Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ν.Δ: Ενα οικονομικά χρεοκοπημένο κόμμα που δαπανά τεράστια ποσά για να δημιουργήσει έναν γκεμπελικό μηχανισμό φαιάς προπαγάνδας

Ν.Δ: Ενα οικονομικά χρεοκοπημένο κόμμα που δαπανά τεράστια ποσά για να δημιουργήσει έναν γκεμπελικό μηχανισμό φαιάς προπαγάνδας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Πριν λίγες μέρες είχαμε μια ανάρτηση που την τιτλοφορούσαμε με το ρητορικό ερώτημα: "Μητσοτάκης: Ενας άνθρωπος που βύθισε στα χρέη το κόμμα του, θα ανορθώσει τα οικονομικά της Ελλάδας;".
Μπορεί να είναι δηλαδή χρεοκοπημένο το κυβερνητικό κόμμα -έχει ανεξόφλητα δάνεια σε τράπεζες που ξεπερνάνε τα 308.000.000 ευρώ, και αν ήταν ιδιωτική επιχείρηση και λειτουργούσε τυπικά ο καπιταλισμός, θα είχε βάλει λουκέτο και οι ιδιοκτήτες της θα ήταν φυλακή- όμως η Ν.Δ ... έχει αρχές. 
Και μια απ' τις πιο βασικές της είναι να θέσει υπό τον έλεγχο της έναν τεράστιο προπαγανδιστικό μηχανισμό. Στις περιπτώσεις που έχει την δυνατότητα τον χρηματοδοτεί από τον κρατικό κορβανά, μπουκώνοντας με χρήμα τους μιντιάρχες και προσλαμβάνοντας στον κρατικό μηχανισμό στρατιές αργόμισθων δημοσιοκάφρων, που ουσιαστικά λειτουργούν σαν φιλοκυβερνητικές ντουντούκες. 

Ετσι έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος Μιντιακός υπόκοσμος, ένας γκεμπελικός μηχανισμός φαιάς προπαγάνδας με τις καθεστωτικές δημοσιογραφικές ερπύστριες να προσπαθούν να ισοπεδώσουν και να συκοφαντήσουν κάθε άποψη που εκφράζεται δημόσια και δεν είναι αρεστή στην Ν. Δ.
Μπροστά σ' αυτό που παρακολουθούμε σήμερα, η περιβόητη "Ομάδα Αλήθειας", που είχε φτιάξει ο Γιώργος Μουρούτης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, επί κυβέρνησης Α. Σαμαρά, μοιάζει σαν τάξη κατηχητικού.

Αυτό όμως δεν αρκεί στην Ν.Δ. Μπορεί να έχει κάνει στάση πληρωμών στα τραπεζικά της δάνεια -θεωρώντας τα δανεικά κι αγύριστα- για τον μηχανισμό προπαγάνδας της όμως έχει να διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Και το γράφουμε αυτό γιατί διαβάζουμε την είδηση ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Google από τις 20 Μάρτη 2019 μέχρι και τις 12 Μάη 2020, διέθεσε σ' αυτή την εταιρεία 648.950 ευρώ σε πολιτικές διαφημίσεις. Κατατάσσεται έτσι η Νέα Δημοκρατία στην τρίτη θέση των πιο πολυδάπανων κομμάτων στην Ευρώπη. (πίσω από το Συντηρητικό 1.053.600 ευρώ και το Εργατικό 692.450 ευρώ κόμμα στην Αγγλία".

Μια αφελής απορία. Ενα τόσο επιτυχημένο κόμμα που απ' ότι μας λένε οι δημοσκοπήσεις προηγείται με 20% από το δεύτερο κόσμο εξουσίας, ένας πρωθυπουργός ο οποίος σύμφωνα με τις μετρήσεις τους έχει την αποδοχή του 70% του ελληνικού λαού, τι χρειάζεται τις πολυδάπανες διαφημιστικές καμπάνιες, την στιγμή μάλιστα που είναι οικονομικά χρεοκοπημένο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου