Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Σύγχρονο Νταχάου στην Ελλάδα για να έρθει η «ανάπτυξη»!

Απάντηση στο απαράδεκτο άρθρο του Μάκη Ανδρονόπουλου με τίτλο

"Πώς η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες"

 που δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr στις 8/12/2015.
Λίγες ώρες μετά από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τσίπρα στην ΕΡΤ, όπου μας ενημέρωσε ότι ‘έχει ζητήσει βοήθεια από τη Frontex που συχνά δεν έρχεται’, ότι ‘η Μέρκελ είναι προοδευτική και καλή σύμμαχος στο προσφυγικό’ και ότι ‘η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να καταγράφονται οι μετανάστες’, ήρθε στη δημοσιότητα - και συγκεκριμένα στο tvxs.gr- ένα απαράδεκτο άρθρο του πρώην συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου και νυν (φιλο)Συριζαίου, Μ. Ανδρονόπουλου, το οποίο έγραψε προκειμένου όπως λέει «να λυθεί το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχεται η χώρα μας».

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΛΗΡΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΣΙΣΙ



Ο Δρίτσας φόρεσε γραβάτα και απέδωσε τιμές στο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ!

Όπως φαίνεται και στο βίντεο Αιγύπτιος Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκε το Προεδρικό Μέγαρο.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ERTOPEN!

Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα στην Πάρνηθα, προχωρούν σε κατάσχεση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί η ΕΡΤopen για τη μετάδοση του ραδιοφωνικού της προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΑ, 106,7. Στη συχνότητα δεν μεταδίδει πρόγραμμα η ΕΡΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει πως έχει παρουσία, για την αποτροπή των πειρατών, που απειλούν τη δημόσια περιουσία της ΕΡΤ. Είναι η δεύτερη απόπειρα κατάσχεσης εξοπλισμού που γίνεται σε βάρος της ΕΡΤopen.

Σε φυλάκιση 15 μηνών καταδικάστηκε από ισραηλινό στρατοδικείο η Παλαιστίνια αριστερή βουλευτής Χάλιντα Τζαράρ

Ισραηλινό στρατοδικείο καταδίκασε την Κυριακή την Παλαιστίνια βουλευτή Χάλιντα Τζαράρ σε 15 μήνες φυλάκιση, δήλωσε το κόμμα της, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση τη Παλαιστίνης (PFLP)
To PFLP χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως «τυραννική και μέρος της συνεχιζόμενης ισραηλινής τρομοκρατίας εναντίον του παλαιστινιακού λαού».
Το αριστερό πολιτικό κόμμα δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία των ισραηλινών δικαστηρίων που είναι «άλλο ένα εργαλείο καταπίεσης της ισραηλινής κατοχής».

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι αγνοούνται σε τούνελ στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου αφότου η Αίγυπτος το πλημμύρισε με θαλασσινό νερό

Οι ομάδες διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας της Γάζας, δίνουν μάχη την Τρίτη για να σώσουν τις ζωές 14 Παλαιστινίων που αγνοούνται μέσα σε ένα τούνελ, αφότου αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις το πλημμύρισαν με θαλασσινό νερό.
Ο Μουχάμαντ Αλ Μεϊντάνα, αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίας, είπε στο πρακτορείο Μαάν ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν τις ζωές 7 εργατών, αλλά έχει χαθεί η επαφή με άλλους 14, που τώρα αγνοούνται.

Μπέος: Δικάζεται για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" και συγκροτεί "Ομάδες σύγκρουσης απέναντι στους αντιεξουσιαστές"

Ομάδες σύγκρουσης απέναντι στους αντιεξουσιαστές συγκροτεί ο Α. Μπέος και στις 18 Δεκεμβρίου, που έχει προαναγγελθεί πορεία, θα μετέχουν σε αυτή ο ίδιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και ομάδα πολιτών που οργάνωσε. Αν γίνει οτιδήποτε θα υπάρξει σύγκρουση.
«Δεν θα διανοηθούν ξανά να κάνουν επεισόδια. Εμείς θα αστυνομεύσουμε την πορεία. Εμείς δέρνουμε, δεν κοιτάμε όπως η αστυνομία. Από το δικό μου το χαστούκι φεύγει και το κράνος μαζί. Θα προστατεύσουμε την πόλη οι δημοτικοί σύμβουλοι και 300 πολίτες», είπε και χαρακτήρισε υποκριτές και δημοκράτες του κώλου όσους συμμετέχουν σε πορείες.

Ένας παλιάνθρωπος είναι ο κ. Μουζάλας. Ένα χορτάτο βολεμένο ανθρωπάκι που κυνηγάει εξαθλιωμένους.

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αυτός ο άνθρωπος, εκτός από αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι και γιατρός. Υπήρξε, μάλιστα, ιδρυτικό μέλος των "Γιατρών του Κόσμου". Κατά συνέπεια, όλο και κάποια ευαισθησία θα περίμενε κάποιος. Μάταια...
Θα "καθαρίσει" την Ειδομένη, δήλωσε αυτός ο κύριος.
Ναι! Για τον κ. Γιάννη Μουζάλα οι άνθρωποι που έφυγαν κακήν κακώς από τον τόπο τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, είναι απορρίμματα. Κι αυτός θα επιβάλλει την καθαριότητα, ακόμη και με τη βία, όπως είπε, προχωρώντας και σε απελάσεις. Στέλνοντάς τους πάλι πίσω στο σφαγείο.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΜAΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ Τι είναι και σε τι σκοπεύει το Equity Invest Forum


Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα το Equity Investment Forum, στην ουσία αποτελεί μια συνάθροιση επενδυτικών κεφαλαίων και επιχειρήσεων που αναζητούν συγχρηματοδότηση και συνεργασίες για να υλοποιήσουν κάποιο επιχειρηματικό πλάνο. Τιμώμενη χώρα φέτος στο συνέδριο είναι το Ισραήλ που συγκροτεί πολυμελής αποστολή απεσταλμένων της επενδυτικής κοινότητας και εκπροσώπων θεσμικών επιχειρηματικών οργανισμών. Οι στόχοι της επιχειρηματικής ελίτ είναι συγκεκριμένοι, επιθυμούν μεταφορά τεχνογνωσίας από το Ισραήλ και ρευστότητα η οποία θα συγκροτήσει μια σειρά από επενδύσεις. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της επίσκεψης Αλ Σίσι στην Ελλάδα

b2ap3_thumbnail_12342598_1056731497711059_3045771034579278442_n.pngΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ Τρίτη 8 Δεκέμβρη, 5 μμ Σύνταγμα
Ο δικτάτορας της Αιγύπτου Αλ Σίσι είναι ανεπιθύμητος!
Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου!
Η επίσκεψη του δικτάτορα στρατηγού Σίσι στην Αθήνα την επομενη Τριτη, 8 Δεκέμβρη, είναι μια τεράστια πρόκληση για τον κόσμο του αντιπολεμικού κινήματος, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ, DRONE, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΑΛΙΚΑ!!!


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού ενός ελληνικού φορτηγού στην γειτονική Ιταλία το οποίο είχε αναχωρήσει από τη χώρα μας και μετέφερε στρατιωτικό υλικό. Παρόλο που το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και έχει ήδη μεσολαβήσει μια εβδομάδα από το περιστατικό, ουδεμία δήλωση ή τοποθέτηση έχει γίνει από επίσημα ελληνικά χείλη.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ Chinook ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ!

Γονείς σπάστε τα τηλέφωνα του ΓΕΣ και των διοικητών των μονάδων. Αρνηθείτε να Πληρώσετε.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάνε μαζικά στα Φρουραρχεία και να ζητήσουν τα χρήματα για να γυρίσουν πίσω στις μονάδες τους. Ξέρουμε ότι δεν προβλέπεται. Δεν έχουμε όμως να πληρώσουμε τα έξοδα που μας υποβάλλεται.

Αποσπάσεις φαντάρων γιατί ο καριερίστας διοικητής δεν χαλά κανένα χατίρι στην Ιεραρχία…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καλησπέρα. Είμαι φαντάροι σε μια μονάδα Διαβιβάσεων. Έχουμε έναν διοικητή ο οποίος είναι καριερίστας και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η κατάσταση των οπλιτών του. 
Για παράδειγμα να αναφέρουμε ορισμένα κάτι περιστατικά:
1. Έχει δώσει εντολή τις μέρες που η έξοδος είναι στις 17.00 μ.μ., οι φαντάροι όλοι να βρίσκονται στον χώρο του ΚΕΠΙΚ μέχρι εκείνη την ώρα. Χρόνο να φύγουμε έχουμε και καλά μόνο την ώρα του φαγητού 1.30 με 14.00. Μετά, πρέπει να παραμένουμε εκεί και ας μην χρειαζόμαστε όλοι, εκτός φυσικά από αυτόν που έχει υπηρεσία. 

Επιστρατεύονται αεροσκάφη τύπου Typhoon για τη Συρία

Αεροσκάφη της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) βομβάρδισαν για δεύτερη φορά την Συρία, στοχεύοντας αυτή την φορά πετρελαιοπηγή του Ισλαμικού Κράτους, σε μια αποστολή που ο υπουργός Αμύνης χαρακτήρισε «εντυπωσιακό επίτευγμα».
Το υπουργείο Αμύνης επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι μαχητικά αεροσκάφη της RAF βομβάρδισαν πετρελαιοπηγή στην Συρία το βράδυ της Παρασκευής. Eurofighter Typhoons (μαχητικά αεροσκάφη ευρωπαϊκής κατασκευής) χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην μάχη της Βρετανίας κατά του ισλαμικού Κράτους. Ο βομβαρδισμός συγκαταλέγεται στις ευρύτερες προσπάθειες να καταστραφούν οι πηγές εσόδων των τζιχαντιστών. Μια τέτοιου είδους επίθεση έλαβε χώρα και την Τετάρτη.

Οι πολιτοφύλακες μας έλειψαν…του ΕΚΕΟ και του Λιόλιου, καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων...

Αλήθεια το ΓΕΣ και ο ΑΓΕΣ Τελλίδης τι λέει και το κάνει για όλα αυτά;
Cogito1Από herko
Γράφει ο Cogito ergo sum 
Βάζω στοίχημα ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν το «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (ΕΚΕΟ)». Κι επειδή με πιάσανε κάτι κρυάδες καθώς σκάλιζα τον ιστότοπό του, σκέφτηκα να κάνω τις σχετικές συστάσεις για να μη μένετε ανενημέρωτοι.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, λοιπόν, το ΕΚΕΟ «είναι το μοναδικό Ελληνικό Ερευνητικό Ίδρυμα στο είδος του και ιδρύθηκε ακολουθώντας τα πρότυπα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων και του Ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων». 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Δικαιώματα Ελλήνων εργαζομένων στη Γερμανία
«Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εργασιακές σχέσεις στη Γερμανία» είναι ο τίτλος φυλλαδίου που κυκλοφόρησε μετά από πρωτοβουλία γερμανικών συνδικάτων, της Πρεσβείας στο Βερολίνο και της Ένωσης Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών.
Ένα υγρό υπόγειο στο οποίο στοιβάζονται 23 άνθρωποι και οι οποίοι θα πρέπει να μοιράζονται ένα μόνο ντους. Εργάτες που για μήνες περιμένουν το μισθό τους και για μέρες δεν τους έχουν δώσει φαγητό. 

Το Ισλαμικό Κράτος φορολογεί τους αμάχους και κερδίζει 50 εκ. ευρώ μηνιαίως- Νέα έρευνα από βρετανικό Ινστιτούτο

Αυξηση της φορολογίας σε βάρος του άμαχου πληθυσμού και μείωση μισθών στους μαχητές του, επέβαλλε η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, καθώς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών IHS του Λονδίνου, ακόμη και οι τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν πρόβλημα ισοσκελισμού του προϋπολογισμού.
Από τα μηνιαία έσοδα 75 εκατομμυρίων ευρώ (80 εκατομμυρίων δολαρίων) περίπου το 50% προέρχεται από την φορολογία και τηδήμευση περιουσιών αμάχων στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ το 43% από την πώληση πετρελαίου και αερίου, έναν τομέα που έχει αποδυναμωθεί λόγω των βομβαρδισμών τόσο από τη Ρωσία, όσο και από το διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, αναφέρεται στη νέα έρευνα.

“Και πάλι (δυστυχώς) για τον κο Ρίχτερ”: Απάντηση καθηγητή Γιώργου Μαργαρίτη

"Και πάλι (δυστυχώς) για τον κο Ρίχτερ": Απάντηση καθηγητή Γιώργου Μαργαρίτη στη συνέντευξη στήριξης του στην Καθημερινή
Με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ στην “Καθημερινή”, ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής σύγχρονης και πολιτικής ιστορίας στο ΑΠΘ, απαντά στον Γερμανό συνάδελφό του για τις θηριωδίες των γερμανών στην Κρήτη:

Το ελληνικό κράτος ξεπουλά όσο-όσο κτίριά του στη ΝΥ και την Ουάσιγκτον

Η αίθουσα εκδηλώσεων του ελληνικού Γραφείου Τύπου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
DECEMBER 8, 2015
Ένα από τα καλύτερα “κομμάτια” της περιουσίας του ελληνικού κράτους, το κτίριο όπου στεγάζεται το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Νέας Υόρκης, πουλήθηκε σε άγνωστο μέχρι της στιγμής αγοραστή.
Από το κτίριο αυτό πέρασαν και φιλοξενήθηκαν Πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους και όλοι παραδέχονται πως ήταν μία από τις πολύ έξυπνες αγορές που είχε κάνει η χώρα.

ΤΟ ΙΡΑΚ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια νέα σοβαρή εξέλιξη που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Τουρκίας Ιράκ, μετά την αυθαίρετη εισβολή μικρής τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στο βόρειο Ιράκ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Βαγδάτη αλλά και έντονες επικρίσεις προς την Άγκυρα από τις ΗΠΑ, κάνουν γνωστή τουρκικές εφημερίδες.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού τύπου, (Taraf, Yeni Şafak), η κυβέρνηση της Βαγδάτης απαγόρευσε την πτήση όλων των αεροσκαφών πάνω από τον εναέριο χώρο του βορείου Ιράκ στις περιοχές της Σουλεϊμανιέ και Ερμπίλ για δυο μέρες, για να διευκολύνει το πέρασμα των ρωσικών επιθετικών πυραύλων που εκτοξεύονται από την Κασπία με στόχο στρατηγικής σημασίας θέσεις των Τζιχαντιστών στην Συρία.

Είδες ο Σκουρλέτης;


Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Άπαιχτη λύση» για όσους χρωστάνε στη ΔΕΗ – Το γαλλικό σύστημα εξετάζει όπως δήλωσε στο MEGA o Π. Σκουρλέτης για να αντιμετωπίσει την αδυναμία πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες.
Ποιο είναι αυτό; Περιορισμένη παροχή τάσης, ενδεχομένως με αντικατάσταση του ασφαλειοδιακόπτη στο μετρητή, που δεν θα επιτρέπει την παροχή για να τροφοδοτείται θερμοσίφωνας, ηλεκτρική κουζίνα και θερμαντικά σώματα, αλλά θα επιτρέπει τη φόρτιση των λαμπτήρων φωτισμού!!! – Έτσι και θα εκβιάζεται μόνιμα ο καταναλωτής να βρει λεφτά να πληρώσει και ο Συ.ρι.ζα να κρατήσει την προεκλογική του υπόσχεση να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

Νίκος Χαραλαμπόπουλος, για το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

Ιανουάριος 2014: το Γενικό Επιτελείο Στρατού απαιτεί τη μετάθεση φαντάρων στη Λάρισα, όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, εκπαιδευτικό και συντονιστικό κέντρο της επέμβασης 1.000 ευρωπαίων Μισθοφόρων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Φαντάρος που διαμαρτυρήθηκε, μη θέλοντας να υπηρετήσει «στο νέο πόλεμο του ευρωστρατού» και «στην ιμπεριαλιστική επέμβαση …», πήρε μετάθεση σε άλλη μονάδα αλλά τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή «έκρινε απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας». Με 20 ημέρες τιμωρήθηκαν φαντάροι που βγήκαν παραπονούμενοι στην αναφορά για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο και την επέμβαση, ενώ απειλούνται με στρατοδικείο.

Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας (κείμενα)

Προλογίζω με κομμάτι ανάλυσης ενός κειμένου, που γράφτηκε περίπου τον Απρίλιο του 2015, εν μέσω του πανηγυρικού κλίματος για τις διαπραγματεύσεις του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 
Κάθε στάδιο του καπιταλισμού είχε τη δική του διαλεκτική κεφαλαίου-κράτους, και αν το έθνος-κράτος αναδύεται μαζί με την πολιτική εξουσία της αστικής τάξης, περνά μέσα από διάφορες ιστορικές μορφές, απαντώντας κάθε φορά στις καπιταλιστικές αντιφάσεις, με πρώτη και κύρια την ταξική πάλη. 

Κατάσταση Πολέμου

Δεν πρόκειται απλά για μια διαρκή κατάσταση εξαίρεσης. Πρόκειται για μια “εξαιρετική” πολεμική κανονικότητα, που πραγματώνεται ως διαρκές καθεστώς μαζικής κρατικής τρομοκρατίας. Ένα καθεστώς έννομης τρομοκρατίας, που εκπληρώνεται με μέσα στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά, σφυρηλατώντας μια κατάσταση τρόμου, που αφορά κάθε πτυχή της ανθρώπινης καθημερινότητας.
Οι φτωχοί , οι άνεργοι, οι εξαθλιωμένοι βρίσκονται στο κέντρο της επίθεσης. Μαζί με την επίφαση της καπιταλιστικής δημοκρατίας καταρρέει και η ονείρωξη της ειρηνικής συνύπαρξης των δολοφόνων με τα θύματά τους.Το ανειρήνευτο της συμβίωσης των θυμάτων του πολεμικού καπιταλισμού, με τους εκφραστές και τους σχεδιαστές του δόγματος της ολοκληρωτικής υποταγής στο Σχέδιο των καπιταλιστικών ελίτ, προβάλει πιο καθαρά από ποτέ.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατάσταση διαρκούς εξαίρεσης

Σωτήρης Σιαμανδούρας 
Μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, η Γαλλία τέθηκε και επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για καθεστώς άρσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προϋποθέτει εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το κάνει.
Οφεί­λου­με να με­λε­τή­σου­με σο­βα­ρά την κα­τά­στα­ση αυτή που μας αφορά με πολ­λούς τρό­πους. Και ως προη­γού­με­νο και στο πλαί­σιο της διε­θνι­στι­κής αλ­λη­λεγ­γύ­ης στους Γάλ­λους συ­ντρό­φους μας και γιατί η κα­τα­στο­λή τα­ξι­δεύ­ει στην ΕΕ με με­γά­λη άνεση και γιατί η Ευ­ρώ­πη βρί­σκε­ται σε πό­λε­μο, στο εσω­τε­ρι­κό και στο εξω­τε­ρι­κό της, πράγ­μα που διευ­κο­λύ­νει την επι­βο­λή κα­τα­στά­σε­ων έκτα­κτης ανά­γκης και στο μέλ­λον και αλλού.

Germany: Era of ignoring Saudi terror sponsorship over

MerkelAbdullah1German Chancellor Angela Merkel (right) and former King Abdullah of Saudi Arabia. Photo Axel Schmidt/AFP/Getty Images
Germany says it will no more ‘look the other way’ as Saudi Arabia continues to nurture terrorism throughout the world.
“We must make it clear to the Saudis that the time of looking the other way is over,” German Vice Chancellor and Minister for Economic Affairs Sigmar Gabriel said on Sunday, referring to the Western policy of turning a blind eye on Saudi ties to extremist groups worldwide.

Άγγλοι κομμάντος της FRONTEX απέναντι σε μετανάστες



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ: 6/12/15 Γυρίσαμε απ' το λιμάνι μετά τα μεσάνυχτα. Ένα καράβι της Frontex, με Άγγλους κομάντος και παρατεταμένα τα όπλα στο κατάστρωμα, έφερε 220 ανθρώπους, καταπαγωμένους και καταπεινασμένους, μετά από 24 ώρες παραμονής σε βραχονησίδα. 
Είδαμε και πάλι την απόγνωση της πείνας, μωρά τυλιγμένα με "αλουμινόχαρτο" και σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας.