Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι

Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι – Η καλοστημένη παγίδα για τον Δένδια και οι παραιτήσεις που δεν αποκλείεται να έρθουν
Έντονη κινητικότητα και αναστάτωση πληροφορούμαστε ότι επικρατεί στο Ρουφ ενόψει της επιλογής της νέας ηγεσίας της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης από το προσεχές ΚΥΣΕΑ.

Οι θέσεις της ηγεσίας είναι ήδη κενές και αναμένεται να επιλεγεί το αμέσως επόμενο διάστημα η διάδοχη κατάσταση κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΥΕΘΑ στο ΚΥΣΕΑ.

Η αναστάτωση μαθαίνουμε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι για την ηγεσία του συγκεκριμένου Σώματος προωθείται πρόσωπο με «λερωμένο» πειθαρχικό μητρώο και με καταδιωκτική μανία σε βάρος συναδέλφων του για πολιτικούς λόγους.

Ποιοι το προωθούν; Μαθαίνουμε ότι είναι θεσμικοί και εξοθεσμικοί παράγοντες της λεωφόρου Μεσογείων, οι οποίοι έχουν σοβαρότατη μάλιστα εμπλοκή σε υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και η οποία εκκρεμεί στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Για να γίνει όμως η συγκεκριμένη επιλογή θα πρέπει να γίνει ‘’βαθειά’’ βουτιά στην επετηρίδα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης με την παράλειψη αξιολογότατων και ΑΔΕΚΑΣΤΩΝ ανώτατων στρατιωτικών δικαστών οι οποίοι είναι άγνωστο ακόμα το πώς θα αντιδράσουν στην περίπτωση αυτή.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, απ’ό,τι λένε στο Ρουφ, ακόμα και αυτό των παραιτήσεων.

Θα πέσει άραγε στην παγίδα που έχει στηθεί ο Δένδιας ο οποίος θα κάνει την σχετική εισήγηση στο ΚΥΣΕΑ; Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως ήδη γνωρίζουν………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου