Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει κάλεσμα κοινού αγώνα στα εργατικά σωματεία και την νεολαία για να μπλοκάρουμε το αντεργατικό έκτρωμα που κρύβεται πίσω από τον τίτλο  «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Συναγωνιστές δεν υπάρχει κανένα όριο στη νέα αντεργατική επίθεση καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ακριβώς γιατί συνεχίζει τη μνημονιακή πολιτική,  διαπραγματεύεται με τους θεσμούς το βαθύτερο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Ο Αρμαγεδδών του νέου ασφαλιστικού είναι εδώ και πραγματικά σοκάρει. Δεν είναι όμως μια εξαίρεση. Αν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις και εξαφάνισαν  εργατικές κατακτήσεις, το νομοσχέδιο για τη θητεία ουσιαστικά έρχεται να διαλύσει την εργατική τάξη, να στερήσει κάθε δυνατότητα ύπαρξης κοινού υλικού συμφέροντος και κοινού αγώνα, σπέρνοντας τον ατομισμό, τον ανταγωνισμό, απίστευτους σε ποσότητα και βαρβαρότητα εμφυλίους στην καθημερινότητα της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.

Μαζική συμπαράσταση αλληλεγγύης στην "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"

Συναγωνιστές, συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα, μαζικοί φορείς στηρίζουν την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, απέναντι σε Κυβέρνηση και Κρατικό μηχανισμό, που επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση της  και σέρνουν στα δικαστήρια ένα μέλος της, τον σ. N.A.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑ ΕΒΡΟΥ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΧΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ «ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ», ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ


To Σάββατο 16/1 οι φαντάροι στο στρατόπεδο Δελλαγραμάτικα στον Προβατώνα του Έβρου είχαν έξοδο και με λεωφορείο που έβαλε η μονάδα θα πήγαιναν στην Αλεξανδρούπολη για την έξοδο τους.

Το λεωφορείο όμως γέμισε από μόνιμο προσωπικό και κατέβασαν 5 συναδέλφους μας οι οποίοι τελικά δεν βγήκαν με την δικαιολογία ότι είχαν και την επόμενη μέρα έξοδο(;)….

Αλήθεια, γιατί το μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που αμείβεται για αυτό που επέλεξε να κάνει μετακινείται ΔΩΡΕΑΝ και οι φαντάροι με την ξεφτίλα αμοιβή των 8,7 ευρώ μηνιαίως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ; 

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ: «Το θέμα είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού»
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ: ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗΕίναι η ουσία του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε αιφνιδιαστικά τα Χριστούγεννα και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από την Τετάρτη13/1. 
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΜΟΡΙΑ –ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ανακοίνωση για δίκη: Δεν περνά η τρομοκρατία στους αγωνιστές


Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν περνά η τρομοκρατία στους αγωνιστές - Παύση κάθε δίωξης κατά του Νίκου Αργυρίου

Την Παρασκευή 22/1, στις 9.00 π.μ. επαναλαμβάνεται στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η δίκη του αγωνιστή Νίκου Αργυρίου, ο οποίος δικάζεται μετά από μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το Ισραήλ σκοπεύει να προσαρτήσει σχεδόν 1.600 στρέμματα παλαιστινιακής γης

Φωτό αρχείου ΑΡ
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι προτίθεται να προσαρτήσει μεγάλο μέρος γεωργικών εκτάσεων στηνΚοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια πολιτική απόφαση που προκαλεί νέα ένταση με τους Παλαιστίνιους και καταδικάζεται ήδη από τη διεθνή κοινότητα.
Σύμφωνα με τον οργανισμό COGAT του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, αρμόδιο για τον συντονισμό των ισραηλινών δραστηριοτήτων στα Παλαιστινιακά Εδάφη, «η πολιτική απόφαση για την κατάσχεση των γεωργικών γαιών έχει ήδη ληφθεί και είμαστε στο τελικό στάδιο πριν τα εδάφη αυτά κηρυχθούν γη του κράτους του Ισραήλ». 
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η οικειοποίηση των εδαφών, αφορά 1.540 στρέμματα στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ιεριχώ και τον εβραϊκό οικισμό Αλμόγκ. Η γη που ήδη καλλιεργείται εν μέρει από εβραίους εποίκους σε μια περιοχή που τελεί υπό πλήρη στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο, βρίσκεται κοντά στο βόρειο άκρο της Νεκράς Θάλασσας. Σήμερα κανένας Παλαιστίνιος δεν ζει εκεί. Κατά το παρελθόν, το Ισραήλ δικαιολόγησε τέτοιου είδους προσαρτήσεις επικαλούμενο τη νομοθεσία που επιτρέπει την οικειοποίηση παλαιστινιακών εδαφών που έχουν εγκαταλειφθεί από πολύ καιρό.

Τα Γενικά Επιτελεία βάζουν "πάγο" στην βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ

Image
Πάγος από τα Γενικά Επιτελεία στη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ.
Με το υπ΄ αριθμ. 1808/11-12-2015 υπηρεσιακό του σημείωμα το Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού, γνώρισε στα Γενικά Επιτελεία την πρόθεση του Υπουργείου να εξετάσει το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας και γι΄ αυτό το λόγο ζήτησε τις προτάσεις – απόψεις τους επί του θέματος.
Τα Γενικά Επιτελεία με έγγραφά τους ανέφεραν στο Υπουργείο την άρνησή τους στη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, κλείνοντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό την οποιαδήποτε συζήτηση που ξεκίνησε επί Υπουργίας Μπεγλίτη.

Πολιτική δήλωση με αφορμή το κακούργημα της αντιφασιστικής μοτοπορείας

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ
Την Παρασκευή στις 22/01/2016 ξεκινάει το δικαστήριο της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30/09/2012 σε αίθουσα κακουργιοδικείου στην οδό Λουκάρεως. Η δίκη αυτή των 21 αντιφασιστών του αναρχικού – αντίεξουσιαστικού χώρου, από την αστική δικαιοσύνη του ελληνικού κράτους, γίνεται εξ’ ονόματος της Χρυσής Αυγής. Με κατήγορους τα μέλη της Ν. Παπαβασιλείου και Γ. Περρή και τους ψηφοφόρους του κόμματος τους, τα λαομίσητα μαντρόσκυλα της δημοκρατίας, μπάτσους της ομάδας Δέλτα.

ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!

Ανεπιθύμητος ο νενέκος Παναγόπουλος από την πορεία των επιστημόνων... Βίντεο!
Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου στη συγκέντρωση των επιστημόνων στο κέντρο της Αθήνας κατά του Ασφαλιστικού.
Οι διαμαρτυρόμενοι περικύκλωσαν τον κ. Παναγόπουλο την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους και τον αποδοκίμασαν, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την πορεία και να κατευθυνθεί προς την Κοραή.

"Ο Ρίχτερ αντιγράφει τα επιχειρήματα του διοικητή των ναζί το 1941"

Image

Πολλοί εντός Ελλάδος έχουν σπεύσει να υπερασπιστούν τις απόψεις του ιστορικού Χανς Ρίχτερ,για την Μάχη της Κρήτης. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη έκφρασης της ιστορικής αλήθειας. Ακόμη κι όταν αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με τα επιχειρήματα του στρατιωτικού διοικητή Κρήτης των ναζί το 1941;
Ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής μ΄ ένα άρθρο του στα Χανιώτικα νέα θέτει αυτό το ζήτημα :

Εθνικό ξεπούλημα: αγγελίες του ΤΑΙΠΕΔ

Η Αγία Τριάδα είναι μια μικρή παραλιακή πόλη στη βόρεια Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται σε μια μεγάλη αμμώδη παραλία, σε μια περιοχή προικισμένη με φυσική ομορφιά. Λόγω της εγγύτητας της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΡΙΤΣΑ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; Έκλεισε το deal με την Cosco - Στους Κινέζους ανήκει πλέον ο ΟΛΠ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».
Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΟΗΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η στιγμή που ο Σόιμπλε λέει στον Τσίπρα: Είναι η εφαρμογή ανόητε - ΒΙΝΤΕΟ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ


ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ...
 η φράση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σε συζήτηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Κόκκινες πόρτες ρατσιστικής ντροπής

Τα σπίτια που τους «φιλοξενούν» μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει βρίσκονται σε παρακμιακές γειτονιές της βορειοανατολικής Αγγλίας, οι οποίες μετά βίας γλίτωσαν από την κατεδάφιση.
Μας έχουν βάλει πίσω από κόκκινες πόρτες. Είναι σαν μια διακήρυξη ότι δεν είμαστε το ίδιο με εσάς, υποστηρίζουν οι μετανάστες
Σε αυτές τις «αποθήκες ψυχών», εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν την απόφαση για το μέλλον τους στη Γηραιά Αλβιώνα πίσω από παλιές πόρτες με ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι όλες κόκκινες.

Κομοτηνή: Έντυσαν αστυνομικό τον Αποστόλου για να τον φυγαδεύσουν;


Όμηρος για σχεδόν 13 ώρες στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας στην Κομοτηνή έμεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Αργά το βράδυ της Τετάρτης (20.01.2016) η... πολιορκία λύθηκε και μια πληροφορία που "κυκλοφόρησε" προκαλεί τουλάχιστον αίσθηση.
Πρώτα άρχισε να "κυκλοφορεί" στο twitter και στη συνέχεια διαδόθηκε. Τι; Ότι πριν οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας στην Κομοτηνή λύσουν την... πολιορκία, επιχειρήθηκε να φυγαδευτεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα ντυμένος αστυνομικός!

Τι θέλει να πετύχει η Τουρκία με την εισβολή στη Συρία- Ο χάρτης

ImageΗ αγωνία της Τουρκίας να μην δημιουργηθεί μια αυτόνομη περιοχή που θα ελέγχεται απόλυτα από τους Κούρδους , αποτυπώνεται στον χάρτη. Η εισβολή τουρκικών στρατευμάτων για την οποία έγραψε από προχθές το Onalert.gr έχει στόχο να “κόψει” στα δύο την περιοχή την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι. Η εισβολή των Τούρκων φαίνεται να δημιουργεί προσωρινά μια “τουρκική ζώνη ασφαλείας” η οποία είναι αμφίβολο αν μπορεί να “προστατεύσει” την Τουρκία από τον εφιάλτη της.Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή ελέγχεται από τον ISIS! Με τον οποίο η Τουρκία έχει όπως φαίνεται άριστες σχέσεις.

Έρχονται νέες κινήσεις από τον τουρκικό στρατό

Σε στενή συνεργασία με το νέο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας και την ηγεσία των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών(ΜΙΤ), οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δρομολογούν σημαντικά έργα και σχέδια σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής μας.
Στον αραβικό κόλπο, στην Αφρική (Σομαλία) και στα Βαλκάνια (Αλβανία και Π.Γ.Δ.Μακεδονίας) ο τουρκικός στρατός εγκαινιάζει μεγαλόπνοα σχέδια και στρατιωτικές βάσεις. Την ίδια στιγμή, περνά σε μετωπική επίθεση στο κουρδικό ζήτημα. Εκκρεμεί μία άλλη πρωτοβουλία, η οποία μας αφορά και ενδέχεται να καθορίσει τη μοίρα μιας ολόκληρης περιοχής.

Ο Ερντογάν απειλεί με εξόντωση το ΡΚΚ και τους Κούρδους, υποψιάζεται Ρωσία, Ισραήλ

A handout picture made available by the Turkish Presidential Press Office shows Turkish President, Recep Tayyip Erdogan. EPA, PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Κανένας διάλογος με τους Κούρδους τονίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και ορκίζεται να εξοντώσει τους μαχητές του ΡΚΚ, που πολεμούν για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
«Ο μόνος στόχος των αυτονομιστών τρομοκρατών είναι να εκτελέσουν το καθήκον που πους έχουν αναθέσει αυτοί που τους κατευθύνουν, εκτελώντας το συμβόλαιο που έχουν αναλάβει», είπε σιβυλλικά ο Ερντογάν, χωρίς φυσικά να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που, κατ’ αυτόν, κατευθύνουν το ΡΚΚ, αναφέρει η εφημερίδα “Χουριέτ” (www.hurriyetdailynews.com) στην ιστοσελίδα της.

Νέα “βόμβα” στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας: Ανεξάρτητο Κουρδιστάν ζητά Ισραηλινή υπουργός

Israel's  Justice Minister Ayelet Shaked. EPA, GALI TIBBON  POOLIsrael's Justice Minister Ayelet Shaked. EPA, GALI TIBBON POOL
Για την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους έκανε λόγο η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγιελέτ Σακέντ, που θα αποτελεί σφήνα μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν. Ζήτησε επίσης στενότερη συνεργασία με τους Κούρδους, με τους οποίους οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι μπορούν να συνεργαστούν άψογα και απόλυτα.

ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ...

Ο Ακάρ παρακολούθησε την άσκηση….

Άσκηση επιχείρησης σε κατοικημένη περιοχή… Η άσκηση ήταν έναντι των τακτικών που εφαρμόζουν οι τρομοκράτες του ΠΚΚ
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού μαζί με τους αρχηγούς των Όπλων και τον Γενικό Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής έλεγξαν την Διεύθυνση Ασφάλειοας των Εοιδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής (JÖAK)
Στα πλαίσια των επιθεωρήσεων έγιναν συζητήσεθις με το προσωπικό των μονάδων, όπως και ασκήσεις έρευνας-διάσωσης, διάσωσης ομήρου, αντιμετώπισης τρομοκρατικών περιστατικών με κοινωνικό πρόσωπο και επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ …Ένοπλη σύγκρουση στην Τζίζρε

091220131056306960899
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ...
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ... 
Ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων έγινε μάρτυρας στην πόλη Τζίζρε του νομού Σιρνάκ σε σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ΠΚΚδων
Για 37η ημέρα από τις 14 Δεκεμβρίου που κηρύχθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις. Κατά την διάρκεια σύγκρουσης στην συνοικία Τζούντι της πόλης Τζίζρε, ΠΚΚδες πυροβόλησαν με τυφέκιο και σκότωσαν έναν αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

200120161911303513703_2

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σφίγγει τον κλοιό στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ

Image
Το Ισλαμικό Κράτος σφίγγει τον κλοιό στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, ο πληθυσμός της οποίας ζει υπό το κράτος του τρόμου μετά τον θάνατο τις τελευταίες ημέρες δεκάδων αμάχων και την απαγωγή από τους τζιχαντιστές 400 κατοίκων της, οι 270 από τους οποίους αφέθηκαν χθες ελεύθεροι.
Σφοδρές μάχες μαίνονταν και σήμερα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος στην Ντέιρ αλ Ζορ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία είναι πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 450 χλμ βορειοανατολικά της Δαμασκού.

Ξηλώνεται η συνθήκη του Δουβλίνου

Ξηλώνεται η συνθήκη του Δουβλίνου – Τι κερδίζει η Ελλάδα
Οι Financial Times αποκαλύπτουν πως μέχρι τον Μάρτιο η Κομισιόν θα έχει καταργήσει τη συνθήκη του Δουβλίνου και ιδίως τους κανόνες που ορίζουν ότι η πρώτη χώρα που εισέρχεται ο πρόσφυγας στην ΕΕ είναι υπεύθυνη για την αίτηση ασύλου. Αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, και την Ιταλία, γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα μεταφέρεται το βάρος των προσφύγων στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά.

Η ΕΕ «ξηλώνει» την συνθήκη του Δουβλίνου

ΠΓΔΜ Η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει στις εκλογες

ImageΗ Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να μην συμμετάσχει το κόμμα αυτό στις πρόωρες εκλογές που αποφάσισε για τις 24 Απριλίου το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο αρχηγός του SDSM Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές στις 24 Απριλίου επειδή δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για έντιμες και δημοκρατικές εκλογές και ζήτησε να αναβληθούν αυτές μέχρι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα διασφαλίζουν αδιάβλητες εκλογές.

Δραματικές ώρες στην Μολδαβία!!!

Δραματικές ώρες στην Μολδαβία!!!Διαδηλωτές,φιλορώσοι,έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, μπήκαν μέσα στην βουλή και απαιτούν την παραίτηση της νέας δυτικόφιλης κυβέρνησης,που ορκίστηκε με πραξικοπηματικό τρόπο και με απόντες το 30% των βουλευτών!!!

Άγριο ξύλο από τους πραιτωριανούς ματατζήδες των ΗΠΑ..Ζωντανή κάλυψη των γεγονότων!!!

Η διαχρονικότητα και καθολικότητα των μηνυμάτων του ληστή - επαναστάτη Τσακιτζή

Στο τρίτο μέρος του αφιερώματος για το Σμυρναίικο τραγούδι και τους δημιουργούς του, που θα ακουστεί τις επόμενες μέρες από την διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για δυο επαναστάτες – ληστές της Τουρκίας, που ο απλός λαός της γειτονικής χώρας τους λάτρεψε και τους εξύμνησε και με τραγούδια. Τον Κιόρογλου και τον Τσακιτζή. 

Επικαλούμενοι το υπέροχο βιβλίο του Νέαρχου Γεωργιάδη "Ρεμπέτικο και πολιτική",αναφερόμαστε στον Τσακιτζή τον επαναστάτη-ληστή που έγινε τραγούδι, φτάνοντας στο σημείο να έχει «αγιοποιηθεί» στην συνείδηση των λαϊκών καταπιεσμένων στρωμάτων της Τουρκίας την εποχή του: