Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Δ Σώμα Στρατού: Ενημερώσαμε για τις Αυθαιρεσίες-Απαιτούμε Λύσεις

Εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το Υπασπιστήριο του Δ Σώματος Στρατού και μετέφερε τις διαμαρτυρίες των φαντάρων για τις Αυθαιρεσίες σε συγκεκριμένο Τάγμα.
Περιμένουμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην Αυθαιρεσία.
Θυμίζουμε:
Δ Σώμα Στρατού: με αφορμή τον Ιό "τρώνε" τις άδειες των φαντάρων με πρόφαση άγνωστες διαταγές του ΓΕΣ και προφορικές του Στρατηγού;

Εδώ είναι Στρατός!
Αν σου λένε ότι υπάρχει προφορική διαταγή του Στρατηγού πρέπει να κάνεις "τουμπερλέκι"...
Αν σου λένε ότι υπάρχει διαταγή από το ΓΕΣ πρέπει να το δέχεσαι χωρίς να ζητάς να σου τη δείξουν...
Εδώ είναι Στρατός...
Αυτές ήταν οι απαντήσεις χαμηλόβαθμου Αξιωματικού ο οποίος επιχειρεί να κόψει κανονικές άδειες φαντάρων που ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να παρατείνουν την παραμονή τους μακριά από τη μονάδα είχαν πάρει άδεια και βρίσκονταν σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί "Κόκκινη Ζώνη".
Ο Αξιωματικός προφασίζεται Διαταγή του ΓΕΣ που ισχυρίζεται ότι προβλέπει να κόβονται δύο (2) μέρες από την Κανονική Άδεια των συναδέλφων ανά εβδομάδα!
Γιατί η Διαταγή αυτή δεν αναρτάται, γιατί δεν δημοσιοποιείται στους φαντάρους όπως είναι Υποχρεωμένες οι Διοικήσεις των μονάδων να κάνουν;
Γιατί πρέπει οι φαντάροι να εκτελούν τυφλά ότι μας λένε οι Αξιωματικοί;
Γιατί εδώ είναι στρατός;
Πρέπει να Υπακούμε πιστά ότι μας λένε; 
Βεβαίως αυτή την Ολοκληρωτική αντίληψη την έχει εκφράσει πρώτος ο Υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος που έχει υποστηρίξει ότι στον Στρατό δεν υπάρχει Δημοκρατία...
Πολύ βολικό αυτό σε κυβέρνηση, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ...
Να σκύβουμε το κεφάλι, να κυνηγάμε πρόσφυγες, να σπάμε απεργίες, να θυσιαζόμαστε για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τα συμφέροντα τους...
Πολύ βολικό.
Στους φαντάρους που αντιστέκονται και απαιτούν να τους δείξουν τη Διαταγή του ΓΕΣ, απαντούν ότι μπορεί να υπάρχει Διαταγή του Στρατηγού.
Ποια Διαταγή;
Είναι Προφορική μας λέει ο Αξιωματικός.
Και θα πρέπει να το πιστεύσουμε γιατί το ισχυρίζεται ο Αξιωματικός!
"Πίστευε και μη Ερεύνα"...
Αυτά λέγονται στα στρατόπεδα από τους Αξιωματικούς και ας έχουν περάσει μερικοί αιώνες από το Μεσαίωνα! 
Για να απογειωθεί η Αυθαιρεσία και ο Αυταρχισμός όταν ο Αξιωματικός αρνήθηκε το αίτημα Ακρόασης του φαντάρου από τον Υποδιοικητή και το Διοικητή.
Με ποιο δικαίωμα το έπραξε; Που προβλέπεται αυτή η Απαγόρευση;
Εμείς απαιτούμε την Άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ και του Δ Σώματος Στρατού.
Την ευθύνη να μείνουν στον τόπο τους οι Αδειούχοι φαντάροι γιατί κατοικούν σε περιοχές που χαρακτηρίστηκαν Κόκκινες Ζώνες λόγω Κορονοιού την έχει η Διοίκηση της μονάδας.
Είναι Παραλογισμός να Απαγορεύεις τη Μετακίνηση των Αδειούχων φαντάρων αλλά να επιτρέπεις να γίνει κανονικά η Μετακίνηση για Κατάταξη χιλιάδων συναδέλφων!  
Θυμίζουμε:
Δ Σώμα Στρατού: Ευνοϊμένοι Αξιωματικοί κάνουν ελάχιστες υπηρεσίες και "τρώνε" τις άδειες των φαντάρων με πρόφαση τον Κορονοιό

Η λέξη Ντροπή είναι άγνωστη σε πολλούς Αξιωματικούς.
Έχοντας απολαύσει σειρά προνομίων από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ....
Βλέποντας την προπαγάνδα να τους ξεπλένει και να τους αναβαθμίζει...
Θεωρούν ότι έχουν κάθε δυνατότητα να Αυθαιρετούν και να καταπιέζουν τους φαντάρους, να τους φέρονται με όλη την αθλιότητα και υπεροψία που τους χαρακτηρίζει.
Πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκμεταλλεύονται και να κάνουν εις βάρος μας ότι γουστάρουν.
Είναι ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στο Δ Σώμα Στρατού που η Απανθρωπιά Κυριαρχεί! 
Είναι οι Υποκριτές και εχθρικοί προς την νεολαία στρατιωτικοί που μας λιώνουν για το Αξιόμαχο τους και μας βγάζουν εθνικιστικά λογύδρια για την "εθνική ενότητα" τους...
Για να συγκαλύψουν τα ανύπαρκτα μέτρα για τον κορονοιό μας κουνάνε το δάκτυλο και μας μιλούν για την δική μας Ατομική ευθύνη.
Προσέξτε υποκρισία των Στρατιωτικών:
εμάς κλείνουν στα στρατόπεδα οι διαταγές του Υπουργείου Άμυνας αυτοί μπαινοβγαίνουν ελεύθερα!  
Σε εμάς πετάνε 8,7 ευρώ το μήνα, αυτοί αμείβονται με καλούς μισθούς, επιδόματα παραμεθορίου, έχουν σειρά προνομίων...
Και τώρα μπαίνουν στα στρατόπεδα οι μισοί Αξιωματικοί καθώς οι μονάδες λειτουργούν με Προσωπικό Ασφαλείας.
Εμάς σχίζουν στις ατελείωτες σκοπιές και αγγαρείες, αλλά αυτοί ότι έχουν 12ωρη υπηρεσία -τρώγοντας, πίνοντας, ροχαλίζοντας όλες τις ώρες-, το πρωί λαμβάνουν Απαλλαγή και πάνε από το πρωί στο σπίτι να ξεκουραστούν!!!!
Και μετά από όλο αυτό το αραλίκι θέλουν να μας βασανίσουν.
Πρόσφατα φαντάροι μας κατάγγειλαν ότι έχοντας πάρει άδεια σε τόπους καταγωγής που είναι κόκκινες ζώνες εξαιτίας του Κορονοιού, οι Αξιωματικοί των μονάδων τους ενημέρωσαν να παρατείνουν την Παραμονή τους γιατί δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από Νομό σε Νομό. Μετατρέποντας την άδεια από μια ανάσα ελευθερίας σε Υποχρεωτικό Εγκλεισμό στο σπίτι!
Επίσης, τους ενημέρωσαν ότι οι επιπλέον άδειες θα καλυφθούν από τις δικές τους άδειες Παραμεθορίου και τις Κανονικές άδειες.
Φυσικά οι συνάδελφοι είναι εξαγριωμένοι με αυτή την αδικία.
Οι αξιωματικοί προφασίζονται διαταγή του ΓΕΣ που όμως είναι σε όλους άγνωστη.
Οι φαντάροι αναρωτιούνται γιατί σε πολλά στρατόπεδα δίνονται άγραφες άδειες για να περιοριστεί ο Συνωστισμός στις μονάδες αλλά οι ίδιοι πρέπει να Τιμωρηθούν χάνοντας τις άδειες τους λόγω του Κορονοιού.
Θίγουν το ζήτημα της ακραίας ανισότητας ανάμεσα σε στρατιώτες και Στρατιωτικούς.
Το Δ Σώμα Στρατού και το ΓΕΣ επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις καταγγελίες;
Εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση τους.
Να μην χαθεί καμιά άδεια εξαιτίας του Κορονοιού.
Δεν είναι δυνατόν οι φαντάροι να είναι Φυλακισμένοι στις μονάδες από τον Οκτώβριο, κανείς να μην ξεκαθαρίζει πότε θα τελειώσει ο Υποχρεωτικός Εγκλεισμός μας...
Αλλά αυτοί οι πολλαπλώς Ευνοϊμένοι Στρατιωτικοί να καταπιέζουν τους φαντάρους και να μας τρώνε τις άδειες.  
Αναγκαία όσο ποτέ η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 
Η πάλη των φαντάρων και οι διαμαρτυρίες των γονιών, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι τα μόνα εμπόδια που ταυτόχρονα βελτιώνουν τις συνθήκες και καταφέρνουν Νίκες.
Στόχος του λαού μας πρέπει να είναι το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής.
Εμείς καλούμε σε κλιμάκωση των κοινωνικών αντιστάσεων, σε ένταση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στην αστική πολιτική, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τον εθνικισμό και ρατσισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου