Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ οι μαθητές σχολείου!

Στην ανακοίνωση μας "Ένας Εορτασμός Εξέγερσης του Πολυτεχνείου χωρίς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ" τονίζαμε: Ένα όμως από τα πιο βασικά στοιχεία της καθεστωτικής απόπειρας ενσωμάτωσης του «Πολυτεχνείου» είναι η σχεδιασμένη και μεθοδική προσπάθεια εξαφάνισης του ρόλου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην επιβολή της Δικτατορίας και κυρίως να εξαφανίσουν το μένος των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου ενάντια τους. 
Η καθεστωτική αυτή απόπειρα έχει ιστορικό βάθος και επίδικα στο σήμερα, στοχεύει καταρχήν στη διαμόρφωση συνείδησης στην νεολαία, ειδικά στους μαθητές. Αν διαβάσει κανείς τα διαγγέλματα του Υπουργείου Παιδείας, αν μοιραστεί εμπειρίες από σχολικούς εορτασμούς θα το διαπιστώσει εύκολα. Βεβαίως υπάρχει πάντα η επέλαση της καθεστωτικής προπαγάνδας από τα ΜΜΕ. 

Και είναι μια επιχείρηση που είχε αρχίσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την σηματοδότησε με τον πιο αυθεντικό τρόπο ο Βουλευτής Σύριζα, Σάκης Παπαδόπουλος, που μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, μας πληροφόρησε πως το γνωστό σύνθημα «“Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι” δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα…»

Η εξαφάνιση λοιπόν του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από το αγωνιστικό κάδρο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου που σχεδιασμένα επιχειρούν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι η απαραίτητη προυπόθεση για να επιστρέψει το ΝΑΤΟ στα σχολεία, βάζοντας στο στόχαστρο της εμετικής του προπαγάνδας τα μικρά παιδιά.

Είναι χαρακτηριστική η «Εκπαιδευτική» εκδρομή του 3ου Δημ. Σχολείου Πυλαίας στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής Εκστρατείας «WeAreNATO». Στόχος της -από το 2017- οι νέοι να «κατανοήσουν την αποστολή και το όραμα» της ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας που καταστρέφει τους λαούς και τους οδηγεί στην προσφυγιά, μοιράζοντας και ξαναμοιράσματος τον κόσμο ανάλογα τα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Διαβάζουμε στο σάιτ katiousa.gr:

Είχε προηγηθεί επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι, στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος, μια από τις δράσεις του οποίου ήταν και η παρακολούθηση από τα παιδιά ομιλίας εκπροσώπου του ΝΑΤΟ για το ρόλο της ιμπεριαλιστικής (λυκο)συμμαχίας. Τώρα στο στόχαστρο της νατοϊκής προπαγάνδας μπαίνουν οι μαθητές του δημοτικού μέσω «εκπαιδευτικών» εκδρομών που οργανώνουν Διευθύνσεις σχολείων. Είναι αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, που αναφέρεται και στις αντιδράσεις που προκαλεί η απαράδεκτη απόφαση, την ανάκληση της οποίας ζητούν με παρέμβασή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Το νέο απαράδεκτο κρούσμα αφορά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, η Διεύθυνση του οποίου αποφάσισε να διοργανώσει «εκπαιδευτική» εκδρομή στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας, μετά από πρόσκληση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής Εκστρατείας «WeAreNATO», που από το 2017 έχει στόχο οι νέοι να «κατανοήσουν την αποστολή και το όραμα» (!) της ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας που αιματοκυλά τους λαούς.

Μάλιστα, η Διεύθυνση του σχολείου «πανηγυρίζει» ότι είναι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας που θα επισκεφθεί το ΝΑΤΟ. Θυμίζουμε ότι στα Γυμνάσια η άθλια «πρωτιά» φαίνεται να ανήκει στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, που πραγματοποίησε τη σχετική δράση πέρσι και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

«Ιδιαίτερη τιμή» η πρόσκληση των μακελάρηδων!

Ο προορισμός στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων «εκπαιδευτικών» εκδρομών που διοργάνωσε η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Πυλαίας, πέρσι στο Ευρωκοινοβούλιο και πρόπερσι στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, με τη συμμετοχή ελάχιστων παιδιών.

Η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου ανακοινώνει ότι τo NATO, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει ως «διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο» (!), «προσκαλεί το σχολείο μας στη Νάπολη στην Ιταλία για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, στις δομές, στους στόχους και τις ενέργειές του». Πανηγυρίζει μάλιστα ότι «το σχολείο μας είναι το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο από την Ελλάδα που μπορεί να επισκεφτεί το ΝΑΤΟ από τότε που η Ελλάδα έγινε μέλος του, το 1952» και χαρακτηρίζει «ιδιαίτερη τιμή και πρόκληση» την πρόσκλησή του.

Ταυτόχρονα, επισυνάπτει και την πρόσκληση του ΝΑΤΟ, στην οποία αναφέρεται: «Η Διοίκηση του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη έχει την ευχαρίστηση να καλέσει τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου σας να πραγματοποιήσουν μια περιήγηση στη βάση και να λάβουν πληροφοριακές ενημερώσεις σχετικά με τη δομή, τις αποστολές, τις τρέχουσες επιχειρήσεις και τις προκλήσεις του Στρατηγείου. (…) Οι επισκέψεις σχολείων / πανεπιστημίων / πολιτιστικών ενώσεων κ.λπ. στο Στρατηγείο (JFC Naples) αποτελούν μέρος του “Προγράμματος Κοινοτικών Σχέσεων για τις Δημόσιες Σχέσεις”, σύμφωνα με την εκστρατεία “WeAreNATO”, ώστε οι επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί υπάρχει και να ενισχυθεί η σχέση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των εθνικών και διεθνών κοινοτήτων», ώστε να δηλαδή να εξηγήσουν σε μαθητές Δημοτικού τις δολοφονικές «αξίες» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Μάλιστα, στο κείμενο γνωστοποιείται ότι η επίσκεψη ενδέχεται να αναβληθεί ή και να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, καθώς το στρατηγείο στη Νάπολη είναι ένα αρχηγείο – δολοφονικών – επιχειρήσεων".

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Εύκολα διαπιστώνουμε ότι διεξάγεται μια καλά οργανωμένη επιχείριση ενσωμάτωσης του λαού μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο, Αφρική και Μέση Ανατολή.
Το ελληνικό κράτος μετατρέπεται σε ένα απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο με τις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εξαπλώνονται σε ολόκληρη την ελληνική επιθκράτεις, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ.
Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και η Αμερικανική πρεσβεία όχι μόνο επιχειρούν να διαμορφώσουν υλικούς όρους πρόσδεσης στους βρώμικους πολέμους τους (θα ανοίξουν δουλειές, θα έρθουν πελάτες στα ξενοδοχεία, κέρδη στους προμηθευτές και στην πολεμική βιομηχανία ή στους επιχειρηματίες στον χώρο της ενέργειας κλπ).
Αλλά επίσης απαιτούν την αντιστροφή των Αντι-νατοϊκών και Αντιπολεμικών τοποθετήσεων του λαού μας καθώς ο στόχος του ελληνικού αστικού κόσμου είναι η όσο το δυνατόν πιο ενεργή πολεμική συμμετοχή.

Με μεθοδικό τρόπο το ΝΑΤΟ εισχωρεί στην εκπαίδευση όπως καταγράφει το ρεπορτάζ. Ιδιαίτερη βαρύτητα βεβαίως δίνουν στα Πανεπιστήμια. Αποκτά επομένως εξαιρετική αναγκαιότητα η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που απευθύνει κάλεσμα αγώνα στους φοιτητές.
ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ: γιατί πρέπει να πάμε μαζί στο Αντιπολεμικό Κίνημα;


ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ: 

γιατί πρέπει να πάμε μαζί στο Αντιπολεμικό Κίνημα;

 Πόλεμος και Καταστολή, Ελληνικός Στρατός, ΝΑΤΟ, Πολεμικές Βιομηχανίες έχουν Εισβάλει στις Σχολές. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση καταργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο, επιδιώκει τη διάλυση του φοιτητικού κινήματος.

Όπως, λοιπόν, σε όλα τα σύγχρονα πολεμικά δόγματα των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών έτσι και στο ελληνικό δόγμα στρατού ξηράς που εκδόθηκε το 2014 -ως θεωρία πολέμου του ελληνικού κράτους- το κλασικό στρατιωτικό δίπολο επίθεση/άμυνα έχει αντικατασταθεί από το πρόταγμα της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

Στο ελληνικό δόγμα του 2014, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τη σύνδεση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με το στρατό για την ανάπτυξη της έρευνας και τεχνολογιών σε διάφορους τομείς. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η επερχόμενη ίδρυση του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, κατά το 2020, βασικός στόχος του οποίου θα είναι η υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Όμως η πρόσδεση των Πανεπιστημίων με τον Πόλεμο υπάρχει εδώ και χρόνια. Τα ΑΕΙ λαμβάνουν ενεργά μέρος στον Πόλεμο της Ευρώπης Φρούριο κατά Προσφύγων-Μεταναστών (ευρωπαϊκά προγράμματα αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, project για Στρατόπεδα Συγκέντρωσης). Παράγουν θεωρία για τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, προπαγανδίζουν τις ΑΟΖ και τη διεκδίκηση ενεργειακών κοιτασμάτων, εμπλέκονται οργανικά με τις πετρελαϊκές εταιρείες που εμφανίζονται ως χορηγοί!  Διδάσκουν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», αυτό το μανδύα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιβολή σκληρών μέτρων κρατικής τρομοκρατίας στο εσωτερικό. Συμβάλλουν στην παραγωγή εξοπλισμών καταπολέμησης των Ασύμμετρων Απειλών που προβλέπουν τα δόγματα άμυνας ασφάλειας, στοχοποιώντας τον εσωτερικό εχθρό. Πρόσφατα ο Υπουργός Αμύνης Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι σύντομα το Ελληνικό κράτος θα αποκτήσει το δικό του μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καθώς το υπουργείο εξετάζει ήδη σχέδια πρωτοτύπων που έχουν καταθέσει τρία ελληνικά πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πατρών). «Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες να χρηματοδοτήσουν τα UAV, τόνισε!

Το Πανεπιστήμιο επιχείρηση θα έχει τους manager καθηγητές και τους δωρεάν εργαζόμενους φοιτητές που θα ελπίζουν σε ακαδημαϊκή-επαγγελματική καριέρα παράγοντας όπλα, κέρδη για εταιρείες. Διαμορφώνει υλικούς όρους για την «εθνική ενότητα» που απαιτεί η επιθετικότητα και η επεκτατικότητα του Μεγαλοϊδεατισμού του αστικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάνει συνένοχούς-συμμέτοχους τους φοιτητές και την νεολαία στην Ελλάδα Χωροφύλακα σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική (τα uav θα αστυνομεύουν το Αιγαίο-Έβρο, συμπληρώνοντας το δολοφονικό έργο του Λιμενικού που βουλιάζει-πυροβολεί βάρκες προσφύγων και τον Στρατό που συλλαμβάνει, ληστεύει, βασανίζει, Επαναπροωθεί).

Στο τέλος όμως μας επιφυλάσσουν ρόλο Αναλώσιμου στους βρώμικους πολέμους τους.  Καλωσορίζοντας το διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρ.Καβόλι, ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος δηλώνει: "Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε"Θα πολεμήσουμε ξανά… Το ελληνικό κράτος μπαίνει στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡωσίαςΠρωταγωνιστεί στο πόλεμο κατά των προσφύγων, καθώς η Ευρώπη Φρούριο είναι απαραίτητη προϋπόθεση  των επεμβάσεων τους. Χτίζει Στρατηγική Συμμαχία με τις ΗΠΑ μετατρέποντας την ελληνική επικράτεια σε τεράστια βάση θανάτου. Άξονες Πολέμου με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ όχι μόνο για να σταθεί αποτελεσματικά στον ανταγωνισμό του με την Τουρκία. Συμμετέχει σε πολέμους –Λιβύη, Λίβανο, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή διεκδικώντας μερίδιο στη λεία του Πολέμου, γίνεται βατήρας για να εξαπολυθούν οι νέες βάρβαρες επεμβάσεις Ισραήλ-ΗΠΑ-Συμμαχιών Προθύμων.

Πρέπει να υπάρξει μια αγωνιστική Αντιπολεμική συνέχεια στους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, στρατιώτες. Για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. Έξω ο Στρατός, το ΝΑΤΟ και οι Πολεμικές Βιομηχανίες από τα Πανεπιστήμια. ΟΧΙ σε ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική ολιγαρχία, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ    
τηλ επικ 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου