Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια για να ανοίξουν το δρόμο στον Στρατό: Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΕΣ-ΓΕΑ με το ΙΔΙΣ Παντείου

Δεν είναι τυχαίος ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος, ούτε οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς....
Την ίδια βδομάδα που τα ΜΑΤ εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια για να επιβάλλουν τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη στοχεύοντας την εξαφάνιση του φοιτητικού κινήματος...
Την ίδια βδομάδα υπογράφεται η συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων του ΙΔΙΣ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Μάλιστα, ενδεικτικό της σημασία αυτής της συμφωνίας ήταν η παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου που παρέστη στις τελετές υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των ΓΕΣ και ΓΕΑ και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθώς και Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΣ και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.
Τα Μνημόνια Συνεργασίας υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα ενώ το Συμφωνητικό Συνεργασίας υπεγράφη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντή του ΙΔΙΣ, καθηγητή Χαράλαμπο Παπασωτηρίου.
Έχει σημασία επομένως να τονίσουμε ποιοι υπέγραψαν και πότε το υπέγραψαν.
Ο Στρατός Ξηράς και η Πολεμική Αεροπορία εισβάλουν στα Πανεπιστήμια και τα μετατρέπουν σε Παραρτήματα του Μιλιταρισμού την ίδια περίοδο που εντείνονται οι συνομιλίες για την αποστολή των PATRIOT και 100 μελών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία, αλλά και μέλη των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στο Μάλι.
Λαμβάνοντας και αυτά υπόψη μας ας δούμε το περιεχόμενο των συνεργασιών που σαφώς μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.    
 

Τι προβλέπουν οι συνεργασίες
Οι ανωτέρω συνεργασίες προβλέπουν μεταξύ άλλων ανάπτυξη συνεργασίας φοιτητών με στελέχη των ΕΔ σε δράσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες, εκπαίδευση προσωπικού των ΕΔ σε Σεμινάρια, Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, συνδιοργάνωση κοινών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιμόρφωσης, σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας καθώς και σύνταξη και δημοσίευση μελετών.
Οι ημερίδες, τα συνέδρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διοργανωθούν θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσει το προσωπικό των ΕΔ πολύτιμα εκπαιδευτικά εφόδια....

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ
Πιστεύουμε ότι το σύνθημα αυτό εκφράζει πλήρως την περίοδο.
Αυτοί που μας απειλούν με θερμά επεισόδια και διακρατικό πόλεμο εξαιτίας των ανταγωνισμών τους για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο εισβάλουν στα πανεπιστήμια και τα ντύνουν στα χακί.
Η Στρατιωτικοποίηση εντείνεται και η κυβέρνηση επιχειρεί να στρατεύσει την νεολαία στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους κάνοντας τους συμμέτοχους-συνένοχους στους βρώμικους πολέμους τους από τα φοιτητικά τους χρόνια. Επιπλέον, διαμορφώνει όρους εξάρτησης από τον Στρατό, το ΝΑΤΟ και την Πολεμική Βιομηχανία.
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ενός Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό βασίζεται αφενός στην Αλληλεγγύη αφετέρου σε Υλικά συμφέροντα της εργασίας και του κόσμου της εργασίας.
Είναι αναγκαιότητα η ανάπτυξη ενός αγωνιστικού μετώπου μαθητών-φοιτητών-εργαζόμενων-προσφύγων σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, της αντεργατικής επίθεσης και κρατικής τρομοκρατίας.
Ενάντια στο εθνικό μέτωπο που συγκροτεί το σύνολο του αστικού κόσμου, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να αντιτάξουμε τις κοινωνικές ανάγκες και τα ταξικά συμφέροντα, προτάσσοντας το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου