Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ! Ο Στρατός είναι ότι πιο ηθικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία-ο καθένας με την αξία του...

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει στρατιωτικός γιατρός, κατά της διαδικασίας χορήγησης ιατρικών ειδικοτήτων στο Στρατό Ξηράς. Πήρε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία αλλά αποκλείστηκε από τις δύο θέσεις! Γιατί;
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε το στέλεχος στη δικαιοσύνη, επικαλείται ότι, αποκλείστηκε από την κατανομή σε μία εκ των δύο προκηρυχθεισών θέσεων στην ειδικότητα επιλογής του, παρόλο που συγκέντρωσε κατά το διαγωνισμό για τη λήψη της ειδικότητας, τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία.

Επίσης αναφέρει πως κατά παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας, το ΓΕΣ/ΔΥΓ συγκρότησε μια «Επιτροπή Αξιολόγησης», πρώτον, χωρίς να προβλέπεται τέτοια αρμοδιότητα αυτής επί της διαδικασίας ολοκλήρωσης της εξέτασης κατανομής σε ειδικότητες από τις κανονιστικές διατάξεις που εφαρμόζονται στις εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας. 
Επιπλέον, η επιτροπή αυτή προέβη σε μοριοδότηση των υποψηφίων Αξiωματικών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε κοινές εξετάσεις Κατάταξης με κοινά θέματα, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη της κριτήρια αφενός πέραν της βαθμολογίας των γραπτών και προφορικών εξετάσεων, αφετέρου τα οποία δεν εφαρμόζονται στις περιπτώσεις επιτυχόντων του διαγωνισμού για τη λήψη Ειδικότητας Αξιωματικών Υγειονομικού.

Το θέμα θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το Δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται σωρεία αγωγών και μηνύσεων μέσω της δικαιοσύνης, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ο Στρατός ΔΕΝ είναι ότι πιο ηθικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία
-ο καθένας δεν βαδίζει ΜΟΝΟ με την αξία του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου