Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Δύο Ισραηλινοί νεκροί σε επίθεση στη Χαντέρα


Το σημείο όπου στις 22 Μαρτίου τέσσερις άλλοι Ισραηλινοί έπεσαν νεκροί σε επίθεση με μαχαίριAP Photo/Tsafrir Abayov
Δύο Ισραηλινοί νεκροί σε επίθεση στη Χαντέρα
efsyn.gr
Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και έξι τραυματίστηκαν, σε επίθεση με πυροβολισμούς στην Χαντέρα, που βρίσκεται μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Χάιφας, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης Ζβι Γκέντελμαν.

Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο αστυνομικοί, ενώ οι δράστες, δύο άτομα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, πυροβολήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης και είναι επίσης νεκροί. «Δύο τρομοκράτες άνοιξαν πυρ προς αστυνομικούς, προκαλώντας τον θάνατο δύο περαστικών», έγινε γνωστό από την ισραηλινή αστυνομία.

Οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας στη Χαντέρα, τις οποίες μετέδωσαν τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα, δείχνουν δύο άνδρες να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα σε έναν δρόμο, όπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα, προτού κατευθυνθούν προς το πεζοδρόμιο. Στο σημείο, στη Χαντέρα, ένας δημοσιογράφος του AFP είδε ένα πτώμα να κείτεται στο έδαφος.

Οι δράστες φέρονται να περίμεναν να περάσει ένα λεωφορείο πριν πυροβολήσουν προς το μέρος του.

Οι συνθήκες της επίθεσης παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, ενώ πολλοί αστυνομικοί και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο.

Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Hillel Yaffe στη Χαντέρα.

Η επίθεση πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ φιλοξενεί σήμερα και αύριο, μια μεγάλη σύνοδο κορυφής στην έρημο Νεγκέβ, στα νότια, με υπουργούς Εξωτερικών από τις ΗΠΑ, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η επίθεση έρχεται επίσης λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Μπεερσίμπα, κατά την οποία τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από έναν Βεδουίνο-Ισραηλινό σκοπευτή που «εξουδετερώθηκε» τελικά από έναν περαστικό.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου