Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Από το πρωί που ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις στους πρόσφατα ορκισμένους συναδέλφους έχουν σπάσει τα τηλέφωνα οι φαντάροι και οι γονείς τους καταγγέλλοντας τις άθλιες μεθόδους που ακολουθεί το Υπουργείο Άμυνας και το κλιμάκιο για την ΕΛΔΥΚ στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.

Ουσιαστικά, όχι μόνο παραπληροφορούν αλλά προβαίνουν σε συστηματική τρομοκράτηση των συναδέλφων. Δεν είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα όλα αυτά, καθώς τις ίδιες επαίσχυντες μεθόδους ακολουθούσαν οι Υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό που προκαλεί όμως εύλογη απορία είναι η επανάληψη αυτών των αυταρχικών καταστάσεων από μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία δηλώνει ότι σέβεται τους νόμους και τα δικαιώματα των στρατευμένων, προχωρώντας σε εκβιασμούς και απειλές εις βάρος των στρατιωτών, σε μια πρωτοφανή κλίμακα.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ: ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ-ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ!


Το Έκτακτο Χαράτσι - Πρόστιμο Ανυποταξίας, βίαιης Μιλιταριστικής Πειθάρχησης του Ευ.Βενιζέλου διαιωνίζει ο Κ.Ήσυχος
Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε το νομοσχέδιο του Κ.Ήσυχου τα κανάλια πανηγυρίζουν που χαρίζονται τα πρόστιμα Ανυποταξίας. Αυτό που δεν λένε είναι ότι τα πρόστιμα χαρίζονται αν καταταγείς μέχρι το Δεκέμβρη του 2016. Αυτό που δεν λένε είναι ότι το Πρόστιμο Ανυποταξίας Διατηρείται παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ ότι θα το καταργήσει! Αυτό που δεν λένε είναι οι λόγοι για τους οποίους το σύστημα εξουσίας πιέζει με κάθε τρόπο για την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων.  Και αυτό τον στόχο που επιχειρούσαν να ικανοποιήσουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με το μαστίγιο του προστίμου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προσπαθήσουν να το επιτύχουν με το καρότο (διαγραφή προστίμου για όσους υπηρετήσουν) και με το μαστίγιο (επιβολή του προστίμου που δεν Καταργείται). 

Pentagon Admits They Are Preparing For Mass Civil Breakdown




A new US Department of Defense (DoD) research program admits that the Pentagon has long been concerned about widespread social break down. Even more striking of an admission is the fact that they have been funding universities to create models of the dynamics, risks and tipping points that would all be part of large-scale civil unrest in the United States.

Όλοι γνωρίζουν ποιό ήταν το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ. Ποια ήταν όμως τα προηγούμενα δύο και πότε δημιουργήθηκαν;

Η γερμανική λέξη Ράιχ (Reich) σημαίνει «βασίλειο» ή «αυτοκρατορία».
Reichsadler_der_Deutsches_Reich_1933–1945.svg_

Δολοφόνοι των παιδιών τους


Ένας εξαρτημένος και ένας αστυνομικός, φορτωμένοι ίσως και οι δύο με ψυχικές παθήσεις, ξέσπασαν πάνω στις ζωές των παιδιών τους

Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

Γιατί τώρα τέτοια σιωπή; Πού είναι οι πολύωρες εκπομπές και οι φωνές για το «κτήνος», το «ανθρωπόμορφο τέρας», τον «γυφτοβούλγαρο» που αφού σκότωσε το 4χρονο κοριτσάκι του, προχώρησε στην απόλυτη φρίκη, την περιγραφή της οποίας όλοι ζήσαμε με κάθε λεπτομέρεια στις κάμερες και στις εφημερίδες;

Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και σκηνικό πόλωσης μετά τις εκλογές

Καζάνι που βράζει η Τουρκία μετά το θάνατο του Αϊτάν Μπαράν, που πυροδότησε
Newsroom
Τρίτη 9 Ιουνίου 2015
Αν όχι εσύ, ποιος;
Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο εγχείρημα για ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις. Γιατί το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι δικαίωμα στη δημοκρατία. Αν δεν το στηρίξεις εσύ ποιος θα το κάνει;
Ο επικεφαλής  ισλαμιστικής οργάνωσης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, Αϊτάν Μπαράν σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι, όπως ανέφεραν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στρατόπεδο ΣΕΤΤΗΛ-Πύργος: απίστευτο χώσιμο των φαντάρων σε ένα από τα πλέον άχρηστα στρατόπεδα


Καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ (Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλ/νίας) στον Πύργο, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το πελατειακό κράτος παίζει κυρίαρχο ρόλο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ΣΕΤΤΥΛ, ένα στρατόπεδο που το κλείσιμο του περιλαμβάνεται στα σχέδια των όποιων σχεδίων αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαγγελθεί, παραμένει σε λειτουργία και βασανίζει τους φαντάρους. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΓΕΣ, Υποστράτηγου Νείλου Χοσάδα (2014), όταν ξεκαθάριζε στα αγωνιούντα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και στους αστούς πολιτευτές της περιοχής:

«Η ΣΕΤΤΗΛ όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει αλλά να είστε σίγουροι ότι και θα αναβαθμιστεί και θα πάει καλύτερα. Υπάρχουν σκέψεις για την αναβάθμιση της Σχολής όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι»!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: προειδοποιητική βολή του Π.Ν. μετά από προκλητική ενέργεια Τουρκικού πλοίου!

ImageΗ πρόκληση των Τούρκων κατά τη διάρκεια της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ του ΠΝ, εκδηλώθηκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου, με την παρουσία του πλοίου υποκλοπών Tσαρνταλί (ÇANDARLI ). Ο Τούρκος κυβερνήτης αγνόησε τις προειδοποιήσεις και εισήλθε με το πλοίο του στο πεδίο βολής την ώρα που τα πλοία του Στόλου μας έκαναν βολές εναντίον εναέριου “στόχου”.
Παρά τις διαρκείς κλήσεις για να αποχωρήσει ο Τούρκος δεν υπάκουε και απαντούσε μονότονα ότι “το πεδίο βολής δεν είναι αναγνωρισμένο”!
Δύο μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από το Τσαρνταλί. Ο κυβερνήτης του δεν άλλαζε πορεία μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του ΠΝ “έσκασε” περίπου 300 γυάρδες από τη πλώρη του! 

«Noble Jump 2», για τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη άμεσης αντίδρασης

Ξεκίνησε η πρώτη άσκηση της νέας ΝΑΤΟϊκής δύναμης άμεσης αντίδρασης στη βόρεια Πολωνία. «Πρόκειται για την πρώτη άσκηση της νέας ΝΑΤΟϊκής δύναμης» ανέφερε ο Πολωνός συνταγματάρχης Μάρεκ Πιάρτσακ.
Η άσκηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 19 Ιουνίου. Στον απότοκο της ουκρανικής κρίσης το ΝΑΤΟ συγκρότησε μια δύναμη υπερταχείας αντίδρασης (Very High Readiness Joint Task Force- VJTF). Στην άσκηση, με την επωνυμία Noble Jump 2, συμμετέχουν 2.100 άνδρες από εννέα χώρες της συμμαχίας.

Τουρκία: Αυξάνεται η βία στις κουρδικές περιοχές με νεκρούς…

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλες επιθέσεις στο Ντιγιαρμπακίρ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, επιθέσεις με έντονο μετεκλογικό άρωμα.
Ο ένας εκ των νεκρών είναι ο Αϊτάτς Μπαράν, επικεφαλής ομάδας επιστημονικών ερευνών. Το δεύτερο άτομο σκοτώθηκε λίγο αργότερα, ενώ ένα τρίτο άτομο χαροπαλεύει. Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο Μπαράν δολοφονήθηκε από μαχητές του ΡΚΚ. Οι εκτελεστές είχαν στήσει ενέδρα στον Μπαράν κοντά στο σπίτι του και τον πυροβόλησαν, με δύο όπλα, τουλάχιστον τέσσερις φορές.
Η τουρκική αστυνομία δήλωσε πως είχε προειδοποιήσει τον Μπαράν ότι κινδυνεύει από επίθεση του ΡΚΚ. Το ΡΚΚ πάντως αρνήθηκε την ευθύνη της επίθεσης την οποία χαρακτήρισε τουρκική προβοκάτσια.

Η κινεζική εταιρεία Norinco εξαπολύει βαρύ πυρ κατά του ρωσικού άρματος μάχης Τ-14 Armata

Σύμφωνα με άρθρο του Αντρέι Κουζνέτσοφ στο ρωσικό διαδίκτυο, ο κατασκευαστής κινεζικών όπλων Norinco επέκρινε το τέταρτης γενιάς ρωσικό άρμα μάχης Τ-14 «Αρμάτα». Στην Κίνα πιστεύουν ότι το ρωσικό άρμα είναι κατώτερο από το κινεζικό VT-4 σε θέματα ευελιξίας και δύναμη πυρός.
Το Τ-14 «Αρμάτα» που αναπτύχθηκε από την Uralvagonzavod είναι κατώτερο από το τρίτης γενιάς VT-4 (ΜΒΤ-3000) σε μια σειρά παραμέτρων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του - η εταιρεία Norinco. Ειδικότερα, οι Κινέζοι πιστεύουν ότι τα προϊόντα τους είναι ανώτερα από τον ανταγωνιστή από την Ρωσία, όσον αφορά την ευελιξία, την ποιότητα, την αυτοματοποίηση, το σύστημα ελέγχου πυρός, αλλά και φθηνότερα, αναφέρεται στην εφημερίδα Renmin Ribao - το επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος στο Πεκίνο.

Oι Αμερικανοί σφραγίζουν για τους Ρώσους τον ουρανό πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Σύμφωνα με άρθρο στην βρετανική στρατιωτική επιθεώρηση Jane's International Defence Review, στη Ρουμανία έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με το πρώτο χερσαίο σύστημα πυραυλικής άμυνας AEGIS. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ από τον Μάιο 2015 έχει θέσει σε λειτουργία το Aegis. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οργανισμό Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ, προς το παρόν πρόκειται για μια τρίμηνη φάση δοκιμών.

Η καταστολή δεν σώζει ανθρώπινες ζωές


Μεϊνιέ Νικολάι
Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανακοίνωσε με περίσσεια υπερηφάνεια την απόφασή της να προχωρήσει σε μια ναυτική επιχείρηση με στόχο την καταπολέμηση των διακινητών που μεταφέρουν με πλοία, πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λιβύη, στην Ευρώπη. «Έχουμε ανάγκη να βασιστούμε στην υποστήριξή σας για να σώσουμε ζωές», επικαλέστηκε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Μογκερίνι (Mogherini) προς το Συμβούλιο Ασφαλείας. Εντούτοις, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης διαφέρουν με τις επιχειρήσεις έρευνας και καταστροφής. Είναι παράλογο να βυθίζεις τις βάρκες που μεταφέρουν πρόσφυγες με σκοπό να τους σώσεις.

Δημήτρης Γιαννούσης: «Τα περισσότερα παιδιά πρόσφυγες υποφέρουν από μετατραυματικό σοκ»

Ο χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Δημήτρης Γιαννούσης, επέστρεψε πριν από λίγες μέρες από την αποστολή του στην Κω.
Εκεί καθημερινά περιέθαλπε εκατοντάδες πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο που φθάνουν απελπισμένοι και σωματικά καταβεβλημένοι στις ακτές του νησιού, έχοντας ακολουθήσει την επικίνδυνη θαλάσσια οδό. Ο χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που έχει στο ενεργητικό του αποστολές σεΥεμένη, Συρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Νιγηρία, έμεινε συγκλονισμένος από τις ιστορίες των ανθρώπων που περιέθαλψε στις 50 μέρες της αποστολής του στην Κω.

Η κατάρα της Υεμένης

νερόΥπάρχουν ορισμένες χώρες που λες και είναι γραμμένο στη μοίρα τους να μετατρέπονται σε θέατρα ψυχρών πολέμων αλλά και θερμών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η Υεμένη, η «Ευδαίμων Αραβία» όπως την περιέγραφε ο Πτολεμαίος, ζει με αυτή την κατάρα σχεδόν από την πρώτη στιγμή που κατοικήθηκε από τον 12ο π.χ αιώνα. Η πρόσφατη εισβολή της Σαουδικής Αραβίας και οι ανηλεείς βομβαρδισμοί που φτάνουν μέχρι την πρωτεύουσα Σαναά μπορεί να φαντάζουν στον εξωτερικό παρατηρητή σαν ένας πόλεμος τοπικού ενδιαφέροντος. Στην πραγματικότητα, πίσω από τις υπαρκτές τοπικές αντιπαραθέσεις, παίζεται και ένα ακόμη επεισόδιο δυο ακήρυχτων πολέμων: της διαμάχης της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν για τον γεωπολιτικό έλεγχο της περιοχής αλλά και της σύγκρουσης ΗΠΑ – Κίνας για τον έλεγχο σε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά περάσματα του πλανήτη.

Πολλοί Έλληνες γιατροί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

anergia-470_1Με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο συναντηθήκαμε στον χώρο που άσκησε και εξακολουθεί να ασκεί ιατρική με το ίδιο άσβεστο πάθος και την ίδια αναλλοίωτη αυταπάρνηση, για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Στο προσωπικό του ιατρείο. Ένας φιλόξενος και ζεστός χώρο, που ανταποκρίνεται τόσο στον ψυχισμό και την ευγένεια του ίδιου, όσο κυρίως στον πολύχρωμο και αγνό κόσμο των μικρών του ασθενών, των παιδιών. Τα οποία σημειωτέον λατρεύει, όσο τίποτα στον κόσμο.

Ποιος στα αλήθεια γεννάει το φασισμό;

τσώρτσιλ χίτλερΤου Χρήστου Αβραμίδη από το περιοδικό «Αναιρέσεις» , τεύχος 19
Η σκύλα που γέννησε τον φασισμό , βρίσκεται πάλι σε οργασμό, φέρεται να είπε κάποτε ο Μπρεχτ.
Αλλά αλήθεια ποιος γκάστρωσε πάλι την σκύλα και ποιος είναι ο πατέρας και η μάνα του φιδιού; Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν όλο και περισσότερο τα mainstream ΜΜΕ και οι απαντήσεις τείνουν να διαπλέκονται με έναν μεταμοντέρνο τρόπο που θυμίζουν περισσότερο κουτσομπολιό παρά πολιτικό διάλογο και ανάλυση. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας είπε ότι φταίνε οι ακραίες ενέργειες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μίλησε για τους αγανακτισμένους και όλοι μαζί δεν ξέχασαν να υπονοήσουν ή να αναφέρουν ότι πίσω από όλα κρύβεται η αριστερά και οι αγώνες της.

Lobna Allamii: Η νεαρή Τουρκάλα που έγινε σύμβολο της εξέγερσης


Lobna Allamii: Η νεαρή Τουρκάλα που έγινε σύμβολο της εξέγερσης

Συνέντευξη: Ειρήνη Ηλιοπούλου
Φωτογραφίες: Özlem Şen
 Το Περιοδικό

Το όνομά της: «Λόμπνα», αράβικη ονομασία ενός δέντρου. Η ίδια, υπερασπιζόμενη το πράσινο, στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, χτυπήθηκε βαριά στις 31/5/2013 από την τούρκικη αστυνομία και μεταφέρθηκε με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για ένα μήνα σε κώμα. 

Για την κατεδάφιση του Φρουρίου Ευρώπη

Αποκλειστικό μέλημα της Ευρώπης είναι η αναχαίτιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων από την Αφρική και την Ασία | AP Photo/ Francesco Malavolta Συντάκτης:
Γιάννης Γούναρης
Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει «μεταναστευτικό πρόβλημα». Αντιμετωπίζει μια προσφυγική κρίση πρωτοφανή μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Γύρω της και στην ευρύτερη γειτονιά της (Υεμένη, Σομαλία, Ερυθραία, Νταρφούρ, Νότιο Σουδάν) υπάρχει ένας κύκλος φωτιάς, φρίκης, τυραννίας, πολέμου και ανείπωτης δυστυχίας, από τον οποίο το βασικό -και ασταμάτητο- ανθρώπινο ένστικτο της επιβίωσης ωθεί να ξεφύγει κανείς με κάθε μέσο, ακόμα κι αν ο θάνατος στην προσπάθεια απόδρασης αποτελεί ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απάτη 2.000.000 ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης- Τα πωλούσαν στην μαύρη αγορά

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απάτη 2.000.000 ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης- Τα πωλούσαν στην μαύρη αγοράΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ 
Ένας 62χρονος, ιδιοκτήτης εταιρίας ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και η 33χρονη κόρη του συνελήφθησαν σήμερα (02-05-14), από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Και δεν είναι μόνο το Δίστομο - Μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο από τη γερμανική κατοχή

ImageΤα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής δεν περιορίζονται μόνο στην σφαγή του Διστόμου. Ο Άγγελος Παπαναστασίου ένας ανώτερος αξιωματικός του ΠΝ κινηματογραφούσε με κίνδυνο της ζωής του όσα συνέβαιναν κάθε μέρα από το 1941 έως το 1944,στην Αθήνα. Ορισμένα πλάνα είναι πραγματικά πολύ σκληρά,σ΄ αυτό το φιλμ που προβλήθηκε και στη Δίκη της Νυρεμβέργης.Αφιερωμένο σ΄ όσους έχουν την άποψη ότι δεν "πρέπει να ασχολούμαστε με όσα έγιναν τότε" και άρα ούτε με τους νοσταλγούς της Βέρμαχτ και των SS.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΠΛΑΝΑ


Η ιστορία της φωτογραφίας - σύμβολο της Σφαγής του Διστόμου - ΦΩΤΟ

ImageΓια την ιστορία της φωτογραφίας του αμερικανικού περιοδικού LIFE με την γυναίκα -σύμβολο της Σφαγής του Διστόμου, Μαρία Παντίσκα, βρήκαμε στοιχεία που έγραψε  στην σελίδα της στο Facebook η κ. Δώρα Πλάκα. Αφορμή η κυκλοφορία τεύχους του περιοδικού ΙΣΤΟΡΙΑ (φωτό) με την μαυροφορεµένη Μαρία Παντίσκα στο εξώφυλλό του- είχε εντοπισθεί τυχαία από έναν Διστομίτη φοιτητή το 1980-81.
Λίγους µήνες µετά τη Σφαγή, ο Dmitri Κessel, ανταποκριτής του περιοδικού «Life» επισκέφθηκε το Δίστοµο για ρεπορτάζ. Αποθανατίζει τη Μαρία Παντίσκα (πέθανε το 2009), να στέκεται όρθια µπροστά σε µια σκάφη και να πλένει τα µαύρα ρούχα της στην αυλή. Η φωτογραφία δηµοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Life» στις 29 Νοεµβρίου του 1944.