Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σοκάρει η εικόνα υποσιτισμένου μωρού στη Γάζα


φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Fatima Shbair
Σοκάρει η εικόνα υποσιτισμένου μωρού στη Γάζα
efsyn.gr
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες) που δείχνει μωρό μόλις δύο μηνών –που φαίνεται εντόνως υποσιτισμένο– το οποίο έχει μεταφερθεί στην εντατική του νοσοκομείου Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα. Η Leila Jeneid (όπως ονομάζεται το μωρό) γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Κάθε μέρα παραλαμβάνουμε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις» όπως η Leila Jeneid, δήλωσε ο Παλαιστίνιος νοσοκόμος Ahmed Al-Ali.
Με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις επιθέσεις και ταυτόχρονα να έχει δημιουργήσει συνθήκες «ασφυξίας» για τους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας, όσοι άμαχοι Παλαιστίνιοι καταφέρνουν να γλιτώσουν από τις βόμβες αγωνίζονται να επιβιώσουν, καθώς είναι ιδιαίτερα προβληματική η καθημερινή πρόσβαση σε επαρκές φαγητό. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, επίκειται λιμός στον παλαιστινιακό θύλακα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF στη Γάζα, περιέγραψε παιδιά «λεπτά σαν χαρτί», τα οποία είδε σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα και θερμοκοιτίδες γεμάτες με λιποβαρή μωρά που γεννήθηκαν από υποσιτισμένες μητέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου