Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Αύξηση Θητείας, Στράτευση στα 18 Ανδρών-Γυναικών και Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών!

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.
Το στρατιωτικό κατεστημένο διαρρέει εκθέσεις και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια πρόθυμα διαδίδουν ότι επίκειται Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας στους 12 ή 18 μήνες, Στράτευση στα 18 έτη ώστε να καταπολεμηθούν οι Απαλλαγές και Υποχρεωτική Στράτευση των Γυναικών μήπως και βρουν πρόσκαιρα εργασία στον Στρατό, αλλά και προσλήψεις χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. Είναι θέσεις που έχουν την συμφωνία της ΝΔ και της Ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής.
Αποδεικνύεται ότι οι εν λόγω αλλαγές έχουν να κάνουν με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου και όχι απλώς την συγκυρία της έντασης στα ελληνοτουρκικά! Οι αγώνες της νεολαίας και των εργαζόμενων δεν τους επέτρεψαν να τις υλοποιήσουν...
Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε σχετικά άρθρα που αποκαλύπτουν ότι υπάρχει κοινή πηγή, κοινά επιχειρήματα και ενιαίος χειρισμός!  
Αύξηση θητείας, προσλήψεις ΕΠΟΠ και εθελοντική στράτευση γυναικών

9 Απριλίου 2018


 ΠΈΜΠΤΗ, ΜΑΡΤΊΟΥ 22, 2018 

Έρχεται προκηρυξη για 6.500 ΕΠΟΠ 15 Δεκεμβρίου 2014


2 Ιανουαρίου 2017 

Από Σεπτέμβριο δωδεκάμηνο στο στρατό 15/07/2012 

«Κλειδώνει» η αύξηση της θητείας

Συν τρεις μήνες σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό 21/12/2011 
Τρεις μήνες επιπλέον θητεία προτείνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, ενώ εισηγείται και «πάγωμα» στις αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
01|03|2012 
Σε αύξηση της θητείας των κληρωτών κατά 3 μήνες θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας 22|12|2011 
Στους 12 μήνες θα αυξηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική θητεία
31|08|2011 Πηγή: | iefimerida.gr

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ζήτημα της Αύξησης της Θητείας έχει αναθερμανθεί.
Χαρακτηριστική είναι η Έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ (Στρατιωτική Θητεία και Άμυνα), η αρθρογραφία του απόστρατου Στρατηγού Ιπποκράτη Δασκαλάκη (Δημογραφικός κίνδυνος στον ελληνικό Στρατό) και στα ΝΕΑ 


Η αρθρογραφία τονίζει ότι υπάρχουν σχέδια που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς του Πενταγώνου, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για τα "εθνικά θέματα". Διαβάζουμε: "Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι δημόσιες τοποθετήσεις κυρίως πρώην στρατιωτικών για τη λήψη άμεσων μέτρων όπως η αύξηση της θητείας ώστε να αντιμετωπιστεί η ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα". 
Δηλαδή, το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κινείται συντονισμένα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να υπερ-προβάλλουν την "τουρκική επιθετικότητα" και να επιβάλλουν τις πιο αντιδραστικές και πολεμοκάπηλες επιδιώξεις τους. Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης  ήταν αυτός πρώτος που συναντήθηκε σε ανύποπτο χρόνο με τους Διευθυντές Ειδήσεων των καναλιών ώστε να υπάρχει πλήρως ελεγχόμενη ενημέρωση!
Το ζήτημα τους δεν είναι μόνο η Αύξηση της θητείας: «Μία επέκταση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς θα συνεισέφερε στην αύξηση του δυναμικού μόλις κατά 8-10%, κι αυτό σε βάθος χρόνου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Αυτό που απαιτείται, λένε, είναι ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποχρεωτική θητεία στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών αλλά και προσλήψεις ΕΠΟΠ, έτσι ώστε να ανανεωθεί αλλά και να αυξηθεί σημαντικά το στρατιωτικό προσωπικό».

Το σημαντικότερο όμως είναι να καταδείξουμε γιατί προωθούνται αυτές οι αντιδραστικές επιλογές από το αστικό πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Αλλαγές που δεν έχουν καμιά σχέση με την 'Εθνική Άμυνα"
Γιατί ο Ελληνικός Στρατός Αλλάζει και γίνεται "Πάροχος Ασφάλειας"!

Αυτό δηλώνει ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης;
Από τα νέα μου καθήκοντα θα πράξω ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για αυτό άλλωστε ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία, έχοντας αναλάβει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.
ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ!
Πιστεύουμε ότι ούτε η δήλωση αυτή είναι τυχαία, ούτε το ακροατήριο.
Καταρχήν, ο Υπουργός Άμυνας, πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης εκθέτει τις στρατιωτικές-κατασταλτικές διαστάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Περιγράφει τον ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ του ελληνικού στρατού, την επιβολή των Δογμάτων Πολέμου Καταστολής που πρέπει να επιβληθούν για να οχυρωθούν οι επενδύσεις τους, να κατοχυρωθούν οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις, σχέδια που αλληλοδιαπλέκουν τους οραματισμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης που βλέπει τον εαυτό της ως Ηγεμονική Δύναμη στα Βαλκάνια, μεσίτη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την είσοδο τους σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, με την έξαρση του ανταγωνισμού τους με την Ρωσία!
Δεύτερον, καταθέτει τις πολεμικές-κατασταλτικές προβλέψεις των ενεργειακών τους σχεδιασμών, που εκκινούν από την Ανατολική Μεσόγειο για να καταλήξουν στα Βαλκάνια, ώστε η ρωσική τροφοδοσία να αντικατασταθεί από τις αμερικανικές-ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες, με τους Λάτση, Βαρδινογιάννη και τους πιο σημαντικούς Έλληνες εφοπλιστές να παίζουν σοβαρό ρόλο και να τρέφουν ακόμη πιο μεγαλόπνοα σχέδια κερδοφορίας.
Τρίτον, η δήλωση αυτή του ΥΕΘΑ Αποστολάκη δεν γίνεται εκ του μηδενός, αλλά έχει παρελθόν επεμβατικών δράσεων και προετοιμασιών του Ελληνικού Στρατού, έχει το παρόν του πολλαπλασιασμών των αμερικανικών βάσεων, την παροχή πλούτου διευκολύνσεων, των συνεκπαιδεύσεων Ελληνικών-Αμερικανικών δυνάμεων που το διάστημα 2015-2018 κόστισαν 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. 
Ιδιαίτερα οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού συνεκπαιδεύονται διαρκώς με τις αντίστοιχες δυνάμεις Βαλκανικών και Αραβικών κρατών, αμερικανικών και ισραηλινών, με χαρακτηριστικές την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και ΜΕΔΟΥΣΑ. [Τι δούλεια έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις στην Ιορδανία; http://diktiospartakos.blogspot.com]
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνικός στρατός διατηρεί την μεγαλύτερη αποστολή του εκτός συνόρων στο Κόσοβο, ενώ πολύ αναβαθμισμένη είναι η παρουσία της Ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια.
Η Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει την Αστυνόμευση σε τρεις (3) Βαλκανικές χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο!
[ενδεικτικά: 5,3 εκατ. ευρώ κοστίζει η Αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Αλβανίας από την Π.Α.: Ποια τα κέρδη του Ελληνικού κράτους! http://diktiospartakos.blogspot.com/2018/11/53.html]
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ οι Αποστολές σε Εξέλιξη σε εξέλιξη είναι οι εξής:
Σύνδεσμος Βελιγράδι
Αποτελούν αποδείξεις ότι "η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας" είναι πολύ ευρύτερος!
Τέταρτον, υπάρχει ένα πολιτικό κεκτημένο στο οποίο πατά ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος το 2016, σε ομιλία του στον ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας, δεσμεύονταν να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Συρία να προστατεύσουν τις ελληνικές επενδύσεις. Το Πολεμικό Ναυτικό πρωτοστάτησε στην προστασία των πλοίων Ελλήνων εφοπλιστών στην Σομαλία.
Πέμπτον, για να ικανοποιήσουν την ανάγκη κερδοφορίας του ελληνικού αστικού κόσμου πρέπει να εμπλακούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ΕΝΕΡΓΑ σε πολεμικά μέτωπα. Μάλιστα, αυτό δεν θα είναι "υποχρέωση" του μόνιμου προσωπικού, αλλά κάτι που θα απαιτεί και από τους Έφεδρους Φαντάρους. 
Για αυτό Μετατρέπουν τους Φαντάρους σε Μισθοφόρους Στρατιώτες http://diktiospartakos.blogspot.com
Αυτή η εξέλιξη χαρακτηρίζει εδώ και καιρό το Πολεμικό Ναυτικό, όταν αποφασίστηκε από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο "η επιστροφή των ναυτών" στα πλοία!
Είναι χαρακτηριστικά αυτά που περιγράφαμε στην ανακοίνωση μας:
Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες ναύτες με τον πόλεμο στην Συρία; http://diktiospartakos.blogspot.com
Τέλος, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι έχει οξυνθεί η Καταστολή του Στρατού σε βάρος των φαντάρων που συμμετέχουν σε Αντιπολεμικά και Αντιρατσιστικά Συλλαλητήρια. Η τρομοκράτηση των φαντάρων είναι κοινό έργο τόσο των ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου-Αποστολάκη, όσο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η Ιστορία του Φαντάρου που Τιμωρήθηκε Επειδή Μίλησε σε Συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς. Δεν είναι ο μόνος που τιμωρείται για χαιρετισμό σε συγκέντρωση. https://www.vice.com
Δίκτυο Σπάρτακος: “Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου ναύτη που διαμαρτυρήθηκε για την αποστολή της φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟ εκτός συνόρων http://agonaskritis.gr


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ 
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Όλες οι διεργασίες που περιγράφονται αφορούν τη δράση του Ελληνικού Στρατού εκτός συνόρων. Μάλιστα, είναι η κοινή δράση του στρατού, της αστυνομίας και των στρατιωτικοποιημένων τμημάτων του Φασισμού όπως οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων. Σε αυτό συμβάλλει η ένταση της στρατιωτικοποίησης του λαού μας μέσω της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ.
Θυμίζουμε: «Ο Στρατός και η Εθνοφυλακή γιατί κάνουν ασκήσεις Ανακατάληψης εργοστασίου από Διαδηλωτές στην Κοζάνη δείχνοντας τη ΔΕΗ;» https://info-war.gr
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2019: Οι φασίστες εκπαιδεύονται με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Στρατού http://diktiospartakos.blogspot.com

Αύξηση θητείας, προσλήψεις ΕΠΟΠ, αλλά και Υποχρεωτική Στράτευση γυναικών
Αυτοί είναι οι λόγοι που προωθούν αυτές τις αντιδραστικές επιλογές εναντίον του εργαζόμενου λαού μας και της νεολαίας. Για να υπηρετήσουν σε αυτόν τον Στρατό εντός και εκτός συνόρων! Οι αλλαγές που εξετάζονται συνδέονται και με την αναδιοργάνωση του στρατεύματος η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το κλείσιμο Κέντρων Νεοσυλλέκτων και τη λειτουργία 23 σημείων Υποδοχής Οπλιτών σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές.
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς του περιλαμβάνει έξι βασικά σημεία, τα οποία παρουσιάζουν.
1. Υποχρεωτική στράτευση στα 18.
Καταρχήν, η επιλογή αυτή κρίνεται απαραίτητη για Ιδεολογικούς-Πολιτικούς λόγους. Θέλουν στρατιώτες όσο το δυνατόν νεώτερους και λιγότερες κοινωνικές-πολιτικές εμπειρίες (συνδικαλιστικής πάλης) ώστε να τους χειραγωγούν πιο εύκολα.
Επίσης, τα Επιτελεία αποκαλύπτουν το πόσο θέλουν να εκμεταλλευτούν την νεολαία, Αδιαφορώντας για τις ακραίες κοινωνικές ανάγκες. Δεν τους νοιάζει ότι οι νέοι Μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά λόγω των ακραίων κοινωνικών προβλημάτων. Τα επιτελεία ενδιαφέρονται μόνο για Αναλώσιμους στρατιώτες!!! Διαβάζουμε: 
Πηγές του Πενταγώνου κρίνουν ότι είναι σκόπιμη, με παράλληλο περιορισμό των αναβολών, καθώς χιλιάδες νέοι στην ηλικία των 18 ετών ή λίγο μεγαλύτεροι φεύγουν στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης (το γνωστό brain drain). Το αποτέλεσμα είναι είτε να μην επιστρέφουν ή όταν επιστρέφουν να είναι πια μεγάλοι για να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Η πρόταση είναι όσοι έχουν εισαχθεί σε ανώτατες σχολές να εκπληρώνουν πρώτα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έπειτα να ξεκινούν τις σπουδές τους.

2. Αύξηση της θητείας.
Μιλούν για θητεία 12 μέχρι 18 μηνών.

3. Υποχρεωτική στράτευση των φτωχών γυναικών.
Το μέτρο αυτό το προωθούσε ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ηγέτης των Ακροδεξιών ΑΝΕΛ. Φαίνεται όμως ότι η Στράτευση των Φτωχών Γυναικών αποτελεί κεντρική επιλογή του Επιχειρηματικού Ελληνικού Κράτους Άμυνας Ασφάλειας που μετρά αντιδράσεις.

Η Στράτευση των Γυναικών δεν είναι Ισότητα. Είναι έκφραση του Κοινωνικού εκφασισμού και του άγριου κοινωνικού ανταγωνισμού που συστηματικά καλλιεργεί το αστικό καθεστώς εξουσίας και η κυβέρνηση. Είναι μια ακόμη έκφραση του εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων και της νεολαίας –Έλληνες εναντίον μεταναστών, Δημόσιο κατά Ιδιωτικού Τομέα κλπ- ώστε όλοι να τραβιόμαστε προς τα κάτω, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας την ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες και τα κέρδη τους. Δε θα πάει η κόρη των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των εργολάβων και των τραπεζιτών στον Στρατό. Από τη φτώχεια και την κοινωνική απελπισία θα στρατολογήσουν...



4. Προσλήψεις ΕΠΟΠ.
Προτείνεται η πρόσληψη τουλάχιστον 2000 Επαγγελματιών Οπλιτών και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Οι περισσότεροι από αυτούς θα πάνε στις Ειδικές Δυνάμεις ως Φρουροί των πετρελαϊκών εταιρειών και σύγχρονοι ΡΑΜΠΟ που θα επιβάλλουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

5. Διευθέτηση των ανυπότακτων.

6. Προετοιμασία της κοινωνίας.
Έχουν την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας στο στόχαστρο.
Είναι μια τεράστια αντιδραστική τομή που θα φτιάξει τον Στρατιωτικό Βραχίωνα της σύγχρονης καπιταλιστικής ανασυγκρότησης. Αυτό είναι το σύγχρονο Αστικό Κράτος, η Αστική οικονομία και ο Αστικός Στρατός τους.
Υπερπροβάλλουν την τουρκική προκλητικότητα για να κρύψουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο επιθετικές επεκτατικές άρχουσες τάξεις, τα τεράστια συμφέροντα της ενεργειακής βιομηχανίας που μας Απειλεί με Πολέμους-Επεμβάσεις-Οικολογική Καταστροφή. Είναι ο στρατός που θεωρεί Τρομοκράτη όποιον αγωνίζεται για να σώσει την Ήπειρο, το Ιόνιο, την Κρήτη, το Αιγαίο, για να σώσει τον τόπο του από τις Πετρελαϊκές Εταιρείες! 
Διαβάζουμε:
Η σημαντικότερη όλων των προτάσεων – όπως τονίζουν υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές – είναι να προετοιμαστεί η κοινωνία για την αναγκαιότητα των παραπάνω μέτρων. Αν δεν γίνει αυτό «τότε όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα.


Σήμερα η νεολαία θεωρεί την υποχρεωτική στράτευση αποκρουστική, επικίνδυνη, έναν πραγματικό βραχνά καθώς νοιώθει ότι αποτελεί ένα διάστημα σοβαρής οικονομικής και ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης, μια περίοδο μετατροπής τους σε κρέας στα κανόνια του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, εμπλοκής τους σε άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ. 

Τέλος, τους έχει ανησυχήσει το κλίμα αμφισβήτησης, η ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στο στρα­τό. Καθημερινά φαντάροι βγαίνουν παραπονούμενοι, διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δημιουργούν συλλογικότητες, δημοσιεύουν επιστολές διαμαρτυρίας, καταγγέλλουν αυθαιρεσίες, υποχρεώ­νουν διοικήσεις μονάδων και το υπουργείο Εθνικής Άμυ­νας σε υποχώρηση. 

Το αγωνιστικό μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε θα παλέψει ενάντια στη στράτευση στα 18, αλλά για τη μείωση της θητείας, τη βελτίωση των συνθηκών, ενάντια στις αγορές ό­πλων, τις αποστολές εκτός συνό­ρων, σε ΝΑΤΟ – Ευρωστρατό. 

Θα διεκδικήσει ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Θα σταθεί δίπλα στα κοινωνικά κινήματα και στον κόσμο της εργασίας και θα ξεκαθαρίσει:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου