Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Σημαντικές διαφορές υπηρεσιών στο Στρατόπεδο Σακκέτα


Πήραμε και δημοσιεύουμε καταγγελία φαντάρου που υπηρετεί στο Στρατόπεδο Σακκέτα και ο οποίος καταγράφει σημαντικές διαφορές στις υπηρεσίες, ενώ ενδεικτικές είναι οι απόψεις που έχουν οι φαντάροι για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Νέες «παράπλευρες απώλειες»: Νατοϊκοί πύραυλοι κατά της λιβυκής τηλεόρασης δολοφονούν τρεις τεχνικούς!


Το NATO βρίσκεται σε τρομερό αδιέξοδο στη Λιβύη. Και για αυτό ακριβώς το λόγο γίνεται πιο παράλογο, πιο δολοφονικό, εκτελώντας αδίστακτα αμάχους. Ο βομβαρδισμός του λαού της Λιβύης με τόνους βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν επέφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Οι εξαγγελίες των ηγετών ΗΠΑ-Ε.Ε. περί άμεσου επερχόμενου τέλους του καθεστώτος Καντάφι δεν επιβεβαιώθηκαν, παρά τις συντονισμένες επιθέσεις με κάθε μέσο, που αποσκοπούσαν την εκτέλεση του αυταρχικού ηγέτη.
Σειρά πλέον έχει ο βομβαρδισμός των μέσων προπαγάνδας του καθεστώτος. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε μια σειρά αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας εναντίον τριών δορυφορικών αναμεταδοτών της λιβυκής τηλεόρασης με στόχο να «κάνει το συνταγματάρχη Καντάφι να σωπάσει».
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και τρόικα αφοπλίζουν οικονομικά το στρατό

http://www.enet.gr


Η λέξη αναβρασμός, στην κυριολεξία της, αποδίδει την κατάσταση που επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις σε όλο το φάσμα των βαθμών, αν και οι ανώτατοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν ζωντανά τα τελευταία ψήγματα αισιοδοξίας.

Σημαντικά έχει υποχωρήσει και η εκπαίδευση, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Έστειλαν χαράματα τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα για εκκαθαριστική επιχείρηση!

http://www.enet.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, που διαμαρτύρονται για την επιχείρηση «σκούπα» των ΜΑΤ και των υπηρεσιών καθαρισμού του δήμου Αθηναίων, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Με εντολή του Γ. Καμίνη αφαιρέθηκαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Οκτώ σκηνίτες συνελήφθησαν, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η δίκη τους θα γίνει τη Δευτέρα.



Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και στρατού στην Τουρκία

http://www.tanea.gr

Η Τουρκία συγκλονίζεται το τελευταίο 24ωρο από την έντονη αντιπαράθεση στρατού-κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Ερντογάν δικάζει ήδη 250 αξιωματικούς του τουρκικού στρατού σε μία επίδειξη ισχύος που δεν αγνόησαν οι αρχηγοί όλων των όπλων των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας, οι οποίοι και παραιτήθηκαν καταγγέλοντας τις πρωτοφανείς διώξεις.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Από την εξέγερση στην ένοπλη σύγκρουση

http://www.tanea.gr

Μάχες ξέσπασαν χθες ανάμεσα σε μέλη των υπηρεσιών ασφάλειας και κατοίκους της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία μετά τον θάνατο πέντε διαδηλωτών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, καθώς οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ φαίνεται να κλιμακώνονται σε ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή. «Οι μάχες συνεχίζονται χωρίς διακοπή από τις 02.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» δήλωσε ένας κάτοικος. «Αρματα μάχης μπήκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτα αλλά λέγεται ότι ολόκληρες μονάδες του στρατού έχουν αποστατήσει. Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί» πρόσθεσε. Στην Ντεράα, πόλη της Νότιας Συρίας, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών ενώ χιλιάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους σε όλη τη χώρα μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Σύμφωνα με οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από την αρχή της εξέγερσης έχουν χάσει τη ζωή τους 1.634 άτομα, ενώ 2.918 έχουν εξαφανιστεί. Οι συλληφθέντες ανέρχονται σε 26.000, εκ των οποίων οι 12.617 παραμένουν στις φυλακές.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ξανά στόχος επίθεσης ο αγωγός Αιγύπτου - Ισραήλ

http://www.enet.gr

Στόχος επίθεσης ενόπλων έγινε σήμερα στο βόρειο Σινά ο αγωγός φυσικού αερίου Αιγύπτου - Ισραήλ.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι ένοπλοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και εκτόξευσαν χειροβομβίδες. Αν και επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του τερματικού σταθμού αλ-Σουλάκ, στο βόρειο Σινά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με στρατιώτες, οι οποίοι ανατέδωσαν τα πυρά.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ραντεβού το Σεπτέμβρη για Παλαιστίνη

http://www.enet.gr


Ενας Παλαιστίνιος μπλόγκερ έγραψε: «Αν με ρωτήσουν τι τίτλο θα έβαζα στην προσφυγή της PLO στον ΟΗΕ (αναμένεται για τον Σεπτέμβριο) για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, θα έλεγα: «Μια ελπίδα και χίλιες και μια αυταπάτες». Τη διαπίστωση αυτή μπορεί κανείς να κάνει, παρακολουθώντας και συνομιλώντας με ανθρώπους που επί δεκαετίες ασχολούνται καθημερινά με το Παλαιστινιακό».

Ο Γιάσερ Αραφάτ στο βήμα του ΟΗΕ. Τώρα βγαίνει στη φόρα τι έδωσε για να πάρει ως αντάλλαγμα τη θέση του παρατηρητή στα Ηνωμένα Εθνη (Ass. Press)

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Τρεις νεκροί σε κοινή επιχείρηση ιρακινών και αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ

http://www.kathimerini.gr

Ηγετικό στέλεχος μιας φυλής και δύο μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν ενώ άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Ιρακινών και Αμερικανών στρατιωτών, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, εναντίον ενός σπιτιού στην περιοχή Μπαλάντ, στα βόρεια της Βαγδάτης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση αλλά κάτοικοι της περιοχής διαβεβαίωσαν πως η συγκεκριμένη οικογένεια δεν έχει καμία σχέση με τρομοκράτες.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Το αβγό του φιδιού στον κήπο της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς

http://www.enet.gr


Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα χωρίς οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι η Νορβηγία, να εκτελεστούν εν ψυχρώ 76 άτομα από έναν συμπατριώτη τους, ο οποίος σχεδίαζε ανενόχλητα επί μία διετία τη σφαγή αυτή για να «προστατέψει» την Ευρώπη από τη «μαρξιστική κουλτούρα» και την εξάπλωση του ισλαμισμού.

Οι σχέσεις τού Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ με το ακροδεξιό «Κόμμα της Προόδου» (frP) θορύβησε τα αδελφά κόμματα στην Ευρώπη, τα οποία έσπευσαν να καταδικάσουν το μακελειό, ισχυριζόμενα ότι αυτά που πρεσβεύουν δεν έχουν καμία σχέση με όσα διακηρύττει ο Αντερς στο «πόνημά» του 1.500 σελίδων... Από το νορβηγικό Κόμμα της Προόδου της Σιβ. Γένσεν, στο οποίο ο Μπρέιβικ ήταν μέλος για αρκετά χρόνια, μέχρι το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία του Γκερτ Βίλντερς και το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μ. Λε Πεν, όλη η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά πήρε αμέσως αποστάσεις από τη σφαγή στο Οσλο, φοβούμενη για την εικόνα της στην κοινή γνώμη, δεδομένου ότι ο Νορβηγός εκτελεστής χρησιμοποιεί την κλασική ρητορική της Ακροδεξιάς. Και απέδωσαν την τραγωδία στο Οσλο στις μεμονωμένες πράξεις ενός «αρρώστου» και «ψυχοπαθή». Είναι,όμως, έτσι;

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Λαρς Φον Τρίερ: «Ευθύνη της Δανίας η τραγωδία της Νορβηγίας»

http://www.enet.gr

Kριτική στο ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DVP) και την ηγέτιδά του, Πία Κιέρσγκορντ, για τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες και το Ισλάμ, άσκησε ο σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ. Αφορμή στάθηκαν τα όσα έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό στη Νορβηγία, με πρωταγωνιστή το μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.



Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Politiken, αναφέρθηκε σε μια "απευθείας σύνδεση" των πολιτικών απόψεων του κόμματος με τα όσα συνέβησαν στο Ουτόγια. Και αυτό γιατί ο ρατσισμός που εμφανιστήκε στη Δανία, επεκτάθηκε -σύμφωνα με το διάσημο σκηνοθέτη-, και σε άλλες σκανιδαβικές χώρες.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Αδιέξοδο στις ΗΠΑ για το χρέος

http://www.kathimerini.gr

Απορρίφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο που προωθούσαν οι Δημοκρατικοί για την αύξηση του ορίου χρέους της χώρας. «Πεπεισμένοι» ότι θα επιτευχθεί συμφωνία οι Ρεπουμπλικάνοι.

Κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι στην αμερικανική Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι έπειτα από μια εβδομάδα αδιεξόδου βρίσκονται πλέον σε σοβαρές συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους και την αποφυγή της επαπειλούμενης κήρυξης στάσης πληρωμών.

«Έχουμε πλέον ένα επίπεδο σοβαρότητας με τους σωστούς ανθρώπους στο τραπέζι», δήλωσε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ.

Οι δύο Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί δήλωσαν «πεπεισμένοι» για την επίτευξη συμφωνίας για την αποφυγή της στάσης πληρωμών.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Αντίθετοι με την πρόταση των Δημοκρατικών για το χρέος των ΗΠΑ 43 Ρεπουμπλικάνοι

http://www.enet.gr

Επιστολή με την οποία δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την πρόταση των Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ υπέγραψαν 43 από τους 47 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

Μετά την απόρριψη από τους Δημοκρατικούς του νομοσχεδίου που είχε προωθήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, και το οποίο είχε εγκριθεί από τη βουλή, την Παρασκευή, ο επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ, προώθησε μια διαφορετική προσέγγιση.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Αιματηρή επίθεση κατά σιιτών μουσουλμάνων στο Πακιστάν

http://www.kathimerini.gr

Εντεκα σιίτες μουσουλμάνοι νεκροί σε επίθεση στην Κουέτα.
Ενοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον οχήματος στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα σιίτες μουσουλμάνοι και να τραυματιστούν τρεις, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Το όχημα διερχόταν από στάση λεωφορείου όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον του», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ο βρετανικός Τύπος σε υπαρξιακή κρίση

http://www.enet.gr


Καθώς η βρετανική Δικαιοσύνη αναλαμβάνει τα ηνία της δεύτερης φάσης ερευνών για το σκάνδαλο Μέρντοχ, η «Ε» συνομιλεί με τρεις κορυφαίους αναλυτές για το ποιες είναι οι επιπτώσεις στον Τύπο και στην πολιτική.

Ο Μέρντοχ εμπνέει και την Τέχνη... (Ass. Press)

Ο Μέρντοχ εμπνέει και την Τέχνη... (Ass. Press)

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Ο δύσκολος Σεπτέμβρης της Παλαιστίνης

http://www.tanea.gr
New York Times/του Ethan Bronner

Καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή πρόκειται να λάβει μερικές από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στην ιστορία της για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, την ένταξη στα Ηνωμένα Εθνη και την ενοποίηση με τη Χαμάς, βυθίζεται σε μια σοβαρή οικονομική κρίση που κάνει πολλούς στα παλαιστινιακά εδάφη να απελπίζονται. Περισσότεροι από 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με τα χρήματα των οποίων ζουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται στο μισό αυτό τον μήνα. Οι παλαιστινιακές τράπεζες έχουν δανείσει στην κυβέρνηση περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και δεν θέλουν να δανείσουν περισσότερα. Σε κάποια υπουργεία διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επειδή δεν πληρώθηκαν οι λογαριασμοί. Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ζήτησε από τους αρτοποιούς να μειώσουν την τιμή του ψωμιού, αλλά η απάντηση που εισέπραξε ήταν μια απεργιακή κινητοποίηση. Οι σωροί των σκουπιδιών μεγαλώνουν συνεχώς.
Η ιερή γιορτή του Ραμαζανιού αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι από τις βραδινές οικογενειακές συγκεντρώσεις και την τριήμερη αργία τα έξοδα θα διπλασιαστούν. Πολλά νοικοκυριά χρωστούν στις τράπεζες, ενώ ο Σεπτέμβριος θα φέρει μαζί με τα πρωτοβρόχια τα έξοδα για το σχολείο, το μάζεμα της ελιάς και μια πιθανή αντιπαράθεση στα Ηνωμένα Εθνη. «Αυτή είναι χωρίς καμία αμφιβολία η χειρότερη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ η Παλαιστινιακή Αρχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ, ο οποίος γενικώς θεωρείται αισιόδοξος άνθρωπος. «Και δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή», προσθέτει. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα τελειώσει. Πραγματικά δεν έχω απάντηση».
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

ΟΗΕ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για λιμό στη Νότια Σομαλία

http://www.enet.gr

Προς το λιμό οδεύει ολόκληρη η Νότια Σομαλία, προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε έκθεσή του, που δημοσιεύθηκε σήμερα.




Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Το αηδόνι της επανάστασης

http://www.tanea.gr
Της Μάρως Βακαλοπούλου

Με την ποίηση καταπιανόταν πολύ προτού η Αραβική Ανοιξη μυρίσει στη Συρία. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Ιμπραήμ Κασούς, ο σύρος πυροσβέστης από τη Χάμα, έπιανε μολύβι και χαρτί κι έγραφε στίχους για την αγάπη ή την οικονομική οδύσσεια, τη δική του και των συμπατριωτών του. Με την έναρξη της επανάστασης, χιλιάδες διαδηλωτές δανείστηκαν τους ζωηρούς στίχους του για να τραγουδήσουν στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ «Ηρθε η ώρα να φύγεις». Το μήνυμα λοιπόν που ήθελαν να περάσουν οι φονιάδες του κόβοντάς του το λαρύγγι έγινε από όλους αμέσως απολύτως σαφές.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Συρία: Συγκρούσεις ανδρών της αντικατασκοπίας και κατοίκων της Ντέιρ αλ Ζορ

http://www.enet.gr

Ο θάνατος πέντε διαδηλωτών προκάλεσε τη νύχτα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας και κατοίκους της πόλης της ανατολικής Συρίας, Ντέιρ αλ Ζορ.


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας σημειώθηκε δολιοφθορά σε αγωγό πετρελαίου κοντά στην πόλη της κεντρικής Συρίας, Χομς όπου βρίσκεται ένα από τα δύο διϋλιστήρια της χώρας.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Κύπρος: Ξεκινούν έλεγχοι στις αποθήκες της Εθνικής Φρουράς

http://www.enet.gr

Ειδική επιτροπή για τον έλεγχο και την επιθεώρηση των χώρων στου οποίους η Εθνική Φρουρά αποθηκεύει πυρομαχικά, εκρηκτικά και καύσιμα της Εθνικής Φρουράς συστήνεται στην Κύπρο, μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».



Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης, έργο της επιτροπής θα είναι ο έλεγχος της τήρησης των κανόνων αποθήκευσης, φύλαξης, παρακολούθησης και συντήρησης των υλικών, των μέτρων ασφαλείας, της καταλληλότητας των χώρων και εγκαταστάσεων, καθώς και η ασφάλεια του προσωπικού αλλά και όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ζητείται συμβιβασμός για να αποφευχθεί η χρεοκοπία

http://www.tanea.gr

Η πρόταση Μπόινερ επρόκειτο να κατατεθεί τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος προς ψήφιση. Κανένας ωστόσο δεν μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα καθώς εκπρόσωπός του παραδεχόταν λίγες ώρες νωρίτερα ότι «δεν έχουμε τις ψήφους ακόμα». Στη Γερουσία 53 γερουσιαστές, οι 51 των Δημοκρατικών και δύο ανεξάρτητοι, έχουν υπογράψει επιστολή στην οποία αναφέρουν ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε ακόμη μία φορά τους διχασμένους εκπροσώπους του αμερικανικού έθνους να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Προτεραιότητα του Μπαράκ Ομπάμα ήταν να «εξασφαλίσει ότι δεν θα χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Προς το παρόν αυτός ο συμβιβασμός αναζητείται. Το όριο του χρέους είναι στα 14,3 τρισ. δολάρια, ενώ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί συμφωνούν ότι αυτό πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύναψη νέων δανείων. Διαφωνούν όμως τόσο για το βάθος χρόνου που πρέπει να έχει η αύξηση του ορίου όσο και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους. Οι Δημοκρατικοί προτείνουν αύξηση της φορολογίας στα μεγαλύτερα εισοδήματα, οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν περικοπές των δαπανών στις υπηρεσίες πρόνοιας.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Ο Αμερικανικός στρατός οδηγεί τους Μισθοφόρους σε ακραία συμπεριφορά ενάντια του: Συνελήφθη μουσουλμάνος αμερικανός στρατιώτης με εκρηκτικά στη κατοχή του!


Αμερικανός στρατιώτης, στα προσωπικά αντικείμενα του οποίου εντοπίστηκαν "λογοτεχνία για «Τζιχάντ»(Ιερό πόλεμο) και εκρηκτικά ικανά να κατασκευάσουν δύο βόμβες, συνελήφθη την Τετάρτη, αυτός υπηρετούσε στη στρατιωτική βάση Φορ Χουντ", στο Τέξας, εκεί όπου το 2009 έγινε ένα μακελειό. According to FOX news, Muslim soldier Abdo had jihadi materials with him and had made a large purchase at Guns Galore in Killeen, Texas, the same ammunition store where Maj. Nidal Hasan purchased the weapons he allegedly used to gun down 13 people and wound 30 others on Nov. 5, 2009. Σύμφωνα με το Fox News, ο μουσουλμάνος στρατιώτης Abdo είχε κάνει μια μεγάλη αγορά όπλων και πυρομαχικών στην ίδια αποθήκη πυρομαχικών όπου ο πρώην ψυχίατρος Ταγματάρχης Νιντάλ Χασάν είχε αγοράσει τα όπλα που φέρεται να χρησιμοποίησε για να σκοτώσει 13 άτομα και να πληγώσει 30, στις 5 Νοεμβρίου του 2009. Η ανακοίνωση της στρατονομίας αναφέρεται σε σύλληψη στρατιώτη που έγινε στο μοτέλ στο Κιλίν, που απέχει μόλις δύο χλμ. απ τη στρατιωτική βάση.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ

Στις 26 Ιουλίου, στην επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής στον Θ. Κολοκοτρώνη, από τις τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές. Όμως, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, ο πυρήνας Κορίνθου της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή, αρχικά στέκεται απέναντι από το στρατιωτικό άγημα φωνάζοντας τα γνωστά εμετικά της συνθήματα και στη συνέχεια παραθέτει επισήμως στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη με τους υπόλοιπους φορείς.

Βέβαια δεν μας προκαλεί έκπληξη η αγαστή συνεργασία επίσημων φορέων με τη Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικά να υπενθυμίσουμε το περιστατικό της 27ης Ιουνίου, όταν την ώρα που από τη μία τα ΜΑΤ έσερναν αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και αιματοκυλούσαν τον αγωνιζόμενο λαό μας, από την άλλη φυγάδευαν φασίστες που είχαν παρεισφρήσει στην απεργιακή διαδήλωση.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Παραιτήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση

http://www.tanea.gr

Παραιτήθηκαν σήμερα όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης στην Κύπρο μετά την σχετική έκκληση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση και τις επικρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Αεροπλανοφόρα κατασκευάζει η Κίνα

http://www.enet.gr

Δύο αεροπλανοφόρα φέρεται να ναυπηγεί η Κίνα, στο πλαίσιο ενός ευρέος προγράμματος εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, που προκαλεί ανησυχία στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, ενώ το Πεκίνο επιβεβαιώνει προς το παρόν μόνο την επισκευή ενός παλιού σοβιετικού αεροπλανοφόρου, για ερευνητικούς κι εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κινεζική ηγεσία, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ, «δύο αεροπλανοφόρα βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Τζιανγκνάν της Σανγκάης». Πληροφορία που δεν ακούγεται απίθανη, αν λάβει κανείς υπ' όψιν την τεράστια αύξηση των κινεζικών αμυντικών δαπανών τα τελευταία χρόνια καθώς και το γεγονός ότι ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο έχει αναδείξει το Ναυτικό σε κεντρικό άξονα του προγράμματος στρατιωτικού εκσυγχρονισμού.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

«40.000 γυναίκες και παιδιά θύματα πορνείας στην Ελλάδα κάθε χρόνο»

http://www.tanea.gr

ΟΡΕΣΤΗΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ Ψυχίατρος - πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης «Ομπρέλα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν χιλιάδες υπογραφές για έναν και μόνο σκοπό: να σταματήσει η σεξουαλική εμπορία παιδιών και νέων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί: κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα με σκοπό τη φθηνή εργασία ή τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Αλλά και στην Ελλάδα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της «Ομπρέλας» Ορέστης Γιωτάκος, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, «40.000 γυναίκες και παιδιά θύματα πορνείας στην Ελλάδα ωστόσο μόνο 100 - 200 απ’ αυτούς αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως θύματα εμπορίας».
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

«Εμείς δεν θα τρομοκρατηθούμε»

http://www.tanea.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ

«Περισσότερη δημοκρατία» θα είναι η απάντηση της Νορβηγίας στη διπλή τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας Γενς Στόλτενμπεργκ. «Νομίζω ότι θα μιλάμε για μια Νορβηγία πριν από και μια Νορβηγία μετά την επίθεση», τόνισε δεσμευόμενος για την προώθηση μιας ακόμα πιο ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο Οσλο ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα γίνει αποτίμηση της αντίδρασης της Αστυνομίας καθώς έχουν διατυπωθεί πολλές καταγγελίες για ολιγωρία, ενώ θα επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στη χώρα μετά τις μαζικές δολοφονίες 76 ανθρώπων από τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στο κέντρο του Οσλο και στο νησί Ουτόγια. «Εμείς δεν θα τρομοκρατηθούμε ούτε θα απειληθούμε από αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σημειώνοντας ότι χτυπήθηκαν οι θεμελιώδεις αξίες της Νορβηγίας, δηλαδή η δημοκρατία και η ανοιχτή κοινωνία. «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της επίθεσης θα είναι η αυξημένη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά καθώς και περισσότερη πολιτική δραστηριότητα», τόνισε.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Έρευνα στη Γερμανία για ακροδεξιούς εξτρεμιστές

http://www.kathimerini.gr

Η αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνα σε 21 σπίτια και ιδιοκτησίες στη νότια Γερμανία στο πλαίσιο έρευνάς της για ύποπτους ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Στουτγάρδης.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώθηκε στις υποψίες που υπήρχαν για τη σύσταση μιας εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για παραβιάσεις σχετικά με την κατοχή όπλων, αλλά δεν συνδεόταν με το μακελειό της περασμένης Παρασκευής στη Νορβηγία από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

ΗΠΑ: «Όχι» από 53 γερουσιαστές στην πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για το χρέος

http://www.enet.gr

Συνολικά 53 γερουσιαστές εκ των οποίων οι 51 Δημοκρατικοί και οι άλλοι δυο ανεξάρτητοι, υπέγραψαν επιστολή στην οποία αναφέρουν ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση του Ρεπουμπλικάνου πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, για το χρέος.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ορίου του χρέους και περικοπή δαπανών κατά 917 δισ. δολάρια σε βάθος 10ετίας, αναμένεται να τεθεί σήμερα προς ψήφιση από τη Βουλή.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

«Στο κόκκινο» η κρίση με το αμερικανικό χρέος

http://www.tanea.gr

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την εξεύρεση λύσης στην κρίση του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών. Βαθιά διχασμένοι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί ηγέτες, προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος πριν από τις 2 Αυγούστου, οπότε αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει η αμερικανική κυβέρνηση το όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, ύψους 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Σομαλία:Σκληρές μάχες κυβέρνησης και ενόπλων ισλαμιστών

http://www.enet.gr


Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Μογκαντίσου ύστερα από μία μετωπική επίθεση που εξαπέλυσαν κυβερνητικές δυνάμεις με τη βοήθεια στρατευμάτων της Αφρικανικής Ένωσης εναντίον ενόπλων ισλαμιστών Σεμπάμπ, δήλωσαν αξιωματούχοι στη σομαλική πρωτεύουσα.



Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Απορρίφθηκε προσφυγή της κόρης του Καντάφι εναντίον του ΝΑΤΟ

http://www.kathimerini.gr

Εν τω μεταξύ, η προθεσμία που είχαν δώσει οι εξεγερμένοι στον Καντάφι για να αποχωρήσει «παρήλθε», λέει ένας από τους ηγέτες τους.
Βέλγοι εισαγγελείς αποφάσισαν να απορρίψουν το αίτημα που είχε υποβάλει η κόρη του Μουάμαρ Καντάφι, Αΐσα Καντάφι, να ερευνηθούν πιθανά εγκλήματα πολέμου σε βάρος του NATO, αποφαινόμενοι ότι ο νόμος περί παγκόσμιας δικαιοδοσίας της δικαιοσύνης της ευρωπαϊκής αυτής χώρας δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Ο νόμος επιτρέπει να εκδικάζονται στο Βέλγιο υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου και γενοκτονιών σε βάρος ξένων ηγετών εάν μπορεί να τεκμηριωθεί επαρκώς κάποια σχέση ανάμεσα στη χώρα και στον κατηγορούμενο.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Επιχειρήσεις ανταρτών σε πόλη στρατηγικής σημασίας στη Λιβύη

http://www.enet.gr

Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εξαπέλυσαν σήμερα οι αντάρτες στη Λιβύη εναντίον της πόλης Γκεζάια την οποία ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στα σύνορα με την Τυνησία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.



Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Τα νατοϊκά στρατεύματα στο Αφγανιστάν βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Παρά τις προπαγανδιστικές δηλώσεις πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων που μιλούν για νίκη και επιβολή ενός καθεστώτος ασφάλειας, στην πραγματικότητα η Αντίσταση του Αφγανικού λαού τρομοκρατεί τους Μισθοφόρους τρομοκράτες. Συχνά ο φόβος των πάνοπλων στρατιωτών του ΝΑΤΟ και φυσικά η απαξίωση της ζωής του άμαχου Αφγανού αποτελούν βασικές συνιστώσες για την εκτίναξη των απωλειών στις τάξεις των πολιτών.
Σε νέο δραματικό επεισόδιο ένας Γάλλος στρατιώτης σκότωσε τρεις Αφγανούς αμάχους και τραυμάτισε άλλους τρεις. Ο Γάλλος πυροβόλησε κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην επαρχία Καπίσα του Αφγανιστάν, βορειοανατολικά της Καμπούλ, ανακοίνωσαν ο γαλλικός στρατός και η αφγανική προεδρία.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Κάμερες χάι φυλακίσεων

http://www.enet.gr


Η πιθανολογούμενη επανάληψη των κινητοποιήσεων από το προσεχές φθινόπωρο οδήγησε χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να ζητήσει εμμέσως την επίσπευση της υπογραφής των προεδρικών διαταγμάτων, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος για τις κάμερες, που ψηφίστηκε πριν από έξι μήνες.

Κατά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι υπάρχουσες κάμερες δεν ενδείκνυνται για την καταγραφή προσώπων

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Με αύρες, σκυλιά και πλεξιγκλάς κατά διαδηλωτών από Σεπτέμβριο

http://www.enet.gr

Ψέκασαν με χιλιάδες χημικά και δακρυγόνα. Ξυλοκόπησαν άγρια τους διαδηλωτές με τα κλομπ, τις ασπίδες, τα χέρια και τα πόδια τους. Τοποθέτησαν το χαλύβδινο φράχτη και επιστράτευσαν την αύρα που είχαν χρησιμοποιήσει πειραματικά στην Κερατέα... αλλά και πάλι οι διαδηλωτές δεν έφυγαν.



Εμειναν στους δρόμους, αρνούμενοι να υποταχθούν στα σχέδια όσων αποφασίζουν για εκείνους χωρίς εκείνους, ακυρώνοντας στην πράξη όλες τις κατασταλτικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος τους.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Το βρώμικο παιχνίδι της παγκόσμιας πυρηνικής βιομηχανίας

http://www.antinews.gr


Η πυρηνική ενέργεια χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως μια εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο. Παντού στον αναπτυγμένο κόσμο, οι «πράσινοι προφήτες», και γενικά οι πολιτικοί, την προωθούν με ενθουσιασμό.
Είναι όμως συμφέρουσα; Είναι ασφαλής; Το δεύτερο ερώτημα είναι σημαντικότατο, όπως μας απέδειξε η πρόσφατη τραγωδία της Ιαπωνίας.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

«Πάρτε τα παιδιά από τους νεοναζί γονείς τους»

http://www.tanea.gr
Επιμέλεια: Κίττυ Ξενάκη

Πιέσεις να αφαιρέσει από τους «χειρότερους νεοναζί» την επιμέλεια των παιδιών τους δέχεται η γερμανική κυβέρνηση. Μια αμφιλεγόμενη πρόταση, την οποία όμως πυροδοτεί η ανησυχία για την τακτική των νεοναζί να στέλνουν τα παιδιά τους σε ειδικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, όπου τους γίνεται η δέουσα πλύση εγκεφάλου.
Στη διάρκεια πρόσφατης εφόδου σε μια τέτοια κατασκήνωση, οι Αρχές ανακάλυψαν παζλ που απεικόνιζαν τα σύνορα της Γερμανίας προ Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μπλοκ ζωγραφικής όπου τα παιδιά ενθαρρύνονταν να γεμίζουν με κραγιόνια το μουστάκι του Χίτλερ, κέικ διακοσμημένα με το σύμβολο των Ες-Ες και κεντήματα με σβάστικες. «Οταν η άσκηση ιδεολογικής επιρροής προσλαμβάνει τέτοιες διαστάσεις που μπορεί να απειλήσει την ανάπτυξη και την ψυχολογία των παιδιών, η πολιτεία οφείλει να παρέμβει», λέει ο Γκίντερ Χόφμαν, ειδικός στην παιδική πρόνοια. «Ειδάλλως, θα αντιμετωπίσουμε μαζικό πρόβλημα στο μέλλον».
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Η Ευρώπη οχυρώνεται για την ακροδεξιά απειλή

http://www.ethnos.gr

Εντολή Κάμερον να αναβαθμιστεί επειγόντως η παρακολούθηση ακροδεξιών εξτρεμιστών στη Βρετανία. Συναγερμός σήμανε και στη Γαλλία. Το "πορτρέτο του ακροδεξιού εξτρεμιστή στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις βόρειες χώρες" ετοιμάζει η Europol


Η Ευρώπη οχυρώνεται για την ακροδεξιά απειλή

Τρέχει και δεν φτάνει τώρα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τον ακροδεξιό κίνδυνο, που είχε υποτιμήσει εγκληματικά σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, "χάριν" της ισλαμικής απειλής.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ντόμινο αντιδράσεων για το μανιφέστο του «Ναΐτη»

http://www.tanea.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ

Στη Ρωσία έντονες είναι οι αντιδράσεις για τους επαίνους του προς τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν. Στο μανιφέστο που δημοσιοποίησε λίγο πριν από τις επιθέσεις της προηγούμενης Παρασκευής ο 32χρονος Νορβηγός ανέφερε ότι ο Πούτιν είναι «άξιος σεβασμού» και ένας από τους δύο ανθρώπους που θα ήθελε να συναντήσει, ο άλλος είναι ο Πάπας. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ρωσίας έσπευσε να χαρακτηρίσει τα σχόλια αυτά «παραλήρημα ενός παρανοϊκού» και τον ίδιο «ενσάρκωση του Διαβόλου», ενώ οργάνωση νεολαίας που πρόσκειται στο Κρεμλίνο την οποία ο Μπρέιβικ εξαίρει στο μανιφέστο του κράτησε αποστάσεις από τον κατηγορούμενο. Ο Μπρέιβικ καλεί την Νορβηγία να δημιουργήσει κίνημα νεολαίας στο πρότυπο της ρωσικής νεολαιίστικης οργάνωσης Νάσι που πρόσκειται στη ρωσική κυβέρνηση. Εκπρόσωπος της Νάσι αρνήθηκε να σχολιάσει «τις απόψεις ενός τρελού».
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Πορεία «Αγανακτισμένων» Ισπανών από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες

http://www.tanea.gr

Mεγάλη πορεία από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», διαμαρτυρόμενοι για την υποταγή, όπως υποστηρίζουν, της κυβέρνησής τους στις αγορές και την αδιαφορία της για τις ανάγκες του λαού εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», φωνάζοντας ένα απλό σύνθημα: «Στις Βρυξέλλες», σχεδιάζουν να έχουν κατά τη διάρκεια της πορείας τους συναντήσεις με διάφορους φορείς, ενώ θα συλλέγουν παράπονα και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Σκοτώθηκε ο δήμαρχος της Κανταχάρ σε επίθεση αυτοκτονίας

http://www.tanea.gr

Δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του αδελφού του Αφγανού προέδρου στην Κανταχάρ, σκοτώθηκε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης από επίθεση καμικάζι, που είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο τουρμπάνι που φόραγε στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας, στρατηγό Αμπντούλ Ραζίκ, ένας άνδρας που είχε κρύψει εκρηκτικά στο τουρμπάνι του, ανατινάχθηκε μπροστά από το δήμαρχο Γκουλάμ Χαϊντάρ Χαμεντί, ο οποίος συνομιλούσε τη στιγμή εκείνη στον περίβολο του δημαρχείου με δημότες του.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Καρζάι: «Δεν είναι μόνιμη η βοήθεια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ»

http://www.kathimerini.gr

«Δεν πρέπει να αναμένουμε από το NATO, την Αμερική, ή άλλες χώρες να πληρώνουν τους μισθούς μας», τόνισε ο Καρζάι.
Η παρουσία των στρατευμάτων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν δεν είναι «ένα ζήτημα που κάνει ευτυχή» το λαό της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι στην διάρκεια τελετής για την πρώτη φάση της ολοκλήρωσης της παράδοσης της ευθύνης για την ασφάλεια στις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας.

«Αν σήμερα είναι εδώ, αν μας εκπαιδεύουν και μας παρέχουν ασφάλεια, είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουν κάνει. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας κάνει ευτυχείς», είπε ο Καρζάι. «Αυτοί (οι ξένες δυνάμεις) μπορεί να είναι υπερήφανοι, αλλά εμείς δεν είμαστε υπερήφανοι, που δεχόμαστε βοήθεια από ξένους. Αυτό δεν είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους», συνέχισε.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

800.000 παιδιά βρίσκονται στο χείλος του θανάτου

http://www.tanea.gr
Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Ο Μιχάγκ είναι επτά μηνών. Ζυγίζει όσο ένα νεογέννητο, αλλά το δέρμα του μοιάζει με ηλικιωμένου άνδρα. Επειτα από οδύσσεια μίας εβδομάδας, η επίσης αποστεωμένη μητέρα του κατάφερε να τον πάει σε υπαίθριο νοσοκομείο, σε καταυλισμό αστέγων στην Κένυα. Η αγωνία στα μάτια του, τα ανύπαρκτα μάγουλά του και το εύθραυστο κορμί του μαρτυρούν τη σοβαρότητα και την έκταση του λιμού στη Σομαλία, αποτέλεσμα - και - της παρατεταμένης ξηρασίας, της χειρότερης των τελευταίων 60 ετών. Αξιωματούχοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν - αν και καθυστερημένα - πως 800.000 παιδιά στο Κέρας της Αφρικής αντιμετωπίζουν άμεσα τον θάνατο και ομάδες αρωγής επιχειρούν να μεταφέρουν εφόδια στις επικίνδυνες και έως πρόσφατα άβατες περιοχές.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Εξέγερση στη νότια Κίνα μετά από θάνατο λιανοπωλητή

http://www.enet.gr

Εξοργισμένοι κάτοικοι σε πόλη της νότιας Κίνας εξεγέρθηκαν μετά από ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου πωλητή φρούτων με ειδικές ανάγκες από επίσημους αξιωματούχους, δήλωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης σήμερα σε ένα τελευταίο επεισόδιο κοινωνικής αναταραχής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.



Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Λιβύη: Διάλογο μόνο αν σταματήσουν οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ

http://www.kathimerini.gr

Ο πρωθυπουργός αλ Μαχμούντι δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους εξεγερμένους για την εξεύρεση λύσης στην κρίση αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, ενώ η ηγεσία του Μουάμαρ Καντάφι δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση, δήλωσε σήμερα ο λίβυος πρωθυπουργός.

«Αυτή η επίθεση πρέπει να σταματήσει αμέσως. Αν δεν γίνει αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο διάλογο, δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα της Λιβύης», δήλωσε ο πρωθυπουργός αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Άμπντουλ Ιλάχ αλ Χάτιμπ.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Λιβύη: Οι εξεγερμένοι ίδρυσαν το πρώτο τους πολιτικό κόμμα

http://www.enet.gr

Το πρώτο πολιτικό κόμμα των εξεγερμένων στη Λιβύη έλαβε σήμερα σάρκα και οστά στη Βεγγάζη, προπύργιο των δυνάμεων κατά του Καντάφι.



Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

O Στρατός των ΗΠΑ δαπάνησε 22,4 δις ευρώ σε προγράμματα τα οποία τελικά ακυρώθηκαν


Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η ανθρωπότητα τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία καθώς οι φήμες χρεωκοπίας εντείνονται. Ανεξάρτητα τη βαρύτητα αυτών, πλέον η οικονομία των ΗΠΑ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, παρουσιάζει όλα τα ακραία χαρακτηριστικά της πρωτόγνωρης καπιταλιστικής κρίσης, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο Ομπάμα να εκλιπαρεί για συνεννόηση μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Βεβαίως, την ώρα που τον λογαριασμό καλείται εκ νέου να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας, κανείς δεν κάνει ένα απολογισμό, κανείς δεν μιλά για το πώς φτάσαμε ως εδώ, κανείς δεν επιρρίπτει ευθύνες.
Όμως τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν ότι και στην Αμερική κανείς πολιτικός δεν δικαιούται να ισχυριστεί ότι «Μαζί τα Φάγαμε», ούτε φυσικά έφταιγε το μεγάλο κράτος ή οι υπέρογκες κοινωνικές δαπάνες! Η πριμοδότηση με ακραίο τρόπο της αμερικανικής ιδιωτικής πολεμικής βιομηχανίας αποκαλύπτεται και μέσα από την Εσωτερική μελέτη του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύτηκε και αποδεικνύει ότι μέσα σε 25 χρόνια (1995-2011) ο Στρατός των ΗΠΑ δαπάνησε 22,4 δις ευρώ σε προγράμματα τα οποία αργότερα ακυρώθηκαν.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Έγγραφα φωτιά για την τραγωδία και βρώμικα πολιτικά παιχνίδια στη Κύπρο


Καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις του κυπριακού λαού που απαιτεί την άμεση τιμωρία των ενόχων για την τραγωδία την Ναυτική Βάση Φλωράκης και οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης «φωτογραφίζουν» ως το βασικό ένοχο τον Πρόεδρο Χριστόφια, νέα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών αποκαλύπτουν τη διαφορά προσέγγισης ανάμεσα στη Λευκωσία και την Ε.Ε. όσον αφορά το χειρισμό του ζητήματος του φονικού φορτίου. Όπως είχαμε προσπαθήσει να πούμε από την πρώτη στιγμή, θέτοντας σχετικά ερωτήματα, η κυπριακή κυβέρνηση δεν έκανε μόνο λάθος, δεν ολιγώρησε απλώς ανεύθυνα, αλλά επί της ουσίας βρίσκονταν σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία-Συρία-Ιράν. Για μια ακόμη φορά το κυπριακό κατεστημένο επιχείρησε να πατήσει σε δύο γέφυρες: και να κάνει το χατίρι σε ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ε.Ε-Ισραήλ κατάσχοντας το επικίνδυνο φορτίο, αλλά και να βρει μια φόρμουλα επιστροφής του στους νόμιμους ιδιοκτήτες του. Οι συνέπειες γνωστές.
Νέα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών, που αφορούν στο διπλωματικό παρασκήνιο που αναπτύχθηκε γύρω από το ζήτημα της δέσμευσης του φορτίου του πλοίου Monchegorsk στις αρχές Φεβρουαρίου 2009, επιβεβαιώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επιστροφής του επίμαχου φορτίου στο Ιράν, παρά τη συντεταγμένη θέση τόσο της Ε.Ε. όσο και του Συμβουλίου του ΟΗΕ, που καθόριζαν με εξαιρετική σαφήνεια τις υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.), και παρά τις συνεχείς, σαφείς υποδείξεις και παροτρύνσεις της Ε.Ε..
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Βίαιη οικονομική και κατασταλτική επίθεση στους Ανυπότακτους από το ΥΠΕΘΑ


Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία δεν έχει σταματημό. Η εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων πάει χέρι χέρι με την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες, ενώ η πρόσφατα επίδειξη ακραίας αστυνομικής βίας βρίσκει την συνέχεια της στα σύγχρονα εκτελεστικά αποσπάσματα που έστησε η τυφλή βία της αστικής δικαιοσύνης. Η επέτειος επιστροφής της αστικής Δημοκρατίας δίνει απλόχερα την ευκαιρία σύγκρισης μεταξύ του Ολοκληρωτισμού των Συνταγματαρχών και του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης των σοσια-ληστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Τον εκτέλεσαν στο ΙΧ του

http://www.ethnos.gr

Η αστυνομία αναζητά μία γυναίκα, η οποία την ώρα του φονικού ήταν μέσα στο όχημα του θύματος


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν τον 27χρονο στη Σαλαμίνα
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν τον 27χρονο στη Σαλαμίνα

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ερευνες για τον ελληνικό σύνδεσμο του «Ναΐτη»

http://www.tanea.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Ολο και περισσότερο περιπλέκεται η υπόθεση του «ελληνικού συνδέσμου» ή και… «συνδέσμων» που εικάζεται ότι συναντήθηκαν το 2002 με τον νορβηγό εκτελεστή, ο οποίος διατηρούσε επαφή με ακροδεξιές οργανώσεις, όπως φαίνεται από τις σχετικές αναφορές στο μανιφέστο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Associated Press, ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι ήταν ενημερωμένοι για την αυξημένη δραστηριότητα στις συνομιλίες μέσω Ιντερνετ (chat) φερόμενων μελών της νέας οργάνωσης, η οποία όπως όλα δείχνουν συνδέεται με τις επιθέσεις του Νορβηγού. Οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι προχώρησαν σε δηλώσεις υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν για τις υπό εξέλιξη έρευνες, είπαν ότι ο Μπρέιβικ δεν είχε εμφανιστεί στο ραντάρ τους ως «πιθανή απειλή».
Προς το παρόν, οι έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονται σε επικοινωνία με την Ιντερπόλ για να αρχίσουν οι έρευνες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Επισημαίνεται ότι η Ιντερπόλ έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία θα γνωστοποιήσει και στις ελληνικές Αρχές.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Συγκλονίζουν οι μικρές ιστορίες των θυμάτων

http://www.ethnos.gr

Το τεράστιο μέγεθος της νορβηγικής τραγωδίας έγινε ακόμα πιο εμφανές χθες, όταν άρχισαν να φαίνονται φωτογραφίες των νεκρών και των αγνοουμένων. Εικόνες λαμπρών, φιλόδοξων νέων.


«Η θλίψη ήταν απύθμενη», δήλωσε ένας εκ των συγγενών
«Η θλίψη ήταν απύθμενη», δήλωσε ένας εκ των συγγενών

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Η καρδιά του σκότους βρίσκεται σ’ εμάς

http://www.tanea.gr
Του Aslak Sira Myhre

Εδώ και δεκαετίες η πολιτική βία στη χώρα μου είναι «προνόμιο» των νεοναζιστών και άλλων ρατσιστικών ομάδων. Τη δεκαετία του 1970 έβαλαν βόμβες σε αριστερά βιβλιοπωλεία και σε χώρους όπου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Τη δεκαετία του 1980 δύο νεοναζιστές εκτελέστηκαν από τους ομοϊδεάτες τους με την κατηγορία της προδοσίας. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες δύο μη λευκοί Νορβηγοί δολοφονήθηκαν από ρατσιστές. Καμία ξένη οργάνωση δεν σκότωσε ή τραυμάτισε κόσμο επί νορβηγικού εδάφους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιρουμένης της ισραηλινής Μοσάντ, που έβαλε στόχο και σκότωσε από λάθος έναν αθώο άνθρωπο στο Λίλεχαμερ το 1973. Παρ' όλ' αυτά αυτά, οι πρώτες μας υποψίες για τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας έπεσαν στον ισλαμικό κόσμο. Είναι κάτι που εξηγείται: εδώ και δέκα χρόνια μάς λένε ότι η απειλή έρχεται από την Ανατολή. Οτι οι Αραβες είναι ύποπτοι. Η επίθεση καταγγέλθηκε στην αρχή ως επίθεση στη Νορβηγία, στον τρόπο ζωής μας. Βλέπουμε πολύ συχνά μελαψούς ανθρώπους να ελέγχονται στα αεροδρόμια. Καθώς ο ισλαμικός κόσμος έγινε ο Αλλος, αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι αυτό που διαφοροποιεί «εμάς» από «αυτούς» είναι η ικανότητα μιας μαζικής δολοφονίας εν ψυχρώ. Ανακαλύψαμε, όμως, ότι η καρδιά του σκότους βρίσκεται στον ίδιο μας τον εαυτό. Ο τρομοκράτης δεν ήταν μουσουλμάνος, αλλά κάποιος που μισεί τους μουσουλμάνους. Ομως το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Νορβηγίας, δεν είναι μόνο της Σκανδιναβίας. Είναι ολόκληρης της Ευρώπης.
Το κείμενο του νορβηγού συγγραφέα Ασλακ Σίρα Μάιρε δημοσιεύτηκε στους βρετανικούς «Τάιμς»
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Από τη Βίβλο στο χέβι μέταλ και τους άγγελους εκδικητές

http://www.tanea.gr
Eπιμέλεια: Περικλής Δημητρολόπουλος

Η άβυσσος από την οποία βγήκε ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δεν βρίσκεται τόσο κάτω από το χιόνι που σκεπάζει τη Νορβηγία όσο θα ήθελε να πιστεύει κανείς. Στη νορβηγική κοινωνία της ανεκτικότητας ανθεί παράλληλα μια βίαιη υποκουλτούρα που συνδέει τη Βίβλο με το χέβι μέταλ και τις σταυροφορίες με τον θεό Οντίν, τον παγανισμό με τις υποτιθέμενες σκοτεινές δυνάμεις που ελέγχουν τον σύγχρονο κόσμο, τον Τόλκιν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» με τον φιλόσοφο Τζον Στιούαρτ Μιλ. Είναι μια υποκουλτούρα με πολλούς φανταστικούς εχθρούς - τους μουσουλμάνους και τους Εβραίους, την παγκοσμιοποίηση, τους φιλελεύθερους, την Αριστερά. Στη Νορβηγία, αυτή η υποκουλτούρα ξεθάφτηκε από το ναζιστικό παρελθόν της εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Ηταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο ένας κάποιος Αλφρεντ Ολσεν που διοργανώνει αντισημιτικές εκδηλώσεις, μιλάει συνεχώς για τον Μεσσία και τον «άγγελο εκδικητή». Ο Ολσεν χαρακτηρίζεται «διανοητικά ασταθής». Ιδρύει πάντως το χριστιανικό Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης και στην ιδρυτική πράξη διακηρύσσει: «Είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε εναντίον του μαρξιστικού και του φιλελεύθερου καπιταλισμού, της μασονίας και άλλων αντιχριστιανικών ιδεών. Να αντισταθούμε στη διείσδυση ξένων πρακτόρων στην κυβέρνησή μας, στη διάδοση της σιωνιστικής προπαγάνδας στο σχολείο, τα μέσα ενημέρωσης, τον κινηματογράφο και γενικά την εκπαίδευση».

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Οι ρίζες του μακελειού στην ακροδεξιά

http://www.ethnos.gr

Αισθάνομαι κι εγώ τον φόβο και τον πόνο της χώρας μου, αλλά στη Νορβηγία τέτοιου είδους τρελές πράξεις είχαν πάντα τις ρίζες τους στην ακροδεξιά.


Αισθάνομαι κι εγώ τον φόβο και τον πόνο της χώρας μου, αλλά στη Νορβηγία τέτοιου είδους τρελές πράξεις είχαν πάντα τις ρίζες τους στην ακροδεξιά. Ο τρόμος στη Νορβηγία δεν ήρθε από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, ούτε από την άκρα αριστερά, παρότι και οι δύο αυτές ομάδες έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένως ότι αποτελούν την εσωτερική απειλή για τον "τρόπο ζωής μας". Μέχρι και τις τρομακτικές στιγμές του απογεύματος της 22ας Ιουλίου, η ελάχιστη τρομοκρατία που έχει βιώσει η χώρα μου έχει προέλθει από την ακροδεξιά.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Τρία ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα

http://www.tanea.gr

Ποιος χρηματοδότησε το πολυδάπανο σχέδιο;
Στο ημερολόγιό του, το οποίο περιέχεται στο μανιφέστο ο Μπρέιβικ, αναφέρει ότι κάποια στιγμή πήγε σε μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκίνητων για να νοικιάσει ένα φορτηγάκι. Εδωσε την κάρτα του και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε ξεπεράσει το όριό της. Ομως έλυσε το πρόβλημα πηγαίνοντας «στην πόλη του Βορρά» όπου βρήκε αμέσως 2.000 και το νοίκιασε. Τίθεται λοιπόν ζήτημα ποιος του έδωσε τα λεφτά με τόση ευκολία. Ο ίδιος λέει ότι ξόδεψε 317.000 ευρώ για την προετοιμασία των χτυπημάτων. Και αυτά πού τα βρήκε αφού πέρσι είχε δηλώσει μηδενικό εισόδημα;

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Στο μικροσκόπιο το ψυχολογικό προφίλ του ψυχρού εκτελεστή

http://www.tanea.gr

Κυνηγητό για τους πιθανούς συνεργούς του Μπρέιβικ έχει εξαπολύσει όχι μόνο η Νορβηγική αλλά και η Ευρωπαϊκή Αστυνομία, καθώς γίνονται γνωστές όλο και περισσότερες διασυνδέσεις του με εξτρεμιστικά στοιχεία σε διάφορες χώρες. Χθες μάλιστα έγινε γνωστό ότι οι ύποπτες δραστηριότητες του 32χρονου Νορβηγού είχαν επισημανθεί στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας τον Νοέμβριο από την υπηρεσία ασφαλείας της Πολωνίας. Οπως ανακοίνωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας Τζνα Κρίστιανσεν, η πληροφορία αφορούσε την αγορά χημικών ουσιών από πολωνική εταιρεία, δεν δόθηκε όμως συνέχεια στη διερεύνησή της.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Το λίπασμα του ρατσισμού: φόβος για την κρίση και τους μετανάστες

http://www.enet.gr


Η τραγωδία στη Νορβηγία φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τον προβληματισμό για τους λόγους που ωθούν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες να υιοθετούν ακροδεξιές ξενοφοβικές ιδεολογίες, συμπεριφορές και κατ' επέκταση πολιτικές.

Σύμφωνα με έκθεση (1 Ιουλίου 2011) της Διεθνούς Οργάνωσης για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων, η άνοδος της Ακροδεξιάς αποδίδεται, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, σε δύο κοινές αιτίες -στο φόβο, λόγω της οικονομικής κρίσης, που γεννά ευρωσκεπτικισμό, και στο φόβο απέναντι στους μουσουλμάνους μετανάστες, με αριθμό που αυξάνεται συνεχώς λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Στις ευρωεκλογές του 2009, κόμματα της άκρας Δεξιάς ξεπέρασαν το ποσοστό του 5% σε 13 από τις 27 χώρες της (τότε) Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ο Unabomber και η Οκλαχόμα

http://www.tanea.gr

Ενα μεγάλο κομμάτι του μανιφέστου του Μπρέιβικ έχει αντιγραφεί λέξη προς λέξη από το μανιφέστο του «Unabomber» Τεντ Καζίνσκι, ο οποίος είναι κρατούμενος σε φυλακές των ΗΠΑ για τη δολοφονία τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 23 από βόμβες που έστελνε μέσω ταχυδρομείου από το 1970 έως το 1990. Ο Μπρέιβικ άλλαξε τη λέξη «αριστερισμός» του Unabomber και στη θέση του έβαλε «πολυπολιτισμικότητα» ή «μαρξισμός». Ενας άλλος Αμερικανός θεωρείται επίσης ότι τον ενέπνευσε: ο Τίμοθι ΜακΒέι που είχε πραγματοποιήσει τις επιθέσεις στην Οκλαχόμα. Ο Μπρέιβικ εκτός από παρόμοια εκρηκτικά κατείχε και ίδια όπλα: ένα Glock και ένα Ruger.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Παραμένει η οργή στην Κύπρο για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση

http://www.enet.gr

Η πολιτική αστάθεια στην Κύπρο παραμένει και φαίνεται ότι διευρύνεται δύο εβδομάδες μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Βενιζέλος», κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 13 άνθρωποι. Χθες το βράδυ περίπου 2.500 πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια. Επίσης χθες δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Σημερινή» έδειξε ότι οκτώ στους δέκα πολίτες της Κύπρου επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση.



Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ένας στους τρεις Αμερικανούς κατηγορεί τον Ομπάμα για το χρέος

http://www.tanea.gr

Το ένα τρίτο και πλέον των Αμερικανών θεωρούν ότι η πολιτική του προέδρου τους, Μπαράκ Ομπάμα έχει επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας, αλλά θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικανούς, στους οποίους στρέφουν τα πυρά τους κυρίως για την ανεργία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των «Washington Post» και ABC News, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Παραμονή Καντάφι στη Λιβύη αλλά με όρους, ζητούν οι εξεγερμένοι

http://www.enet.gr

Ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι ο Καντάφι και η οικογένειά του μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για όσο διάστημα επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι οι ηγέτες των εξεγερμένων θα αποφασίσουν το πού και με ποιους όρους θα παραμείνουν. Εν τω μεταξύ, ανεπιθύμητο πρόσωπο κήρυξε η Βουλγαρία αξιωματούχο της λιβυκής πρεσβείας στη Σόφια.

Σπασμένα πορτρέτα του Καντάφι στην πρεσβεία της Λιβύης στη Σόφια

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Κατελήφθη η πρεσβεία της Λιβύης στη Σόφια

http://www.kathimerini.gr

Ομάδα πέταξε έξω τα πορτρέτα του συνταγματάρχη Καντάφι και άλλα σύμβολα του καθεστώτος του.
Ομάδα του διπλωματικού και τεχνικού προσωπικού κατέλαβε σήμερα, Δευτέρα, την πρεσβεία της Λιβύης στη Σόφια, πέταξε έξω τα πορτρέτα του συνταγματάρχη Καντάφι και άλλα σύμβολα του καθεστώτος του και κήρυξε την ένταξη της στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ενώ, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα, ο επιτετραμμένος και ένας ακόμη πιστός στο καθεστώς υπάλληλος της πρεσβείας, τέθηκαν σε καθεστώς απομόνωσης.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Νιγηρία: Το θάνατο 23 ανθρώπων από αστυνομικά πυρά καταγγέλει η Διεθνής Αμνηστία

http://www.enet.gr

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Νιγηρία σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 23 ανθρώπους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σε αντίποινα για την βομβιστική επίθεση του Σαββάτου, την οποία αποδίδουν σε ισλαμιστική οργάνωση, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.



Η επίθεση του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης Μεϊντουγκούρι είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών πολιτών και τριών στρατιωτών, σύμφωνα με τις αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Εκτέλεση «συνεργατών» του Ισραήλ από τη Χαμάς

http://www.kathimerini.gr

Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η ισλαμιστική Χαμάς, εκτέλεσαν δύο άνδρες, έναν πατέρα και το γιο του, που είχαν καταδικαστεί για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ, αψηφώντας τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος βάσει του νόμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη έχει τον τελευταίο λόγο για την εφαρμογή ή μη της θανατικής ποινής.

Αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες ομολόγησαν πως παρείχαν πληροφορίες στις ισραηλινές δυνάμεις οι οποίες τους επέτρεψαν να καταδιώξουν πολλούς παλαιστίνιους μαχητές, περιλαμβανομένου του ηγετικού στελέχους της ισλαμιστικής παράταξης Άμπντελ-Αζίζ αλ Ραντίσι, που είχε σκοτωθεί το 2004 σε μια αεροπορική επιδρομή ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Πέθανε ο Μιχάλης Κακογιάννης

http://www.tanea.gr

 
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, ο οποίος είχε μεταφερθεί το Σάββατο Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με λοίμωξη αναπνευστικού και επιβαρημένη καρδιακή λειτουργία. Ο έλληνας σκηνοθέτης έπασχε από χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια. Κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 3.10 τα ξημερώματα λόγω καρδιακής καταπληξίας μετά από νέο στεφανιαίο επεισόδιο.

Δείτε βίντεο από τον «Ζορμπά» του Μ. Κακογιάννη

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

«Καλλικράτης» για τα στρατοδικεία

http://www.enet.gr

Σχέδιο για την κατάργηση και ενοποίηση στρατοδικείων επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το στρατοδικείο στο Ρουφ

Το στρατοδικείο στο Ρουφ Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παν. Μπεγλίτης, γνωστοποίησε ότι έχει συγκροτηθεί από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης επιτροπή, η οποία μελετά:

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

«Μαύρος ιός» ξενοφοβίας

http://www.ethnos.gr

Η τραγωδία είναι προϊόν ενός μαύρου φονταμενταλισμού της Τρίτης Χιλιετίας, με επίκεντρο έναν "χριστιανισμό" της βίας και της έλλειψης ανεκτικότητας, τονίζει Ιταλός ειδικός


Επιζώντες από το νησί Ουτόγια θρηνούν σε επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα της επίθεσης
Επιζώντες από το νησί Ουτόγια θρηνούν σε επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα της επίθεσης

"Το μακελειό του Οσλο είναι προϊόν ενός μαύρου φονταμενταλισμού της Τρίτης Χιλιετίας, με επίκεντρο έναν "χριστιανισμό" της βίας και της έλλειψης ανεκτικότητας" τόνισε στην ιταλική Repubblica o Ούγκο Μαρία Τασινάρι, ένας από τους στενότερους μελετητές του φαινομένου της νέας Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Τώρα θα εξετάσουν πιο σοβαρά τις απειλές

http://www.tanea.gr

διαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα ακροδεξιά φόρουμ του Ιντερνετ σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην οργάνωση των νέων «Ναϊτών», με την οποία φέρεται να συνδέεται ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Οι υπεύθυνοι για την ευρωπαϊκή ασφάλεια παρακολουθούν στενά την κίνηση στο Διαδίκτυο, ενώ η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι δημιουργεί σώμα 50 ειδικών οι οποίοι θα συμβάλουν στη διερεύνηση μη ισλαμικών απειλών στις σκανδιναβικές χώρες.
Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αστυνομίας διευκρίνισε ότι το σώμα αυτό θα έχει έδρα τη Χάγη και στόχο να βοηθήσει χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία να αξιολογήσουν τις απειλές που προέρχονται από οργανώσεις πέραν των ισλαμικών. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας ισχύει ακόμα, δήλωσε ο Σόρεν Πέντερσεν, προσθέτοντας ότι στο μέλλον η ειδική αυτή μονάδα θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Εχουμε πλέον προειδοποιήσεις ότι οι ακροδεξιές ομάδες γίνονται πιο επαγγελματικές και πιο επιθετικές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στις τάξεις τους». Σε απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα του 2008 που διέρρευσαν στο Wikileaks, αμερικανοί διπλωμάτες προειδοποιούσαν ότι η Νορβηγία έδειχνε αδιαφορία για τις τρομοκρατικές απειλές. Στα ίδια τηλεγραφήματα αναφερόταν ότι παρατηρείται όλο και μεγαλύτερη ένταση εναντίον των μεταναστών και των Εβραίων στη Νορβηγία.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Προετοιμαζόταν εννέα χρόνια για τις επιθέσεις

http://www.tanea.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δημητρολόπουλος

Εδώ και εννέα χρόνια ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ προετοιμαζόταν για τις επιθέσεις του. Η πληροφορία αυτή περιέχεται στο 1.500 σελίδων «μανιφέστο» του που ανάρτησε ο ίδιος στο Διαδίκτυο λίγο πριν από την έκρηξη στο Οσλο και αποσπάσματα του οποίου είχε «κοπιάρει» από τα κείμενα του «Unabomber» Τεντ Καζίνσκι. Από το ίδιο κείμενο προκύπτει ότι ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή τραγωδία: «Από τη στιγμή που αποφασίζεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερα να σκοτώσεις πάρα πολλούς παρά αρκετούς, διαφορετικά κινδυνεύεις να περιορίσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του χτυπήματος», έγραφε. Αυτό το αξίωμα επιχείρησε να κάνει πράξη χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, στο νησάκι Ουτόγια ειδικές σφαίρες που εκρήγνυνται μετά την είσοδό τους στο σώμα, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τη μέγιστη δυνατή βλάβη.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ενας Ελληνας ιδρυτικό μέλος των «νέων Ναϊτών»

http://www.tanea.gr

Αναφορές και στην Ελλάδα περιέχει το μανιφέστο του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που φέρει τον τίτλο «2083 - Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας». Ο Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ αναφέρεται και στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453. Σε κάποιο σημείο «τσιτάρει» Θουκυδίδη και επισημαίνει τη συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού. Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, εξάλλου, ένας Ελληνας είναι ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του Νέου Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών που υποτίθεται ότι ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002. Στα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνονται δυο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος αλλά και ο ίδιος.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

«Δεν σταματούσε να σκοτώνει»

http://www.tanea.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα

«Ακουσα κραυγές. Ακουσα ανθρώπους να εκλιπαρούν για τη ζωή τους και άκουσα πυροβολισμούς. Εκείνος δεν σταματούσε να σκοτώνει. Ημουν σίγουρος ότι θα πεθάνω». Περιγραφές σαν αυτή του 18χρονου Ερικ Κουρσετζέρντε που βρισκόταν με εκατοντάδες άλλους νέους στο νησί Ουτόγια στοιχειώνουν πλέον τη Νορβηγία, που ζει την «πιο ζοφερή της ημέρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς θρηνεί τα 93 θύματα από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε την Παρασκευή ο 32χρονος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.
Ο πρωθυπουργός και μέλη της βασιλικής οικογένειας επισκέφθηκαν τους πενθούντες συγγενείς των θυμάτων, χθες κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, οι εκκλησίες γέμισαν με Νορβηγούς που άναβαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων και σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας στρατιωτικές ομάδες περιπολούσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ο δράστης των επιθέσεων, είπε ο νορβηγός πρωθυπουργός, «μετέτρεψε έναν παράδεισο της νεολαίας σε κόλαση».
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Η Αίγυπτος φλέγεται

http://www.tanea.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ



Πεδίο συγκρούσεων έγινε και πάλι το Κάιρο όταν οπαδοί της προσωρινής στρατιωτικής κυβέρνησης επιτέθηκαν με μαχαίρια και καδρόνια σε χιλιάδες φιλομεταρρυθμιστές που πραγματοποιούσαν πορεία προς την έδρα του νέου καθεστώτος στην Αίγυπτο. Η επίθεση που καταδεικνύει τον βαθμό διχασμού στο εσωτερικό της αιγυπτιακής κοινωνίας προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών. Ο απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον εκατό τραυματίες, ενώ πέντε μήνες μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ ο δρόμος προς την ομαλότητα φαίνεται να είναι ακόμη μακρύς. Οι φιλομεταρρυθμιστές ζητούν από το στρατιωτικό συμβούλιο να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις. Οι στρατιωτικοί, από την πλευρά τους, κατηγορούν τους διαδηλωτές για προδοσία υποστηρίζοντας ότι με τη στάση τους «βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα», ενώ καλούν τους «έντιμους» Αιγυπτίους να αντισταθούν σε πράξεις που εμποδίζουν την επιστροφή στην ομαλότητα.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Συρία: Την ίδρυση νέων κομμάτων υπόσχεται ο Ασάντ

http://www.enet.gr

Την ώρα που οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται στη Συρία, όπως επίσης συνεχίζονται και οι συλλήψεις των αντικαθεστωτικών, το καθεστώς Ασάντ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα δήλωσε ότι ενέκρινε χθες νόμο που θα επιτρέπει την ίδρυση νέων κομμάτων στη χώρα.



Σημειώνεται ότι εδώ και δεκαετίες η εξουσία μονοπωλείται από το κυβερνών Μπάαθ.

Η χθεσινή εξέλιξη σημειώθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός προγράμματος πολιτικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Διήμερο σφυροκόπημα

http://www.tanea.gr

Στόχος ΝΑΤΟϊκών αεροπορικών επιθέσεων έγινε για δύο συνεχόμενες νύχτες το κέντρο της Τρίπολης, με τη Βρετανία να δηλώνει πως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός του Μπαμπ αλ-Αζίζια, του στρατιωτικού συγκροτήματος όπου διαμένει ο Μουαμάρ Καντάφι, έχουν υποστεί πλέον «εκτεταμένες ζημιές». Επειτα από τέσσερις μήνες επιχειρήσεων, εντούτοις, ο λίβυος συνταγματάρχης παραμένει στην εξουσία, οι εξεγερμένοι έχουν ελάχιστη πρόοδο να επιδείξουν στα στρατιωτικά μέτωπα και η Δύση εναποθέτει όλες τις ελπίδες της σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων. Σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα προς τους Αιγυπτίους με αφορμή τη συμπλήρωση 59 ετών από το πραξικόπημα που έθεσε τέλος στη μοναρχία στην Αίγυπτο και άνοιξε τον δρόμο ώστε να αναλάβει την εξουσία ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, ο Καντάφι άσκησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο κριτική στις εξεγέρσεις τόσο της Αιγύπτου όσο και της Τυνησίας, υποστηρίζοντας με δυο λόγια πως το τώρα είναι χειρότερο από το πριν.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Επεισόδια στη Βηρυτό

http://www.kathimerini.gr

Επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου της γειτονικής Συρίας Άσαντ ξέσπασαν στη Βηρυτό.
Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στη Βηρυτό ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του καθεστώτος της γειτονικής Συρίας και ο στρατός επενέβη για να χωρίσει το πλήθος, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Δύο πορείες, με τους συμμετέχοντες στην μία να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και στην άλλη εναντίον του, έγιναν ταυτόχρονα σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, στα όρια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.
Οι δύο πλευρές έκαναν χρήση ροπάλων και πέταξαν πέτρες η μια στην άλλη στην διάρκεια των επεισοδίων. Ο στρατός επενέβη και διέλυσε και τις δύο συγκεντρώσεις.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Μπαχρέιν: Έρευνα για καταγγελίες σε βάρος αστυνομίας και στρατού

http://www.kathimerini.gr

Η επιτροπή έρευνας για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών θα εξετάσει τις καταγγελίες σε βάρος της αστυνομίας και του στρατού, ειδικά για βασανισμούς, δηλώνει ο επικεφαλής της Μπασιούνι.
Η επιτροπή που έχει συσταθεί από τις αρχές του Μπαχρέιν για να ερευνήσει τα γεγονότα στην διάρκεια των διαδηλώσεων και των ταραχών που συγκλόνισαν το βασίλειο του Κόλπου ανακοίνωσε χθες ότι θα ερευνήσει το ρόλο των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού, περιλαμβανομένων των κατηγοριών ότι χρησιμοποίησαν βασανιστήρια.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Αναχαίτιση πλοίου με οπλισμό στη Νεκρά Θάλασσα από το Ισραήλ

http://www.enet.gr

Οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναχαίτισαν και στη συνέχεια έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα πλοίο στη Νεκρά Θάλασσα το οποίο μετέφερε οπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο επέβαιναν και δύο Παλαιστίνιοι οι οποίοι ανακρίνονται.



Όπως έγινε γνωστό στο πλοίο βρήκαν πολεμικά τυφέκια και άλλο οπλισμό και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ο οπλισμός προερχόταν από την Ιορδανία με προορισμό τα παλαιστινιακά εδάφη.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Πάνω από το 70% των Ιαπώνων υπέρ της απεμπόλησης της πυρηνικής ενέργειας

http://www.kathimerini.gr

Πάνω από το 70% των πολιτών στην Ιαπωνία θέλουν η χώρα να σταματήσει την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση πυρηνικών εργοστασίων μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Kyodo, το 70,3% των πολιτών τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής του πρωθυπουργού Ναότο Καν για την απεμπόληση της πυρηνικής ενέργειας.

Τα πυρηνικά εργοστάσια παρέχουν το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Ιαπωνία.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η κυπριακή κοινή γνώμη για την τραγωδία στη ναυτική βάση

http://www.kathimerini.gr

Συνολικά η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγωδία στη ναυτική βάση, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων θεωρεί ότι η ευθύνη για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς βαραίνει περισσότερο την κυβέρνηση στην ολότητά της, όπως προκύπτει σε έρευνα της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd για λογαριασμό της εφημερίδας «Σημερινή».

Την άποψη αυτή, σύμφωνα με την έρευνα, ενστερνίζονται οκτώ στους δέκα πολίτες (78,23%).

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Kύπρος: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Χριστόφια- Έρογλου

http://www.enet.gr

Σε θετικό κλίμα έγινε σήμερα η πρώτη από τις 19 συναντήσεις, που έχουν προγραμματιστεί, για το Κυπριακό, μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.



Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σε θετικό κλίμα καίρια ζητήματα που αφορούν στη διακυβέρνηση και στην κατανομή εξουσιών και πως το επόμενο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 29 Ιουλίου.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Επιχείρηση των αρχών εναντίον ισλαμιστών στο Νταγκεστάν

http://www.kathimerini.gr

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μια γυναίκα που «εκπαιδευόταν ως βομβίστρια αυτοκτονίας» .
Άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τρεις φερόμενους ως εξτρεμιστές σε μάχη στην επαρχία Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες.

Ένα από τα θύματα ήταν ο Μεχτίμπεκ Μπασίροφ, ηγέτης μιας οργάνωσης εξτρεμιστών στην πόλη Ντερμπέντ της Κασπίας, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και ρωσικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν την εθνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

ΗΠΑ: Καμία συμφωνία για ομοσπονδιακό όριο δανεισμού και έλλειμμα

http://www.kathimerini.gr

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόβλημα του ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού και του ελλείμματος.
Τα μέλη της βουλής των αντιπροσώπων και της γερουσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία το σαββατοκύριακο για το ζήτημα του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού και της μείωσης του ελλείμματος των ΗΠΑ και αντ' αυτού συνέχιζαν να προωθούν ανταγωνιστικά νομοσχέδια, κλιμακώνοντας την ένταση και αυξάνοντας τις πιθανότητες η Ουάσινγκτον να κηρύξει στάση πληρωμών.

Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν να μοιάζουν ανυποχώρητοι. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αποτροπή της κήρυξης μιας στάσης πληρωμών με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την διεθνή οικονομία, πέραν της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Έκρηξη σε Ναυτική βάση Κύπρου: Αποκαλύψεις, μπαλάκι ευθυνών και φυγή εμπρός μέσω ανασχηματισμού για το Χριστόφια.


Οι αποκαλύψεις που καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με το περιεχόμενο των 98 εμπορευματοκιβωτίων που φυλάσσονταν με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο στη ναυτική βάση, αλλά και για τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Χριστόφια, σοκάρουν. Ταυτόχρονα δημιουργούν ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους που καθοδήγησαν τους χειρισμούς της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία στο όνομα των συμμαχιών της με ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε., αλλά των καλών της σχέσεων με την Ρωσία, επέλεξε να θέσει τους πολίτες στο θανάσιμο κίνδυνο, που τελικά ήταν μοιραίος.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Τουρκία: ακόμη 3 νεκροί στρατιώτες στις μάχες με το PKK

Το αίμα συνεχίζεται να ρέει άφθονο, καθώς νέοι άνθρωποι χάνουν καθημερινά την ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.
Αυτό είναι το τίμημα της εθνικιστικής πολιτικής του Ερντογάν και του τουρκικού κατεστημένου που αρνείται το διάλογο, καταπιέζει βίαια την κουρδική μειονότητα αρνούμενο να αποδεχτεί ακόμη και την ύπαρξη της, καθώς επιδιώκει την καθυπόταξη και εξαφάνιση της.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Η τραγωδία στη Βάση του Μαρί επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις

http://www.ethnos.gr

Ο Πρόεδρος προσανατολίζεται σε ευρύ ανασχηματισμό με υπερκομματικούς παράγοντες που θα του εξασφαλίσουν την πολιτική συναίνεση

Η τραγωδία στη Βάση του Μαρί επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις

Πάνω στα συντρίμμια που άφησε η καταστροφή στο Μαρί της Λεμεσού, όλοι μιλούν για ενότητα στη Λευκωσία, αλλά όλοι πια ζεσταίνουν τις μηχανές εν όψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου 2013. Η καταστροφή στο Μαρί ήταν ο καταλύτης για το ξέσπασμα της πολιτικής κρίσης που σοβούσε εδώ και μήνες στην Κύπρο και η παραίτηση και του υπουργού Εξωτερικών, Μ. Κυπριανού, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη λαϊκή κατακραυγή δρομολογούν πολιτικές εξελίξεις.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»

Μικρός - ευέλικτος βρετανικός στρατός

http://news.kathimerini.gr

Σχεδιάζεται η μείωσή του μετά το Αφγανιστάν
The Guardian

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα συρρικνωθούν τα επόμενα χρόνια στον μικρότερο βαθμό από την εποχή του πολέμου των Μπόερς. Το σχέδιο του Βρετανού υπουργού Αμυνας Λίαμ Φοξ προβλέπει μείωση της δύναμης του στρατεύματος από 100.000 μόνιμους σε 84.000, οι οποίοι ωστόσο θα είναι «καλύτερα εκπαιδευμένοι και καλύτερα αμειβόμενοι». Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στη βρετανική κυβέρνηση. Η αναδιάρθρωση, πάντως, θα εφαρμοστεί μετά την αποχώρηση όλων των βρετανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2014. Προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε στην ενίσχυση των δαπανών για την Αμυνα με το ποσό του 1,5 δισ. στερλινών, το οποίο θα αξιοποιηθεί εν μέρει για την αγορά 14 ελικοπτέρων τύπου Σινούκ, τριών κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου Rivet από τις ΗΠΑ, καθώς και για την αναβάθμιση των οχημάτων τύπου Warrior του πεζικού.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο»