Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Εξοπλισμοί άνω των 3 δις σε 10 μέρες και ΣΙΚΕ συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλισμών-οι ΗΠΑ ξεφορτώνονται τα σαπάκια τους

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πετά δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς, αγοράζοντας ότι οπλικό σύστημα αποσύρουν οι ΗΠΑ, ενώ η Ακρίβεια τσακίζει τον λαό μας, τα κοινωνικά αδιέξοδα πληθαίνουν και οι κοινωνικές ανάγκες διευρύνονται.
Είναι χαρακτηριστικό τι συνέβη με τα αμφίβια αποβατικά και τα 2 MQ-9 που οι Αμερικανοί τα αποσύρουν, το κόστος των οποίων απογειώθηκε στα 680 εκατομμύρια δολ.
Δείτε τώρα τι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνουν οι τεράστιοι Στρατηγοί του Ελληνικού Στρατού και οι Πανμέγιστοι Υπουργοί Άμυνας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά παθαίνει αφωνία, αφού πρόκειται για όπλα MADE IN USA!
Υπάρχει σημαντικό θέμα με τον καταπέλτη των ελληνικών αρματαγωγών σε σχέση με τα αμερικανικά AAV-7, λόγος που οδήγησε τρεις φορές στην απόρριψη τους. Αρχικά το 2011, το 2014 και το 2018! 
Τα 69 τεθωρακισμένα αμφίβια οχήματα AAV-7 από τις ΗΠΑ, με κόστος που θα φθάσει τα 300-340 εκατομμύρια δολάρια, ζυγίζουν 29 τόνους ενώ οι καταπέλτες των αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού μπορούν να «σηκώσουν» βάρος μέχρι 22 τόνους!
Για να δικαιολογήσουν την αγορά υποστηρίζουν ότι θα φτιάξουν τους καταπέλτες για να σηκώσουν τους επιπλέον εφτά (7) τόνους...
Ιστορίες για αγρίους...

Ο δεύτερος λόγος απόρριψης ήταν ότι τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα ίσα που χωράνε να μπουν και να βγουν από τα αρματαγωγά.
Η πλάκα είναι ότι ενώ οι στρατηγοί βγαίνουν στα κανάλια και μιλούν για τις εξελίξεις στους όρους διεξαγωγής του πολέμου, όταν είναι να προμηθευτούν οπλικά συστήματα που οι ΗΠΑ θέλουν να ξεφορτωθούν, θυμούνται την Απόβαση της Νορμανδίας!

Ερωτήματα όμως προκαλεί και η προμήθεια των δύο (2) αμερικανικών MQ-9 από τις ΗΠΑ. 
Κόστος; 340 εκατομμύρια δολάρια.
Διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση στρατιωτικού σαιτ:
Αληθεύει ότι τα MQ-9 θα πετούν μόνο με χρήση δορυφορικών επικοινωνιών με Αμερικανικό δορυφόρο, άρα οι πτήσεις του και τα δεδομένα που θα συλλέγει θα είναι πλήρως ελεγχόμενα από την Αμερικανική πλευρά; 
Αν ισχύει, να το μεταφράσουμε ότι θα ελέγχουν πότε θα τα πετά ο Ελληνικός Στρατός και τι θα βλέπει;
3) Θα φέρουν τα MQ-9 που θα παραδώσουν οι ΗΠΑ εξοπλισμό συλλογής και επεξεργασίας ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών (COMINT/ELINT);

Άρα τι ακριβώς θα αγοράσει η κυβέρνηση της ΝΔ με $340 εκ.;
Μια πλατφόρμα που θα μαζεύει φωτογραφίες και θα έχει ραντάρ; 
Δεν έχει αυτές οι δυνατότητες ο Ελληνικός Στρατός και πρέπει να υποχρεώσουν τον λαό μας σε αυτές τις σοβαρές θυσίες;

Να θυμίσουμε ότι την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ αγοράζει αυτά τα αμερικανικά όπλα προχωρώντας τις κολοσσιαίες πολεμικές προκειμένου να αναβαθμίσει τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό της ρόλο και για τις ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα οξύνει το απάνθρωπο κυνήγι των προσφύγων - μεταναστών...
Περικόπτει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας
Πετά δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τα πανεπιστήμια για να βρεθούν πελάτες για τα Ιδιωτικά Κολέγια.    
Αρνείται να αυξήσει τον μισθό των φαντάρων και διαιωνίζει την ξεφτίλα των 8,7 ευρώ, αναγκάζοντας την λαϊκή οικογένεια να καλύπτει το σοβαρό κόστος της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας που υπολογίζεται σε 5000-6000 ευρώ.
Πρέπει να μας βρουν απέναντι τους.
Να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, Να μπλοκάρουμε την Πολεμική Προετοιμασία.
Με κίνημα Μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
Με τον Αντιπολεμικό Διεθνιστικό Συντονισμό σε Πανελλαδικό επίπεδο, με εργατικό αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου