Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Στρατιωτικός Βρεφονηπιακός σταθμός στις Φέρες Έβρου«Τα Ωραία Βασανιστήρια»

Στρατιωτική «πειθαρχία» σε τρίχρονο παιδί φέρεται ότι είχε εφαρμόσει υπεύθυνη ανθυπολοχαγός στρατιωτικού παιδικού σταθμού. Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, επειδή το παιδί τους ήταν ανήσυχο, η στρατιωτικός το χτύπαγε, το έδενε και το έκλεινε σε ντουλάπα για να συμμορφωθεί!.
Από τη στιγμή που οι γονείς κατήγγειλαν τα περιστατικά βίας, έχει ξεκινήσει ένας απίστευτος γολγοθάς για την οικογένειά τους
Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
Θύμα βασανιστηρίων επί 5 μήνες σε στρατιωτικό παιδικό σταθμό φέρεται να έχει πέσει τρίχρονο παιδί στρατιωτικών με θύτη γυναίκα ανθυπολοχαγό, η οποία δεν έχει προσόντα νηπιαγωγού σε μια υπόθεση που αγγίζει τα ανώτερα κλιμάκια της προηγούμενης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Soviet Shot n.23: Το Ποδόσφαιρο στον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό (αναλυτικά εργαλεία)

Σε απόσταση αναπνοής από τη Βαγδάτη οι αντάρτες της ISIS

140610181606-tsr-dnt-damon-isis-iraq-attack-00013806-story-top
Νέες φωτογραφίες και βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γαλλικό Πρακτορείο αποτελούν γροθιά στο στομάχι, καθώς δείχνουν σε όλη της την έκταση την βαρβαρότητα των πολεμικών συγκρούσεων, οι οποίες «επισφραγίζονται« με τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων

Moment Ukraine army shell hits Russian TV crew caught on tape (VIDEO)

Screenshot from VESTI video
A TV camera recorded the moment Russian journalists (from Rossiya TV)came under fire while working near Lugansk, E. Ukraine.
Two journalists died from wounds sustained during the Ukrainian military barrage. Reporter Igor Kornelyuk passed away on the operating table, a doctor at a local hospital confirmed to RT. The second alleged victim, sound engineer Anton Voloshin, reportedly died at the attack scene. 2 Russian journalists killed in Ukraine military shelling

12 εκατομμύρια ευρώ για τα παλιά σκάφη ειδικών επιχειρήσεων που αποσύρουν οι ΗΠΑ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο προκαλούν με την απόκτηση οπλικών συστημάτων, την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες θεριεύουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΓΕΝ έκανε αίτηση και θα αποκτήσει τέσσερα παλαιά σκάφη ειδικών επιχειρήσεων Mk-V. Μετά από μία δαπάνη 12 εκατ. δολ. προκειμένου να έρθουν σε επιχειρησιακή κατάσταση θα ενταχθούν σε υπηρεσία στην ΔΥΚ δίνοντας ένα σκάφος-πολυεργαλείο ειδικών επιχειρήσεων στις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού.

Κάτω ο Πόλεμος! Μια Ελπίδα για την Ουκρανία

Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία!
Αναδημοσίευση από LeftEast
Μετάφραση: Παραναγνώστης
Αριστερές δυνάμεις από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία πραγματοποίησαν διήμερο αντιπολεμικό συνέδριο κοντά στο Μινσκ στις 7-8 Ιουνίου. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τους συμμετέχοντες στο Διαδικτυακό«Prasvet» με την υποστήριξη του διαδικτυακής εφημερίδας Left.by

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να εδραιώσει το συντονισμό 
των διεθνιστικών μαρξιστικών αριστερώνδυνάμεων των τριών χωρών σε συνθήκες στρατιωτικής-εθνικιστικής υστερίας και του ξεσπάσματος της βίας και της καταπίεσης στην Ουκρανία.

ΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ...ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Ενώ στην Ελλάδα του Δ.Αβραμόπουλου τις περισσότερες άδειες -και αυτές άγραφες-τις έχουν οι λουφαδόροι σμηνίτες και ναύτες.


Αίσχος Κύπριοι Αδελφοί... Χαλάτε την πιάτσα των βυσμάτων ΟΝΝΕΔ-ΠΑΣΟΚ!

οπλίτες της 2014 Β’ ΕΣΣΟ και 2014 Α’ ΕΣΣΟ αντίστοιχα. - Σε εφαρμογή οι εξαγγελίες Φωκαΐδη για πάταξη του ρουσφετιού στο στράτευμα - Η δυσκολία της Μονάδας όπου υπηρετεί κάθε οπλίτης θα ορίζει και τις ημέρες άδειας που δικαιούται - Ποια τα κριτήρια για κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις εθνοφρουρών με κοινωνικά προβλήματα  - Ποιες ΕΣΣΟ ευνοούνται από τις αλλαγές

Σε εφαρμογή μπαίνουν τα μέτρα που είχε εξαγγείλει στις 30 Μαΐου για πάταξη του ρουσφετιού και εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.  Στα δύο σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους Εθνοφρουρούς, άδειες και μεταθέσεις, οι αλλαγές θα υλοποιηθούν άμεσα, για τους .

ΑΔΕΙΕΣ


ISIS: Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι

isis-flag-tank-iraq-1Μια περίεργη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Μοσούλη. Αμερικανικά Χάμβι και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού προήλασαν στο κέντρο της πόλης υπό του ήχους αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων που πετούσαν σε χαμηλό ύψος από πάνω τους.
Ένας ανυποψίαστος πολίτης θα χρειάζονταν τουλάχιστον μερικά λεπτά για να καταλάβει ότι στις θέσεις του οδηγού και στα πιλοτήρια δεν βρίσκονταν Αμερικανοί στρατιώτες αλλά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε ISIS – μια ομάδα τόσο ακραίων σουνιτών μαχητών τους οποίους ακόμη και η Αλ Κάιντα δυσκολεύεται να διατηρήσει στους κόλπους της.

ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Η καταγγελία που λάβαμε από την ακριτική μονάδα διεκδικεί το βραβείο βαναυσότητας, αυθαιρεσίας και απανθρωπιάς καθώς αποδεικνύει το πως κάποιοι στρατιωτικοί μπορούν να εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην ιεραρχία για να καταπιέζουν τους υφιστάμενους τους. Μάλιστα, αυτό αποτελεί πρόβλεψη της νομοθεσίας που διέπει τον Στρατό και όρο για την επιβολή της υποταγής των κατωτέρων. Ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι κάποιοι επιδιώκουν να πάρουν ρεβάνς και να στείλουν ένα μήνυμα παραδειγματικής τιμωρίας ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη (;) Και παράλληλα να καλύψουν τα επαγγελματικά τους λάθη και την ανευθυνότητα, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο της απανθρωπιάς τους. Αποδεικνύοντας τι πραγματικά σημαίνει Ελληνικός Στρατός…

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ


Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στο μεταξουργείο 50 μέτρα από τη τροχαία.Δύο χρυσαυγίτες σε γκρι αμαξι SUZUKU SWIFT  με πινακίδες ΥΝΚ 3249 επιτέθηκαν σε μετανάστη.βγήκαν από το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν να πηδούν κυριολεκτικά στο κεφάλι του μπροστά στον απόλυτα απαθή φρουρό της τροχαίας.στις φωνές όσων προσπάθησαν να τους σταματήσουν απάντησαν με τραμπουκισμούς και απειλές "τώρα θα δείτε τι σημαίνει χρυση αυγή","σ'εχουμε σταμπάρει σε ξέρουμε".ο άνθρωπος αιμορραγώντας στο κεφάλι μεταφέρθηκε μετα απο μια παρωδία αστυνομικής ανάκρισης στο ΚΑΤhttps://athens.indymedia.org/post/1526604/

Καταγγελία για βάναυση συμπεριφορά κατά 3χρονου παιδιού σε στρατιωτικό παιδικό σταθμό


ImageΜία σοβαρή καταγγελία για βάναυση συμπεριφορά εναντίον τρίχρονου παιδιού σε παιδικό σταθμό του στρατού στις Φέρρες, διερευνάται από τις στρατιωτικές αρχές. Το πόσο σοβαρά και με ποια λογική γίνεται η διερεύνηση είναι ένα ερώτημα. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στο Onalert.gr:
•Γυναίκα ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς , παντρεμένη με στρατιωτικό , είχε καταγγείλει ανώτερή της για βάναυση συμεπριφορά εναντίον του τρίχρονου παιδιού της, που πήγαινε στον παιδικό σταθμό του Στρατού.
•Εκτός από την καταγγελία η ΕΠΟΠ και ο σύζυγός της είχαν προχωρήσει και σ΄ όλα τα ένδικα μέσα καταθέτοντας μήνυση κατά της αξιωματικού που κατηγορούν ότι συμπεριφερόταν βάναυσα κατά του παιδιού τους.

Πήγαν να “θάψουν” το σάλτο κελευστή από καράβι


Πήγαν να “θάψουν” το σάλτο κελευστή από καράβι
Ένας κελευστής πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο του και δεν έγινε ούτε σήμα! Στο στόλο τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ζόρικα με τις υπηρεσίες να είναι αδιάκοπες και το προσωπικό να πιέζεται πολύ. Κάπως έτσι ο κελευστής “φούνταρε” ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτα. Όμως ο τρόπος που αντιμετώπισε το σύστημα το σάλτο του προβληματίζει ακόμη περισσότερο.
Παραβαίνοντας κάθε διαδικασία δεν έγινε ούτε σήμα για το συμβάν. Στην συνέχεια όταν το σάλτο διέρρευσε άρχισαν οι δικαιολογίες ότι ο κελευστής είχε “πλακωθεί” με τον οπλονόμο του και γι΄ αυτό πήδηξε στη θάλασσα. Και τότε γιατί κοτζάμ διοικητής αποβατικών σκαφών έσπευσε με “οκτάρα” στολή στο ΓΕΝ να ενημερώσει την ηγεσία; Ας έχουν το νου τους στα επιτελεία γιατί τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν χωράνε κάτω από κανένα χαλί…

Μεταθέσεις γιοκ ακόμη στο ΠΝ με τα πλοία να αναμένουν …κυβερνήτες


Μεταθέσεις γιοκ ακόμη στο ΠΝ με τα πλοία να αναμένουν …κυβερνήτες
Ο Α/ΓΕΝ είχε “δεσμευτεί”  μετά τις κρίσεις ;ότι όλες οι μεταθέσεις του προσωπικού θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 15 Ιουνιίου.
Σήμερα έχουμε 16 κι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι τοποθετήσεις των Κυβερνητών των Πολεμικών Πλοίων καθώς και οι μεταθέσεις κατωτέρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών στο Εξωτερικό, πόσο μάλλον των υπολοίπων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.
Σε προηγούμενη αναφορά μας στο ίδιο θέμα είχαμε γράψει ότι ο συγκεκριμένος φάκελος βρισκόταν στα προς υπογραφή στο γραφείο του κ. ΥΕΘΑ από τις 29/5.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πήραν 25 εκατομμύρια και δεν πλήρωσαν τη ΔΕΗ!!!


Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πήραν 25 εκατομμύρια και δεν πλήρωσαν τη ΔΕΗ!!!
Απίστευτα πράγματα γίνονται με τα Ναυπηγεία της χώρας. Μετά από το φιάσκο με τον Σκαραμαγκά ,όπου καταλήξαμε να τα αναλάβει -και να τα πληρώνει – το ναυτικό (!!!) , έχουμε τα μαύρα χάλια στην Ελευσίνα, όπου η βοήθεια που έχουν λάβει αγγίζει τα όρια της παρεξήγησης! Σήμερα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην Ελευσίνα! Σιγά την είδηση θα πείτε. Ναι, αλλά αν θυμηθούμε ότι μόλις πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση είχε δώσει κοντά στα 25 εκατομμύρια (25.000.000) στην Ελευσίνα για να την σώσει και να μας παραδώσει επιτέλους τις τρεις πυραυλακάτους που χρωστάει. 

Η ώρα της κατάταξης για την Δ’/ΕΣΣΟ της Αεροπορίας

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2014 Δ’/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:
α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2016 (γεννημένοι το έτος 1995), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αττικής (Σ.Υ Αττικής), (Σ.Υ Δυτικής Αττικής), (Σ.Υ Ανατολικής Αττικής), Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας, Ηλείας, Ζακύνθου, Λευκάδος (Σ.Υ Δυτικής Ελλάδος).

Ανακάλυψαν τη κλοπή του καυσίμου στην ΠΑ... 24 ώρες μετά! Ανακοίνωση "αστραπή"


ImageΕίναι παρήγορο ότι η Πολεμική Αεροπορία χρειάστηκε μόνο 24 ώρες για να ασχοληθεί με το θέμα του καυσίμου που της έκλεβαν μέσα από τον Άραξο. Εντυπωσιακά…τα αντανακλαστικά της! Μόνο που έχει ενημερωθεί ο κόσμος απο την Ελληνική Αστυνομία. Το να στέλνουν ανακοίνωση …24 ώρες μετά μόνο και μόνο για να μας πουν ότι “με εντολή Αρχηγού” έγιναν όλα δεν απασχολεί τους πολίτες. Η κλοπή καυσίμου επί οκτάμηνο τους ενδιαφέρει μέσα από μονάδα της ΠΑ.

Η ανακοίνωση - αστραπή του ΓΕΑ:

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Χαμάς


Σε πυρετώδεις ρυθμούς πολεμικής προετοιμασίας βρίσκεται το Ισραήλ με αφορμή την απαγωγή τριών Ισραηλινών αγοριών στη Χεβρώνα, που φέρεται να έκανε η Χαμάς. Σύμφωνα με το DEBKA το βράδυ της Κυριακής, Ισραηλινές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε δύο σπίτια προχωρώντας και σε συλλήψεις 100 ατόμων. Την ίδια μέρα-Κυριακή-"ζεσταίνονταν" και οι έφεδροι του Ισραηλινού Στρατού ενώ αντι-πυραυλικές μονάδες Iron Dome εγκαταστάθηκαν στις πόλεις Ashdod, Beersheba και Rehovot καθώς επίσης και στην Ashkelon, όπου το ίδιο βράδυ (Κυριακή) αναχαιτίστηκαν και δύο ρουκέτες προερχόμενες από την Γάζα.

Το ξεχασμένο Ανατολικό Ζήτημα ως υπόστρωμα των γεγονότων στο Ιράκ

Τα τρομαχτικά και συγχρόνως εντυπωσιακά που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή με κέντρο – αυτή τη στιγμή – το Ιράκ και την Συρία επιβεβαιώνουν όλα αυτά που γράφουμε τόσο καιρό συνδέονται αναπόσπαστα με δύο τρεις βασικές παραδοχές…
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Πρώτον, ο υδάτινος άξονας Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μία ενιαία γεωπολιτική χωρική οντότητα όπου οτιδήποτε συμβαίνει μέσα σε αυτόν, έχει άμεση συνέπεια στην συνολική κατανομή και ισορροπία ισχύος με αποτέλεσμα να υπάρχουν «αντίρροπες» – «εξισορροπητικές» κινήσεις σε μία άλλη γωνία του σημαντικότερου άξονα της Ευρασίας.

Η κρίση στο Ιράκ υπό το πρίσμα κάθε χώρας ξεχωριστά

Η διαφαινόμενη επικράτηση, έστω και προσωρινή, των φανατικών σουνιτών ισλαμιστών στο Ιράκ έχει επιπτώσεις και εκτός των συνόρων του Ιράκ. Η διαλυτική διαδικασία του κράτους του Ιράκ, η οποία ξεκίνησε μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, θα ενταθεί.
Του Παντελή Καρύκα
Η αυτονομία των Κούρδων του Ιράκ είναι πλέον γεγονός και οι ίδιοι αποτελούν σημαντικό παίκτη στην περιοχή. Αν η προώθηση των σουνιτών συνεχιστεί, θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός αυτόνομου, σουνιτικού, μορφώματος στην περιοχή, ενώ το νότιο Ιράκ μπορεί με ευκολία να περιέλθει υπό τον έλεγχο του Ιράν. Με τα δεδομένα αυτά το Ιράκ θα εξελιχθεί σε «εξαγωγέα τρομοκρατίας»… και ίσως αντικαταστήσει την Ισλαμική Δημοκρατία που κάνει βήματα επανόδου στη διεθνή κοινότητα και η κρίση αυτή ίσως ανοίξει μεγάλη ευκαιρία

Μυστικά και παραμύθια από την ιστορία της Μακεδονίας

5-karavas
του Σπύρου Καράβα
Η ιστορία της Μακεδονίας, σε όλο τον 20ό αιώνα αποτελεί ένα δύσκολο και συναρπαστικό κουβάρι, από πολλές απόψεις (εθνοτική, πολιτισμική, γλωσσική, θρησκευτική) για τον ερευνητή. Ζώνη διακεκαυμένη, αλλά οι φλόγες δεν περιορίζονται στην επικράτεια της ιστορίας, αλλά κατακλύζουν την πολιτική, όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. 

Προς διπλή επέμβαση -σε Μουσούλη και Συρία - των ΗΠΑ;


ImageΕπιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Σαν το διάβολο το λιβάνι αποφεύγει η Αγκυρα οποιαδήποτε συζήτηση για στρατιωτική επέμβαση του οποιουδήποτε στην Μουσούλη για την απελευθερωση των Τουρκων ομήρων, ωστόσο η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak,αποκαλύπτει πληροφορίες  ότι οιΗΠΑ - οι οποίες κατά την εφημερίδα παίζουν λίγο τις αδιάφορες αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις-  στην ουσία υπάρχει περίπτωση στο πλαίσιο κάποιας επιχείρησης στο Ιράκ να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα και αεροπορική επιχείρηση στη Συρία!
Είναι ενδεικτικός δε και ο τίτλος που χρησιμοποιεί: «Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια»...Ειναι προφανές ότι για τον αεροπορικό βομβαρδισμό - αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα - η Ουλάσιγκτον θα υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι το έκανε για να χτυπήσει και τα τμήματα της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης  ISID ή ISIL που βρίσκονται στην Συρία αλλά και το ''περιβάλλον'' που προκάλεσε την εμφάνισή της - το καθεστώς Ασαντ... Αλήθεια ή ψέμματα; Ο χρόνος θα δείξει...

Ποιός είναι ο ηγέτης της ISIS που σκορπά τον τρόμο στο Ιράκ

Screen Shot 2013-09-22 at 2.21.57 PMΗ βαρβαρότητα των πολεμικών συγκρούσεων αποτελούν γροθιά στο στομάχι μέσα από τις φωτογραφίες –σοκ που δείχνουν τη μαζική εκτέλεση δεκάδων ιρακινών στρατιωτών από μέλη της ISIL, τις οποίες δημοσίευσε η ίδια η οργάνωση, μετά την κατάληψη του Τικρίτ.