Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Με επέμβαση του στρατού που θα σκοτώνει όσους κάνουν πλιάτσικο απειλεί ο Τραμπ

Με επέμβαση του στρατού που θα σκοτώνει όσους κάνουν πλιάτσικο απειλεί ο Τραμπ
Για την κινητοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες θα μπορούν να πυροβολούν όσους πραγματοποιούν πλιάτσικο, έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εξεγέρση στη Μινεάπολη και άλλες περιοχές των ΗΠΑ, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.
«Αυτοί οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα το επιτρέψω» έγραψε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ και συμπλήρωσε: «Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Τιμ Γουάλζ και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του μέχρι το τέλος. Σε κάθε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο αλλά, όταν ξεκινά το πλιάτσικο, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Σας Ευχαριστώ!
θεωρητικά η ανάληψη αρμοδιοτήτων της αστυνομίας από το πεντάγωνο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης βίας εντός της αμερικανικής επικράτειας, απαγορεύεται από ομοσπονδιακό νόμο της δεκαετίας του 1970. Ο Τραμπ όμως είχε αμφισβητήσει τη σχετική ρύθμιση από το 2018 όταν διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων εντός των συνόρων με πρόσχημα τον έλεγχο της ροής μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου