Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μια ακόμη επιθετική άσκηση μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-ΗΑΕ-Σ.Αραβίας

Τι δουλειά έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΑΕ και της Σαουδικής Αραβίας με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο;
Πόσο διασφαλίζει την Ασφάλεια και την Σταθερότητα μιας επιθετικής άσκησης με αντικείμενο την Αποβίβαση και την Κατάληψη ενός κόλπου;
Και όμως αυτό είναι ένα από τα σενάρια της άσκησης «Ηρακλής»των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΑΕ και Σαουδικής Αραβίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μεγάλο Πεύκο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βάλλοντας κατά της αλήθειας, επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «εκπέμπουν μήνυμα συμφιλίωσης και σταθερότητας».
«Ηρακλής»: Ποιο το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε αποβίβαση και κατάληψη θαλάσσιου κόλπου με πλωτά και εναέρια μέσα και προσωπικό.
Ομάδα ειδικών δυνάμεων αποβιβάστηκε στην ακτή εξουδετερώνοντας εχθρικό προσωπικό και ασφαλίζοντας την περιοχή για να πραγματοποιηθεί προσέγγιση ελικοπτέρου Apache. 
Το ελικόπτερο, στη συνέχεια, προχώρησε στην αποβίβαση καταδρομέων ενώ ακολούθησε αποβίβαση πλωτών μέσων και προσωπικού από ελικόπτερο Chinook στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του κόλπου της Νέας Περάμου.

Σε συνδρομή των δυνάμεων που ήδη βρίσκονταν στη στεριά, κατέφτασαν οχήματα που μετέφεραν προσωπικό ενώ δεύτερο ελικόπτερο Chinook προχώρησε σε αποβίβαση μηχανοκίνητων μέσων στο – ασφαλή από την παρουσία των καταδρομέων – παραλιακό χώρο.
Μετά την πλήρη κατάληψη του χώρου, οι δυνάμεις αποχώρησαν δια θαλάσσης με φουσκωτά σκάφη.
Στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά του κόλπου έλαβαν χώρα δύο επιπλέον σενάρια. Το πρώτο περιελάμβανε αποβίβαση καταδρομέων από ελικόπτερο για νηοψία σε ύποπτο πλοίο ενώ στο δεύτερο, διάσωσης ναυαγού από ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.






Η Άσκηση ΗΡΑΚΛΗΣ ακολουθεί τη μεγάλη άσκηση που είχε προηγηθεί πριν από μια βδομάδα: 
Mεγάλη Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-ΗΕΑ-Σαουδικής Αραβίας-Αιγύπτου για την κυριαρχία σε Αν.Μεσόγειο, Απειλή για τους λαούς
Η αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους στο πλαίσιο των ευρύτερων αμερικανικών σχεδιασμών και η απόπειρα εξυπηρέτησης των ελληνικών αστικών στρατηγικών σχεδιασμών αποτυπώνεται και στην πραγματοποίηση της τεράστιας Άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.
Δημοσιογράφοι αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί Ασφάλειας-Σταθερότητας και Αμυντικών Αναγκών, αλλά είναι κατανοητό απ' όλους ότι έχουμε να κάνουμε με μια αστική επιθετική-επεκτατική πολιτική που συνδέεται και αλληλοτροφοδοτείται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ - Ρωσίας- Κίνας.
Οι Ειδικές Δυνάμεις, με την αναβάθμιση τους στο πλαίσιο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, αποτελούν ένα επιθετικό εργαλείο του ελληνικού κράτους που διεκδικεί αναβαθμισμένο ιμπεριαλιστικό ρόλο, ως Χωροφύλακας των λαών από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και Μέση Ανατολή, Εγγυητής των αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων την Μεσόγειο!
Την πολιτική αυτή το ελληνικό κράτος την υλοποιεί με τη Διπλωματία των Εξοπλισμών, τους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, τις Πολεμικές Συμμαχίες με ΗΠΑ, Ισραήλ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία, με την πραγματοποίηση συνεχών Ασκήσεων και Συνεκπαιδεύσεων. Που μεταξύ άλλων αποτελούν και αντίβαρο της προσπάθειας προσέγγισης της Τουρκίας, βασικού ανταγωνιστή του Ελληνικού κράτους, με τα σκοταδιστικά αραβικά κράτη και τις αραβικές δικτατορίες.
Το επόμενο διάστημα θα  διοργανωθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις Ειδικών Επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ με την συμμετοχή της αφρόκρεμας των Ειδικών Δυνάμεων του Αμπού Ντάμπι, του Καΐρου και του Ριάντ με τα στελέχη της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, επισφραγίζοντας έτσι την συνεργασία ανάμεσα στην Αθήνα και τις χώρες του αραβικού κόσμου.
Το ελληνικό Επιτελείο σχεδιάζει εδώ και μήνες την τεράστια άσκηση.
Μια άσκηση που επισημαίνουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Άμυνα!
Εξάλλου το ομολογούν και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια:
"η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στο πυκνό πρόγραμμα συνεκπαιδεύσεων των Ειδικών Δυνάμεων με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των συμμαχικών χωρών της ευρύτερης περιοχής,  στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τα σενάρια που ήδη εκπονούνται από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνουν σύνθετες ασκήσεις με μεγάλη ισχύ πυρός, υψηλή ταχύτητα διεξαγωγής και καταδρομικές ενέργειες σε ξηρά και θάλασσα αλλά και ρίψεις αλεξιπτωτιστών. 
Η επιχείρηση αναμένεται να λάβει χώρα πριν από τη μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2021» ενώ ήδη το πρόγραμμα των Ειδικών Δυνάμεων είναι γεμάτο από συνεκπαιδεύσεις. Αυτές τις ημέρες, τμήματα των Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται στην Αίγυπτο για την πολυεθνική «Bright Star», όπου, εκτός από κομάντος, το Γενικό Επιτελείο έχει κινητοποιήσει F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, μονάδες του Ναυτικού αλλά και του Στρατού Ξηράς.
Επιπλέον έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη μεγάλη διεθνή άσκηση «Μέδουσα» που συνδιοργανώνουν η Ελλάδα και η Αίγυπτος και φέτος αναμένεται να δώσουν το «παρών» δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και από τα Βαλκάνια.


Δεν πρέπει επομένως να περνά απαρατήρητο ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται και μάλιστα εντατικά να δράσουν σε Μέση Ανατολή και Αφρική. 
Ελληνικοί Patriot αποτελούν μέρος της αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας, την ώρα που αλεξιπτωτιστές της ΔΕΠ εκπαιδεύονται στις αεροσήραγγες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Καταλαβαίνουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλάζουν γιατί αλλάζει ο ρόλος τους.
 Είναι απαραίτητο να παρέμβει το Αντιπολεμικό κίνημα.
Αντιπολεμικό κίνημα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, σε μια πλατιά ενότητα υπερβαίνοντας τα "εμπόδια" της φυλής-χρώματος-γλώσσας-θρησκείας, διεθνιστικό εντός και εκτός συνόρων, αντικυβερνητικό και αντικαπιταλιστικό.
Με βασικούς στόχους το μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, για την ανατροπή των κυβερνήσεων του πολέμου και της βάρβαρης αστικής πολιτικής και στις δύο ακτές του Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας πρωταρχικά τον εχθρό, τον αστικό κόσμο, μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
Με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.
Η πρόταση για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Συντονισμού απαντά ακριβώς σε αυτή την ανάγκη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου