Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Γενς Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα αποφασίσουν για το αίτημα του Κιέβου

«Πόρτα» για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ από τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, ο οποίος στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, απάντησε με μισόλογα στο αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πετώντας, παράλληλα, το μπαλάκι στις οποιεσδήποτε μελλοντικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ.
Σε έκτακτη συνέντευξη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ άφησε ανοιχτό το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στη συμμαχία

Τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ είναι εκείνα που θα αποφασίσουν για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου μετά το αίτημα του Κιέβου.

Κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο ώστε να επέλθει ειρήνη στην περιοχή σημειώνοντας πως αν σταματήσει η Ουκρανία απλά θα παύσει να υπάρχει.

Συμπλήρωσε πως είναι ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο θα χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν σήμερα τις ανησυχίες τους για την επιχειρούμενη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, αλλά και το πιθανολογούμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Μετά την προφανή δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, συζήτησαν την προστασία υποδομών κρίσιμης σημασίας» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου