Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μην Ψαρώνετε: Δεν υπάρχει καμιά προκήρυξη πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ.

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ: 
Τι ισχύει για την είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου σχετικά με την πρόσληψη χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών
"Επετειακή" αναδημοσίευση της προκήρυξης για ΕΠΟΠ που είχε γίνει πριν 10 χρόνια, επί υπουργίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.
Διαβάζουμεστο http://www.armyvoice.gr
"Αρχικά μείναμε κατάπληκτοι όταν ακούσαμε ότι κυκλοφορεί η είδηση για προκήρυξη 6.500 ΕΠΟΠ. Η έκπληξη προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι ήδη τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, οι προσλήψεις των ΕΠΟΠ είχαν εγκαταληφθεί και προκρίνονταν οι προσλήψεις ΟΒΑ για να αναπληρωθούν μερικά κενά.
Το ψάξαμε λίγο περισσότερο και δεν βγήκαμε να υπάρχει σε εξέλιξη κάτι σχετικό.
Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε τελικά ότι πρόκειται για fake news! Στην ουσία έχει ανακυκλωθεί η προκήρυξη που είχε γίνει το 2008 και είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ για την πρόσληψη 6500 Επαγγελματιών Οπλιτών σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία με υπογραφή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Φαίνεται πως κάποιοι παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων νέων που στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμε, επιθυμούν να προσληφθούν στις ΕΔ, και προκειμένου να εισπράξουν λίγα κλικ παραπάνω άρχισαν να διακινούν και πάλι την προκήρυξη του 2008.
Βέβαια αυτή τη φορά μπήκαν στον κόπο και διάβασαν πρώτα το κείμενο αφαιρώντας το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη".
Να θυμίσουμε μερικά πραγματάκια για τους Μισθοφόρους Στρατιώτες και την Παταγώδη Αποτυχία του Πάνου Καμμένου:

Να ρίξουμε στη θάλασσα την νέα Προκήρυξη για πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών στο Πολεμικό Ναυτικό!


Το ΓΕΝ θεωρεί σκουπίδια τους ΟΒΑ και δεν τους αναγνωρίζει Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία όπως το ΓΕΣ και το ΓΕΑ! 
Το Υπουργείο Άμυνας τους κοροϊδεύει!
Από το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού προκηρύσσονται εκατόν οκτώ (108) προ­σλήψεις οπλιτών και εφέδρων, για ανα­κατάταξη ή επανακατάταξη, για βραχεία περίοδο δύο (2) ετών, με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2017.
Αυτή είναι η νέα προσπάθεια του ΓΕΝ και του Υπουργείου Άμυνας να εκμεταλλευτούν την Ανεργία και τα αδιέξοδα που προκαλεί στην νεολαία η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική προκειμένου να στρατολογήσουν Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια που διαδέχεται τις τραγικά αποτυχημένες στρατολογήσεις των προηγούμενων Προκηρύξεων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξέφρασε την αγωνία της νεολαίας.

Ελάχιστοι συνάδελφοι φαντάροι την "πάτησαν" και κατετάγησαν ΟΒΑ, αλλά και από αυτούς οι περισσότεροι αποχώρησαν.
Εμείς θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να έχουν Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έλαβε σειρά καταγγελιών από τους ΟΒΑ, που αποκαλύπτουν ότι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας των Π.Καμμένου και Δ.Βίστα, οι ΟΒΑ όχι μόνο ζουν και υπηρετούν έναν Παραλογισμό, αλλά υφίστανται ένα καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Οι ΟΒΑ έχουν κάνει ξανά και ξανά προσπάθειες να ενημερώσουν άμεσα το Υπουργείο Άμυνας, αλλά το ΥΠΕΘΑ τους εμπαίζει, Αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να δώσει λύση στο ζήτημα.
Τους εμπαίζει, παίζει την κολοκυθιά μαζί τους, δηλώνει ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ!
Και τους πετά στο ΓΕΝ όπου παίζεται το νέο επεισόδιο της κοροϊδίας...
Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από τον διαφορετικό τρόπο που το ΓΕΣ και το ΓΕΝ αντιμετωπίζουν το ζήτημα της Απαλλαγής μετά από 24ωρη υπηρεσία των ΟΒΑ.

Θυμίζουμε ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το ΓΕΣ και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις καταγγελίες των ΟΒΑ, σύμφωνα με τις οποίες καταργούνταν οι Απαλλαγές μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Το ΓΕΣ ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ποτέ δεν έστειλε σήμα στις μονάδες με το οποίο να καταργεί τη θετική αυτή ρύθμιση. 
Όλοι οι ΟΒΑ χαίρουν των θετικών ρυθμίσεων αυτών όπως και για τα στελέχη. Ρυθμίσεις που πρέπει να ισχύσουν και για τους φαντάρους.

Όπου φύγει φύγει οι Μισθοφόροι Στρατιώτες ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ από τις Ένοπλες Δυνάμεις
Νέες Απολύσεις Επαγγελματιών Οπλιτών Στρατού Ξηράς που φεύγουν μαζικά περιφρονώντας την κυβέρνηση, το Υπουργείο Άμυνας των ακροδεξιών ΑΝΕΛ, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, αλλά και το αίσχος του Μισθοφόρου Στρατιώτη!
Η ΛΙΣΤΑ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ..

Γίνεται Αποδεκτή

1. Η αίτηση παραίτησης του ΕΠ.ΟΠ Επχία (ΠΖ) Θεοδωρίδη Στυλιανού του Πέτρου, µε αριθµό Μητρώου ΕΠΟ00266010, ΣΑ: 13600042803. (Αριθµός Βεβαίωσης ∆ιαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου ∆υναµικού του Ελληνικού ∆ηµοσίου: 8572105112/24-8-17).
Α π ο φ α σ ί ζ ε τ α ι
2. Η απόλυση του παραπάνω Επαγγελµατία Οπλίτη, µετά από αίτηση του, σύµφωνα µε τις συνδυασµένες διατάξεις του άρθρου 13 παρ. ζ του Ν.2936/2001, όπως αυτός τροποποιήθηκε µε το Ν.3036/2002 και του άρθρου 52 του Ν.4105/60.
Γίνεται Αποδεκτή
1. Η αίτηση παραίτησης του ΕΠ.ΟΠ Λχια (ΠΒ) Μπλαντή Βασιλείου του Ιωάννη, µε αριθµό Μητρώου ΕΠΟ02342317, ΣΑ: 12200120311. (Αριθµός Βεβαίωσης ∆ιαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου ∆υναµικού του Ελληνικού ∆ηµοσίου:6194551046/14-8-17).
Α π ο φ α σ ί ζ ε τ α ι
2. Η απόλυση του παραπάνω Επαγγελµατία Οπλίτη, µετά από αίτηση του, σύµφωνα µε τις συνδυασµένες διατάξεις του άρθρου 13 παρ. ζ του Ν. 2936/2001, όπως αυτός τροποποιήθηκε µε το Ν.3036/2002 και του άρθρου 52 του Ν.4105/60.
Είναι μερικοί μόνο από τους πάνω από 80 Επαγγελματίες Οπλίτες που την "πάτησαν", παρασύρθηκαν από τα ψεύτικα εθνικιστικά λόγια για "καριέρα στα χακί!".
Ταυτόχρονα καταγράφεται οδυνηρή για την κυβέρνηση και το στρατιωτικό αποτυχία της προσπάθειας προσέλκυσης νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ. Ακόμη και οι ελάχιστοι που πίστευσαν στις εξαγγελίες του Υπουργείου Άμυνας, γρήγορα, μόλις συνειδητοποίησαν τι σημαίνει η επιλογή τους, έφυγαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η μόνη συλλογικότητα που αμφισβήτησε και αμφισβητεί καθημερινά τον αισχρό θεσμό του Μισθοφόρου Στρατιώτη, συνεχίζει τον αγώνα για την ανάπτυξη ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος, μέσα και έξω από τον Στρατό, ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, το Φασισμό και το Μιλιταρισμό.

Τι σημαίνει όμως Μισθοφόρος Στρατιώτης;
Ξέρει η νεολαία τι σημαίνει Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ;
Αυτά που δεν θα δεις στα siteευρέσεως εργασίας αλλά που πρέπει να γνωρίζεις.
Νέα προκήρυξη ΟΒΑ βγήκε στο προσκήνιο μετά την παταγώδη αποτυχία της προηγούμενης χρονιάς να συμπληρωθούν οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί. Οι καταγγελίες που βρήκαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες είναι άκρως διαφωτιστικές για το τι περιμένει τους νέους που θεωρούν ότι η κατάταξη στους ΟΒΑ είναι μία ικανοποιητική λύση στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: Πέρισυ από τα 1000 άτομα για τα οποία είχε γίνει η προκύρηξη σε όλα τα σώματα ( 600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό, 200 Πολεμική Αεροπορία) μόλις 300 δηλώνουν πρόθεση στον στρατό ξηράς! (για τα υπόλοιπα σώματα περιμένουμε απάντηση απο το ΓΕΣ)
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, ενώ οι 120 καλούνται στην Αυλώνα, μόνο 80 παρουσιάζονται και τουλάχιστον 10 παραιτούνται με το τέλος της εκπαίδευσης. Οι συνάδελφοι που μπήκαν ανυποψίαστοι προφανώς και είχαν κάποιους λόγους για να παραιτηθούν. Κάποιοι από αυτούς φαίνεται να είναι το σοκ όταν τους ανακοινώθηκε ο μισθός τους που είναι χαμηλότερος από αυτό που περιμέναν, οι μακρινές μεταθέσεις σε ακριτικά στρατόπεδα όπου πρέπει με 600€ να βγάλεις τα έξοδά σου, οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση και το χώσιμο από τους ανώτερους.
Ο μισθός πείνας που θα παίρνουν άνθρωποι για να μείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις 2-3 χρόνια με αβέβαιο το μέλλον τους σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις οτι αν βγάλεις τα έξοδα ενοικίου, διατροφής, κτλ ουσιαστικά καλείσαι να δουλέψεις σκληρά και πιθανότατα να βάλεις και κάτι από την τσέπη σου μόνο και μόνο για να επιβιώσεις χωρίς μέλλον. (armynow.net).
Οι ΟΒΑ αντιμετωπίζονται σαν φαντάροι. Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ είναι «αρχαιότεροι» από τους φαντάρους που υπηρετούν την θητεία τους αλλά κατώτεροι από τους ΕΠΟΠ. Αυτό σημαίνει μία θητεία χωρίς ύπνο, ξεκούραση, γεμάτες υπηρεσίες ενώ απαλλαγές δίνονται σύμφωνα με το ΓΕΣ σε ΣΞ και ΠΑ και όχι σε ΠΝ.
Και βέβαια ας μην ξεχνάμε σε ποιον στρατό τους στέλνουν. Στον στρατό των βυσμάτων και του ρουσφετιού και της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης.
Γιατί όμως τώρα οι προσλήψεις των ΟΒΑ; Μήπως γιατί έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του στρατού σε έτοιμο αναλώσιμο δυναμικό;
Η κατάσταση στον στρατό έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπενθυμίζουμε τις διαρκείς ασκήσεις πολεμικής προετοιμασίας – ετοιμότητας, τα show του ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της κοινές εκδηλώσεις και επισκέψεις στις μονάδες με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Αυτά περιγράφουν την μαυρίλα που καλούν την νεολαία να υπηρετήσει. Μία μαυρίλα στο βάθος της οποίας έχουμε τις αυτοκτονίες στελέχών που δεν μπορούν άλλο να αντέξουν κάτω από τέτοιες συνθήκες, παγιδευμένοι σε ένα μέλλον που δεν το επέλεξαν, δεν το περίμεναν τα ελικόπτερα που πέφτουν με θύματα αξιωματικούς.
Αν κάποιος θέλει να υπηρετήσει στον στρατό να ξέρει ότι πάει να δώσει την ζωή του και 3 από τα πιο παραγωγικά χρόνια του για πενταροδεκάρες, για το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα και για το όραμα των ΑΟΖ και του ελληνικού κεφαλαίου. Αυτά είναι που περιγράφουν τα εθνικά οράματά το 2017 στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης.
Η νεολαία δεν έχει καμία προοπτική στους ΟΒΑ και στον στρατό. Για αυτό και όσες προκηρύξεις να γίνουν, το «χαστούκι» θα παραμείνει το ίδιο δυνατό.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου