Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνες, πονηροί μιλιταριστές, βγάζουν λεφτά από το αίμα του Ουκρανικού λαού

Διαφημίζουν ιδιωτικό στρατό-ιδιωτική εταιρεία security για εκπαίδευση μπράβων στα πλοία των εφοπλιστών
Προσφέρουν δουλειά Μισθοφόρου και στην Ουκρανία!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΔΡΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ
Αφενός η ανάγκη προστασίας από ένοπλους μισθοφόρους των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών που ταξιδεύουν στα επικίνδυνα χωρικά ύδατα της Σομαλίας και γενικότερα της Δυτικής Αφρικής. Αφετέρου η προβολή      σχετικής εκπομπής από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που εστίασε και στο ζήτημα της υψηλής αμοιβής των μπράβων, άνοιξε την όρεξη σε πολλούς. Πλέον έχει στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο ελληνικών ιδιωτικών στρατών-ιδιωτικών security που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους αποστολές, ενώ η αρχική στρατολόγηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της επινοικίασης τους, ώθησε στην καλύτερη οργάνωση του χώρου. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε «διεθνείς κανονισμοί επιβάλλουν την απόκτηση ειδικών πτυχίων που αφορούν συγκεκριμένες ικανότητες που πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί. Αυτές είναι:

Φασιστική επίθεση με κατσαβίδι σε φίλο του Παύλου Φύσσα


Φαίνεται πως το αίμα του Παύλου Φύσσα δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιήσει τα άγρια ένστικτα των φασιστών.
Ένας από τους στενούς φίλους του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτει μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ότι λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του, ο ίδιος δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.
Το θύμα, που δεν επιθυμεί να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του, δήλωσε στην αστυνομία ότι θεωρεί πως κίνητρο των δραστών ήταν το μίσος που τρέφουν για τους φίλους του Παύλου, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι γνώριζαν καλά τις σχέσεις του με τον Φύσσα και το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί.

Ουκρανία τάγμα "Donbas" βασανίζει τους ντόπιους σε Lisichansk

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-εδώ έχουμε κόκκινες λαϊκές πολιτιφυλακές....‏

Ο ρωσικός στρατός μια «στρατιά Ποτέμκιν»;

Ο ρωσικός στρατός μια «στρατιά Ποτέμκιν»;
Με το σλόγκαν «Novyi oblik» - στα Ελληνικά «Νέα Έκδοση» ή «Νέα Παρουσίαση» - η Ρωσία μεταρρυθμίζει από το 2008 τις στρατιωτικές δυνάμεις της. Η Μόσχα παρουσιάζει τη φαινομενικά ανακτηθείσα στρατιωτική δύναμη στις ετήσιες παρελάσεις και τελευταία με την κατάληψη της Κριμαίας. Αλλά τα φαινόμενα απατούν: πίσω από την πρόσοψη του προσφερόμενου στρατιωτικού θεάτρου, στο ρωσικό στρατιωτικό σώμα λείπει η ουσία για έναν «Ψυχρό Πόλεμο 2.0». Έχουν κληθεί ως τα «μικρά πράσινα ανθρωπάκια»: όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα πλάνα από τα ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία - ινκόγκνιτο, με μάσκες και χωρίς εθνικό έμβλημα - τα σχόλια των εμπειρογνωμόνων ήταν περιφρονητικά. Δεν μπορούσε να ήταν ένα ενιαίο, ένστολο, εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο σώμα Ρώσων στρατιωτών, επειδή απλά το ρωσικό στράτευμα δεν είναι γνωστό για τους ομοιόμορφους ένστολους και για την πειθαρχεία του.

Ένοχοι οι δύο χρυσαυγίτες για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» Ομόφωνα

Ομόφωνα ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, Βασίλης Σιατούνης και Θανάσης Στράτος, από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα το καλοκαίρι του 2008, κατά την οποία δύο άτομα μαχαιρώθηκαν, ένας Έλληνας και ένας Ισπανός.

ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ!

Το ανατολικό μπλοκ έθεσε εκτός τον έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Τελικά δεν εκλέχθηκε ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στη ψηφοφορία που έγινε το Σαββάτο το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, στο Βίλνιους.
Ο ιταλός αρχηγός ΓΕΕΘΑ Luigi Binelli Mantelli αν και θεωρούταν φαβορί και σίγουρος νικητής στη ψηφοφορία μεταξύ των ομολόγων του, μετά δυσκολίας συγκέντρωσε στο πρώτο γύρο έξι ψήφους από τους τους 28 , έναντι 14 του Τσέχου ομόλογου του Petr Pavel και 8 του Μιχαήλ Κωσταράκου. Οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ -που σήμερα είναι μέλη του ΝΑΤΟ- ανέρχονται στις 12 και αν προσθέσει κανείς σε αυτές την Τουρκία συν το ψήφο της Τσεχίας, τότε συγκεντρώνονται αμέσως οι 14 ψήφοι που έφεραν πρώτο τον Petr Pavel.

"Εμπόλεμο" κλίμα στο Σαράγεβο μετά την ανέγερση χριστιανικού μνημείου


ImageΗ ανέγερση σταυρού - μνημείου στο Ζλάτιστε πάνω από το Σαράγεβο για τους 6500 Σέρβους της πόλης που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του πολέμου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και έγινε κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των γενικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 12 Οκτωβρίου.

Οι κάτοικοι του Σαράγεβο είδαν, σήμερα, τον μεγάλο σταυρό που τοποθετήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πλαγιά του όρους Τρέμπεβιτς, παρά την προσπάθεια ομάδας νεαρών να τον απομακρύνουν χθες το βράδυ. Οι έξι νεαροί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα στο ανατολικόΣαράγεβο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Από το πρωί, αστυνομικοί περιπολούν στην περιοχή του μνημείου, η ανέγερση του οποίου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία και χαρακτηρίστηκε πρόκληση.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: Δήλωσε σιίτης και πήρε απαλλαγή από την Εθνική Φρουρά λόγω Χεζμπολάχ

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΦΟΒΙΑ...
ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!

Κατόπιν εισήγησης του ΥΠΑΜ Χριστόφορου Φωκαΐδη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να απαλλάξει από την υποχρέωση κατάταξης στην Εθνική Φρουρά 25χρονο με κυπριακή υπηκοότητα, ο οποίος δήλωσε ενεργός σιίτης μουσουλμάνος ο ίδιος, όπως και ο πατέρας του, αφήνοντας να νοηθεί για τον τελευταίο ότι συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.

ΗΠΑ: Τρεις αφγανοί στρατιώτες εξαφανίστηκαν από στρατιωτική βάση της Μασαχουσέτης


Image
Αξιωματούχοι αμερικανικής βάσης στο Ακρωτήριο Κοντ της Μασαχουσέτης ανακοίνωσαν ότι τρεις στρατιώτες του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν που μετείχαν σε ετήσια κοινή άσκηση, εξαφανίστηκαν από τη στρατιωτική βάση.
Πρόκειται για τον ταγματάρχη Τζαν Μοχάμαντ Αρας και τους λοχαγούς Μοχάμαντ Νασίρ Ασκαρζάντα και Νουρουλάχ Αμινγιάρ, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στην άσκηση της Κεντρικής Διοίκησης Περιφερειακής Συνεργασίας του αμερικανικού στρατού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης Τζέιμς Σάχαντι.

«ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΤΕΡΓΑ» ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ! ΣΤΟ ΚΕΔΑ/Ζ ΣΜΗΝΙΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ!

Καλοκαίρι λοιπόν και κάποιοι «τυχεροί» μέσα στην ατυχία τους καλούνται να στελεχώσουν τις κατασκηνώσεις των ενόπλων δυνάμεων. Όχι βέβαια με την ιδιότητα τους ως στρατεύσιμοι αλλά κυρίως σαν «τζάμπα» εργατικό δυναμικό,δηλαδή τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Ο παραλογισμός βέβαια ξεκινάει απο τη μέρα που βγαίνει το φύλλο πορείας και κορυφώνεται στις κατασκηνώσεις. Ο ένας φαντάρος τρώει τον άλλο,το ένα τηλέφωνο τρώει το άλλο και ούτω καθεξής,καταστάσεις ζούγκλας δηλαδή θυμίζει  η «αξιοκρατία» της ΠΑ. Θα βρούν χίλιες δύο δικαιολογίες για να σε πείσουν ότι θα περάσεις καλά,οτι θα κάνεις λιγότερες υπηρεσίες προκειμένου να σε πείσουν να πας.

Δύο ακόμη «παληκάρια» της Χρυσής Αυγής πήραν άτοκα δάνεια από την Βουλή

Μπορεί η Χρυσή Αυγή επισήμως να καταγγέλλει τους προνομιακούς όρους δανειοδότησης των βουλευτών αλλά, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», δύο ακόμη αντισυστημικά πρωτοπαλήκαρα του Νίκου Μιχαλολιάκου έβαλαν το «δάχτυλο στο μέλι» και πήραν άτοκα δάνεια 10.000-15.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής. Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη και «γαμπρό» του Νίκου Μιχαλολιάκου, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο, για τους οποίους οι δόσεις θα παρακρατούνται από τη βουλευτική τους αποζημίωση για την επόμενη τετραετία.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

askeriya-sagli-kontrolu
Γιατροί του 4ου Σ.Σ. θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους στον Εχίνο
Ομάδες υγείας του 4ου Σ.Σ. της Ξάνθης, στις 18/9/2014 ημέρα Πέμπτη και στις ώρες από 10:00 έως 13:00 θα δώσουν υπηρεσίες υγείας στον κόσμο του Εχίνου στον ορεινό όγκο της Ξάνθης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το 4ου Σ.Σ. η ομάδα υγείας θα παράσχει στον κόσμο δωρεάν υπηρεσίες καρδιολόγου και ψυχίατρου στο ευρισκόμενο στον Εχίνο κέντρο υγείας.
Την ίδια μέρα και ώρα θα βρίσκεται στην αυλή του δημοτικού σχολείου του Εχίνου ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα με οδοντίατρους, ενώ θα γίνει προληπτικός έλεγχος της στοματικής υγιεινής των μαθητών.

Συνεχίζονται τα εφοπλιστικά "θαύματα"

«Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους», διαβάζαμε πριν καιρό σε οικονομική εφημερίδα.
Χτες πάλι απ’ την Realnws μαθαίνουμε για άλλο ένα «κατόρθωμα» των ελλήνων εφοπλιστών.
«Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου φέτος πραγματοποίησαν διπλάσιες σε αξία επενδύσεις στη δευτερογενή αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, διαβλέποντας σημαντικές ευκαιρίες», γράφει το ρεπορτάζ αναφέροντας ότι πρόσφατα αγόρασαν άλλα 23 πλοία χωρητικότητας 1,4 εκατ. τόνων η αξία των οποίων ανήλθε σε 467,2 εκατ. δολάρια.
Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία.  Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο

Νέα Υόρκη: 300.000 ενάντια στη καταστροφή του περιβάλλοντος από το καπιταλισμό (φωτογραφίες)

984216_637839952996607_1953266776862394572_n10549993_637839972996605_4717499133212681942_oScreen Shot 2014-09-21 at 11.38.54 PMScreen Shot 2014-09-21 at 11.39.21 PMScreen Shot 2014-09-21 at 11.41.33 PMScreen Shot 2014-09-21 at 11.40.55 PM
Πηγη: fb RisingGalaxy,‏@socdoctweets,‏@redmemory,‏@GeoffreySupran




Και τώρα τι θα κάνει ο Α/ΓΕΕΘΑ; Μένει ή φεύγει;


Και τώρα τι θα κάνει ο Α/ΓΕΕΘΑ; Μένει ή φεύγει;
Μετά από την αποτυχία εκλογής στο ΝΑΤΟ όλοι ένα ερώτημα έχουν στο Πεντάγωνο : τι θα γίνει με τον Κωσταράκο; Υποτίθεται ότι η “συμφωνία” των τελευταίων κρίσεων προέβλεπε παραμονή του μέχρι το φθινόπωρο όπου αναμενόταν να πάει “κάπου στο εξωτερικό”, όπως έλεγαν τότε.Η θέση ήταν αυτη του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ. Και ο Μιχάλης Κωσταράκος δεν την πήρε τη δουλειά. Θα τηρηθεί η συμφωνία που είχε γίνει ή θα επιχειρήσει παραταση παραμονής στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ; Όσοι τον γνωρίζουν ποντάρουν με “κλειστά μάτια” στο δεύτερο. Αν δεν βρει το επόμενο “βήμα” ο Κωσταράκος τη στολή δεν τη βγάζει…http://armynews.gr/?p=25593

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ- Ολλανδία: Αυξάνει θορυβημένη τις αμυντικές δαπάνες

Η χώρα, "θορυβημένη" από τα γεγονότα της Ουκρανίας, αντιστρέφει την τάση συρρίκνωσης του οπλοστασίου της (24 χρόνια μείωσης των αμυντικών δαπανών!) και προχωρά σε αύξηση των αμυντικών της δαπανών για να ενισχυθεί στρατιωτικά…

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, το 2015 θα υπάρξει για πρώτη φορά αύξηση δαπανών, έστω κατά μόλις 50 εκατομμύρια ευρώ και θα διαμορφωθούν στα 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2016 σχεδιάζεται αύξηση κατά άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ-Αεροπορικό καύσιμο & καύσιμα οχημάτων από ΗΠΑ για Ισραήλ

Με δύο συμβάσεις συνολικού ύψους περίπου 370 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (287 εκατ. ευρώ) που ανέθεσε η υπηρεσία αμυντικής λογιστικής – ενέργειας (DLA – Energy: Defense Logistics Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, καλύπτονται οι ανάγκες του Ισραήλ σε καύσιμα για χρονική περίοδο ενός έτους.

Συγκεκριμένα με την ύψους 324.925.809 δολαρίων ΗΠΑ (251.587.935 ευρώ) που ανατέθηκε στη Valero Marketing and Supply Company η προμήθεια αεροπορικού καυσίμου στροβιλοκινητήρων (ATF: Aviation Turbine Fuel) στο Ισραήλ για χρονική περίοδο ενός έτους με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος.

«Αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ μου έκοψαν το δάχτυλο στην πορεία για τον Φύσσα»

Αναίτια επίθεση από άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ καταγγέλλει στην κάμερα του STAR 23χρονος, δείχνοντας μάλιστα το τραυματισμένο του χέρι. Ο Αλέξανδρος πήρε μέρος στην ειρηνική διαδήλωση που έγινε στο Κερατσίνι για την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ξαφνικά, όπως καταγγέλλει, χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα,ξυλοκοπήθηκε από ένα άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ.


«Κατεβαίνουν 3-4 Δέλτα πετάνε τα μηχανάκια πάνω στον κόσμο… και τον βλέπω ότι έρχεται πάνω μου. Βάζω το χέρι μου, μου εξαφανίζει το δάχτυλοΜου κόβει το δάχτυλο και το ψάχνω, ήταν από πίσω και κρεμόταν. Δηλαδή θύμιζε ταινία, σκηνικά πολέμου. Σκέψου ότι με ένα γκλοπ από την πίσω μεριά μου έκοψε το δάχτυλο με μια επαφή. Εν ολίγοις, αν δεν είχα βάλει το χέρι μου να προστατεύσω τη μούρη μου θα ήμουν ή ανάπηρος ή φυτό» περιγράφει ο 23χρονος.


Οι ΗΠΑ στέλνουν 150 πεζοναύτες και τεθωρακισμένα στην Λετονία

Προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των κρατών της Βαλτικής στις αρχές Οκτωβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποστείλουν στη Λετονία, τέσσερα
άρματα μάχης M1 Abrams , 12 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού Bradley καθώς και 150 πεζοναύτες, ανέφερε ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Λετονίας  Caspar Galkin.
Στις αρχές Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκ περιτροπής αλλαγή των αμερικανικών μονάδων που σταθμεύουν...στην  στρατιωτική βάση Adazu, και ανήκουν στην  73η Αερομεταφερόμενη ταξιαρχία  του στρατού των ΗΠΑ.

"Έτσι γλιτώσαμε από τα χέρια των τζιχαντιστών" - Τούρκος όμηρος αποκαλύπτει


ImageKρυμμένο τηλέφωνο είχαν οι 49 Τούρκοι όμηροι όσο ήταν στα χέρια της ομάδας των ακραίων ισλαμιστών ISIL και με αυτό επικοινωνούσαν με το έξω κόσμο , λέει ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Μοσούλη κ.  Οζτούρκ Γιλμάζ  σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του όπου μίλησε για τις 101 μέρες της ομηρίας.
Τόσο ο ίδιος όσο και η κρατική τηλεόραση που παρουσίασε ειδησεογραφικά το θέμα επιχειρούν να προβάλουν την όλη εξέλιξη ως αποτέλεσμα επιχείρησης της ΜΙΤ - για προφανείς σκοπούς... Η κρατική τηλεόραση της Τουρκία για παράδειγμα στην εισαγωγή της  ανέφερε: <<Ο κ. Οζτούρκ Γιλμάζ που επέστρεψε στην Τουρκία μαζί με το προσωπικό του Γενικού Προξενείο ύστερα από μια καλά μελετημένη και οργανωμένη επιχείρηση διάσωσης>>. Ενώ για το τελευταιο χρονικό διάστημα και για το αν έγινε σύγκρουση, η τηλεόραση περιγράφει την κατάσταση με την εξής  αόριστη φράση: ''Κληθείς ο κ. Οζτούρκ Γιλμάζ να απαντήσει γιατί δεν τους απομάκρυναν πριν την έφοδο ( σ.σ. όπως έκαναν άλλες 8-9 φορές) και γιατί δεν ξέσπασαν συγκρούσεις είπε ότι αξιολογήθηκαν όλες οι επιλογές και ότι όλα εξελίχθηκαν ραγδαία''...
Να θυμίσουμε ότι η επίσημη ''γραμμή'' είναι να μείνουν όλα μυστικά...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: "ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ" ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΛΑΟΥ

for the west governments ... go and kill the Muslims in Iraq again ,, we didint forget about " abu graib yet "

Ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος (1861-1865)

Καρτούν του 1861 με το "Σχέδιο Ανακόντα" του ΣκοττΓράφει ο Μανόλης Πλούσος
Οι Η.Π.Α. στα 1860 είναι μια χώρα σε πλήρη άνθιση. Έχοντας ξεκινήσει την εκβιομηχάνιση της στις αρχές του 19ου  αιώνα βίωνε την «επανάσταση της αγοράς» εξαπλώνοντας προς τα δυτικά το σιδηροδρομικό της δίκτυο μεταφέροντας αγαθά και ανθρώπους στα παράλια του Ειρηνικού. 

Η άνοδος του Χαλιφάτου Από Μανόλης Πλούσος

Η άνοδος του Χαλιφάτου
ISIS-Flag
ISIS-Flag
Γράφει ο Μανόλης Πλούσος

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: Οι βάσεις της Κρήτης εφεδρεία στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Οι βάσεις της Κρήτης εφεδρεία στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο  διευθυντής του ιδρύματος German Marshall Fund για την Ευρώπη, Ιαν Λέσερ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι στρατιωτικές βάσεις της Κρήτης στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, που ξεκινά η Δύση. Εκτεθειμένη η Ελλάδα σε παράπλευρες συνέπειες, όπως εκτιμά ο ίδιος αξιωματούχος.
Αναλυτικά η συνέντευξη , όπως δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την αναρρίχηση του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της γειτονικής χώρας θα παραμείνουν σταθερές, εκτιμά σε συνέντευξή του στην «Κ» ο διευθυντής του ιδρύματος German Marshall Fund για την Ευρώπη, Ιαν Λέσερ. Παράλληλα, επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν και για την Ελλάδα από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).