Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Στρατός και Ελληνική Αστυνομία στήνουν σκηνικό φρίκης στον Έβρο

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ την Κυριακή 05/01/2019
Στρατός και Ελληνική Αστυνομία στήνουν σκηνικό φρίκης στον Έβρο 

Πετούν πρόσφυγες στον Έβρο και προσπαθούν να μπλέξουν τους φαντάρους. 

Αυτές τις μέρες στον Έβρο διεξάγεται ένας ιδιότυπος πόλεμος κατά των μεταναστών, τμήμα του κοινωνικού πολέμου που διεξάγεται καθημερινά, που έχει και στρατιωτικό σκέλος και που όσο περνάν οι μέρες στο όνομα της ανάπτυξης και της ασφάλειας θα κορυφώνεται.

Ιρανοί κομμουνιστές και Ιρανοί-Αφγανοί αναρχικοί: Καταδίκη του Τραμπ, αλλά όχι δάκρυα για τον στρατηγό Σολεϊμανί.

Ιρανοί κομμουνιστές και Ιρανοί-Αφγανοί αναρχικοί: Καταδίκη του Τραμπ, αλλά όχι δάκρυα για τον στρατηγό Σολεϊμανί.
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράν βρήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγουμε μια είδηση που σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Στα αγγλικά μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ https://anarchistsworldwide.noblogs.org

Tο ΝΑΤΟ συνεδριάζει εκτάκτως για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: ποια η στάση της ελληνικής κυβέρνησης


Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά την δολοφονία από τις ΗΠΑ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Τις λεκτικές απειλές ακολουθούν οι νέες δολοφονίες από τις ΗΠΑ, οι επιθέσεις αντεκδίκησης του Ιράν σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ, αλλά επίσης πολύ σοβαρή εξέλιξη αποτελεί η είδηση που θέλει το Ιράν να αποχωρεί από την συμφωνία για τα πυρηνικά.

Διαβάστε περισσότερα:

F 35: Μύθοι και Πραγματικότητα!

Το κείμενο που δημοσιεύουμε -και φυσικά δεν εκφράζει τη θέση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τους εξοπλισμούς- επιχειρεί να απαντήσει από μια άλλη οπτική στο ζήτημα της προμήθειας των αμερικανικών αεροσκαφών 
F 35. Τα ερωτήματα που αφορούν το ύψος του κόστους αυτής της πολεμικής προμήθειας, σχετικά με τα κατασκευαστικά ζητήματα του αεροσκάφους, του ρόλου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Όμως ας διαβάσουμε αυτό το κείμενο που θέτει το ερώτημα αν μπορεί το ελληνικό κράτος να αναπληρώσει το κατασκευαστικό έργο που είχαν αναλάβει οι Τουρκικές εταιρείες   

Μπορεί η Ελλάδα να πάρει την θέση της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35;

Δεν υπάρχει Πλήρη Επιφυλακή στις Ένοπλες Δυνάμεις, Δεν κόπηκαν οι άδειες γιατί πάμε σε Πόλεμο

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται πολλοί γονείς που επικοινωνούν με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αφού έχουν φροντίσει τα γνωστά μιλιταριστικά-πολεμοκάπηλα σάιτ να τους τρομάξουν.
Με δημοσιεύματα όπως αυτό 

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται από εχθές το σύνολο των μονάδων των ΕΔ. Η εντολή που έχει δοθεί, αφορά ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού, με τα σχέδια για διασπορά των μονάδων σε ότι αφορά τον Στρατό, να έχουν βγει από τα συρτάρια των γραφείων.

Οι περισσότεροι βετεράνοι λένε ότι οι πόλεμοι της Αμερικής είναι ένα Λάθος. Κανείς δεν τους ακούει.

Spencer Platt/Getty Images
Most Veterans Say America’s Wars Are a Waste. No One’s Listening to Them.
There's a widening gap between Washington's bipartisan militarism and veterans' bipartisan war-skepticism.
July 12, 2019
In spite of his confused account of U.S. history, his partisan snipes, and his dictatorial posturing, Donald Trump’s parading and speechifying in Washington on July 4 attempted to glom onto one of the last consensus issues in a broken American culture:

Δεν χρειάζεται ν' αγιάσετε τα νερά σήμερα. Τα έχουν αγιάσει οι χιλιάδες πρόσφυγες μάρτυρες που πνίγηκαν σ' αυτά.

Ποια νερά θα αγιάσετε, ρε υποκριτές; 
Τον υγρό τάφο των προσφύγων;
Gianna Kouka
Οι νεκροί πρόσφυγες είναι πολλοί περισσότεροι...
Είναι οι χιλιάδες Δολοφονημένοι από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρώπη Φρούριο που έχει κάνει την απάνθρωπη συμφωνία με τον Ερντογάν και συνεργάζεται με τους αλήτες πολέμαρχους στη Λιβύη...
Κράτη της ΕΕ που βομβαρδίζουν και επεμβαίνουν σε Μέση Ανατολή και Αφρική,
Και μας απειλούν με έναν ακόμη πόλεμο, αυτή τη φορά εναντίον του Ιράν...
Πάνω από 1.000 πρόσφυγες πέθαναν το 2019 στη Μεσόγειο

Το Ιραν αποχωρεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά «Η Τεχεράνη θα εμπλουτίζει ουράνιο ανάλογα με τις ανάγκες της»

Το Ιράν αποχωρεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά
«Η Τεχεράνη θα εμπλουτίζει ουράνιο ανάλογα με τις ανάγκες της»

Νέα βήματα για την αποδέσμευσή του από την πυρηνική συμφωνία του 2015 (JPCOA) που είχε υπογράψει με τις μεγάλες δυνάμεις ανακοίνωσε απόψε το Ιράν.

Τη γελοιοποίηση ΕΚΑΜ, Χρυσοχοϊδη, ΜΜΕ επιχειρούν να συγκαλύψουν!

Το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου, και για το οποίο δεν μιλάει κανένας.
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Είναι εντελώς κατανοητή η παράκρουση που έχει καταλάβει τους επιτελείς της; Κατεχάκη με την τροπή που παίρνει η υπόθεση με την εκκένωση της κατάληψης που βρισκόταν στο κτίριο της οδού Ματρόζου 45, και του άγριου ξυλοδαρμού που ακολούθησε της οικογένειας Ινδαρέ.

Όταν διαβάζουμε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αναρωτιώμαστε αν πραγματικά συνειδητοποιεί αυτά που λέει.

Στην αρένα της Νέας Δημοκρατίας

Όταν διαβάζουμε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αναρωτιώμαστε αν πραγματικά συνειδητοποιεί αυτά που λέει.
«Κατάλυση του κράτους στη Λέσβο«, «αλλοίωση της πατρίδας», κάλεσμα στους πολίτες «να πάρουμε μόνοι μας τα πράγματα στα χέρια μας«, έστω και στα πλαίσια του νόμου (όπως διευκρίνισε…) Κατά τίνος καλεί τον λαό της Λέσβου ο κύριος Μουτζούρης να στραφεί ; Κατά των αξιωματούχων της Νέας Δημοκρατίας γενικότερα; Κατά του κυρίου Στεφανή; Κατά του κόμματος που κυβερνά; Κατά της πτέρυγας Σαμαρά; Κατά των Μητσοτακικών;

Αλληλεγγύη στους απεργούς του ΟΤΕ από την εργατική τάξη της Αλβανίας

Αλληλεγγύη στους απεργούς του ΟΤΕ από την εργατική τάξη της Αλβανίας
Γράφει ο Παναγιώτης Ξοπλίδης
Η εργατική τάξη στην γειτονική χώρα, την φτωχότερη της Ευρώπης όπου ολιγάρχες και πολυεθνικό κεφάλαιο σε συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων ληστεύουν τον λαό, κάνει σημαντικά βήματα συσπείρωσης και οργάνωσης της δράσης της.
Τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκαν 4 ανεξάρτητα σωματεία, μεταξύ αυτών το Σωματείο Εργαζόμενων Αλληλεγγύη (Sindikata Solidareti) στα Call Centers και το “Σωματείο Μεταλλωρύχων του Ορυχείου Χρωμίου Μπουλκίζα”.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών βετεράνων λένε δημόσια ότι δεν άξιζε να Πολεμήσουν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν

Majorities of U.S. veterans, public say the wars in Iraq and Afghanistan were not worth fighting
U.S. Army Capt. Matt Anderson and Sgts. (Ret.) Daniel Harrison and Noah Galloway ride in a helicopter to Forward Operating Base Fenty near Bagram, Afghanistan, in 2014. 
They were touring with a program that brings wounded servicemen back to Iraq and Afghanistan to help them come to terms with their injuries. (Scott Olson/Getty Images)

Διεθνείς εγκληματίες οι ΗΠΑ. Απειλούν μέχρι και με βομβαρδισμό πολιτιστικών μνημείων του Ιράν

Διεθνείς εγκληματίες οι ΗΠΑ. Απειλούν μέχρι και με βομβαρδισμό πολιτιστικών μνημείων του Ιράν
Τη μέθοδο των απειλών συνεχίζει ο Ντόναλντ Τραμπ στο σκληρό μέτωπο που έχει ανοίξει με το Ιράν μετά τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε, μέσω Twittet, στις απειλές από πλευράς Τεχεράνης, λέγοντας ότι η χώρα του έχει στο στόχαστρο 52 ιρανικούς στόχους, με τον αριθμό να συμβολίζει τους 52 Αμερικανούς πολίτες που είχαν κρατηθεί όμηροι για 444 ημέρες στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη από το 1979 έως το 1981.

Το έγκλημα του Ισραήλ για κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους συλληφθέντες συνεχίζεται

Israel’s crime of stealing Palestinian organs continues

Israeli forces arrest a Palestinian woman at a military checkpoint in Hebron after she posted a comment on Facebook on Al-Aqsa Mosque [Shehab News]
The Israeli occupation government practices the worst forms of organised terrorism against the Palestinian people, including theft, destruction, forgery, looting and seizing Palestinian rights.

Αυστραλία: Οργή εναντίον του ακροδεξιού πρωθυπουργού

Αυστραλία: Οργή εναντίον του ακροδεξιού πρωθυπουργού[ ARTI news]
Οι πολίτες της Αυστραλίας εκφράζουν την οδύνη τους για τις πυρκαγιές και την ανυπολόγιστη καταστροφή, αλλά και την οργή εναντίον του ακροδεξιού πρωθυπουργού της χώρας Σκοτ Μόρισον.
Αφίσες με τον Σκοτ Μόρισον να φορά ένα εμπριμέ πουκάμισο και στεφάνι με λουλούδια στο κεφάλι γράφουν: «Αγνοείται. Η χώρα του καίγεται».