Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΝΑΤΟ -Ενεργειακά κρύβει η συμφωνία Ελλάδας-Μακεδονίας: Σταθάκης: “Νέος αγωγός φυσικού αερίου από τη Θεσσαλονίκη προς Σκόπια”

Συνέντευξη έδωσε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο «ΘΕΜΑ 104,6» στην εκπομπή «Ταπί και Ψύχραιμοι» και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων και τα ενεργειακά έργα τόνισε ότι στον τομέα έχουμε τον καινούργιο αγωγό φυσικού αερίου που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα έχει τον TAP και ταυτόχρονα ξεκινάει ο κάθετος άξονας IGB με τη Βουλγαρία. Στο ίδιο πνεύμα θα είναι και ο αγωγός προς τα Σκόπια από τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν κι άλλα κοινά πρότζεκτ για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των δυο χωρών.
Για τις αποκρατικοποιήσεις ο Υπουργός είπε ότι κλείνει ο ΔΕΣΦΑ, έχει κλείσει ο ΑΔΜΗΕ, σε εξέλιξη είναι η ΔΕΗ με τους λιγνίτες, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ.
Για την αλλαγή διεξαγωγής των περιφερειακών εκλογών σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, ο Υπουργός εκτίμησε ότι «ήταν σωστή επιλογή που οριοθετεί με σαφήνεια τις δύο εκλογικές μάχες» και πρόσθεσε: «κατά τη γνώμη μου οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της 4ετίας, το φθινόπωρο του 2019. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα έχει επιτυχίες επειδή έχει ανοιχτή πολιτική συμμαχιών που θα εκδηλωθεί στις δημοτικές εκλογές».
ΠΗΓΗ: Ypodomes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου