Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην Στράτευση στα 18

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία, τους συλλογικούς φορείς του κινήματος να συμμετάσχουν στη πρωτοβουλία Μπλοκαρίσματος της Στράτευσης της νεολαίας στα 18 
Ψήφισμα ενάντια στην στράτευση στα 18
Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται, το κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, το Νέο Μνημόνιο, με τις ομαδικές απολύσεις, τους πλειστηριασμούς και άλλα πολλά επιτίθεται, και το θέμα της στράτευσης στα 18 ανοίγει ξανά. 

Τα ΜΜΕ έχουν λυσσάξει για την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Θράκη, το Κυπριακό. Έχουν λυσσάξει, όχι απλώς για τη στράτευση στα 18, αλλά και μας καλούν να δώσουμε τη ζωή μας στο ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τη «πατρίδα μας», για να μπορεί δηλαδή να υπάρξει η πατρίδα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των κάθε λογής επιχειρηματιών, με τη θυσία των ζωών μας και των συμφερόντων μας.

H συγκυρία δεν είναι τυχαία. 
Ο επίτημος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, σε πρόσφατες δηλώσεις του, βλέπει σοβαρό ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, καλεί σε επαγρύπνηση για να μην απολεσθούν Θράκη και Κύπρος, σημειώνει ότι «πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ», «δεν πρέπει να προξενήσουμε εμείς τον πόλεμο, αν όμως δεν τον θέλουμε πρέπει να προπαρασκευαστούμε γι αυτόν» ενώ επαναφέρει την θεωρία του «πρώτου πλήγματος» (η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση). Ταυτόχρονα μέσα στον στρατό αυξάνονται τα παραδείγματα εκπάιδευσης μίσους με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του μεγαλύτερου σε έκταση στρατοπέδου των Βαλκανίων στην Αυλώνα όπου καταγράφονται 5 περιτατικά σε έναν μήνα!
Όλα αυτά όμως δεν έρχονται τώρα 
Είναι πάγια επιδίωξη όλου του συνταγματικού τόξου (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ-ΝΔ- ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) και έρχονται σε συνέχεια του νομοσχεδίου για την θητεία που αύξάνει τον στρατού στα σύνορα, διατήρεί τις ανισοτήτων μεταξύ των όπλων και δίνει αναβαθμισμένη συμμετοχή των εφέδρων σε Π.Ν-Π.Α στους νέους άδικους πολέμους τους, εντείνει την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, ενισχύει την ταξικότητα του στρατού.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο προυπολογισμός ΥΠΕΘΑ 2017 (2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, μειωμένος κατά 100,40 εκατ. € από το έτος 2016 ο Π/Υ). Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν τη διεξαγωγή ασκήσεων με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, την παρουσία ελληνικών στρατευμάτων σε ξένες χώρες (Κόσσοβο, Μάλι, Αφγανιστάν κλπ), ούτε την συμμετοχή σε επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού!
Ο κύριος ρόλος αυτού του στρατού, ως προϋπόθεση της αντιμετώπισης οποιοδήποτε κρατικού εχθρού, είναι ο πόλεμος κατά των εσωτερικών/εξωτερικών μη κρατικών εχθρών που απειλούν την ταξική κυριαρχία του, ο πόλεμος κατά των «τρομοκρατών», όταν οι ίδιοι δεν τους χρηματοδοτούν και όταν μπορούν να επιλέγουν ποιους θα χαρακτηρίζουν με αυτό τον τρόπο, των ντόπιων εργαζομένων και διαδηλωτών, με τις συνεχείς ασκήσεις του στρατού στις ασκήσεις καταστολής πλήθους.
Η «στράτευση στα 18» ως σχέδιο της αστικής τάξης:
Η στράτευση στα 18 ως σχέδιο έρχεται να υπηρετήσει μια πιο μαζική στελέχωση του ελληνικού στρατού, σε περίοδο κρίσης, στον ταξικό πόλεμο του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία, αφού εκεί αποσκοπεί τόσο ο διακρατικός πόλεμος των αστικών τάξεων, όσο και η διασφάλιση της εσωτερικής κοινωνικής συνοχής μέσα από αυτόν. Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός βασίζεται στην αμοιβαία επιθετικότητα των δύο αστικών τάξεων σε βάρος των εργαζόμενων λαών, των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, του «κοινωνικού περιθωρίου», των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών.
Είναι δέσμευση της ζωής των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, που δεν έχουν βύσματα ούτε μπορούν εύκολα να δραπετεύσουν σε περίπτωση διακρατικού πολέμου, στον κίνδυνο του θανάτου και της πολεμικής καταστροφής. Η στράτευση στα 18 επιχειρείται να επιβληθεί για τη στελέχωση των ειδικών δυνάμεων. Εκεί, η πλειοψηφία της νεολαίας που δε θα περνάει στα πανεπιστήμια που αλλάζουν, θα πηγαίνει να γίνεται αυστηρά αναλώσιμο υλικό των πολέμων τους για τα Ξένα Εθνικά συμφέροντα, ξένα σε σχέση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Κατά τ' άλλα είναι εξίσου αναγκαίοι οι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, πληροφορικάριοι, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι κλπ, οι οποίοι θα μπαίνουν στο στρατό έχοντας τελειώσει το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο εξπρές και έχοντας ήδη μάθει να λειτουργούν σαν δωρεάν εργαζόμενοι σκλάβοι. Και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με το νομοσχέδιο που πέρασε για τη θητεία, με τα πιστοποιητικά της microsoft που θα δίνει ο στρατός κλπ. 
Ούτε σκέψη για στράτευση στα 18! Καμιά συμμετοχή στον επιθετικό πόλεμο/καταστολή των κυρίαρχων τάξεων απέναντι στους λαούς. Πόλεμος στον πόλεμο των εκμεταλλευτών, για ένα αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα που θα στρέψει τα όπλα ενάντια στα καπιταλιστικά κράτη που δολοφονούν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου