Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Εξελίξεις στην Συρία: Ρωσική αεροπορία εναντίον Τούρκων στρατιωτών και μουσουλμάνων ανταρτών

Συρία σήμερα. 
Οι τζιχαντιστές με υποστήριξη του Τουρκικού στρατού επιχείρησαν να σπάσουν τις γραμμές των Σύριων με αντεπίθεση στο Σαρακίμπ 5χλμ έξω από το πολιορκημένο Ιντλίμπ. Η Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε τις θέσεις τους καταστρέφοντας 1 τανκ, 6 BMP μεταφοράς προσωπικού και 5 ακόμη τζιπ. Στην επίθεση αυτή σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού επιτελείου σκοτώθηκαν και 2 Τούρκοι στρατιώτες ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 5. Λίγη ώρα νωρίτερα η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την Άγκυρα να μην διανοηθεί αντεπίθεση στο Ιντλίμπ.
Όλα αυτά συνέβησαν 2 μέρες μετά την κατάρρευση των διαβουλεύσεων σε τεχνικό στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Τούρκους και Ρώσους αξιωματικούς με σκοπό να προσδιοριστεί η "ζώνη ασφάλειας" εντός Συριακού εδάφους που θα αναγνωριστεί στην Τουρκία. Η Μόσχα πρότεινε μόλις 6χλμ την στιγμή που ο Τουρκικός στρατός είχε προχωρήσει στα 50 και 60 χλμ (εντός της οποίας έχει χάσει 8-9 φυλλακια που κυκλώθηκαν από τις δυνάμεις του Άσαντ) πράγμα που φυσικά η Άγκυρα το απέρριψε.

Έχω την αίσθηση ότι ο Πούτιν αποφάσισε να τελειώσει τον Ερντογάν. Υπό την έννοια ότι μια τέτοια ατιμωτική υποχώρηση στα όρια εμβέλειας ενός άρματος μάχης για αυτόν που ονειρεύονταν από την Λιβύη μέχρι το Κατάρ είναι όρος ατιμωτικός.

Αν ο Ερντογάν υποχρεωθεί σε αυτό, κινδυνεύει το κεφάλι του. Και μιλάω κυριολεκτικά. Οι Τούρκοι στρατοκράτες δεν θα του συγχωρέσουν το ξεβράκωμα των αξιωματικών στην γέφυρα του Βοσπόρου. Και αν τώρα τον ανέχονται είναι διότι δεν τολμάν να τον ρίξουν όσο τους οδηγεί στην πολεμική εκστρατεία.

Αλλά όταν συσσωρευθούν οι ήττες (καθώς φαίνεται πως χάνει και στην Τρίπολη της Λιβύης) τότε παύουν οι αναστολές. Για αυτό και οι φήμες ή ευσεβείς πόθοι νέου πραξικοπήματος.

Για αυτό και οι ΗΠΑ καραδοκούν να ξαναπιάσουν στην τανάλια τους τον Άσωτο Υιό. Όσοι άκουσαν τον Αμερικάνο πρέσβη στην Αθήνα χθες να ζητάει να συμμετέχει η Τουρκία στον East med και να προωθεί την συνεκμετάλλευση των πετρελαίων το κατανοούν.

Αλλά ειρήνη υπό την σκέπη του ιμπεριαλισμού, είναι ειρήνη θνησιγενής και έτοιμη να μεταφέρει τον πόλεμο και αλλού....
Giorgos Chloros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου