Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΝΔ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ...ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ, ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΣΑΜΑΡΑ-"ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"-ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ!Ο Άδωνις Γεωργιάδης χοροπηδάει και... τραγουδάει για την υποψηφιότητά του (VIDEO)

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΝ.ΕΛ.
ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ
ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 
Αυτή τη φορά δεν τραγουδάει "και α και ου και ΔΑΠ ΝΔΦΚ". Αυτή τη φορά χοροπηδάει και τραγουδάει "οέοεοε" χαρούμενος γιατί, παρά το σπριντ, πρόλαβε να καταθέσει τηνυποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του, ένα κουβάρι, πανηγυρίζουν. Είναι Παρασκευή απόγευμα.

 Η εικόνα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να ανεβαίνει δυο δυο τα σκαλιά της Συγγρού και τρέχοντας να μπαίνει στο κτίριο για να προλάβει να καταθέσει τις 50 υπογραφές για την υποψηφιότητά του έγινε... viral. Με καθυστέρηση λεπτών κατέθεσε το φάκελο για αν είναι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια επέστρεψε στο γραφείο του.

ΣΕΙΡΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015: Περιμένοντας τη Μετάθεση - Συνάδελφοι η αγωνιστική στάση των φαντάρων Μειώνει το κόστος της Θητείας και είναι ο μόνος τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών

Συνάδελφοι Μην Ψαρώνετε-Αγωνιστικά και Συλλογικά να Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα μας
Μετά  την ορκωμοσία και αυτής της σειράς των συναδέλφων μας και την πρώτη τους μετάθεση στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν για τους επόμενους μήνες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για κάποια θέματα που αφορούν τη στρατιωτική ζωή τους καθώς και το πως μπορούν να μειώσουν το κόστος της θητείας τους.
ΜΙΣΘΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Φτάνοντας στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκομωσίας, οι συνάδελφοι θα παραδώσουν στο γραφείο μισθοδοσίας της μονάδας τους το Φύλλο Διακοπής Μισθοδοσίας (ΦΔΜ) που έχουν πάρει από το ΚΕΝ που παρουσιάστηκαν. Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως υπάρχουν πολλές κατηγορίες/κριτήρια που ορίζουν ότι κάποιος δικαιούται πάνω από τα 8.62 ευρώ που παίρνουν οι περισσότεροι ανα μήνα θητείας. 

Συγκλονίζει νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: Μας βομβάρδιζαν, ασθενείς καίγονταν στα κρεβάτια τους, είδαμε συναδέλφους να πεθαίνουν. Γιατί;

Συγκλονίζει νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: Μας βομβάρδιζαν, ασθενείς καίγονταν στα κρεβάτια τους, είδαμε συναδέλφους να πεθαίνουν. Γιατί;- “Κοιμόμουν και ξαφνικά είδαμε ένα νοσοκομείο κατεστραμμένο, να καίγεται”

- “Ένας ασθενής κείτονταν πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, νεκρός”
- “Το γραφείο ήταν γεμάτο ασθενείς και τραυματίες που ούρλιαζαν. Επικρατούσε απόλυτη τρέλα”
- “Πραγματοποιήσαμε χειρουργική επέμβαση για έναν από τους γιατρούς μας. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και πέθανε εκεί πάνω στο γραφείο”
- “Ορισμένοι από τους συναδέλφους βρίσκονταν σε τέτοια κατάσταση σοκ που έκλαιγαν διαρκώς”
- “Ο φαρμακοποιός μας, με τον οποίο μιλούσαμε το προηγούμενο βράδυ για τα αποθέματα του νοσοκομείου, ξεψυχούσε στο γραφείο μας”

Συντονιστείτε στις 9 το βράδυ στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό και ακούστε την εκπομπή του "Σπάρτακου"


Συντονιστείτε στις 9 το βράδυ στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό και ακούστε την εκπομπή του δικτύου Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος με θέμα «ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ: ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ» 

Όπως αναφέραμε από την πρώτη στιγμή η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 είναι ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, στον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες.

Από την Αθήνα ως την Ιερουσαλήμ ο αγώνας είναι ταξικός ενάντια στις αστικές κρατικές πολιτικές

Οξύνεται η κρίση στην Παλαιστίνη λίγες μονάχα μέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της δεκαοχτάχρονης φοιτήτριας Hadeel Hashlamoun από στρατιώτη του IDF (ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις) σε checkpoint στην Hebron.
Αυτή την φορά τα θύματα ήταν ένα νεαρό ζευγάρι Ισραηλινών, η οικογένεια Henkin, η οποία ταξίδευε από την Itamar στο Elon Moreh (δύο παράνομοι εποικισμοί στην ενδοχώρα της Δυτικής Όχθης), όταν ένοπλοι γάζωσαν το αυτοκίνητό τους, σκοτώνοντας τους δύο γονείς μπροστά στα μάτια των τεσσάρων παιδιών τους.
Μετά από αυτή την δολοφονική πράξη ξέσπασε πογκρόμ από Ισραηλινούς εναντίον κατοικιών και αυτοκινήτων Παλαιστινίων της περιοχής, το οποίο εξαπλώθηκε και στις γύρω περιοχές, ο δρόμος μεταξύ της Nablus και της Ramallah αποκλείστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τους εποίκους, ενώ ξέσπασαν επεισόδια και πετροπόλεμος μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.

Κλιμακούμενη ένταση με νεκρούς στην Παλαιστίνη

Φωτό αρχείου
Νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών αστυνομικών έπεσε ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος κατηγορείται ότι προηγούμενα είχε τραυματίσει με μαχαίρι έναν Ισραηλινό έφηβο στην Ιερουσαλήμ.
Παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει και πριν από 12 περίπου ώρες, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ακόμα Παλαιστίνιο, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε τρεις Ισραηλινούς στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας τους δύο από αυτούς.

Τι απατεώνες είναι αυτοί! Στήνουν προτομές αντί να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ πως ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ο Πεζοναύτης φαντάρος Φώτης Ανδρικόπουλος και οι δύο Υπαξιωματικοί (VIDEO)

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ! 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  Πάτρα: Ξύπνησαν οι μνήμες σήμερα στο μνημόσυνο για τον Φώτη Ανδρικόπουλο
Με γονείς και φίλους να περιμένουν ακόμα τις απαντήσεις
Οι μνήμες ξύπνησαν σήμερα Κυριακή στο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε για το χαμό του έφεδρου πατρινού πεζοναύτη επιλοχία Φώτη Ανδρικόπουλου ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, όταν σε άσκηση που συμμετείχε στο πεδίο βολής του Βόλου, εξερράγη όλμος με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ "ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... ΠΕΤΑΓΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

Greek-Ship

Αφού ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο Στρατός του κέρδισε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας... Αφού απέκρουσε την τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα από επιβατικό αεροπλάνο -αλήθεια αυτή είναι η κατάληξη της φιλοαμερικανικής και φιλοναοϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Σε διασπορά ο Στόλος που ετοιμάζεται για Απόβαση σε νησί του Βορείου Αιγαίου!


ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Μπαράζ Α/Α Βολών των Γερμανικών «PATRIOT» με συμμετοχή & Αμερικανών στο «ΠΒΚ»

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν βολές οπλικών συστημάτων «PATRIOT» από Μονάδες της Γερμανικής Αεροπορίας εναντίον ΤΒΜ και ΑΤΒ στόχων, με τη συμμετοχή προσωπικού των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Το ρομπότ (όχι ο μετανάστης) απειλεί την δουλειά σου

ομίζεις πως το Ίντερνετ σας και η μετακίνηση πληθυσμών σας άλλαξε την ζωή; Σε 10 με 20 χρόνια ένα ρομπότ θα σας έχει ρίξει πιθανότατα στην λεγόμενη τεχνολογική ανεργία, εκτός εάν κάνετε κάτι τόσο ευρηματικό που μια μηχανή δεν θα μπορέσει ποτέ να καταφέρει 
«Ρώτα κάποιον πως θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι τα ρομπότ θα του πάρουν την δουλειά και θα αντιδράσει με τέτοιον τρόπο λες και του ζήτησες χρήσιμες συμβουλές για την αποτροπή επίθεσης μονόκερων… Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε καθόλου να είναι μια περίεργη ερώτηση» λέει ο διάσημος Αυστραλός κωμικός Μάικλ Κόνελ και σίγουρα δεν πρόκειται για χιούμορ αλλά για μια αλήθεια του κοντινού μέλλοντος. 

Η Ουκρανία στο λάκκο των λεόντων


Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Οσοι υποστηρίζουν την ουκρανική εκδοχή των πραγμάτων ισχυρίζονται ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί στη χώρα και ότι οι πολίτες δεν φοβούνται πλέον, παρά μόνο αυτοί που είναι πάνω στη διαχωριστική γραμμή των αντιπάλων στρατών. Αυτό, όμως, δεν ισχύει. Και δεν μπορεί να ισχύει σε μια περιοχή που ενώ κατοικείται από ρωσόφωνους κατοίκους και στην πλειονότητά τους ρωσόφιλους ή θετικά προσκείμενους στους αυτονομιστές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, είναι γεμάτη Ουκρανούς αστυνομικούς και στρατιώτες, του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών μονάδων.

Προς επέμβαση στη Συρία και οι Βρετανοί

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να προωθεί το σχέδιό του να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων προκειμένου να εγκριθεί η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έγραψε η εφημερίδα The Daily Telegraph. 
Ο Κάμερον φέρεται να δήλωσε ότι οι επιθέσεις των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία «μπορεί κάλλιστα να καταστούν εφικτές». Ο Κάμερον έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας. 

ΣΥΡΙΑ: Οι Ρώσοι "αποδομούν" με βόμβες το Ισλαμικό Κράτος -ΒΙΝΤΕΟ

Image
Η Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε κέντρο εκπαίδευση του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη al-Tabqa στην Raqqa της Συρίας ,δηλωσε ο ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Ι. Konashenkov .

"Su-34 βομβαρδιστικά επιτέθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης του ISIL με βόμβες ΚΑΒ-500 . Χτυπήθηκε η αποθήκη πυρομαχικών του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς”, είπε.
Ρωσικά Su-25 επιτέθηκαν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή Ιντλίμπ καταστρέφοντας ένα εργαστήριο για την παραγωγή εκρηκτικών .
Ρωσικά αεροπλάνα έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στις 8 εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Jisr ash- Shugur στην επαρχία Idlib της Συρίας καταστρέφοντας 3 αποθήκες πυρομαχικών.
Με χρήση BETAB-500 που μπορούν να διατρήσουν σκυρόδεμα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν και τέσσερα κέντρα διοίκησης των τζιχαντιστών.
Το τελευταίο 24ωρο η ρωσική αεροπορία έχει κάνει 20 πτήσεις και πραγματοποίησε 10 αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους (ISIL).

As Russia begins bombing campaign, Israel claims to uncover 'first suspected ISIS cell'

Image
© Activist Pos
Bernie Suarez

In a bizarre announcement no doubt designed to coincide with Russia's bombing campaign against ISIS, Israel now claims they suddenly "uncovered" the "first suspected ISIS cell" in Israel well over one year since the ISIS show began, during which time ISIS has remarkably never attacked Israel. 
Unfortunately for Israel it's well known throughout the world that not only is Israel one of the primary players behind ISIS but that ISIS will show up anywhere in the world, except Israel. ISIS has not even once attacked Israel as it has with other countries like Iraq and Syria, both which happen to be on Israel's list of countries they (Israel) wanted to break up for the so-called "greater Israel" plans long ago declared. 

6 μηνών βρέφος νεκρό σε παραλία της Κω! Στο νησί του φασίστα Δημάρχου και της Χρυσής Αυγής....

Το πιο μικρό νεκρό προσφυγόπουλο

ImageΣοκ στην Κω. Τις πρώτες πρωινές ώρες , η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε για την ύπαρξη πτώματος βρέφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΠΗ''. 

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη σε προχωρημένη σήψη του εν λόγω πτώματος, η σορός του οποίου ανήκει σε βρέφος, ηλικίας περίπου 06 μηνών έως 01 έτους, ύψους περίπου 0,70cm και κανονικής σωματικής διάπλασης χωρίς μαλλιά, έφερε πράσινο παντελόνι, λευκό φορμάκι και γκρι μπλούζα.
Μια ακόμη ψυχή χαμένη στα νερά του Αιγαίου. 
Θύμα ενός πολέμου πραγματικού στη Συρία κι ενός δεύτερου που δεν έχει κηρυχθεί αλλά εξελίσσεται με τρόπο δραματικό στο Αιγαίο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΗΡΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ: ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΓΕΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΥΕ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΓΕΣ

Για μια ακόμη φορά η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκάλεσε την αντίδραση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη ώστε να απολυθεί ο συνάδελφος φαντάρος που υπηρετούσε στο Τάγμα ΓΕΣ.
Είναι χαρακτηριστικό του Παραλογισμού που επικρατεί στον Στρατό, ότι ο συνάδελφος που υπηρέτησε για μήνες σε μονάδα της Σάμου πριν μετατεθεί τον Ιούλιο στο Πεντάγωνο, και ενώ έπρεπε να Απολυθεί τη Δευτέρα 28/9, άκουσε να του λένε από τη διοίκηση του Τάγματος ότι δεν μπορούσε να πάρει Απολυτήριο, καθώς εδώ και 2 μήνες δεν είχε έρθει ο φάκελος του στη μονάδα.

ΣΟΒΑΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η αρθρογραφία για την αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ των Μισθοφόρων του Αμερικανικού Στρατού ΗΠΑ κατά ποσοστό 20% για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει ιδιαίτερη σημασία να περιγραφεί και να αναλυθεί, καθώς τον πρόσφατο Αύγουστο, όταν σημειώθηκαν 5 αυτοκτονίες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η ηγεσία στράφηκε προς την απέναντι ακτή του Ατλαντικού αναζητώντας λύσεις.
Και όμως, στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ο αριθμός των αυτοκτονιών ανήλθε σε 71, εκ των οποίων οι 12 αφορούν το Σώμα των Πεζοναυτών (έναντι τριών του προηγούμενου τριμήνου), οι 28 τον Στρατό των ΗΠΑ, οι 17 την Αεροπορία των ΗΠΑ και οι 14 το Ναυτικό των ΗΠΑ. Συνολικά τους πρώτους έξι μήνες του 2015, αφαίρεσαν τη ζωή τους 130 άτομα, ενεργό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, 89 μέλη της Εφεδρείας και 56 μέλη της Εθνοφρουράς. Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αυτοκτόνησαν 47 μέλη της Εφεδρείας και 27 μέλη της Εθνοφρουράς.

Η Ρωσία εκσυγχρονίζει τα πυρηνικά της υποβρύχια και η Κίνα ετοιμάζει το πρώτο εντελώς δικό της αεροπλανοφόρο

Όλο και περισσότερο δείχνει να εντείνεται το «ψυχροπολεμικό» κλίμα των τελευταίων μηνών, με διαφαινόμενη «κούρσα εξοπλισμών», καθώς λεπτομέρειες σχετικά με τη φιλόδοξη προσπάθεια της Ρωσίας να ανανεώσει τον υποβρύχιο στόλο της αποκάλυψε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Jane's, σε επίσκεψη στο ναυπηγείο Ζβέζντα στο Μπολσόι Καμέν (ακτή Ειρηνικού) τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός φέρεται να δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους ότι έξι πυρηνικά υποβρύχια επισκευάζονται και εκσυγχρονίζονται στο ναυπηγείο. 

"Ο Ηλίθιος": Δημόσια αυτοκριτική ενός πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι τόσο ουσιαστικό η καυστική δημόσια αυτοκριτική που μας κάνει το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, όσο η πληροφόρηση που μας δίνει για την οβιδιακή μετάλλαξη στελεχών του κυβερνητικού κόμματος.

Απολαύστε το κείμενο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς».

Ο Ηλίθιος
Τώρα που έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ (του διατηρούμενου και για φέτος και για το '16 ΕΝΦΙΑ) ανέσυρα από το αρχείο μια φωτογραφία από τα παλιά. Αρχές Οκτωβρίου του "14, ακριβώς ένα χρόνο πριν στο Ηράκλειο Κρήτης, οι κοινωνικοί φορείς και οι οργανώσεις, τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο και καλύτερο, καλούσαν σε πανστρατιά δυνάμεων για την αντιμετώπιση του φόρου.

Φωτό από την τελετή ορκωμοσίας οπλιτών στο 11ο ΣΠ Τρίπολης


Φωτό από την τελετή ορκωμοσίας Ν/Σ στο 11 ΣΠ  Τρίπολης. (2 Οκτωβρίου 201)

Σενάρια "ολοκληρωτικού πολέμου" NATO-Ρωσίας "γεννούν" εξοπλισμούς και χρήμα!

Image
Σενάρια πολέμου με τη Ρωσία προωθούν συστηματικά “κύκλοι” του NATO. Τα σενάρια πολέμου δεν είναι ποτέ “αθώα”. Και τις περισσότερες φορές έχουν στόχο να προκαλέσουν μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα και κατά συνέπεια μεγάλα κέρδη! Αυτό συμβαίνει και τώρα με την εμμονή που κάποιων που θέλουν να παρουσιάσουν τη Ρωσία έτοιμη να …επιτεθεί στην Ευρώπη!

Αξιωματούχοι των βρετανικών ΕΔ “προτρέπουν” το NATO να «επανεξετάσει τα σενάρια του Ψυχρού Πολέμου» και να προετοιμαστεί για “μεγάλης κλίμακας πόλεμο” με τη Ρωσία! Όλα αυτά την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις επιχειρήσεις της Συρίας!
Όμως οι “ανησυχίες” έχουν και εξοπλιστικό κίνητρο.

ΣΥΡΙΑ: Το Ισλαμικό Κράτος ξεμένει από χρήματα και μαχητές!

Image
Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εκτός από τις ρωσικές βόμβες που τους σφυροκοπούν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα: τα οικονομικά τους! Τα οποία όπως φαίνεται πάνε από το κακό στο χειρότερο και επιδεινώνονται μέρα με την μέρα μετά από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών.
Όλο και περισσότεροι “μαχητές” του Ισλαμικού Κράτους το εγκαταλείπουν ,λένε οι πληροφορίες, γιατί πλέον δεν πληρώνονται! Οι μισθοί που τους έδινε το Ισλαμικό Κράτος δεν υπάρχουν πλέον αφού οι περιοχές που είχε υπό τον έλεγχό του συρρικνώθηκαν κι αυτό προκαλεί απώλεια εσόδων,μεταδίδει το RIA Novosti.
Πως έχασε έσοδα το Ισλαμικό Κράτος; 

Έρευνα - σοκ: 8 νεκροί την ημέρα από αστυνομικά πυρά!

Έρευνα - σοκ: 8 νεκροί την ημέρα από αστυνομικά πυρά!Άνδρες της αστυνομίας της Βραζιλίας σκότωσαν τουλάχιστον 3.022 ανθρώπους την περασμένη χρονιά. Δηλαδή σκότωναν περίπου οκτώ την ημέρα κατά μέσον όρο, ένα σύνολο το οποίο ξεπερνά τα 2.977 θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001στη Νέα Υόρκη.
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μέρος της 9ης έκδοσης του Ετήσιου Καταλόγου Δημόσιας Ασφάλειας και δημοσιεύθηκαν χθες Σάββατο από την εφημερίδα Folha de São Paulo. Πρόκειται να δοθούν επισήμως στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, από το Φόρουμ Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας, μια ΜΚΟ η οποία ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τη βία στα αστικά κέντρα.

Οι «σωτήρες» της Συρίας… Οκτώ χώρες βομβαρδίζουν τη Συρία για το... καλό της!

Τελικά, όλοι ζητούν να έχουν λόγο για το μέλλον της Συρίας, πλην του μόνου που το δικαιούται, του λαού της.
Αυτή τη στιγμή, η Συρία βομβαρδίζεται από οκτώ χώρες: Τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την… Αυστραλία. 
Στα λόγια οι επίδοξοι «σωτήρες» της πολύπαθης χώρας έχουν ως κοινό στόχο τους «τζιχαντιστές» του Ισλαμικού Κράτους. Στην πράξη φροντίζουν να εξασφαλίσουν για λογαριασμό τους (και για λογαριασμό άλλων) μια καλή θέση στο τραπέζι της μοιρασιάς της «Νέας Μέσης Ανατολής», όπου θα προσφερθούν ως λεία όχι μόνο η Συρία, αλλά και πολλές ακόμα χώρες αυτής της περιοχής.

Καζαντζίδης, Ρίτσος, Κατράκης στη Μακρόνησο το 49. Γιατί κάποτε πολλοί υπέφεραν για να μην υπογράψουν.

 έως 
Μπιθικωτσης,Καζαντζιδης,Ριτσος,Κατρακης στη Μακρονησο το 49
φωτογραφιες απο το διαδικτυο

Η ψευδαίσθηση της «επιλογής»

10 εταιρείες ελέγχουν σχεδόν ότι καταναλώνουμε-
ten comp
Δέκα μεγάλες εταιρείες ελέγχουν σήμερα το σύνολο της παραγωγής και της κατανάλωσης. Η υπερσυγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια μια δεκάδας πολυεθνικών γιγαντώθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες  οδηγώντας στον αποκλεισμό από τη παραγωγική διαδικασία και το δευτερογενή τομέα εκατομμύρια παραγωγούς και μικροβιοτέχνες που υποχρεώθηκαν «να αποσυρθούν» κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη κανονισμών και όρων που νομιμοποίησε το πρόθυμο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους.

Ιστορική απόφαση: Η Νορβηγία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταργεί τα FM

Στη Νορβηγία η ψηφιακή τεχνολογία «σκοτώνει» το ραδιόφωνο - τουλάχιστον με τη μορφή που το γνώρισαν οι περισσότεροι.
Η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας προανήγγειλε για τον Ιανουάριο του 2017 τον θάνατο της παλαιάς (μετρά πλέον πάνω από μισό αιώνα) τεχνολογίας των FM.
Η Νορβηγία θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα «ξεχάσει» τα οικεία (και αγαπημένα από κάποιους ρομαντικούς…) παράσιτα που ακούν οι ακροατές του ραδιοφώνου όταν αλλάζουν σταθμό.

Φόρος τιμής στο λαό της Μπουρκίνα Φάσο, που πασχίζει να πάρει το μέλλον του στα χέρια του και αρνείται να υποκύψει στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

 Της Μαρί-Σολέϊγ Φρερ *
Ακόμα ένα πραξικόπημα στην Αφρική. Να μια πληροφορία που μπορεί να φαντάζει τόσο απόμακρη και επαναλαμβανόμενη που κάποιος Ευρωπαίος μπορεί να μην της δώσει σημασία. Τι νόημα έχει;
Παρ’ ολ’ αυτά, αυτό ακριβώς που συμβαίνει στη Μπουρκίνα Φάσο, έχει εμβέλεια πολύ μεγαλύτερη από τα σύνορα αυτής της μικρής χώρας που βρίσκεται στο Σαχέλ, και έχει 18 εκατομμύρια κατοίκους. Πρώτ’ απ’ όλα, επειδή το πραξικόπημα που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου από την Προεδρική Φρουρά Ασφαλείας [Régiment de la sécurité présidentielle (RSP)] σηματοδότησε τη βίαιη διακοπή μιας αυθεντικής πολιτικής μετάβασης, που ήταν συνέχεια μιας λαϊκής εξέγερσης.

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της σκοτώνουν αμάχους στην Υεμένη με όπλα από τις ΗΠΑ

του Μπεν Νόρτον         
Ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία σκότωσε 131 αμάχους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 80 γυναίκες, μετά από τον βομβαρδισμό μιας γαμήλιας γιορτής στην Υεμένη στις 28 Σεπτεμβρίου. Η σαουδαραβική κυβέρνηση υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός ήταν ατύχημα και ότι είχε σκοπό να χτυπήσει αντάρτες, ωστόσο εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης των Γιατρών χωρίς Σύνορα αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε καμία στρατιωτική παρουσία στην περιοχή που γινόταν ο γάμος. Η επίθεση σηματοδοτεί την πιο αιματηρή μέρα του πολέμου στην Υεμένη που διαρκεί πλέον πάνω από έξι μήνες.

Aς βομβαρδίσουμε και τις δυό πλευρές στη Συρία και θα διορθώσουμε τα πράγματα στο λεπτό!

του Μαρκ Στηλ *
Θα μπορούσαμε επίσης να βομβαρδίσουμε και την Κόλαση, και μέσα σ’ ένα μήνα οι κάτοικοι θα λέγανε: «Είμασταν πολύ καλύτερα τότε με τον Σατανά»!
Μερικοί μπερδεύονται με τα γεγονότα στη Συρία, αλλά δεν είναι και τόσο περίπλοκα. Είναι πολύ απλό, πρέπει να βομβαρδίσουμε κάποιον, κάπου εδώ ή κάπου εκεί, όπως έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και δυό χρόνια. Τότε ήταν που έπρεπε να έχουμε ρίξει τις βόμβες για να βοηθήσουμε τους επαναστάτες του Ισις που πολεμάγανε ενάντια στον κακό Άσαντ.