Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνικός Στρατός: «μια γκρίζα ζώνη» για τα δικαιώματα των φαντάρων και τους Νόμους με ευθύνη του ΓΕΣ

Στην καταγγελία που έλαβε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από τους εξ αναβολής φαντάρους που υπηρετούν αυτή την περίοδο στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, αποκαλύπτεται όλη η ουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: ενώ υπάρχουν νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός και Οδηγίες για τα πάντα, τελικά θα γίνει αυτό που βολεύει το Υπουργείο Άμυνας, το Επιτελείο και τους Διοικητές.
Όλοι αυτοί θα κρυφτούν πίσω από τις λεγόμενες «υπηρεσιακές ανάγκες» για να παραβιάσουν τα δικαιώματα φαντάρων και μόνιμου προσωπικού, καθώς τίποτε δε μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και με σύστημα. Το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται σε κατάσταση ομηρείας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, έρμαιο των συχνά συνεχώς αναιρούμενων σχεδιασμών και αποφάσεων, θύμα των προεκλογικών υποσχέσεων και των προφορικών δεσμεύσεων του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΣ.
Η βασική αρχή λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «το ότι βολεύει την Ηγεσία».

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2/2016 ΣΤΙΣ 17.00 Μ.Μ.

ΘΕΜΑ: "ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ: ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία και τις κινήσεις πόλης να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους φαντάρους και να εκφράσουν με μαχητικό τρόπο την Αλληλεγγύη τους   
Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι τα στρατόπεδα δεν είναι τόσο μακριά μας. Ο ελληνικός στρατός είναι εδώ, σε πλήρη λειτουργία και επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα κοινωνικά συμφέροντα, αγώνες και κινήματα. Ο πολεμικός-κατασταλτικός του ρόλος αναβαθμίζεται συνεχώς ενώ με πολλαπλούς τρόπους συμβάλει στην εργασιακή εκμετάλλευση και τη διάσπαση της εργατικής τάξης. 

Στην 35Η Μοίρα Καταδρομών στην ΕΛΔΥΚ όταν κλέβουν το μπουφάν φταίει το θύμα και όχι ο θύτης!

Η συγκεκριμένη μονάδα του Ελληνικού Στρατού φαίνεται ότι κινείται έξω από τους νόμους και τις διαταγές, έχει θεσπίσει δικό της δίκαιο όπου κυριαρχεί η ασυδοσία, η βαρβαρότητα, η αυθαιρεσία και η παραβατικότητα είναι καθεστώς.
Η 35η Μοίρα Καταδρομών έγινε ξανά και ξανά γνωστή σε όλους από την ανοικτή δράση ΝΑΖΙ, όταν τις ασχήμιες στην εκπαίδευση εις βάρος νέων συναδέλφων, τα έκαναν βίντεο και τα «ανέβασαν» στο ίντερνετ.
Η 35η Μοίρα Καταδρομών έγινε επίσης γνωστή για τα καψόνια και τη βαρβαρότητα των αυθαιρετούντων στελεχών, που έχουν μετατρέψει τους στρατιώτες προηγούμενων σειρών σε βασανιστές των καινούργιων συνάδελφων.

Κομισιόν: Ούτε έξοδος από Σέγκεν, ούτε κοινές περιπολίες υπάρχουν


Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό. Φωτογραφία EU Commission
Σε πλήρη απομυθοποίηση του δημοσίου διαλόγου για το Σένγκεν και το προσφυγικό προχωρά μιλώντας στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της Κομισιόν για το μεταναστευτικό και δεξί χέρι του προέδρου Γιούνκερ κατά την προεκλογική του εκστρατεία, Νατάσα Μπερτρώ.
Η κ. Μπερτρώ μιλάει εξ ονόματος της Κομισιόν, του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του αρμόδιου αντιπροέδρου Φρανς Τίμμερμανς και εξηγεί πως, ούτε έξοδος από το Σένγκεν υπάρχει, ούτε κοινές περιπολίες ζητά κανένας, ούτε θα αναγκαστεί η Ελλάδα να κρατήσει ξάνα εκατομμύριο μετανάστες.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ: ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων!
Με αποβολή ντε φάκτο από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό να …πνίγει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, απειλούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελών!
Ο Βέλγος υφυπουργός για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν τη Δευτέρα, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα απαιτούσε: «Πνίξτε τους μετανάστες! 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ: ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ!


Συνεχείς είναι οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στα ΚΕΝ, αλλά και των γονιών τους, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη μεθόδευση που ακολουθείται σε σειρά Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, να μοιράζονται στους συνάδελφους μεταχειρισμένα είδη.

Οι Καταγγελίες εντάθηκαν από το φθινόπωρο έως και σήμερα, αφορούν τα ΚΕΕΔ-ΚΕΤΘ-ΚΕΠΒ, δηλαδή τα ΚΕΝ Ειδικών Δυνάμεων-Τεθωρακισμένων-Πυροβολικού, που συγκεντρώνουν χιλιάδες νεοσύλλεκτους. 

Πρόκειται για μια συντεταγμένη προσπάθεια που διαρκεί όλα τα μνημονιακά χρόνια, όταν ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος επιχείρησε να κόψει ακόμη και τα εμβόλια, για να τον ακολουθήσουν οι Π.Παναγιωτόπουλος-Ν.Δένδιας-Π.Καμμένος όταν περιέκοψαν σειρά ειδών (ζευγάρι αρβύλες, αθλητικά είδη κλπ.).

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ «ΠΕΡΙ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑNΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ»

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας κατά την προπαγανδιστικού χαρακτήρα εισαγωγική ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28/1, όταν εισήχθη το νέο στρατολογικό νομοσχέδιο για ψήφιση, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την κριτική που μόνο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε ασκήσει, όταν τονίζαμε τις βαθύτερες αντιδραστικές εκμεταλλευτικές-καταπιεστικές επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εις βάρος της στρατευμένης νεολαίας και του συνόλου των εργαζομένων. Διαβάζουμε:
«Με την παρούσα νομοθετική παρέμβαση (άρθρα 8 έως 10), όπως τόνισε ο ΑΝΥΕΘΑ γίνεται η αρχή για να παύσει πλέον η θητεία να αποτελεί εργασιακά ανενεργό χρόνο:

Σύροι μετανάστες εντοπίστηκαν κοντά στο μπλόκο των Κερδυλίων και οι αγρότες έδωσαν τρόφιμα και ρούχα


 Σημερα το πρωι εντοπίστηκαν απο αγρότες κοντα στην Ευκαρπία Σερρών λιγο ποιο πανω απο το αγροτικό μπλόκο Κερδυλίων περίπου 60 πρόσφυγες απο την Συρία κυριως, γυναικοπαιδα και καποιοι νεοι. Οσοι αγροτες ηταν στο μπλοκο εσπευσαν να τους βοηθησουν παρεχοντας τους τροφιμα που προμηθευτικαν αμεσως μολις το εμαθαν. 

«Σε περίπτωση λύσης θα υπάρχει ένας μεικτός επαγγελματικός στρατός,


Μανιάνα Καλογεράκη
«Σε περίπτωση λύσης θα υπάρχει ένας μεικτός επαγγελματικός στρατός, που θα έχει ευθύνη για την ασφάλεια, την προστασία των συμφερόντων και την αυτοάμυνα του κράτους από οποιαδήποτε απειλή, και οι απειλές σήμερα δεν προέρχονται μόνο από κράτη», δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.
«Έχουμε και νέες ασύμμετρες απειλές, όπως η τρομοκρατία. Εάν παρ’ ελπίδα δεν καταστεί εφικτή η επίτευξη λύσης, τότε με βάση τον σχεδιασμό μας θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένες δαπάνες, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αντικατασταθούν και να αναβαθμιστούν αμυντικά συστήματα που είχαμε αγοράσει σε προηγούμενες δεκαετίες και θα έχουν φτάσει στο όριο ζωής τους, για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα», προσθέτει ο ΥΠΑΜ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ρεπόρτερ».

Μπλόκα αντιθέσεων και αγώνα σε όλη τη χώρα


του Γιώργου Τσαντίκου
Τα αγροτικά μπλόκα, όσο και να βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να «κακοχαρακτηριστούν» μαζικά και αδιάκριτα, έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό φέτος: οι νέοι αγρότες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που αντιστέκονται στο (αντι)ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στην υπερφορολόγηση του αγροτικού κόσμου. Πρόκειται για ένα δυναμικό που βλέπει καθαρά πλέον ότι ο στόχος των ευρω-πολιτικών για τους παραγωγούς, ειδικά στην Ελλάδα, είναι η εξαφάνισή τους, η συγκέντρωση της γης, των μέσων παραγωγής σε μεγαλοκτηνοτρόφους και εταιρίες. 

Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν στρατεύματα για να εισβάλουν στη Συρία


Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν στρατεύματα για να εισβάλουν στη ΣυρίαΗ τουρκική κυβέρνηση συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία και συγκεκριμένα με το συριακό Κουρδιστάν, τη Ροζάβα, ώστε να εισβάλει στα κουρδικά εδάφη σε περίπτωση που οι Κούρδοι της Συρίας συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στη Γενεύη.
Οι Κούρδοι του YPG έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση που οι Τούρκοι τολμήσουν να εισβάλουν στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία, τότε θα απαντήσουν με πόλεμο.

Το φράγμα της Μοσούλης στο Ιράκ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καταστροφική κατάρρευση, προειδοποιεί στρατηγός των ΗΠΑ


φράγμα ΜοσούληςΟ κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ στο Ιράκ, λέει ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μιας πιθανής κατάρρευσης του φράγματος της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ πράγμα το οποίο θα ήταν καταστροφικό.
Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού στρατηγός Σων Μακφάρλαντ είπε ιρακινές αρχές κατανούν «τη δυναμική» για την κατάρρευση του φράγματος, του οποίου τα θεμέλια απαιτούν συνεχή αρμολόγηση για τη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας.

Διαβουλεύσεις για… συγχώνευση από την Αλ Νούσρα στη Συρία!


Η εκπρόσωπος της Αλ Κάιτα στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία, η διαβόητη ισλαμιστική οργάνωση μαχητών Μέτωπο Αλ Νούσρα, που τόσο μεγάλη υποστήριξη έλαβε στα αρχικά τουλάχιστον χρόνια του αιματηρού εμφυλίου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερες από 300.000 ψυχές, βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες οργανώσεις ισλαμιστών μαχητών σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία που θα οδηγήσει σε συγχώνευση… των δραστηριοτήτων τους και ενδεχομένως της διοικητικής τους πυραμίδας…