Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

«Την έκανε» ο Αβραμόπουλος από τη ΜΚΟ του σκανδάλου Καϊλή

Με πλάγια πηδηματάκια την έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την ΜΚΟ Fight Impunity, που είναι στο επίκεντρο του σκανδάλου που φέρεται ότι εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ήταν επίτιμο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ, παραιτήθηκε. Και τις τελευταίες ώρες οι παραιτήσεις από την ΜΚΟ πέφτουν βροχή μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με το Κατάρ. Μέλη της ΜΚΟ ήταν και η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ και άλλοι

Η ΜΚΟ Fight Impunity του Παντσέρι

Ο Panzeri είναι μέλος του ιταλικού πολιτικού κόμματος Articulo Uno – το οποίο αποσχίστηκε από το Δημοκρατικό κόμμα το 2017. Από το 2004 έως το 2019, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).

Το 2017, ο Panzeri κλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου να επιστρέψει 83.764 ευρώ σε έξοδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό συνέβη μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή εξόδων των βουλευτών.

Από το 2014, ο Panzeri υπηρετούσε στην Υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DROI). Την περίοδο 2017-2019 ήταν μάλιστα και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής.

Υπό αυτή την ιδιότητα, δήλωσε τον Απρίλιο του 2019, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης στην Ντόχα, ότι το Κατάρ έγινε σημείο αναφοράς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδείκνυε συνεχώς ότι ήταν στο σωστό δρόμο.

Το 2019, ο Panzeri συνίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Fight Impunity (Πολεμώντας την ατιμωρησία) στις Βρυξέλλες – η επίσημη ονομασία είναι Association pour la Lutte contre l’Impunité et pout la Justice Transitionnelle.

Σκοπός της ΜΚΟ είναι η προώθηση του «αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Η Fight Impunity δημοσιεύει την ετήσια έκθεση «Η κατάσταση της ατιμωρησίας στον κόσμο».

Πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής Knack, και η ΜΚΟ Fight Impunity είναι στο στόχαστρο των ερευνών για το σκάνδαλο με το Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου