Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Υπό ...πολιορκία "βυσμάτων" το ΥΠΕΘΑ λόγω εκλογών -500 "κοινωνικά αιτήματα" σε μια μέρα!

Image
Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο τα γραφεία μεταθέσεων κληρωτών και στελεχών δουλεύουν υπερωρίες! Η “μετάθεση-βύσμα” είναι το τελευταίο ,ανέξοδο “κοινωνικό αίτημα” που μπορούν να “πουλήσουν” οι υποψήφιοι βουλευτές . Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι σ΄ αυτή την προεκλογική περίοδο θα είχε μεγάλη …πέραση.
Μόνο χθες μαθαίνουμε, έφθασαν στο ΓΕΣ 500 “αιτήματα” που αφορούσαν και μόνιμα στελέχη και στρατεύσιμους! Κάθε κυβερνητικός βουλευτής αλλά ακόμη και βουλευτές και πολιτευτές από άλλα κόμματα που έχουν βρει “άκρη” πολιορκούν το ΥΠΕΘΑ ! Το οποίο έχει υπουργό ο οποίος εκτίθεται στην Β΄ Αθηνών και όσο να ΄ναι θα έχει κι αυτός τις δικές του υποχρεώσεις. 

Τουρκία: Ο στρατός τραυμάτισε θανάσιμα κορίτσι κουρδικής καταγωγής

Image
Ένα ακόμα παιδί, κουρδικής καταγωγής, χαροπαλεύει στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς χτυπήθηκε, στο κεφάλι, από δακρυγόνο που έριξαν εναντίον του Τούρκοι στρατιώτες. 
Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα κορίτσι 14 ετών, το οποίο δέχτηκε το δακρυγόνο από Τούρκο στρατιώτη, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκινητοπομπή, στην επαρχία Σιρνάκ. 
Σύμφωνα με τους Τούρκους, Κούρδοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κατά των αυτοκινήτων και οι επιβαίνοντες στρατιώτες απάντησαν με δακρυγόνα. Η αυτοκινητοπομπή κινείτο στο συνοριακό πέρασμα του Χαμπούρ στα σύνορα με το Ιράκ. 
Το τραυματισμένο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Σιλοπί, αλλά δεν έγινε δεκτό και έτσι οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης Κιρζέ, όπου και νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση. 

Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Στα χέρια του λιμενικού έπεσε υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο υποψήφιος βουλευτής συνελήφθη να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Το ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης εντοπίστηκε από άντρες του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης να οδηγεί ένα ΙΧ με ρυμουλκούμενο τρέιλερ στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης, στο ύψος του οικισμού Κόμαρος. Στο τρέιλερ ήταν φορτωμένοι δεκάδες σάκοι με όστρακα.

ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ 40 ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τη  Δευτέρα 19/1 στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, φαντάροι του 1ου τάγματος βγήκαμε μαζικά παραπονούμενοι (περίπου 40 άτομα) στην αναφορά για το ζήτημα των εκλογικών αδειών .
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στις 29/12 μας κάλεσαν να υπογράψουμε υπεύθυνες δηλώσεις για το αν επιθυμούμε να ψηφίσουμε στον τόπο καταγωγής μας ή αν θέλουμε να ενταχθούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Όλα αυτά με την ενημέρωση ότι 23/1 θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε με συλλογική άδεια και μετά με ατομικά φύλλα πορείας θα πηγαίναμε στις μονάδες μας.

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων όλων των καθεστωτικών δυνάμεων αποκάλυψε την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την ψήφο των ένστολων –στρατιωτικών και αστυνομικών- μέσω της παρουσίας ομογάλακτων ως υποψηφίων στις άμεσες και τόσο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.
Από τη μελέτη αυτών προκύπτει ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, μια συμμορία που εξαιτίας της εγκληματικής της δράσης τα προβεβλημένα στελέχη της βρίσκονται στη φυλακή, εμφανίζει τους περισσότερους ένστολους υποψηφίους, αποκαλύπτοντας ότι το κόμμα του «ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ –ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», έχει μια προβληματική σχέση με τον νόμο και έναν ιδιαίτερο εναγκαλισμό με τους εφοπλιστές, τον κόσμο του πλούτου και την κάθε λογής μαφία.
Παράλληλα, άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δια του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και των Επιτελείων επιχείρησε να κρύψει την σημαντική διείσδυση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ήταν η Χρυσή Αυγή που την αποκάλυψε είτε με την έκθεση των δύο απόστρατων ανώτατων στρατιωτικών Ν.Συναδινού και Επιτήδειου στις Ευρωεκλογές, είτε τώρα με τους 21 υποψήφιους που παρουσιάζει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΔΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Οι ειδικές δυνάμεις του καναδικού στρατού ενεπλάκησαν πρόσφατα σε μάχη εναντίον μελών του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που βρίσκονταν σε επιχείρηση εντοπισμού στόχων στα ιρακινά σύνορα, ανακοίνωσε το καναδικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Πρόκειται για την πρώτη χερσαία επιχείρηση των δυνάμεων οποιασδήποτε από τις χώρες που συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό εναντίον του ΙΚ η οποία γίνεται γνωστή επίσημα.
Ο Καναδάς έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη και μέλη των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ, όμως υπογραμμίζει ότι αποστολή τους είναι να εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες της Βαγδάτης και τις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Τα ΗΑΕ προμηθεύουν με Mirage 2000-9 το Ιράκ για να προστατέψουν τις επενδύσεις τους

Τα ΗΑΕ προμηθεύουν με Mirage 2000-9 το Ιράκ για να προστατέψουν τις επενδύσεις τους
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρότειναν τη μεταβίβαση 10 μαχητικών πολλαπλού ρόλου Mirage 2000-9 στο Ιράκ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται επίσης η μεταβίβαση από το Αμπού Ντάμπι στην περιοχή του Τίγρη και Ευφράτη των βραζιλιάνικης κατασκευής αεροσκαφών EMB-314 Super Tucano, τα οποία είναι υπό προμήθεια.
Οι αποστολές των αεροσκαφών έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών από το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...

Η Ιταλία προμηθεύεται νέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πολεμικά πλοία και δορυφόρους διττής χρήσης, παρά τη μείωση του επιπέδου των αμυντικών δαπανών.

Η Ιταλία ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τον στρατό τηςΑναμένεται ότι πρόσθετοι πόροι θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Βιομηχανίας. Νωρίτερα, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014, δημοσιεύθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι το μέγεθος του αμυντικού προϋπολογισμού της Ιταλίας μειώθηκε για το 2015 κατά €1 δις ($1,52 δις), και θα είναι €13,58 δις ($16,57 δις). Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2015 για το προσωπικό θα διατεθούν €9,74 δις ($11,88 δις) για την αγορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών προϊόντων - €2,67 δις ευρώ ($3,29 δις) για τις λειτουργίες και τη συντήρηση - €1,17 δις ($1,42 δις).

Θητεία 24 μηνών για όλους

Θητεία 24 μηνών για όλους
Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε ομόφωνα το νομοσχέδιο που τροποποιεί το νόμο για την Εθνική Φρουρά, ώστε μεταξύ άλλων να υλοποιηθεί η δέσμευση που ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι του ΕΔΑΔ με κατάθεση Μονομερούς Δήλωσης, στα πλαίσια Ατομικής Προσφυγής εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΕΔΑΔ, για άρση της ισχύουσας στη βασική νομοθεσία διάκρισης σε σχέση με τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας προσώπων, ανάλογα με το αν ο πατέρας τους ή η μητέρα τους είναι Κύπριοι πολίτες.

Η Τουρκία λέει στοπ στις προμήθειες μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων!

Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Στην πολιτική που εφαρμόζει πλέον η Τουρκία να μην αγοράζει ή αποδέχεται πλέον μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα επειδή στην συνέχεια ''τα πληρώνει χρυσά'' σε εκσυγχρονισμούς αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου, μιλώντας δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο.
Κατά την ομιλία του στo 5o Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στη Ραιδεστό της Αν Τουρκίας, ο κ.  Davutoglu, αφού αναφέρθηκε αρχικά στην ιστορική, εμπορική και στρατηγική σημασία της περιοχής, τα σχέδια για ανάπτυξη και άλλα ζητήματα, συνέχισε με αναφορά στην αμυντική βιομηχανία και στις προόδους που όπως είπε, έχουν γίνει στον τομέα αυτό:

Έσυραν άδικα στο Ναυτοδικείο ένα ολόκληρο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο! Ναύαρχοι στο εδώλιο

Image
Ένα ολόκληρο πρώην Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο - της περιόδου πριν της συγκυβέρνησης του 12 - (απόστρατοι σήμερα όλοι οι ναύαρχοι) σύρθηκαν στο δικαστήριο για ασήμαντο γεγονός. 

Ασήμαντο όπως όλοι στο Πολεμικό Ναυτικό ήξεραν ότι είναι, αλλά  κυρίως γιατί υπήρξε πανηγυρική αθώωση όλων των δήθεν εμπλεκομένων.
Να σύρονται έτσι ναύαρχοι στο Ναυτοδικείο χωρίς σοβαρό λόγο δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά του ΠΝ. 
Ένα ΑΝΣ να καλείται στο Ναυτοδικείο για μια απόφαση που πήρε κάποια στιγμή μέσα στις τόσες άλλες και αφορούσε τοποθετήσεις αξιωματικών στις ετήσιες μεταθέσεις. 

Ντoνέτσκ: Βομβάρδισαν νοσοκομείο οι νεοφασίστες

ukraine-bombardismos-nosokomeioy
Ενώ ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ παρέχουν αμέριστη βοήθεια προς τη νεοφασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, με την ευρωπαϊκή Αριστερά να εξακολουθεί να αδιαφορεί για τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη διεθνιστική αλληλεγγύη, προκειμένου να μη διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη, οι νεοφασίστες προχώρησαν σήμερα σε ένα ακόμη έγκλημα πολέμου. 

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συνεχίζεται, με αγχωτικους από πλευράς δικαστηρίου ρυθμούς, η δίκη των Τούρκων αγωνιστών/τριών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Μυτιλήνη.
Σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, το Δικαστήριο προχώρησε σε μισή ώρα στην ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων!!! και συνεχίζει με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, συγγενών, πολιτικών, συνδικαλιστών!