Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Αναβιώνει η μεταβαρκιζιανή "Εθνοφυλακή";


Διαβάστε και αυτό:
Τι τρέχει με τα εθνικιστικά-φασιστικά Τάγματα Εθνοφυλακής; Δίνουν ρόλο σε φασίστες-μιλιταριστές στην Εσωτερική Ασφάλεια και Επιστρατεύουν Φτωχές Γυναίκες με Νέο Νόμο;
Του Γ.Γ.
Αν και η σχετική είδηση που δημοσιεύεται σήμερα είναι αρκετά νεφελώδεις και βασίζεται μόνο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πρώτη αίσθηση που μας δίνει είναι ανατριχιαστική.
Σύμφωνα, λοιπόν με τα δημοσιεύματα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, θα συντάξει και θα καταθέσει προς ψήφιση στην βουλή νόμο ο οποίος "θα προβλέπει τη δημιουργία και συγκρότηση μονάδων Εθνοφυλακής".

"Παράλληλα, δημιουργούνται, ενδυναμώνονται και συγκροτούνται νέα τμήματα και μονάδες εθνοφυλακής αφενός στα μεγάλα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας ή οι λόχοι εφέδρων καταδρομών στα κύρια Νησιά ενώ στα μικρά νησιά της ΑΣΔΕΝ ο στόχος είναι να συγκροτηθούν και επιπλέον τμήματα εθνοφυλακής", αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα και στόχο θα έχουν "να επεμβαίνουν σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας".

Αυτές οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις που θα υπάρχουν και στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αττική και Θεσσαλονίκη,

"Θεσπίζονται κίνητρα για τη συμμετοχή των συμπολιτών μας ώστε το έτος 2023 οι Μονάδες Εθνοφυλακής σε όλη την επικράτεια να παρουσιάζουν κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων τη πλήρη πολεμική σύνθεση και επάνδρωση, δυνάμεως 100%", συμπληρώνουν οι ίδιες δημοσιογραφικές αναφορές.

Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Ποιος είναι ο κίνδυνος που μπορεί να υπάρξει για την "εσωτερική ασφάλεια" και τα μιλιούνια μπάτσων που υπάρχουν δεν μπορεί να αντιμετωπίσουν και χρειάζεται και χρειάζεται η δημιουργία άλλου ενός ενόπλου εκπαιδευμένου σώματος;

Φυσικά σ' αυτό το πολύ σοβαρό θέμα θα επανέλθουμε όταν υπάρξουν σχετικές επίσημες δηλώσεις, αλλά τώρα δεν μπορεί να μην υπογραμμίσουμε ότι συνήθως σε τέτοια σώματα κατάγεται ότι πιο ακροδεξιό μιλιταριστικό στοιχείο υπάρχει και ασυναίσθητα να μην πάει το μυαλό μας στον εγκληματικό σε βάρος του λαού μας που διαδραμάτισε η "Εθνοφυλακή" που υπήρχε στην χώρα μας στην μεταδεκεμβριανή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου