Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Η συνταξιοδότηση των ΕΠΟΠ: Στρατιωτικοί θα πεταχτούν σαν τα σκυλιά στο δρόμο

Η επιστολή
Είμαι στρατιωτικός προέλευσης ΕΠΟΠ και με απασχολει (οπως και άλλους συναδέλφους) αυτός ο νόμος του 1974 που προβλεπει (ως γνωστόν) την αυτεπάγγελτη αποστρατία στα στελέχη που είναι υπαξιωματικοί στην ηλικία των 50 ετών.

Κανείς βέβαια δεν έχει σκεφτεί πως ο τότε νομοθέτης, νομοθέτησε τον εν λόγω νόμο για έναν και μόνο λόγο.

Το ότι για να είσαι εκείνη την εποχή ετών 50 και υπαξιωματικός, πάει να πει πως ήσουν ένας παραβατικος στρατιωτικός που έπαιρνες την μια στέρηση βαθμού μετά την άλλη, αφού ως γνωστόν, τότε όλοι γίνονταν ανώτεροι αξιωματικοι.

Δεν θα σταθώ όμως εδώ, αλλά στο γεγονός πως είμαστε διορισμένοι στις ένοπλες δυνάμεις. Αφού λοιπόν θέλουν να σε διώξουν από το στράτευμα, για αυτούς τους λόγους που δεν θέλουν να τους ξεπεράσουν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μας μετατάσσουν σε άλλη υπηρεσια, πχ στην αστυνομία κλπ. , που δεν ισχύει ο συγκεκριμένος λόγος.

Όπως δηλαδή γίνεται και σε οποιαδήποτε υπηρεσια κλείνει. Τους υπαλλήλους του μετατάσσουν, ΔΕΝ τους απολύουν.

Έχω προσωπική εμπειρία με τον πατέρα μου ο οποίος ήταν 30 χρόνια (περίπου) στον ΟΣΕ και όταν έκλεισε η γραμμή στην περιοχή που εργαζόταν, οι υπάλληλοι μετατάχθηκαν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ο πατέρας μου συγκεκριμένα στην αστυνομία ως πολιτικό προσωπικό.

Είναι κρίμα κάποιοι συνάδελφοι να πεταχτούν σαν τα σκυλιά στο δρόμο με 22 χρόνια υπηρεσίας και μάλιστα χωρίς το αυτονόητο. Την σύνταξη που δικαιούνται.

Και μην ξεχνάμε κάτι ακόμα. Την προκηρυξη μας την υπέγραψε κάποτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επιτέλους δηλαδή με το κράτος μπανανία που ζούμε. Σας ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου