Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Τα RAFALE "ΕΡΧΟΝΤΑΙ" και 3 δις ευρώ "ΦΕΥΓΟΥΝ" μαζί με τους 22.197 νεκρούς της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής για τον Κορονοιό


Σε μια ανεπανάληπτη κομματική μιλιταριστική και εθνικιστική φιέστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ υποδέχονται τα RAFALE που "ΕΡΧΟΝΤΑΙ"... σύμφωνα με τα προπαγανδιστικά βιντεάκια τους.
Ποιοι όμως "ΦΕΥΓΟΥΝ";
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ στις 18 Ιανουαρίου 2022 οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.197 θάνατοι.
Είναι τα θύματα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής για τον Κορονοιό.
Η αύξηση των θανάτων συνδέεται με την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, αποκάλυψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στο OPEN ο Νίκος Καπραβέλος, τρεις είναι οι παράγοντες για την «έκρηξη» των θανάτων και συγκεκριμένα η μετάλλαξη Δέλτα, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη αλλά οι αδυναμίες του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.
«Χάνονται άδικα ζωές γιατί η νόσος αυτή μπορούσε να προβλεφθεί και να είχαμε καλύτερη οργάνωση στο ΕΣΥ. Έχουμε αυξήσει τις κλίνες αλλά δεν έχουμε προσωπικό να στελεχώνει τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Η θνητότητα αυξάνει με το λειψό προσωπικό στα νοσοκομεία».
Ταυτόχρονα, ένα στα δύο νοικοκυριά αδυνατεί να καλύψει μια έκτακτη ανάγκη, το 35,5% δυσκολεύεται να καλύψει βασικές ανάγκες του και το 27,9% είναι κοντά στο όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναλύσεις της ΓΣΕΕ.
Η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τα νοικοκυριά να μην αντέχουν άλλο. Απόδειξη, το ότι ακόμη και τα σούπερ μάρκετ ζητούν από την κυβέρνηση μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στα τρόφιμα, για να αντέξουν τα νοικοκυριά και να μη μένει άδειο το πιάτο… Ήδη η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, που έχει φτάσει στο 24%!

ΟΜΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ RAFALE ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΕ 3 ΔΙς ΕΥΡΩ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Χαράς ευαγγέλια στην κυβέρνηση που σπεύδει να ετοιμάσει πάρτι υποδοχής για τα πρώτα έξι μαχητικά. Ομιλίες, πτήσεις πάνω από την Ακρόπολη και πανηγυρικά βίντεο στο μενού.


Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θα μιλήσει, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. 
Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. 
Με συνολικό κόστος άνω των 3 δισ. ευρώ για αεροσκάφη, όπλα, ανταλλακτικά και άλλα υλικά

ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΦΙΕΣΤΑ
Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το χυδαίο ντελίριο Μιλιταρισμού και Εθνικισμού.
Λόγοι εσωτερικής αστική πολιτικής καθώς η κυβέρνηση μετρά τις απώλειες από την δυσφορία των πολιτών για το σύνολο της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής. 
Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να θέσει ξανά κεντρικό το ζήτημα της Ασφάλειας ενισχύοντας ποικιλοτρόπως το Κράτος Πολέμου/Καταστολής αφενός για να αποπροσανατολίσει από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, αφετέρου για να θέσει την δική της ατζέντα για την αναδιάρθρωση του καπιταλιστικού κράτους και οικονομίας, αλλά και για να επιδιώξει "εθνική ενότητα" στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Αποκαλύπτοντας για μια φορά ακόμη ότι υπάρχει συνέχεια εσωτερικής και εξωτερικής αστικής πολιτικής, και όχι κατακερματισμός!
Με όχημα επομένως τις δύο σημαντικές πολεμικές συμφωνίες μεταξύ του Ελληνικού αστικού κράτους και των ΗΠΑ-Γαλλία ο ελληνικός καπιταλισμός επιχειρεί να αναβαθμίσει τον στρατηγικό του ρόλο, εντασσόμενος στην Αρχιτεκτονική Πολέμου Καταστολής που συγκροτούν οι Δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτόνομη πολεμική παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παγκόσμια. 
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
Η παγωμάρα που προκάλεσε το non papaer των ΗΠΑ για το μπλοκάρισμα της κατασκευής του αγωγού EAST MED μπορεί να μένει αναπάντητο πολιτικά από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά πρακτικά οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση με το άρμα της αμερικανικής επιθετικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να εντάσσονται στους σχεδιασμούς ενάντια στην Ρωσία και ολόκληρη την ελληνική επικράτεια να μετατρέπεται σε απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Στο βαθμό που οι ΗΠΑ διεκδικούν να παίξουν αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο στον εφοδιασμό των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας μεταφέροντας υγροποιημένο φυσικό αέριο μέσω της Αλεξανδρούπολης ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο στρατηγικός ρόλος του Αιγαίου και κορυφώνεται ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο του.
Για αυτό είναι απαραίτητα στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τα RAFALE. Βεβαίως η κούρσα του ανταγωνισμού θα συνεχιστεί για όλα τα Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την Πολεμική Αεροπορία που πρόσκαιρα  καταγράφει υπεροχή δυνάμεων. Τροφοδοτείται ήδη από την χρήση των τουρκικών UAV, καθώς αναζητούνται τρόποι απάντησης.
Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τι ρόλο καλείται να παίξει η γαλλική Προεδρία της ΕΕ και ποιος είναι ο δικός της ρόλος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης, αρθρογραφώντας στα «Νέα» για τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, σημειώνει ότι δεν θα είναι «άλλη μία διαχειριστική Ευρωπαϊκή Προεδρία» αλλά ότι «έχει στόχο να γίνει μια Προεδρία μεγάλων τομών».
Υπογράμμισε άλλωστε ότι «στην κορυφή των γαλλικών προτεραιοτήτων βρίσκεται – ορθά – η πρωτοβουλία του Προέδρου Macron για τη Στρατηγική Αυτονομία της Ένωσης. Πράγματι, η Ευρώπη πρέπει να είναι κυρίαρχη, αποφασιστική, με αυτοπεποίθηση και φωνή διεθνώς σεβαστή. Με αφετηρία τη “Στρατηγική Πυξίδα”, να αποκτήσει ολοκληρωμένες πολιτικές άμυνας και ασφάλειας και να εξοπλιστεί με τα δικά της μέσα για την εφαρμογή τους. Να γίνει, τελικά, υπολογίσιμη δύναμη διεθνώς».
Διαβεβαιώνει επίσης τη Γαλλία ότι «η Ελλάδα θα βρεθεί στο πλευρό της Γαλλικής Προεδρίας, όχι μόνο γιατί οι προτεραιότητές της συμπορεύονται με τις γεωπολιτικές μας επιδιώξεις, αλλά και γιατί απηχούν και το δικό μας όραμα για το ευρωπαϊκό μας σπίτι»…

Πως μεταφράζονται όλα αυτά;
Καταρχήν στο απόλυτο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων σε Αιγαίο και Έβρο σε πρόσφυγες-μετανάστες ως αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ και της ΕΕ.
Με τις προετοιμασίες αποστολής Ελληνικών στρατευμάτων στο Σάχελ της Αφρικής.
Με την προμήθεια οπλικών συστημάτων, όπως των μεταχειρισμένων αμερικανικών τεθωρακισμένων Μ 1117 που θεωρούνται απαραίτητα για την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο εξωτερικό.

Για αυτό και φυσικά διαβάζουμε στα άρθρα για την ανάγκη Εθνικής Στρατηγικής του Θάνου Ντόκου, συμβούλου ασφάλειας του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, να ενοποιούνται ως Εχθρός οι κοινωνικές εντάσεις και οι πρόσφυγες, η Τουρκία και η τρομοκρατία.
Πρέπει να πούμε όχι στους εθνικούς πολεμοκάπηλους και κατασταλτικούς τους σχεδιασμούς που εξυπηρετούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού και τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης.
  Η Καπιταλιστική Αναδιάρθρωση που συντελείται μας κάνει Δούλους του 21ου αιώνα, Καταστρέφει Άνθρωπο και Περιβάλλον.
Δεν διορθώνεται, Ανατρέπεται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου