Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Σοβαρά ερωτήματα για την δέσμευση του ρωσικού δεξαμενοπλοίου- υπάρχει ζήτημα παρεμπόδισης του ανεφοδιασμού των πλοίων του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού;

Φωτογραφία Marinetraffic
Ποιο είναι το δεύτερο πλοίο που θα ανεφοδίαζε το δεσμευμένο δεξαμενόπλοιο και που θα πήγαινε αυτό;
Η είδηση από μόνη της είναι πολύ σοβαρή και αποδεικνύει το βαθμό συμπόρευσης του ελληνικού κράτους με την επιθετική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας. 
Στην Κάρυστο κρατείται από τις Λιμενικές Αρχές ένα δεξαμενόπλοιο ρωσικών συμφερόντων, έπειτα από απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με βάση τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πλοίο που δεσμεύθηκε ονομάζεται Pegas, έχει ρωσική σημαία και έχει μήκος 250 μέτρα. Στο πλοίο επιβαίνουν 19 ναυτικοί Ρώσοι υπήκοοι, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η δέσμευση αφορά το πλοίο και όχι το φορτίο του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο είχε προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο. Όμως, λόγω κακών καιρικών συνθηκών στο Κάβο Ντόρο, βρήκε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.
Εδώ σταματάει η δημοσιογραφική παρουσίαση του θέματος, αλλά το κρίσιμο ερώτημα βρίσκεται ακριβώς εδώ:
Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο που θα εφοδιάζονταν από το δεσμευμένο ρωσικό πλοίο;
Ποιος ήταν ο προορισμός του δεύτερου πλοίου;
Ποια ήταν η αποστολή του;
Συνδέεται το ζήτημα της δέσμευσης του ρωσικού πλοίου με τα εμπόδια που επιχειρείται να στηθούν από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και το ΝΑΤΟ ενάντια στα πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που πλέουν στη Μεσόγειο;
Πρόσφατα σε ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχαμε θέσει σειρά ερωτημάτων για τις νηοψίες που φέρεται να σχεδιάζονται σε επίπεδο ΝΑΤΟ ενάντια στα πλοία που εφοδιάζουν τα πλοία του Ρωσικού Παολεμικού Ναυτικού.
Επίσης, μόλις χθες αναδείξαμε το θέμα της παρακολούθησης των πολεμικών πλοίων αυτών από τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση η Εμπλοκή-Συμμετοχή του ελληνικού αστικού κράτους είναι μεγάλη και προκαλεί κινδύνους για τον λαό μας. Στις επαναλαμβανόμενες σφυγμομετρήσεις της κοινής καταγράφεται η τεράστια καταδίκη της φιλοπόλεμης κυβερνητικής και αμερικανικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση του Πολέμου του Κυριάκου Μητσοτάκη βαθαίνει όμως αυτή την Εμπλοκή-Συμμετοχή σε επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας.
Στο περισκόπιο Νατοϊκών υποβρυχίων ρωσικά πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κρήτης: υπάρχει Εμπλοκή ελληνικών υποβρυχίων;
Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ότι στο περισκόπιο Νατοϊκών υποβρυχίων βρέθηκαν ρωσικά πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κρήτης [πηγή militaire.gr]
Όπως γράφει η ανάρτηση "ανοιχτά της Κρήτης πλέουν από την αρχή του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, πολεμικά πλοία της Ρωσίας. 
Παρακολουθούν προφανώς την κίνηση από και προς Σούδα.
Τα ρωσικά πλοία παρακολουθούνται κι αυτά. 
Στη φωτογραφία το Καταδρομικό “Varyag” στοο περισκόπιο υποβρυχίου του ΝΑΤΟ στα ανοιχτά της Κρήτης".

Προκύπτουν όμως ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το Υπουργείο Άμυνας:
Ποια είναι αυτά τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ;
Υπάρχει Εμπλοκή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και πιο συγκεκριμένα των ελληνικών υποβρυχίων;
Και αν υπάρχει εμπλοκή ποια είναι αυτή;

Γνωρίζουμε πως τα ερωτήματα αυτά είναι δύσκολο να απαντηθούν.
Κυρίως γιατί η κυβέρνηση κινείται μυστικά από τον λαό μας.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι τα φορτία όπλων που δόθηκαν στον Ουκρανικό στρατό ήταν περισσότερα από όσα δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα η απόφαση αποστολής του πολεμικού εξοπλισμού ήταν προειλημμένη.
Το θέμα είναι ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Γεγονός που προκαλεί κινδύνους γενικότερης εμπλοκής σε περίπτωση που τα πράγματα πάρουν δραματική τροπή και εξελιχθούν σε ανοικτή σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας.
Θυμίζουμε σχετική μας ανάγνωση:
Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Χ.Τρούμαν ξανά σε Αιγαίο -Μεσόγειο και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εμπλέκεται στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ρωσίας
 
Οι εξελίξεις είναι σοβαρές και σκορπούν ανησυχία γενίκευσης της πολεμικής κρίσης στην Ουκρανία.
Η βάρβαρη ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται όπως επίσης και η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Οι δυτικές δυνάμεις τροφοδοτούν με οπλισμό τον Ουκρανικό στρατό σε μια πολεμική σύγκρουση που έχει χαρακτηριστικά και πολέμου δια αντιπροσώπων, οι ΗΠΑ μεταφέρουν συνεχώς οπλισμό και χιλιάδες στρατεύματα, οι Βαλτικές χώρες επιδιώκουν να μπουν στο ΝΑΤΟ.
Όμως πεδίο ανταγωνισμού είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος, ενώ κανείς δεν ξεχνά ότι ο ρωσικός στόλος έχει στοχοποιήσει στρατιωτικές βάσεις καταρχήν στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία. Μετά το κλείσιμο των Στενών από την Τουρκία, τα νατοϊκά αεροπλανοφόρα βρίσκονται στην περιοχή και τα αεροσκάφη τους πετούν έως την Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ είτε γιατί δεν μπορούν να περάσουν, είτε λόγω των επιχειρησιακών σχεδίων επίσης ρωσικά πλοία επιφανείας, αλλά και υποβρύχια  βρίσκονται στην Μεσόγειο.
Σκορπά επομένως ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία η είδηση ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τρούμαν και η αρμάδα που το συνοδεύει επέστρεψε στην περιοχή μας.  
Προχτές εντοπίστηκε να πλέει μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης. Ταυτόχρονα βόρεια της Κρήτης και συγκεκριμένα στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Σούδας εντοπίστηκαν δυο ρωσικά αντιτορπιλικά.
Το αεροπλανοφόρο συνέχισε την πορεία του προς το Καστελόριζο και την Κύπρο.
Έχει σημασία να δούμε το πως εμπλέκεται η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε αυτές τις αποστολές του αμερικανικού στόλου και πως αντιμετωπίζει την παρουσία των μονάδων του ρωσικού στόλου.
Χτες λοιπόν, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, απογειώθηκε από την 112 ΠΜ της Ελευσίνας ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ τύπου EMB-145 AEW&C και πέταξε σε αποστολή δυτικά της Κρήτης, αναζητώντας ρωσικές μονάδες που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή, αναμεταδίδοντας σχετική εικόνα στα κεντρικά του ΝΑΤΟ.
Επικίνδυνες αποστολές, στιγμιότυπα της Ελληνικής Εμπλοκής-Συμμετοχής στους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
 Στην πρόσφατη Αντιπολεμική κινητοποίηση μας στο Υπουργείο Άμυνας τονίζαμε:
Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ γυρνά την πλάτη στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας που καταδίκασε με απόλυτο τρόπο την Ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία, όπως όμως και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας που οδήγησαν τους λαούς της Ουκρανίας στον πολεμικό όλεθρο, θεωρώντας τον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι συνυπεύθυνο στο δράμα των λαών της Ουκρανίας όντας επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και εμπλέκει την Ελλάδα με πολλαπλό τρόπο.
Στέλνει οπλισμό στον Ουκρανικό στρατό.
Οι αμερικανικές βάσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο της 5χρονης ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας αποτελούν πολεμικά ορμητήρια. Από την Σούδα απογειώνονται συνεχώς αεροσκάφη που εμπλέκονται στον διεξαγόμενο Ουκρανικό πόλεμο.
Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται στην σοβαρότερη πύλη διέλευσης αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων για να υλοποιηθούν τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην Ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο.
Ελληνικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πετούν σε βαλκανικές χώρες και στη Μαύρη θάλασσα συγκεντρώνοντας πληροφορίες από τα πολεμικά μέτωπα τις οποίες μεταβιβάζουν στο ΝΑΤΟ και ακολούθως στον Ουκρανικό στρατό.
Επίσης, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντοι πολεμικό ορμητήριο αλλά και ένα μοναδικό πεδίο πολεμικής προετοιμασίας του ΝΑΤΟ, ευρωπαϊκών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο λαός μας κινδυνεύει από εκδικητικά πλήγματα καθώς εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, συμμετέχει στους βρώμικους πολέμους.
Ποιος ξεχνά ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής ιμπεριαλιστικής εισβολής της Ρωσίας είχε πραγματοποιηθεί τεράστια άσκηση του Ρωσικού στρατού προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα του πυρηνικού του οπλοστασίου και αυτό των βαλλιστικών του όπλων. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης και σε συνδυασμό με τις μονάδες του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στη Μεσόγειο είχαν στοχοποιηθεί τα τρία Νατοϊκά αεροπλανοφόρα που βρίσκονταν στη Μεσόγειο, η Αλεξανδρούπολη και η βάση της Σούδας.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη. Να κλείσουν οι Βάσεις. Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα.

Καμιά εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης/Σούδας και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων. Καμιά παροχή υπηρεσίας στις πολεμικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις.

Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου