Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Ο Τσίπρας θα δει στο Καστελόριζο τους φαντάρους που κρατά χωρίς μετάθεση εξαιτίας της Πολεμοκαπηλείας;

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έγινε δέκτης των παραπόνων φαντάρων που υπηρετούν στην Σάμο, οι οποίοι ενώ έχουν συμπληρώσει το χρόνο παραμονής τους στην Παραμεθόριο μένουν ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΙ.
Το ίδιο βεβαίως μας έχουν καταγγείλει και φαντάροι που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα, ενώ στις μονάδες του Έβρου οι μεταθέσεις έγιναν κανονικά. 
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ δικαιολογεί την Παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων. Προφασίζεται τις "έκτακτες ανάγκες" και το κλίμα πολεμικής ετοιμότητας που επικρατεί.
Όμως γιατί επικρατεί αυτό;
Ποιος θα μας απαντήσει;
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα είναι στο Καστελόριζο.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο έχει πολλαπλούς συμβολισμούς: εντάσσεται στο παιχνίδι εντυπώσεων και στην επικοινωνιακή επιχείριση ¨βγαίνουμε από τα Μνημόνια που μας έβαλε ο Γ.Παπανδρέου με το διάγγελμα από το ακριτικό νησί", ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τις βλέψεις του ελληνικού κράτους για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο (ενοποίηση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ με βάση το Καστελόριζο).
Είναι μια ευκαιρία να μας απαντήσει: το σλόγκαν "βγαίνουμε από τα Μνημόνια" σημαίνει ότι θα επιστρέψουν οι 450.000 νέοι που μετανάστευσαν, θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε (αν και όποτε βρούμε εργασία) για 300-400 ευρώ μαύρα, θα σταματήσει η κυβέρνηση του και οι τραπεζίτες να κλέβουν τα σπίτια των οικογενειών μας...
Είναι μια ευκαιρία να μας απαντήσει πότε θα πάρουμε τη μετάθεση που δικαιούμαστε.
Είναι μια ευκαιρία να μας απαντήσει γιατί τιμώρησε η κυβέρνηση του τον συνάδελφο μας γιατί συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πήρε δημόσια θέση, όπως είχε κάθε δικαίωμα ως Φαντάρος Πολίτης με Στολή, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.  
Εμείς ΑΠΑΝΤΑΜΕ στο Τσίπρα:
ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  με το αίμα των λαών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων.
Θυμίζουμε:
Νέες καταγγελίες από το Καστελόριζο- ΔΑΝ Μεγίστης για καταπάτηση του δικαιώματος στην μετάθεση. 
Άλλαξαν τα σχέδια τους ΓΕΣ και διοίκηση στις μονάδες του Καστελόριζου. 
Ενώ πάνω από 40 συνάδελφοι (προηγούμενη σειρά) περίμεναν την συμπλήρωση του χρόνου τους στην παραμεθόριο, για να γυρίσουν κοντύτερα στον τόπο καταγωγής τους, αυτό άλλαξε εν κρυπτώ.
Δε φτάνει στου συναδέλφους που έχουν να διαχειριστούν μια πολεμική κατάσταση που ούτως η άλλως υπάρχει στην περιοχή αλλά και ειδκότερα στον νησί, πρέπει με διαλυμένη την ψυχολογία να χρειαστεί να συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες, ενώ η θέση τους δεν είναι εκεί. 
Σε μια μονάδα μάλιστα που δεν υπάρχει καν ψυχολόγος. 
Από την άλλη ζητείται από άλλους συναδέλφους, να πάρουν την άδεια του Πάσχα , και μετά να γυρίσουν για ελάχιστες μέρες ( έως 4 ) και μετά να επιστρέψουν στις μονάδες που θα μετατεθούν, πληρώνοντας διπλά το πήγαινε έλα, με ότι αυτό σημαίνει για το οικονομικό βάρος που θα φορτωθούν, πράγμα που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει την διοίκηση. 

Στα αλήθεια τι σκοπό έχουν να κάνουν με τους συναδέλφους εκεί; 

Δε μπορούν να τους κρατούν παράνομα αμετάθετους. 
Οι συνάδελφοι να βγουν παραπονούμενοι, να μη φοβηθούν την διοίκηση που τους χλευάζει λέγοντας τους φλώρους επειδή θέλουν να πάρουν ότι δικαιούνται. 

Να βγουν μπροστά δυναμικά  και να δικαιωθούν.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου