Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Τα αναβολικά σκοτώνουν

Παρά τις επίμονες προσπάθειες εθνικιστικών κύκλων να μετατραπεί η δολοφονία των Κομμάτη - Σγούρου σε πολιτικό έγκλημα, τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι αιτία στάθηκαν οι οικονομικές διαφορές με αφορμή παράνομο εμπόριο αναβολικών.
Του Μάνου Τσαλδάρη
36
Οι οικονομικές διαφορές με αφορμή το παράνομο εμπόριο αναβολικών φαίνεται πως ήταν η αιτία της άγριας δολοφονίας των δύο νεαρών στη Μάνη με δράστες -σύμφωνα με τις πληροφορίες- δύο 19χρονους, με τον ένα να έχει συλληφθεί και τον άλλο να αναζητείται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα θύματα «έφεραν τραύματα από κυνηγητικό όπλο, ενώ στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδια συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Τότε που «στην Ελλάδα δεν είχαμε νεοναζί» Πώς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. απέκρυπταν την πραγματικότητα προκειμένου να εξαπατήσουν διεθνείς οργανισμούς που ήλεγχαν φαινόνενα οργανώσεων που προωθούν τις φυλετικές διακρίσεις.

Του Δημήτρη Ψαρρά
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαιρετά ναζιστικά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων το 2010, όταν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαιρετά ναζιστικά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων το 2010, όταν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος
Μετά από ενάμιση χρόνο στο ψυγείο, επανέρχεται προς ψήφιση το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο. Η δυσκολία της κυβέρνησης να συντάξει ένα σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που να καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες προστασίας της δημόσιας ζωής από τις πράξεις φυλετικού μίσους, αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας στον τομέα υπεράσπισης των θυμάτων τέτοιου είδους επιθέσεων (κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες), είχε οδηγήσει στο γνωστό φιάσκο πριν από ενάμιση χρόνο. Τελικά, τότε, είχε αποσυρθεί το αρχικό σχέδιο, ενώ ο αρμόδιος υπουργός οδηγήθηκε σε παραίτηση και το κόμμα από το οποίο προερχόταν αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα από την αρχική τρικομματική κυβέρνηση.

Ο Τζέιμς ζει, περήφανος και θαρραλέος

tzehms-foleiΤου Γιώργου Μουτάφη*
Τον Τζέιμς Φόλεϊ μού τον γνώρισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αργυράκης στη Λιβύη το 2011. Φτιάξαμε ένα κρεβάτι από θρανία και κοιμηθήκαμε μαζί σχεδόν 2 εβδομάδες σ’ ένα άδειο σχολείο, σε μια μικρή πόλη έξω από την Τρίπολη που μόλις είχαν καταλάβει οι αντάρτες. Λιγομίλητος, δραστήριος και πάντα σοβαρός. Ακούει με ενδιαφέρον τις ιστορίες των ανθρώπων και δίνει μεγάλη προσοχή σ’ αυτά που μεταδίδει μέσω των ρεπορτάζ του. Δουλέψαμε σε μια φυλακή όπου οι κρατούμενοι ήταν πλέον οι πρώην στρατιώτες του Καντάφι και ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Δίνει σημασία ακόμα και στην τελευταία λεπτομέρεια και δείχνει ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Πρέπει να είσαι προσεκτικός στα πάντα, ακόμα και σ’ αυτά που σου μεταφράζουνε. Ενα λάθος αρκεί για να χάσεις την αξιοπιστία σου», είναι αυτό που συνήθιζε να λέει.

Λιβύη: Συγκρούσεις ισλαμιστών με μονάδες του στρατηγού Χαφτάρ



ImageΣυγκρούσεις μεταξύ των άτακτων δυνάμεων του αποστάτηστρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ και των ισλαμιστών ξέσπασαν στην Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές. Ισχυρές εκρήξεις και ο ήχος ενός μαχητικού που πετούσε πάνω από το λιμάνι της πόλης ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή Λιθί, όπου μάχονταν οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι ταξιαρχίες των ισλαμιστών της Ανσάρ αλ-Σαρία. 
Συγκρούσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ένα άλλο προάστιο της Βεγγάζης, όπου και εκεί σκοτώθηκαν πέντε μαχητές της ομάδας του αποστάτη στρατηγού ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16 άνθρωποι. Η Βεγγάζηέδρα για πολλές εταιρίες πετρελαίου, έχει βυθιστεί στην αναρχία καθώς ο Χαλίφα Χαφτάρ κήρυξε τον πόλεμο στις ισλαμιστές χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροσκάφη και άλλα αντιαεροπορικά όπλα, αλλά έχει αποτύχει να εκδιώξει τις ομάδες των ισλαμιστών.

EKΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ στους ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Παρά την συντονισμένη προσπάθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ και των μιλιταριστικών μέσων να παρουσιαστούν οι δολοφονημένοι Χρυσαυγίτες της Μάνης ως φίλοι της Αρχαίας Ελλάδας και «ελληναράδες» –με χαρακτηριστικό παράδειγμα το φιλοφασιστικό σαιτ defencenet.gr που ανακαλύπτει  «φυλετικά κίνητρα και όχι πολιτικά, όπως είχε αρχικά υποτεθεί στην υπόθεση της στυγερής διπλής δολοφονίας των νεαρών εθνικιστών στη Μάνη, αφού δύο 19χρονοι, πιθανόν αλβανικής καταγωγής, ομολόγησαν τη διπλή δολοφονία»- καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια να παρουσιάσουν τον Χρυσαυγίτη 25χρονο ΕΠΟΠ Γιάννη Κομμάτη, ως «"αγαθό γίγαντα" λόγω της μυικής διάπλασης και της αγάπης που είχε για τη γυμναστική και το bodybuilding».
Η αστυνομική έρευνα αποδεικνύει την εμπλοκή των θυμάτων σε παράνομο εμπόριο αναβολικών!
Και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά η σχέση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τα γυμναστήρια και τις Ειδικές Δυνάμεις, τους φουσκωτούς και τις επικίνδυνες συμμορίες του υποκόσμου, που όμως απολαμβάνουν την κρατική και κυβερνητική κάλυψη.

"Η αριστερά δεν θα κυβερνήσει και αν, τότε θα αναλάβει ο στρατός" έγραφε ο δολοφονημένος χρυσαυγίτης στο προφίλ του Παπαδημούλη στο facebook πριν από 11 μέρες

Ύμνους της Χούντας της 21ης Απριλίου, ονειρώξεις για πραξικόπημα σε περίπτωση που αναλάβει κυβέρνηση αριστεράς και προσωπικές απειλές προς αριστερούς σχολιαστές ήταν τα σχόλια που άφησε ο άγρια δολοφονημένος νεοναζί χρυσαυγίτης στο προφίλ του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη 11 μέρες νωρίτερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το επάγγελμα του Γιάννη Κομμάτη, ο οποίος ήταν στρατιωτικός.

Η Βουλγαρία κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη

Από άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας (Αρχείο ΓΕΑ)
Μπορεί τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να μην αστυνομεύουν τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως η Κύπρος - μέλος της ΕΕ, δεν διαθέτει μια αεροπορική δύναμη, αλλά σύντομα αναμένεται να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας - σε συνεργασία με μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ο υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας Σαλαμάνοφ μίλησε στους δημοσιογράφους για διάφορα θέματα. Ένα από αυτά ήταν η εξάρτηση της Βουλγαρίας από τη Ρωσία όσον αφορά τον εξοπλισμό των στρατιωτικών αεροσκαφών, και ποιό μπορεί να είναι αυτό το όριο.

Βομβαρδίζει η Αλγερία στόχους στη Λιβύη;

Η λιβυκή παράταξη με επικεφαλής τον απόστρατο στρατηγό Καλίφα Χαφτάρ έχει αναλάβει την ευθύνη για μια αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε κατά των πολιτοφυλακών των ισλαμιστών στην Τρίπολη, τη νύχτα της 17-18 Αυγούστου. Ο στοχευμένος βομβαρδισμός αναφέρεται σε μια αποθήκη πυρομαχικών σε μια αεροπορική βάση, η οποία ελέγχεται από τις παραστρατιωτικές ομάδες των ισλαμιστών από την Μισουράτα, που μάχοναι κατά της πολιτοφυλακής του Καλίφα Χαφτάρ και των συμμάχων του στην Aλ-Ζιντάν.
«Οι αετοί της Λιβύης πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές νωρίς χθες το πρωί κατά στόχων των πολιτοφυλακών της λεγόμενης Λιβυκής Αυγής, με όπλα μεγάλου βεηνεκούς φορτωμένα σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη Sukhoi Su-24,» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων al-Arabiya .

Αναίσχυντοι στο Παρανέστι

Η απεργία πείνας των 100 μεταναστών και προσφύγων που μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στη Δράμα με απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης φέρνει στην επιφάνεια τις άθλιες συνθήκες κράτησης.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου
ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Διεθνές αίσχος με σφραγίδα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σε απεργία πείνας προχώρησαν πάνω από 100 μετανάστες και πρόσφυγες που, στις 14 Αυγούστου, μεταφέρθηκαν εν κρυπτώ από τη Σάμο στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας. Κρατούμενοι, που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στο παλιό στρατόπεδο, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια ιδιότυπη φυλακή, ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι αφού τους χορηγηθεί το ειδικό έγγραφο αναστολής απέλασης 30 ημερών.

The F.B.I's War on Black America (1990)


Through a secret program called the Counter Intelligence Program (COINTELPRO), there was a concerted effort to subvert the will of the people to avoid the rise "of a black Messiah" that would mobilize the African-American community into a meaningful political force.

An A to Z of Theory | Israel’s attack on Gaza is the culmination of 66 years of settler-colonialism

Boy injured in an Israeli strike clinging to a medic at al-Shifa hospital - Ezz al-Zanoun - APA images
A boy injured in an Israeli strike clings to a medic at al-Shifa hospital (Ezz al-Zanoun/APA images)
Israeli officials have claimed that the military invasion of Gaza is a response to Hamas rocket attacks, a legitimate form of self-defence against the group’s indiscriminate firing into civilian areas. To be sure, Hamas’ rocket attacks inside Israel are wrong, and when they kill Israeli civilians, they are war crimes. But who is the real aggressor in this conflict? “Hamas started it”, a friend told me. “Israel is responding to attack.”

Γάζα: Δεκάδες νεκροί στις πρώτες ώρες των βομβαρδισμών Πόλεμος ξανά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διέταξε νέα αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας για βομβαρδισμό «θέσεων των τρομοκρατών». Η απόφαση για νέα επίθεση ελήφθη μετά τις τρεις ρουκέτες που όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος, κοντά στην πόλη Μπεερσέμπα, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Από τις βόμβες του Ισραήλ ήδη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι ανάμεσα στους οποίους ο γιός και η γυναίκα του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς. Ο Νετανιάχου διέταξε τους Ισραηλινούς διαπραγματευτές να επιστρέψουν από το Κάιρο στην έδρα τους, διακόπτοντας τις συνομιλίες για εκεχειρία μακράς πνοής.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ. Ναζιστική δήλωση Υπουργού Υγείας Λιθουανίας: Η ευθανασία μπορεί να είναι μία επιλογή για τους φτωχούς!


Η ευθανασία μπορεί να είναι αναγκαία για τους φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, είπε η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė που ορκίστηκε πριν ένα  μήνα, αλλά ήδη έχει προκαλέσει μια ανοιχτή συζήτηση για την νομιμοποίηση της ευθανασίας. 

ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ως άμεσος καταλύτης για τις φημολογίες σχετικά με την πώληση προς την Ουκρανία όπλων από παλιά αποθέματα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας υπηρετεί εδώ και μερικές μέρες μια παράξενη ιστορία στην Ουγγαρία: Ούγγροι φέρεται να έχουν φωτογραφήσει μια αποστολή αρμάτων μάχης Τ-72, τα οποία κινούνται σιδηροδρομικώς προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας. (hidfo.net)
Η Ουκρανία, η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης με την κληρονομιά τεραστίων αποθεμάτων όπλων, σήμερα έχει ξεμείνει από αεροσκάφη, ελικόπτερα και άρματα μάχης. Οι στρατιωτικές αποθήκες σχεδόν άδειες, οι απώλειες στα πεδία μαχών της ανατολικής Ουκρανίας - μεγάλες. Τώρα, το Κίεβο απαιτεί από τις χώρες της Δύσης, όχι μόνο οικονομική, αλλά και άμεση στρατιωτική βοήθεια. Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες αναφορές ορισμένων, κάπως παράξενων, παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία από την Κροατία ή την Ουγγαρία, η Δύση δεν είναι πρόθυμη να προμηθεύσει την Ουκρανία με κάτι πιο επικίνδυνο από ό, τι αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και σκηνές.

Οι ΗΠΑ "κρύβουν" εξοπλισμό σε σπηλιές της Νορβηγίας!


ImageΤο Πεντάγωνο στέλνει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό εξοπλισμό σε σπηλιές στη Νορβηγία. Είναι όλα για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, που θέλει να συμπληρώσει τα σκανδιναβικά του αποθέματα. 
Το Σώμα έχει κρυμμένα όπλα και εξοπλισμό στη νορβηγική ύπαιθρο από τη δεκαετία του 80. Με αυτό τον τρόπο οι πεζοναύτες μπορούν να ειναι έτοιμοι για οτιδήποτε σε χρόνο μηδέν. 
Επιπλέον, με τις σπηλιές της Νορβηγίας, το Πεντάγωνο εξοικονομεί χρήματα καθώς δεν χρειάζεται να εχει μια μεγάλη δύναμη στη Νορβηγία καθ’ολη την διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε η Ουάσιγκτον δαπανά ήδη δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τις τεράστιες βάσεις τις σε όλη την Ευρώπη. 

Επίθεση με οβίδες σε βαση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Image
Επίθεση με οβίδες έγινε στην περιοχή βάσης της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής στο Λίτζε  του Ντιγιάρμπακιρ της ΝΑ Τουρκίας ,χωρίς ανθρώπινα θύματα, σύμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Dogan.Στην είδηση τονίζεται ότι, σήμερα  τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε επίθεση με οβίδες από το ΡΚΚ στην περιοχή της βάσης του τμήματος της Στρατοχωροφυλακής ΑΜΠΑΛΙ του Λιτζε , όπου εχουν ξεσπάσει επεισόδια από το κατέβασμα αγάλματος του ήρωα του ΡΚΚ  Μαχσούν Κορκμάζ, από νεκροταφείο. 

Τζέιμς Φόλεϊ

James Foley
Σοκ έχει προκαλέσει στον δυτικό κόσμο ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Για την ακρίβεια, το σοκ δεν έχει προκληθεί από τον αποκεφαλισμό του άτυχου Αμερικανού δημοσιογράφου αλλά από το γεγονός πως οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την σκηνή του αποκεφαλισμού.

Stop U.S Repression of African Americans in Ferguson

Palestinians Express Deep Solidarity with U.S. Minorities’ Struggle for Justice, Equality and Dignity
 “Injustice anywhere is a threat to justice everywhere”–Martin Luther King, Jr.
Occupied Palestine, 20 August 2014 — On behalf of Palestinians everywhere, the Palestinian BDS National Committee (BNC) expresses its deep solidarity with the African American community of Ferguson, Missouri in the aftermath of the murder of unarmed teenager Michael Brown by a police officer on August 9th. We convey our condolences to Brown’s family and friends and to all minority communities struggling to end the still-entrenched system of racism, racial discrimination and disenfranchisement.

ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΠΟΠ καταδρομέας είναι ο ένας

ImageΕΠΟΠ καταδρομέας είναι ο ένας από τους δύο νέους που δολοφονήθηκαν στην Καρδαμύλη. 

Ποιος ήταν ο 25χρονος ΕΠΟΠ Γιάννης Κομμάτης Γεννήθηκε στη Σάμο και ζούσε στο Κοκκάρι. 
Σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων στο Μαυρογένειο ΤΕΕ Σάμου αλλά τον κέρδισε ο στρατός. Ήταν οπλίτης πενταετούς θητείας. 
Το ΓΕΣ φυσικά και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αιφνιδιάστηκαν από τη δραματική αυτή εξέλιξη που αποδεικνύει όχι απλώς τη διείσδυση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την ποικίλη εγκληματική δράση τους.
Να επισημάνουμε ότι ούτε ο ΕΠ.ΟΠ. Γ.Κομμάτης συμπεριλαμβάνονταν στο κατάπτυστο εδώ και καιρό πόρισμα των Επιτελείων για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Άραγε πότε τα Επιτελεία και το Υπουργείο Άμυνας θα απαντήσουν για την απόπειρα συγκάλυψης της δράσης των ΝΑΖΙ στον Στρατό;
Μέχρι τότε όμως αξίζει να διαβάσουμε το σχετικό δημοσίευμα: