Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Διάσκεψη για τη Λιβύη: η κυβέρνηση της ΝΔ διεκδικεί οικονομικά συμβόλαια, πολιτικό και στρατιωτικό ρόλο

Η πρόσφατη Διάσκεψη για τη Λιβύη με τη συμμετοχή δεκάδων αξιωματούχων από διεθνείς, περιφερειακούς οργανισμούς και κυβερνήσεις χωρών της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεκίνησε χτες στην Τρίπολη.
Στόχος,  «η σταθεροποίηση» της χώρας....
Στη Διάσκεψη αυτή που παρουσιάζεται ως πρωτοβουλία της Λιβύης είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκτός του ελληνικού κράτους, γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες καθώς και αυτές που συμμετέχουν στη «Διαδικασία του Βερολίνου» (Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ, Κίνα, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αλγερία, Μάλτα, Νίγηρας, Σουδάν, Τσαντ και Τυνησία), συν οργανισμοί όπως Αραβικός Σύνδεσμος, Αφρικανική Ένωση, ΕΕ και Ηνωμένα Εθνη.
Δηλαδή, κράτη και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος Καντάφι, αμφισβητώντας έτσι τις συμφωνίες που είχε υπογράψει με την Κίνα και την Ρωσία...
Κράτη που ενίσχυσαν και ενισχύουν τον εμφύλιο και τον έχουν καταστήσει επίσης ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων καθώς οξύνεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός των ΗΠΑ και των Ευρωπαϊκών χωρών με την Κίνα και Ρωσία, καθιστώντας την Αφρική ως στρατηγικό επίδικο.... 
Αραβικά κράτη που θέλουν να επεκτείνουν την επιρροή τους...
Και τέλος, το ελληνικό και τουρκικό κράτος που ενσωματώνουν στον ανταγωνισμό τους για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο, την επιρροή τους σε κράτη της Αφρικής, ζητήματα που αλληλοεπιδρούν!
Η διάσκεψη λοιπόν αυτή που είχε ως βασικό θέμα την “σταθερότητα” στη Λιβύη, ουσιαστικά είχε μια ατζέντα που περιελάμβανε τα οικονομικά συμβόλαια της Ανοικοδόμησης, τη διεύρυνση της πολιτικής επιρροής και το στάτους της επόμενης μέρας, που καθορίζεται από τον ανταγωνισμό μεγάλων και μεσαίων δυνάμεων. 
Όλοι καταλαβαίνουν ότι το ζήτημα της απομάκρυνσης των ξένων μισθοφόρων είναι η μέγιστη Υποκρισία των ΗΠΑ, της Γαλλίας,  του ελληνικού κράτους κλπ καθώς ουσιαστικά σημαίνει τη μείωση της επιρροής Ρωσίας και Τουρκίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα απαιτεί την έξοδο των μισθοφόρων της Τουρκίας, αλλά επιδιώκει την ενίσχυση του πολεμικού ρόλου της διαμέσου της επίσημης οδού, όπως θα περιγράψουμε παρακάτω.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση του το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε περιγράψει αυτή την προσπάθεια:

Το ελληνικό Λιμενικό των Επαναπροωθήσεων θα εκπαιδεύει το Λιμενικό των Βασανιστών της Λιβύης

Το ελληνικό Λιμενικό που βαρύνεται με τόσες καταγγελίες για παράνομες και εξίσου απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις αναλαμβάνει την εκπαίδευση του Λιμενικού της Λιβύης, οι άνδρες του οποίου καταγγέλλονται για βιασμούς και βασανισμούς, ενίοτε για βύθιση σκαφών απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών.
Βλέπουμε επομένως το πως το ελληνικό κράτος εργαλειοποιεί το προσφυγικό ζήτημα για να αναδείξει τον κατασταλτικό του ρόλο περιφρουρώντας τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο. 
Παράλληλα το εντάσσει στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού αλλά και στην προσπάθεια του να παρέμβει ιμπεριαλιστικά στην Λιβύη ως τμήμα της απόπειρας αναβάθμισης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου .
Είναι χαρακτηριστικό το πως συνδυάζονται όλα αυτά με συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Λιβύη ως επικεφαλής μιας επιχειρηματικής αντιπροσωπείας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με Λίβυους αξιωματούχους, όπως ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Χαλίλ Είσα για μια σειρά σημαντικών διμερών ζητημάτων.
Ο Έλληνας διπλωμάτης ζήτησε κατά την διάρκεια των δηλώσεων του, την απόσυρση των ξένων μαχητών και μισθοφόρων που βρίσκονται ακόμα στη Λιβύη, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε προξενείο στη Βεγγάζη, αλλά και η πρώτη χώρα που έφτασε στη Λιβύη με μια αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, υπογραμμίζοντας ακόμα τη σημασία των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου.
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/10/blog-post_60.html

Στην παρέμβασή του στη Διάσκεψη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας (1970, 2570 και 2571) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο εμπάργκο όπλων.
Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές θύμιζαν ότι «η Ελλάδα συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση των θεσμών της Λιβύης, αρχής γενομένης από την εκπαίδευση της Λιβυκής Ακτοφυλακής, η οποία έχει ξεκινήσει, στο πλαίσιο ευρύτερης ευρωπαϊκής προσπάθειας, ήδη από το 2015».
Ακόμα, η κυβέρνηση «έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να συμμετάσχει στον μηχανισμό επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός των Ηνωμένων Εθνών καθώς και στην αποναρκοθέτηση με την προσφορά σχετικού εξοπλισμού».
Είναι μια ακόμη διάσταση του ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου που αναλαμβάνει το ελληνικό κράτος, με διεύρυνση του στρατιωτικού του ρόλου, στέλνοντας στρατεύματα στο Εξωτερικό!

Αλήθεια, ο λαός μας τι σχέση έχει με όλα αυτά.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί μια συγκεκριμένη επιθετική και επεκτατική πολιτική που έχει ως συστατικό της στοιχείο της ένταξης των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου- Καταστολής στη Μεσόγειο, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Οπλιτών, την αύξηση των πολεμικών αποστολών στρατευμάτων εκτός συνόρων. Επίσης αναλαμβάνει συγκεκριμένο κατασταλτικό ρόλο εναντίον των προσφύγων και ως Χωροφύλακας των λαών. Ένας ρόλος που συνδυάζεται με τη διεκδίκηση μεριδίου ιμπεριαλιστικής λείας και πιο συγκεκριμένα συμβόλαια από την Ανοικοδόμηση της Λιβύης, μας χώρας που οδήγησε στην Καταστροφή η Συμμαχία των Προθύμων Ιμπεριαλιστών που στήριξε το ελληνικό κράτος. 
Αυτά τα στρατηγικά συμφέροντα, αυτές οι χυδαίες και βάρβαρες εκστρατείες, αυτός ο επαχθής-Εχθρικός ρόλος του ελληνικού κράτους εναντίον των λαών το φέρνει σε αντιπαράθεση με το Τουρκικό κράτος που κινείται για την υλοποίηση ανάλογων στόχων.
To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την Λιβύη και την περιοχή μας.
Λέμε ΟΧΙ στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, στις Αγορές όπλων και τις προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών.
Καλούμε στην συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού του Αντιπολεμικού κινήματος και στην ενωτική, αγωνιστική παρέμβαση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου