Slider

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ένα πρόχειρο Ψέμα αντί για την αναγκαία ταξική και πολιτική αλληλεγγύη-για τη στάση του ΚΚΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για kke 
Την ώρα που την Τρίτη, στις 21 Μαρτίου, εκδικάζεται η έφεση του Νίκου Αργυρίου ενάντια στην καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς του αποδίδεται η καταγγελία φαντάρου για καψόνια στο στρατό, το ΚΚΕ για άλλη μια φορά αναπαράγει τον εμφύλιο μέσα στο κίνημα και τους αγωνιστές και καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος (ΔΕΦΣ), διαστρεβλώνοντας χυδαία το ψήφισμα υποστήριξης του Ν. Αργυρίου που διώκεται από το (βαθύ) Κράτος με σαφή στοχοποίηση των αγώνων μέσα στον στρατό. Εδώ είναι η καταγγελία του. Το ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι δεν υπογράφει, γιατί περιλαμβάνεται στο ψήφισμα η φράση «κάθε άνθρωπος που δεν υποτάσσεται στο μαύρο και το βουβό της καταπίεσης […] είναι μέλος της ΕΑΣ (σ.σ. “Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων”)».
Αυτή η φράση που το ΚΚΕ μας αποδίδει, δεν υπάρχει στο ψήφισμα που το καλούμε να υπογράψει ενόψει της δίκης. Δεν πιστεύουμε, έτσι κι αλλιώς, ότι «κάθε άνθρωπος που δεν υποτάσσεται [...] είναι μέλος της ΕΑΣ»! Κι αυτή η θέση μας προκύπτει από το σεβασμό στους πολλαπλούς και ποικιλόμορφους αγώνες του αντιπολεμικού κι εργατικού κινήματος, των οποίων αποτελούμε, νιώθουμε κι επιδιώκουμε να είμαστε μέρος. Γι’ αυτό και οφείλουμε να δηλώσουμε ρητά ότι το άρθρο του Ριζοσπάστη λέει ψέματα, και για αυτό το λόγο δεν παραπέμπει στο ίδιο το ψήφισμά μας, που βρίσκεται στο διαδίκτυο και κυκλοφορεί ευρέως σε συλλόγους, σωματεία, συλλογικότητες. Το ψήφισμα είναι εδώ:
Επιπλέον, η ΠΚΣ, φοιτητιώσα νεολαία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, σε πολλές σχολές δεν υπέγραφε δια των εκπροσώπων της στα Δ.Σ γιατί ισχυριζόταν ότι «δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο γεγονός» και γι’ αυτό δεν υπογράφει το ψήφισμα, επικαλούμενη δηλαδή ένα διαφορετικό ψέμα από το ψέμα που επικαλείται ο Ριζοσπάστης.

Σε αντίθεση με το ΚΚΕ, εμείς πάντα θα μιλάμε συγκεκριμένα, θα απαντάμε σε κάθε λασπολογία και θα καλούμε σε συστράτευση των δυνάμεων του κινήματος, όχι γενικά και αφηρημένα, αλλά πάνω στο κοινωνικά αναγκαίο. Σε αντίστοιχη επίθεση του Ριζοσπάστη ενάντια στο Δ.Ε.Φ.Σ, την οποία υπέγραφε μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, είχαμε απαντήσει συγκεκριμένα και σημείο προς σημείο. Πρέπει να ομολογήσουμε πως τότε, η ασχετοσύνη του συντάκτη, που δεν μπορούσε να αναπαραγεί σωστά ούτε καν τα «ονόματα», μας έκανε να θεωρήσουμε το κείμενό του μια «άτυχη στιγμή», τυφλωμένη από κομματικό φανατισμό, που δεν στρέφεται εκεί που πρέπει και εκτονώνεται αλλού, εναντίον μας. Δυστυχώς, ο Ριζοσπάστης επαναλαμβάνει αυτή την τακτική, με άλλα μέσα.
Πουθενά, λοιπόν, στο ψήφισμα, όσο κι αν διαφωνεί το ΚΚΕ με αυτό, δεν αναφέρονται αυτά που ισχυρίζεται. Ούτε τίθεται ως προϋπόθεση οποιαδήποτε πολιτική συμφωνία πέρα από ΜΙΑ: την υπεράσπιση των αγώνων που χτυπιούνται από το κράτος, τη στρατιωτική ιεραρχία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με όλο το συνταγματικό τόξο των «μεταρρυθμίσεων», συμπεριλαμβανομένης της ΧΑ. Όλα τα άλλα είναι χυδαία ψεύδη για να δικαιολογηθεί μια γραμμή που δεν συγκρούεται έμπρακτα με την προσπάθεια πολεμικής προετοιμασίας και εθνικιστικού φρονήματος (που από κοινού υποθάλπουν ΝΑΤΟ-ΕΕ-κυβερνήσεις) και υποτάσσεται, τελικά, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Επιπλέον, το ΚΚΕ εξακολουθεί τη χυδαία ταύτιση της ΕΑΣ και του ΔΕΦΣ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μικροπολιτικούς λόγους, επιχειρώντας να απομονώσει την κινηματική δουλειά τους μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα και να δημιουργήσει υγειονομική ζώνη στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες μέσα κι έξω από το στρατό. Βασική αιτία αυτής της στάσης θεωρούμε την προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι παλινωδίες της γραμμής του ΚΚΕ στα «εθνικά θέματα» -που άλλα λέει «εδώ» κι άλλα «εκεί»- και οι οποίες δεν ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ[1].

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ, να βγάλουν δικό τους κείμενο υπεράσπισης του σ. Ν. Αργυρίου, αν δε συμφωνούν  πολιτικά με διάφορα σημεία του δικού μας κειμένου. Αφού αποφασίσουν, βέβαια, ότι διαφωνούν πολιτικά κάπου, και όχι απλώς ότι «δεν γνωρίζουν». Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και δικαιολόγηση του γεγονότος ότι σιωπηρά καταλήγουν να συναινούν σε ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ με βαρύ πολιτικό χαρακτήρα και επιπτώσεις για το σύνολο του κινήματος και της δυνατότητας διεκδίκησης μέσα και έξω από το στρατό, μια δίωξη που συνοδεύεται μάλιστα με άρση ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου και κατασκευή στοιχείων και ενόχων.

Επιδιώκουμε ένα μαζικό κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ΦΑΝΤΑΡΟΥ - ΠΟΛΙΤΗ με στολή, έμπρακτου μπλοκαρίσματος του πολέμου, αφού συμφωνούμε με το ΚΚΕ ότι «από τους εκπροσώπους της εγχώριας αστικής τάξης και από τους απέναντι οπαδούς του αστικού νεοοθωμανισμού, δημιουργείται ένα πολεμικό κλίμα προετοιμασίας», δηλαδή από κοινού και με ενεργητική συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης, όπως δηλώνει ο Ριζοσπάστης στο άρθρο επίθεσής του προς την ΕΑΣ. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην επιθετική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ από το στρατό. Σε αυτό, φυσικά και καλούμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να συζητήσουμε ΑΝΟΙΧΤΑ και στα πλαίσια του κινήματος και να δράσουμε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ. Αυτό, όμως είναι αδύνατον όταν ο «αντικομμουνισμός» των «άλλων» (που ΔΕΝ στοιχειοθετείται πουθενά, ακόμα κι αν είχε νόημα) γίνεται  εργαλείο διαχωρισμού του ΚΚΕ από το υπόλοιπο κίνημα και καταστροφής οποιασδήποτε προσπάθειας ΚΟΙΝΗΣ δράσης στο στρατό.

Πριν φτιαχτούν επιτροπές φαντάρων μαζικά -γιατί ήδη υπάρχουν και αυξάνονται- στα στρατόπεδα, και υπάρχει ουσιαστική προετοιμασία του κινήματος για να απαντήσει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έρχονται και την επιθετική εμπλοκή του ελληνικού κράτους σε αυτούς, πριν ξαναπιάσουμε ΜΑΖΙ το νήμα του μεγαλειώδους αντιπολεμικού κινήματος ΜΕΣΑ στο στρατό -από τους μικρασιατικούς πολέμους ως σήμερα-, ας δηλώσουν δημόσια ότι ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ τους συναγωνιστές του κινήματος που διώκονται από τους κρατικούς θεσμούς, τις μυστικές υπηρεσίες και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αλλιώς, επαναλαμβάνουμε μια ακόμη φορά, η ιστορία είναι αμείλικτη... Σε περίπτωση που καταδικαστεί ο σύντροφος Αργυρίου, αυτό που θα μείνει, αντί για την αλληλέγγυα στήριξη των ταξικών δυνάμεων του ΚΚΕ, θα είναι ο χαρτοπόλεμος καταγγελιών του Ριζοσπάστη και οι αρνήσεις μελών της ΚΝΕ να στηρίξουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην αστική δικαιοσύνη, την ώρα που η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων διώκεται.

Φυσικά, χαιρετίζουμε τα ψηφίσματα στήριξης από μαζικούς φορείς, όπου πρωτοστατούν δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που δείχνουν ότι, πέρα από την υπεράσπιση «ατυχών» επιμέρους κομματικών επιλογών, είναι δυνατό ένα συνολικό κίνημα υπεράσπισης και διεύρυνσης των αγώνων του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος. Ελπίζουμε ως την Τρίτη το πρωί να είναι πολύ περισσότερα.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437


[1] Καλές οι φράσεις περί «ελληνικής και τουρκικής επιθετικότητας» για εσωτερική κατανάλωση, όμως άλλα λένε οι δηλώσεις Κουτσούμπα στους ευγενείς διαλόγους του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα «εθνικά θέματα» και τη μονομερή «τουρκική επιθετικότητα». Ούτε μπορεί να κρυφτεί το ότι, παρά τη φιλομεταναστευτική του θέση, ο Γ.Γ του Κ.Κ.Ε., στη συζήτηση στη Βουλής «για θέματα  εθνικής ασφάλειας», ζητούσε «διευθύνσεις και ονόματα» για να επιτραπεί σε αλληλέγγυους να βοηθήσουν τους μετανάστες, ταυτίζοντας τη «μάσκα του αναρχοαυτόνομου» με του «καλυμμένου φασίστα ναζιστή», τσουβαλιάζοντας επιχειρήσεις-ΜΚΟ με το αλληλέγγυο κίνημα στους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου