Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ο Ερντογάν υπόσχεται εξαγορά στρατιωτικής θητείας ενώ στην Ελλάδα απαιτούν Αύξηση της θητείας και Στράτευση στα 18 Ανδρών-φτωχών Γυναικών

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το στρατιωτικό κατεστημένο, διαμέσου των δημοσιογραφικών παπαγάλων και των ΜΜΕ που ελέγχουν επιτίθενται στην νεολαία:
 Αύξηση Θητείας, Στράτευση στα 18 Ανδρών-Γυναικών, Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών
Το στρατιωτικό κατεστημένο διαρρέει εκθέσεις με σοβαρές αντιδραστικές επιλογές εις βάρος της νεολαίας και των εργαζομένων. Είναι θέσεις που έχουν την συμφωνία της ΝΔ και της Ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής. Ικανοποιούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου και όχι απλώς την συγκυρία της έντασης στα ελληνοτουρκικά! Οι αγώνες της νεολαίας και των εργαζόμενων δεν τους επέτρεψαν να τις υλοποιήσουν τα προηγούμενα χρόνια. Οι Αλλαγές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την 'Εθνική Άμυνα. Απαιτούνται γιατί ο Ελληνικός Στρατός Αλλάζει και γίνεται "Πάροχος Ασφάλειας"!
 Δηλώνει ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης: «Από τα νέα μου καθήκοντα θα πράξω ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων». http://diktiospartakos.blogspot.com
Παράλληλα, στα καθεστωτικά ΜΜΕ διαβάζουμε για τις υποσχέσεις του Τουρκικού αστικού κατεστημένου εν όψει εκλογών και υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης:

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας ότι η μειωμένη στρατιωτική θητεία με αντάλλαγμα την καταβολή χρηματικούς ποσού θα γίνει μόνιμη και διαθέσιμη σε όλους τους υπόχρεους για στράτευση.

“Μετατρέπουμε την πληρωμένη στρατιωτική απαλλαγή σε μόνιμη δυνατότητα,ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να υπηρετεί για λίγο στο στρατό ανεξάρτητα από το επίπεδο εκπαίδευσης », δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βορειοδυτική επαρχία Balıkesir.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η μειωμένη θητεία θα συνεπαγόταν ένα μήνα βασικής εκπαίδευσης.

Άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών στην Τουρκία υποχρεούνται να εκπληρώνουν στρατιωτική θητεία τουλάχιστον έξι μηνών. Ωστόσο, η δυνατότητα εξαγοράς για τη μείωση ή την άρση της απαιτούμενης θητείας εισάγεται προσωρινά, από καιρό σε καιρό.

Οι Τούρκοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε 21 ημέρες αντί για έναντι πληρωμής περίπου 15.000 τουρκικών λιρών (2.430 δολαρίων) .

Ένας προσωρινός νόμος που περιέχει διατάξεις για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας πέρασε από το Κοινοβούλιο στις 25 Ιουλίου 2018. Μέχρι το Σεπτέμβριο, σχεδόν 500.000 είχαν υποβάλει αίτηση για μειωμένη θητεία. Τώρα ο Ερντογάν λέει ότι η δυνατότητα αυτή θα αφορά τους πάντες και θα ΄ναι μόνιμη κατάσταση στην Τουρκία.
Γράφαμε πρόσφατα:

Ο Στρατός και ο Πόλεμος σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία είναι υπόθεση των ΦΤΩΧΩΝ



Η Είδηση είναι καταπληκτική και χαροποιεί καθώς αποκαλύπτει αυτό που κρύβει η κυβερνητική προπαγάνδα, οι άθλιοι εθνικιστές και φασίστες: 
η νεολαία ΜΙΣΕΙ τον ΠΟΛΕΜΟ, ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τον Στρατό.
Ούτε στην Ελλάδα, Ούτε στην Τουρκία!
Περισσότερο από μισό εκατομμύριο νέοι ζήτησαν την πληρωμένη στρατιωτική απαλλαγή που εισήχθη για μια προσωρινή περίοδο στην Τουρκία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας.
Η δήλωση ανέφερε ότι περισσότεροι από 515.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε 21 ημέρες αντί για πέντε μήνες και 14 ημέρες για πτυχιούχους πανεπιστημίων ή σε 12 μήνες για μη πτυχιούχους.
Το κοινοβούλιο της Τουρκίας, στις 26 Ιουλίου, επικύρωσε έναν προσωρινό νόμο που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες που γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου 1994 να μειώσουν τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες που ισοδυναμεί με 2.430 δολάρια.
Οι Τούρκοι που κατοικούν σε άλλες χώρες πρέπει να πληρώσουν 2.000 ευρώ.
Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου και θα λήξουν στις 3 Νοεμβρίου.
Ο αριθμός των αιτούντων που ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους και κατέβαλαν τα τέλη απαλλαγής τους ανήλθε σε 170.000.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δάσκαλοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για αμειβόμενη στρατιωτική απαλλαγή θα επιτρέπεται να διεκπεραιώνουν την υπηρεσία 21 ημερών τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του εξαμήνου ή των καλοκαιρινών διακοπών.
Η Άγκυρα θεωρεί τη στρατιωτική εξαίρεση ως βήμα προς έναν επαγγελματικό στρατό.
Επί του παρόντος, ο στρατός αποτελείται κυρίως από στρατιώτες μέσω στρατολόγησης, που μόλις πρόσφατα σταμάτησε η Τουρκία να στέλνει σε αντιτρομοκρατικές και άλλες επικίνδυνες επιχειρήσεις.


Προηγουμένως, οι στρατιώτες αναγκάζονταν να υπηρετούν σε επικίνδυνες περιοχές με μικρή εκπαίδευση στη σύντομη θητεία τους στο στρατό, συχνά καταλήγοντας στο θάνατο σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.  Πηγή: Daily Sabah
Δύο εύλογα συμπεράσματα είναι τα εξής: ο Πόλεμος σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία είναι υπόθεση των ΦΤΩΧΩΝ.
Πρόσφατα στην Κύπρο ψήφισε η κυβέρνηση την ΑΠΑΛΛΑΓΗ από την Υποχρεωτική Στράτευση των Εφοπλιστών και των γόνων τους.
Στην Ελλάδα είναι γνωστό τι συμβαίνει με τις Απαλλαγές, το Πελατειακό κράτος, την κατάταξη των βυσμάτων σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, ενώ η ΕΛΔΥΚ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα Στρατού Φτωχών που εξαγοράζονται από τον Πάνο Καμμένο να γίνουν Μισθοφόροι.
Στην Τουρκία αντίστοιχα απαλλάσσονται της Στρατιωτικής Θητείας όσοι έχουν τα δολάρια, ενώ προωθείται ο Μισθοφορικός Στρατός και πάλι των Φτωχών που στέλνονται να πολεμήσουν σε Συρία και Ιράκ!
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου