Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Λαθρεμπόριο Πετρελαίου και Συρία: Είναι το ΝΑΤΟ καλύτερο από την Τουρκία;

Two oil tankers, the Turkish Ottoman Dignity, right, and the Spanish Sandra Tapias, sit at Ceyhan oil terminal in this June 22, 2003 photoWhile the White House continues to stress America's pivotal role in the war on terror, the facts on the ground reveal that the US-led military coalition 'has not even begun fighting' Daesh (ISIS/ISIL), Czech-based political analyst Martin Berger notes. Washington is still banging its war drums over the Daesh threat, despite not having raised a finger to counter the infamous terror group, Czech-based freelance journalist and analyst Martin Berger underscores.


ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΥΣ!

ImageΟι "άστεγοι" της Μεσογείων! Στελέχη κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν τους ψύλλους!

Οι “άστεγοι” της οδού Μεσογείων. Πρόκειται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια της κεντρικής πύλης Μεσογείων του ΥΠΕΘΑ. Τα οποία όταν έχουν 24ωρη υπηρεσία στην κεντρική πύλη ,δεν έχουν την δυνατότητα ούτε της ολιγόωρης ανάπαυσης στον προκατασκευασμένο χώρο που έχει “στηθεί” στον περίβολο του ΥΠΕΘΑ. Αιτία ότι έχουν κάνει μόνιμη…κράτηση οι ψύλλοι!!! Και τώρα που ο χειμώνας μπήκε και καλά αναμένονται και οι …πολικές αρκούδες, αφού το ψύχος τη νύχτα κάνει αδύνατη τη παραμονή ακόμη και …Εσκιμώου στον χώρο που υποτίθεται μπορούν να αναπαυθούν για λίγο!

Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Μαθητές στρατιωτικής σχολής «πόζαραν» με λευκές κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν
Οκτώ σπουδαστές της ιδιωτικής στρατιωτικής σχολής The Citadel, στη Ν.Καρολίνα στις ΗΠΑ αποβλήθηκαν αφού πόζαραν με στολές της Κου Κλουξ Κλαν.
Οι σπουδαστές φωτογραφήθηκαν με λευκές στολές και τα κεφάλια τους καλυμμένα με λευκές μαξιλαροθήκες με δυο τρύπες για τα μάτια μια ενδυμασία που παραπέμπει χωρίς αμφιβολία στους οπαδούς της Κου Κλουξ Κλαν, της οργάνωσης που τάσσεται ανοικτά υπέρ του φυλετικού διαχωρισμού.

ΣΥΡΙΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΥΜΟΥ-Μητέρα πετάει το μωρό της για να το σώσει απο την φωτιά-ΒΙΝΤΕΟ


Ήταν 12.12.15….Χομς Συρία τριπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα οχήματα.
Τελικός απολογισμός 22 νεκροί 140 τραυματίες.
Οι πρωταγωνιστές παιδιά με γεμάτα απορία μάτια και ματωμένα πρόσωπα μάνα πετάει από τον όροφο το παιδί για να το σώσει από φωτιά κι αναθυμιάσεις.
Στη Συρία συνήθως οι ισλαμιστές τρομοκράτες πετούν άτομα από κτίρια για να τα σκοτώσουν.Εδώ συνέβη το αντίθετο η μάνα το ρίχνει για να το σώσει…..

«Ο πρώτος πόλεμος της Μέρκελ»

Με την αποστολή αναγνωριστικών αεροσκαφών «Τορνέιντο», συμμετέχει από σήμερα η Γερμανία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS) στη Συρία αλλά και με αποστολή στρατιωτών –εκπαιδευτών στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
Το κόμμα της γερμανικής αντιπολίτευσης, «Η Αριστερά» εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας. 
Απογειώθηκαν το πρωί από το κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία τα πρώτα γερμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη με προορισμό την τουρκική στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. Τελικός στόχος του η πραγματοποίηση αναγνωριστικών πτήσεων πάνω από συριακό έδαφος κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Συνολικά αναχώρησαν δύο αναγνωριστικά τύπου Tornado, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού και ένα μεταγωγικό με τους πρώτους 40 στρατιώτες. 

Γιδεόν Λεβί: «Το Ισραήλ είναι χαμένη υπόθεση. Ξεχάστε το» (βίντεο)

b2ap3_thumbnail_000_Nic6360971.jpg[...]για το πραγματικό δράμα του Ισραήλ που κρύβεται στην πίσω αυλή του Ισραήλ, μισή ώρα μακριά από τα σπίτια μας, δεν ενδιαφέρεται κανείς. Όλα αυτά τα εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και εμείς οι Ισραηλινοί -οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι μας- δεν θέλουμε να ξέρουμε, δεν ξέρουμε, και πάνω απ 'όλα, δεν μας νοιάζει.
Γιδεόν Λεβί
Στις 10 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε το ολοήμερο συνέδριο με θέμα  «Το Ισραηλινό Λόμπι. Είναι καλό για τις ΗΠΑ; 

"Έφυγε" ο διοικητής ΚΑΥΥ Πλαταμώνα Επίλαρχος Αθανάσιος Μπαλατσός

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους κιαισυναδέλφους του.  
Όπως πληροφορηθήκαμε πριν λίγο ΄΄έφυγε'' από κοντά μας ο Αθανάσιος Βασ. Μπαλατσός, Επίλαρχος διοικητής ΚΑΥΥ Πλαταμώνα, σε ηλικία 53 ετών. 
Η κηδεία του θα γίνει στις  3 το απόγευμα στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας ενώ θα του αποδοθούν οι δέουσες τιμές από την 1η Στρατιά

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σαν ιδιαίτερα σοβαρό χαρακτηρίζουν τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ το επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού αλιευτικού και του ρωσικού πολεμικού πλοίου σήμερα στο Αιγαίο κοντά στην ελληνική νήσο της Λήμνου.
Το τουρκικό αλιευτικό κάθε άλλο παρά αλιευτικό ήταν, αλλά ο σκοπός του ήταν να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα ρωσικά πολεμικά πλοία, μια συνηθισμένη μέθοδο που εφαρμόζεται συχνά από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Έξαρση των ισλαμοφοβικών επιθέσεων στις ΗΠΑ μετά τις κατάπτυστες δηλώσεις Τραμπ

b2ap3_thumbnail_bad_cair_package_10dec2015.jpgΣτις 7 Δεκεμβρίου 2015 ο Ντόναλντ Τραμπ, βασικός διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, πρότεινε να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στη χώρα. Από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα καταγράφηκαν τουλάχιστον 19 ισλαμοφοβικές επιθέσεις που σαφέστατα πυροδοτήθηκαν από τις ρατσιστικές δηλώσεις του ακροδεξιού πολιτικού.

Οι Κούρδοι γιουχάρουν τον τουρκικό στρατό! Απίστευτο βίντεο από το Ντιγιαρμπακίρ-ΜΕ ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-

Image
Ο πόλεμος της κυβέρνησης Ερντογάν κατά των Κούρδων είναι από καιρό χαμένος για την Άγκυρα. 
Αρνείται να το αποδεχτεί και πιστεύει ότι μπορεί μέσω της βίας να ανατρέψει την πραγματικότητα. 
Είναι κάτι που το παθαίνουν συχνά όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι για όλα, επειδή πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Αυτοί είναι οι Κούρδοι.
Το βίντεο είναι μια επιβεβαίωση όσων προαναφέραμε. 
Πρόσφατα ο τουρκικός στρατός μπήκε στην στην κωμόπολη Σίλβαν του Ντιγιαρμπακίρ. 
Αφού πρώτα και επί 12 ημέρες είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους. 

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο Αιγαίο: Η Ρωσία προειδοποιεί ξανά την Τουρκία

Image
Νέα ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία προκαλεί το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (13.12.2015) στο βόρειο Αιγαίο, μόλις 22 χιλιόμετρα έξω από τη Λήμνο!

Κατά την εκδοχή των Ρώσων, το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού για να αποφύγει τη σύγκρουση και ενώ είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το τουρκικό πλήρωμα μέσω ασυρμάτου αλλά είχε ρίξει και φωτοβολίδες στον αέρα.

Το ρωσικό αντιτορπιλικό που "έριξε στο ψαχνό" κατά Τούρκων στον Πειραιά -ΒΙΝΤΕΟ

Image
Στα “μέρη” μας πλέει τα τελευταία χρόνια το ρωσικό αντιτορπιλικό SMETLIVY 810. Το πλοίο έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλές αποστολές ανοιχτά της Συρίας και έχει “δέσει” στον Πειραιά και στην Πάτρα. Το βίντεο είναι από τον κατάπλου του στις 22 Σεπτεμβρίου 2102 στον Πειραιά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το ρωσικό αντιτορπιλικό είχε βρεθεί στην Πάτρα.
Πρόκειται για ένα παλαιό σκαρί του Σοβιετικού Στόλου ,το οποίο όμως έχει αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί δύο φορές μετά από την ένταξή του στο ρωσικό στόλο.

"Ναυμαχία" Ρώσων-Τούρκων ανοιχτά της Λήμνου!

Image
“Ναυμαχία” Ρωσίας -Τουρκίας στο βόρειο Αιγαίο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό sputnik “το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας, Smetlivy, αναγκάστηκε να κάνει χρήση πυρών προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο βόρειο Αιγαίο, 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο”.

Το Sputnik επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με την οποία:
"Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας Smetlivy απέτρεψε σύγκρουση με τουρκικό σκάφος 22 χιλιόμετρα από το ελληνικό νησί της Λήμνου, στο βόρειο Αιγαίο", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ποιοι θέλουν τον Στρατό στο δρόμο με πρόσχημα την τρομοκρατία; Η συνέντευξη του πρώην ΑΓΕΣ Μανωλά στο onalert και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί!

ImageΗ δημόσια παρέμβαση του πρώην ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Μανωλά, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα κορυφαίο εκπρόσωπο του στρατιωτικού κατεστημένου –αφού το όνομα του ακούστηκε ακόμη και ως πιθανού ΑΓΕΕΘΑ κάποια στιγμή-, αλλά και γιατί πρόκειται για ένα απόστρατο στρατιωτικό με εκφρασμένες πολιτικές φιλοδοξίες, που μεταξύ άλλων είχε υπογράψει το γνωστό για την εχθρότητα εναντίον του εργαζόμενου λαού μας κείμενο των 16 πρώην Αρχηγών Επιτελείων και Ενόπλων Δυνάμεων «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ». Απαιτώντας από τον λαό μας να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα του καλοκαιριού, το αποτέλεσμα του οποίου, το ΟΧΙ του 61,3%, ανέτρεψε πραξικοπηματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Γιατίέστειλαν στρατό στο Ελληνικό

prosfyges-750

Ξεσκεπάζουμε τα διεθνή «κοράκια» που ήρθαν στην Ελλάδα για τα «κόκκινα» δάνεια Πρόκειται για εταιρείες που αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και στη συνέχεια πουλάνε σε σύντομο χρονικό διάστημα στη διπλή αξία

Τους έχουν ονομάσει «κοράκια» ή «γύπες» των αγορών (vulture funds). Είναι αλήθεια ή μήπως πρόκειται για χαρακτηρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Ποιοι είναι τελικά οι επιχειρηματίες, οι fund managers που θα έρθουν και στην Ελλάδα για να αγοράσουν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν υποθήκη κάποιο ακίνητο πλην της πρώτης κατοικίας;

13 Δεκεμβρίου 1943, «Επιχείρηση Καλάβρυτα» -από τη Σοφία Σπανού

«Η Εκτέλεση», έργο του Τάσσου (Αλεβίζου), 1985.
1943, κατά το τελευταίο έτος της Κατοχής οι ακρότητες των Γερμανών κατακτητών έχουν αυξηθεί δραματικά, καθώς η κυριαρχία τους βρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση από την ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούν πλέον για να ελέγχουν τη χώρα. Η τραγική τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται ότι προδιαγράφθηκε μετά την ήττα των Γερμανών από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στηΜάχη της Κερπινής (20 Οκτωβρίου 1943), κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Γερμανοί στρατιώτες και αιχμαλωτίστηκαν 78. 

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...Ο μακελάρης του Παρισιού ήθελε τον γαλλικό Στρατό…

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη, ότι ένας από τους μακελάρηδες του συναυλιακού χώρου Μπατακλάν στο Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αγκάντ, είχε επιχειρήσει να καταταγεί στον γαλλικό Στρατό, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς είχε κοπεί στα «ψυχομετρικά» τεστ που περνούν υποχρεωτικά οι υποψήφιοι, όχι μόνο στη Γαλλία.
Παρότι από τους 160.000 που υποβάλουν αιτήσεις θα καταταγούν μόνο 15.000 στον γαλλικό Στρατό φέτος, αλλοίμονο εάν οι 145.000 που θα έχουν απορριφθεί, θα αποτελέσουν Πέμπτη φάλαγγα καταστροφής όπως ο πρωταγωνιστής τζιχαντιστής της ιστορίας μας…

Η Ευρωπαϊκή άμυνα στο προσκήνιο!

Τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με όσα διαρρέουν σχετικά με τις διαθεσιμότητες του κυρίως υλικού τους.
Σύμφωνα με αναφορά του Γενικού Επιθεωρητή των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων η οποία μεταβιβάστηκε στους Γερμανούς βουλευτές, τα Γερμανικά όπλα πάσχουν σχεδόν στο σύνολο τους από έλλειψη ανταλλακτικών και συντήρησης.

Η χώρα των Σαμουράι

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες της Ιαπωνίας για να ξεφύγει από την ύφεση και την κατάρρευση, τεκμηριώνουν πόσο δύσκολο είναι για ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, να επανέλθει σε ανάπτυξη – χωρίς την οποία είναι αναπόφευκτη η καταστροφή
.«Ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, συνεχίζεται η μαζική φυγή κεφαλαίων, επιχειρήσεων και ανθρωπίνου δυναμικού – όταν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωζώνης τυπώνουν μυστικά χρήματα» (ΒΒ).

Διπλωματικές και στρατιωτικές μάχες

Ετοιμοπόλεμες εμφανίζονται τόσο οι αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Συρία όσο και οι ξένες δυνάμεις που εμπλέκονται ενόψει της διαδικασίας για πολιτική διευθέτηση του εμφυλίου η οποία ξεκινά τον Ιανουάριο
Θέση ετοιμότητας στο στρατιωτικό αλλά και στο διπλωματικό πεδίο παίρνουν «πρωταγωνιστές» και «κομπάρσοι» στην πολυσχιδή συριακή κρίση, με φόντο τον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού κράτους» στα ιρακινο-συριακά εδάφη και χρονικό ορίζοντα την 1η Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η απαρχή μιας μακράς διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση του εμφυλίου στη Συρία.

Τον «θάνατο της Τουρκίας» ζήτησαν Ιρακινοί διαδηλωτές

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και στελέχη σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων | ΑP Photo
Συντάκτης: efsyn.gr
Στους δρόμους έβγαλαν οι τουρκικές ενέργειες τους Ιρακινούς, στην πρωτεύουσαΒαγδάτη και στην πόλη Βασόρα. 
Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ (υπολογίζονται περίπου σε 4.000 άτομα) στην κεντρική Βαγδάτη, καθώς και στη Βασόρα που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, καταγγέλλοντας την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων σε μια βάση κοντά στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ.

Σώζουν τις τράπεζες, αυτοκτονούν οι πολίτες

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει με βεβαιότητα ποιος επέβαλε να πληρώσουν τόσο υψηλό τίμημα και οι πολίτες που είχαν επιλέξει τα ομόλογα των Banca Etruria, Cassa di Risparmio di Ferrara, Carichieti και Banca Marche
Η οικονομική κρίση έχει αφήσει στην Ιταλία ανοικτές πληγές, οι οποίες δεν είναι καθόλου εύκολο να επουλωθούν. Τα συναισθήματα που γέννησε η τραγική σειρά αυτοκτονιών των περασμένων ετών δεν ανήκουν οριστικά σε μια μαύρη σελίδα της πρόσφατης Ιστορίας της χώρας.

Ξηλώνεται το πουλόβερ από τις δουλειές του Λιακουνάκου

Ασκήθηκαν νέες διώξεις | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη φέρνει και πάλι τον ήδη προφυλακισμένο στον Κορυδαλλό έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο ακόμα μία εισαγγελική διερεύνηση σύμβασης εξοπλιστικών προγραμμάτων, την οποία η έρευνα κατέδειξε ως επιζήμια για το ελληνικό Δημόσιο.
Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς που ερεύνησαν τη σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την κύρια σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι 594 εκατομμυρίων δολαρίων, τοποθετούν στο επίκεντρο κακουργηματικής δίωξης τον επιχειρηματία, ενώ η δικογραφία πήρε τον δρόμο για τη Βουλή προς διερεύνηση τυχόν ευθυνών του τότε υπουργού Αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

ΑΟΖ:Η άγνοια ή η σκοπιμότητα δημιουργούν τον μύθο της οριοθέτησής της ;

Του Χρήστου Καπούτση
ImageΟι ενεργειακοί πόροι της ανατολικής Μεσογείου, η ασφάλεια των θαλασσίων οδών και οι εξελίξεις σε Λιβύη, Συρία και Ιράκ, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχαν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Δημιουργείται μια ισχυρή τριμερής ενεργειακή συμμαχία, που με την διαμεσολάβηση της αμερικανικής διπλωματίας, πρόκειται να εξελιχθεί σε τετραμερή πολιτικό- στρατιωτική συμμαχία με την προσθήκη και του Ισραήλ.