Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Οι συνάδελφοι φαντάροι σώζουν ζωές

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους φαντάρους ναυαγοσώστες του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα
Νέα σωτήρια επέμβαση των φαντάρων ναυαγοσωστών στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα. 
Χθες το μεσημέρι στο παραθεριστικό κέντρο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα σημειώθηκε νέο περιστατικό παρολίγον πνιγμού.
Συγκεκριμένα, ένας 75χρονος άντρας πιθανότατα έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα που κολυμπούσε. Ωστόσο, έγινε αμέσως αντιληπτός από τους οπλίτες ναυαγοσώστες, οι οποίοι έδρασαν έγκαιρα και τον μετέφεραν στη στεριά. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και νοσηλεύεται.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Θυμίζουμε:

Oι φαντάροι στο Δ Σώμα Στρατού ξέρουν να Αγωνίζονται αλλά και να Σώζουν ζωές!
Την Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο ΚΑΑΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ η βράβευση 3 Οπλιτών Θητείας. 
Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν:
– Ο Στρατιώτης Γεώργιος Κουτρουλός, διότι εκτελώντας υπηρεσία ως ναυαγοσώστης του ΚΑΑΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ, στις 04 Ιουλίου 2017, επενέβη έγκαιρα βγάζοντας στην αμμουδιά λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας του ΚΑΑΥ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να αφιχθεί το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.
– Οι Στρατιώτες Δημήτριος Χατζέλας και Αλέξανδρος Βαρταπετιάν, διότι ο μεν πρώτος ως ιατρός και ο δε δεύτερος ως νοσοκόμος του ΚΑΑΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ, στις 29 Ιουλίου 2017, παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ.
Συγκεκριμένα, μετά την διαπίστωση απώλειας σφυγμών, προχώρησαν σε τεχνικές αναπνοές, σύμφωνα με τη μέθοδο «ΚΑΡΠΑ», με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.
Δεν είναι οι μόνοι. 
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι φαντάροι ναυαγοσώστες ΚΑΑΥ Πλαταμώνα. Καθώς αντιμετώπισαν με επιτυχία άλλο ένα περιστατικό παρολίγον πνιγμού. 
Κυριακή μεσημέρι με την παραλία μπροστά στο θέρετρο να είναι ασφυκτικά γεμάτη από λουόμενος του ΚΑΑΥ αλλά και των Νέων Πόρων, σημειώθηκε νέο περιστατικό παρολίγον πνιγμού.
Εικοσάχρονος νεαρός από γειτονικό beach bar που πριν λίγη ώρα είχε φάει, αποφάσισε υπερεκτιμώντας τον εαυτό του να κολυμπήσει, χωρίς να υπολογίσει τις όποιες συνέπειες. Το αποτέλεσμα όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν να αισθανθεί αδιαθεσία και παρολίγον να συμβεί το μοιραίο. 
Ευτυχώς που οι οπλίτες ναυαγοσώστες του ΚΑΑΥ βρίσκονταν σε εγρήγορση, όπως πάντα, και μετά από την άμεση επέμβαση τους, αποφεύχθη το μοιραίο.
Μπορεί να μας πεις κάποιος γιατί ο Δήμος ή ο Στρατός δεν προσλαμβάνουν πολίτες ναυαγοσώστες;
Είναι λοιπόν οι δικοί μας συνάδελφοι που σώζουν ζωές αλλά πρωταγωνιστούν και στους αγώνες για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Μεγάλη ανάσα για τους φαντάρους στον Έβρο μετά τις παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Απίστευτη επιτυχία.
Μια μεγάλη ομολογουμένως νίκη των φαντάρων που υπηρετούν στον Έβρο.
Μετά τις συνεχείς αντιδράσεις στα στρατόπεδα της παραμεθορίου από συναδέλφους φαντάρους και ΕΠ.ΟΠ, τις επιστολές καταγγελιών τους για την ακραία εκμετάλλευση και καταπίεση που υφίστανται, τις χωρίς διακοπή πρωτοβουλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατιωτών, ήρθε η ΝΙΚΗ.

Το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΣ και όλη η ιεραρχία (ιδιαίτερα οι Μέραρχοι και οι Ταξίαρχοι), αφού έλαβαν τα μηνύματα αντίστασης και δυσαρέσκειας που έπαιρναν πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά μαχητικότητας, αποφασιστικότητας και μαζικότητας, έκαναν πίσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σήμα προς τις διοικήσεις των μονάδων να περιοριστούν στο ελάχιστο οι υπηρεσίες.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι το γεγονός ότι το στρατιωτικό Φυλάκιο ‘Εγνατία’ στις Φέρες είναι Ανενεργό πλέον! 

Όπως τονίζει και σχετικό δημοσίευμα: 

"αυτό σημαίνει ότι στο φυλάκιο δεν υπάρχει στρατιωτική παρουσία τις περισσότερες ημέρες και η διέλευση από το σημείο γίνεται πλέον χωρίς την επίδειξη άδειας εισόδου σε παραμεθόρια επιτηρούμενη ζώνη.

Ο λόγος για την σημερινή του κατάσταση είναι η έλλειψη δύναμης στις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής. Κοινώς, δεν επαρκούν τα άτομα για να «βγαίνουν οι υπηρεσίες» του φυλακίου.

Οι πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί σε ένα μήνα και μέχρι τότε η λύση που έχει επιλεγεί είναι η προσωρινή στελέχωση (δηλαδή παρουσία δύναμης μόνο ορισμένες ημέρες). https://reportal.gr
Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στο Έβρο.
Εκεί που υπηρετούν οι φαντάροι των πιο λαϊκών οικογενειών, όσοι δεν χρησιμοποίησαν βύσμα για να φύγουν με μετάθεση ή απόσπαση.
Αυτοί, μαζί με τους ΕΠ.ΟΠ., είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πολεμοκαπηλείας της κυβέρνησης και του στρατιωτικού κατεστημένου, των συνεχών επικίνδυνων ασκήσεων με πραγματικά πυρά.
Αυτοί είναι τα θύματα της πολιτικής των προνομίων στους στρατιωτικούς, που θέλουν χιλιάδες φαντάρους ως Υπηρέτες σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, με αποτέλεσμα στις μονάδες της παραμεθορίου οι φαντάροι να είναι ελάχιστοι.
Αυτοί πληρώνουν τη φιλοδοξία διοικητών-Ταξιάρχων-Μεράρχων που θέλουν να δείξουν έργο στο Υπουργείο Άμυνας και αυξάνουν τις υπηρεσίες, τις ασκήσεις και κάνουν κάθε χατήρι στην Ιεραρχία, Αδιαφορώντας για τους στρατιώτες.
Αυτοί χώνονται και τρέχουν χωρίς σταματημό γιατί οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Βίτσας διατηρούν το πελατειακό κράτος για να μαζεύουν ψήφους, διατηρούν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και ανοίγουν νέα στρατόπεδα-φυλάκια για να ευχαριστήσουν το εκλογικό τους κοινό!
Όμως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Επαναλαμβάνουμε, κάτι που γνωρίζει καλά το ΓΕΣ: Η οργή και η αγανάκτηση χτύπησε κόκκινο!
Οι αντιδράσεις ήταν και είναι πρωτόγνωρες...
Για αυτό έκαναν πίσω...
Συνυπολογίζοντας επιπλέον και τον κίνδυνο ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ!
Θυμίζουμε τις καταγγελίες των φαντάρων που λάβαμε τον Ιούλιο και υπηρετούν στην παραμεθόριο: 
508 Μηχ τάγμα πεζικού

165 ΜΠΕΠ Δράμα

Α ΕΑΝ Κομοτηνής

Γ ΕΑΝ Αλεξανδρούπολη


Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου

8η ΕΑΝ στο Καλπάκι

79 ΤΥΠΕΘ ΣΑΜΟΥ

564 Μ/Κ ΤΠ της 30 Μ/Κ ΤΠ στο Λαγό Διδυμοτείχου

80 ΑΔΤΕ 

543 ΤΕ στην Κω

Συνάδελφοι, αν δεν αγωνιστείτε θα σας σκίσουν. 
Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου