Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Το Μνημείο της Αθάνατης Διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις

Armyvoice News
Το Μνημείο της Αθάνατης Διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις – Πού πήγαν τα εκατομμύρια; 
Διευθυντές, εργολάβοι και κρυφά κόστη
Τις τελευταίες μέρες θαυμάσαμε την ταχύτητα του κρατικού μηχανισμού: το μνημείο αθανάτων, ή κατά κάποιους μνημείο Φλώρου εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού, με διαδικασίες που δεν έχουμε συνηθίσει. Τη θέση του θα πάρει ένα άλλο μνημείο που έχει σχεδιαστεί από τον κ. Βαρώτσο. Το χρήμα να ρέει.

Προφανώς οι ΕΔ δεν έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση για το προσωπικό ή για υποδομές, αλλά έχουν ανάγκη από αναπλάσεις εξωτερικών χώρων, μεταφορές-μετακομίσεις αχρείαστων μνημείων και ανέγερση νέων, πάντα πίσω από θύρες που χρειάζεται ειδική άδεια να εισέλθεις. Και κυρίως υπό καθεστώς αδιαφάνειας που δημιουργεί εύλογες απορίες.

Στην όλη διαδικασία φέρεται να ενεπλάκη όνομα ανωτάτου, για το οποίο υπάρχουν πολλά ερωτήματα ως προς τη συμμετοχή του σε υποθέσεις που πιθανώς να χρήζουν λεπτομερέστερης διερεύνησης, όπως διερεύνησης μπορεί να χρήζει τυχόν συσχετισμός (πχ γνωριμία παλαιόθεν) με συγκεκριμένους εργολάβους.

Αν, βεβαίως, τα παραστατικά δεν έχουν καταστραφεί ήδη, ή αν δεν έχει αναλάβει νέος το έργο αυτό.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάνουν κάποιες δαπάνες, είτε σε σύνολο, είτε ως κατατμήσεις; Είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα, που συμπληρώνεται από το πόσο πιθανό μπορεί να είναι το ενδεχόμενο να αρχίσουν να επαναλαμβάνονται (ως εμπλεκόμενο με κάποιον τρόπο) τα ίδια και τα ίδια ονοματεπώνυμα;

Άραγε πόση δόση αλήθειας μπορεί να έχει η πληροφορία που έφτασε στο armyvoice από αξιόπιστη πηγή (μιας και όπως έχουμε γράψει, έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα), ότι υπάρχει μια περιέργως στενή συνεργασία ανάμεσα στις Διευθύνσεις Οικονομικών Επιθεωρητών και της Διεύθυνσης Οικονομικών του ΓΕΕΘΑ;

Υπάρχει άραγε περίπτωση η συνεργασία αυτή να υποδηλώνει κάποιου άλλου τύπου «μπάζωμα» σε στοιχεία που αφορούν το μνημείο αθανάτων, για το οποίο ακόμα δεν έχουμε μάθει επίσημα το κόστος του, ή την σκοπιμότητα (και αναγκαιότητα) ανέγερσής του, αν και πλέον αποτελεί κοινό μυστικό ότι πλησίασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν κόστισε, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία για τη χρηματοδότηση: αποδείξεις, διαγωνισμοί, αναθέσεις, πληρωμές, εγκριτικά, αποδέκτης των εμβασμάτων (εργολάβος ή εργολάβοι).

Γιατί έσπευσαν κάποιοι κατά το πρόσφατο παρελθόν να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία; Τι είναι αυτό που φοβούνται ότι μπορεί να βγει στο φως;

Φοβούμαστε ότι θα χρειαστεί να επανέλθουμε με ακόμα περισσότερα στοιχεία προσεχώς. Κάποιοι μάλλον θα πρέπει να αρχίζουν να ψάχνουν από τώρα τι να απαντήσουν διότι είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουν και τα ερωτήματα που θα τεθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου