βρίσκεται και η ακροδεξιά φιλοδυτική κυβέρνηση της Ουκρανίας. 
Πρέπει να Αντισταθούμε στους φιλοπόλεμους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης που φορτώνει τον εργαζόμενο λαό με χρέη, τον εκμεταλλεύεται, καταπιέζει και Απειλεί με μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή προκειμένου να αναβαθμίσει την στρατηγική θέση του ελληνικού αστικού κατεστημένου.
Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει σε Ουκρανία και Παλαιστίνη.
Αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη μαχητικού και αποφασιστικού Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβέρνηση και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Καλούμε την νεολαία να μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και να Μην Καταταγούν στις Στρατιωτικές Σχολές κατανοώντας τον σύγχρονο ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την προσωπική τους συμμετοχή στους σύγχρονους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου