Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Εντείνεται η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας: F 16 για Τουρκία, F-35 για Ελλάδα και μεγάλα πολεμικά συμβόλαια για το Πολεμικό Ναυτικό

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:



Καταρχήν, η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά τεράστια ποσά εις βάρος των κοινωνικών αναγκών προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου.
Στρατηγικοί στόχοι που καταγράφονται ταυτόχρονα στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου, ΑΟΖ και ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και το πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναβαθμίσουν τον πολεμικό τους ρόλο στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής Πολέμου/Καταστολής των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή και τον Ινδικό Ωκεανό.
Όλα αυτά σημαίνουν Κολοσσιαίες Αγορές όπλων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται την ένταση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων για εκλογικούς λόγους και να δικαιολογήσει τους ξέφρενους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι η παραγγελία 20 αεροσκαφών F-35 κλείνει τον Μάρτιο. Τότε αναμένεται η αμερικανική απάντηση στο επίσημο ελληνικό αίτημα (Letter of Request) για την προμήθεια των μαχητικών που έστειλε στην Ουάσιγκτον στα τέλη Ιουνίου του 2022 το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.
Αναλυτές τονίζουν ότι "οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να επιταχύνουν τις διαδικασίες σε σχέση με το ελληνικό αίτημα, ώστε το LOA να βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης πριν από τις εκλογές. Η σπουδή του Πενταγώνου αντανακλά τη σημασία που αποδίδουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα και τη βούλησή τους να ενταχθεί στο πρόγραμμα F-35.
Η επιτάχυνση των διαδικασιών ήταν απαραίτητη ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θέλει να αρχίσει να παραλαμβάνει τα F-35 από το 2028, όταν, όπως εκτιμά, θα υπάρχει και η απαραίτητη δημοσιονομική ευχέρεια για να ξεκινήσουν οι πληρωμές. 
Το συνολικό κόστος της παραγγελίας, άλλωστε (για τα 20 αεροσκάφη, συν προαίρεση, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στην αγορά άλλων 20 μαχητικών), αναμένεται να αγγίξει τα 4 δισ. ευρώ. 

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ;
Το τουρκικό αίτημα να εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση την πώληση 40 νέων μαχητικών τύπου F-16 και την αναβάθμιση άλλων 80 δεν εγκρίθηκε, δεν προωθήθηκε στο Κογκρέσο και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην πρόσφατη  επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον δεν πήρε ούτε καν μια δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα.
Αντίθετα, το ελληνικό κράτος έχει ήδη δρομολογήσει την αναβάθμιση 83 ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper, ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει σήμερα δηλαδή, και έχει ήδη παραλάβει έξι. 
Αν προστεθούν και τα Rafale, η ελληνική υπεροπλία στον αέρα έχει ήδη αρχίσει να εδραιώνεται και αναμένεται να γίνει συντριπτική όταν η Ελλάδα θα αποκτήσει και τα F-35.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ-ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το Πολεμικό Ναυτικό κινείται για την απόκτηση νέων καταδρομικών σκαφών και επιταχύνει την υλοποίηση των ήδη συμφωνημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων
Στις 9 Ιανουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επιθεώρησε το πρώτο υποβρύχιο ΤΥΡΕ-214 που παραλαμβάνει το πολεμικό ναυτικό της χώρας του. 
Το «Piri Reis» είναι ένα από τα συνολικά έξι υποβρύχια του συγκεκριμένου τύπου, γερμανικής κατασκευής, παρόμοια με αυτά που το Πολεμικό μας Ναυτικό απέκτησε πρώτο πριν από 10 χρόνια, με τη γνωστή κλάση «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ». 
Μόνο που τα τουρκικά έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις, καθώς έχουν προστεθεί και εγχώρια ηλεκτρονικά συστήματα. 
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν τέσσερα υποβρύχια της κλάσης συν ένα αναβαθμισμένο, το «ΩΚΕΑΝΟΣ». 
Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει παραλάβει το πρώτο ΤΥΡΕ-214 και έχει συμφωνήσει με τη Γερμανία για τη συνολική ναυπήγηση έξι υποβρυχίων έως το 2029. Ωστόσο, το πρόγραμμα φαίνεται πως είναι στον «αέρα», αφού οι Γερμανοί, μετά τις συνεχείς πιέσεις της Ελλάδας, δείχνουν «νωθροί» για την εκτέλεση του προγράμματος εντός του χρονοδιαγράμματος. Κάτι που γνωρίζει καλά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει και η εναλλακτική της Ρωσίας για τη ναυπήγηση υποβρυχίων. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται για την υλοποίηση 6+1 εξοπλιστικών προγραμμάτων, που επιδιώκουν να διασφαλίσουν την υπεροχή στη θάλασσα και στον βυθό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι σχεδιασμοί αυτοί του Πολεμικού Ναυτικού εντάσσονται στο νέο Δόγμα του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου για την πολεμική αναβάθμιση της Κρήτης με την αναδιοργάνωση της Σούδας που θα καταστεί δεύτερος Ναύσταθμος και τις Πτέρυγες Μάχης.
Το Ελληνικό κράτος θέλει να εγγυηθεί τα ιμπεριαλιστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα των Δύσης, την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και το δίκτυο των αγωγών.
Οι Πολεμικοί Εξοπλισμοί απαιτούνται για να γίνεις Χωροφύλακας της Μεσογείου!

Τα Ticonderoga

Στις πολεμικές προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού καταγράφεται η τεράστια σύγκρουση των πολεμικών βιομηχανιών των ΗΠΑ-Γαλλίας-Ιταλίας. Αλλά και οι εξελίξεις με τις ιδιωτικοποιήσεις των Ναυπηγείων που εν πολλοίς καταλήγουν σε Αμερικανούς επιχειρηματίες.
Τα αμερικανικά καταδρομικά Ticonderoga (που απέσυραν οι ΗΠΑ και ψάχνουν που θα τα φορτώσουν) δεν περιλαμβάνονται στα δρομολογημένα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. 
Όμως, όπως επεσήμαναν στη Realnews πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, «το ενδιαφέρον για την απόκτησή τους από τις ΗΠΑ δεν εξάλειψε ποτέ». 
Στην επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (LOR), που απέστειλε προς τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020 η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ άλλων ζητούσε επίσημα και δύο πλοία με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής. 

Υποβρύχια

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη δρομολογήσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ελληνικού υποβρύχιου στόλου. 
Μεταξύ άλλων, φέρεται να καταλήγει στις προδιαγραφές εκσυγχρονισμού των τεσσάρων υποβρυχίων type 214. 

Ελικόπτερα

Τα ελικόπτερα ΜΗ-60R ή Romeo, όπως αποκαλούνται, έχουν το παρατσούκλι «φονιάδες των υποβρυχίων». Το Πολεμικό Ναυτικό προμηθεύεται επτά ελικόπτερα του συγκεκριμένου τύπου, που αναμένεται να αποτελέσουν το «μακρύ χέρι» των φρεγατών, εντοπίζοντας τα αντίπαλα υποβρύχια. 
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η παραλαβή των πρώτων τριών Romeo και έως το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή και των υπολοίπων τεσσάρων.

Τορπίλες

Ακόμη ένα πρόγραμμα που έχει δρομολογηθεί είναι αυτό των τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ». Με ταχύτητα 45 κόμβους και εμβέλεια 50 χλμ., οι τορπίλες αυτές μέσω οπτικής ίνας μπορούν κατά τη διάρκεια της πλεύσης να μεταβάλλουν τα δεδομένα και την πορεία τους προς τον στόχο. Οι πρώτες είναι πιθανό να παραληφθούν κατά το τρέχον έτος.

Φρεγάτες

To 2025 αναμένεται η παραλαβή των πρώτων δύο υπερσύγχρονων φρεγατών FDI Belharra κλάσης «ΚΙΜΩΝ» και το 2026 έχει προγραμματιστεί η παραλαβή της τρίτης. Ταυτόχρονα υπάρχει η προαίρεση για την αγορά ακόμη μίας φρεγάτας του τύπου Belharra.

ΜΕΚΟ

Όλα είναι έτοιμα από το Πολεμικό Ναυτικό και το πρόγραμμα αναβάθμισης των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ κλάσης «ΥΔΡΑ» που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους, δίνοντας επιχειρησιακή πνοή για επιπλέον 15 χρόνια. Η πρώτη φρεγάτα αναμένεται να έχει μπει στο ναυπηγείο για αναβάθμιση, εκτός απροόπτου, μέσα στο 2024.

Κορβέτες

Το πρόγραμμα των κορβετών φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία. Ήδη, δύο είναι οι προτάσεις που φέρονται ως οι επικρατέστερες για το Πολεμικό Ναυτικό. 
Η πρώτη προέρχεται από την αμερικανοϊταλική κοινοπραξία ΟΝΕΧ – Fincantieri, που προτάσσει το πλεονέκτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας. 
Η δεύτερη πρόταση για τις κορβέτες είναι αυτή της γαλλικής NAVAL, που βασίζεται στη συνεργασία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει τονίσει ότι μέσα τον Ιανουάριο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει καταλήξει στην τελική της επιλογή.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ελληνική ολιγαρχία, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Δεν Αλληλοσκοτωνόμαστε Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι, Δεν κυνηγάμε πρόσφυγες και δεν σπάμε απεργίες
Καλούμε την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας σε Κοινό Αγώνα σε Τουρκία και Ελλάδα για τα κοινά μας Ταξικά Εργατικά Δικαιώματα και Ανάγκες.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

ΠΗΓΗ Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου