Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: Η στιγμή μιας μεγάλης απόφασης για έναν πολεμικό ανταποκριτή - Ημέρα Τύπου


Ένα εκατοστό του δευτερoλέπτου - όπου πρέπει κάποια στιγμή στη ζωή του να διαλέξει καθένας από μας....να ενεργήσει με τη ψυχή του ή με το μυαλό του και τη λογική .....να βοηθήσει τον άλλο ή να κάνει τη δουλειά του καλά .....και αν διαλέξει το μυαλό ....η ψυχή του εκδικείται....με τις τύψεις ....

 Για αυτό είμαστε άνθρωποι....Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο που θα πρέπει να το δουν όσοι μιλάνε για πόλεμο λες και πρόκειται για παιχνίδι. Πολιτικοί,δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί…Για την σημερινή ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Ένα βίντεο που δείχνει πόσο δύσκολες αποφάσεις καλούνται να πάρουν κάποιες στιγμές οι δημοσιογράφοι. Και δεν είναι πάντα οι σωστές.
Με την παραγωγή οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού που θα προβληθεί και θα δημοσιευθεί σε παραδοσιακά και νέα μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο, οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) μετέχουν στο ειδικό αφιέρωμα της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σήμερα 3 Μαΐου.
Φτιαγμένη από όνειρα, αλλά και αίμα, η ελευθεροτυπία - τα τελευταία 20 χρόνια - χαρακτηρίζεται ως αγαθό και τίθεται κάτω από την ομπρέλα προστασίας της UNESCO, με την 3η Μαΐου να έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου. Ημέρα, κατά την οποία, παρά την υπερπληροφόρηση και την ψηφιακή εποχή, επανατοποθετείται ο στόχος: η ενημέρωση, πρέπει να έχει ως μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και να παραμένει Ελεύθερη, Ανεξάρτητη και Πλουραλιστική, απαλλαγμένη από τον έλεγχο κυβερνήσεων, πολιτικών ή οικονομικών παραγόντων. Στόχος που καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός σήμερα, που τα Μέσα Ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο δέχονται την έντονη κριτική και αμφισβήτηση των πολιτών. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου