Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΦΕΘΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Αλλαγές και παρεμβάσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευσίμων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της Φ.Γεννηματά για τους “Φάρους τη Στρατολογία και άλλες διατάξεις”.  Όπως είναι κατανοητό και από το τίτλο του νομοσχεδίου που σήμερα συζητήθηκε στη Βουλή, οι ρυθμίσεις που ενδιαφέρουν είναι αυτές που έχουν να κάνουν με το προσωπικό.
Πιο συγκεκριμένα για τις καταστάσεις επιβίβασης το θέμα μένει ανοιχτό ως προς τον αριθμό που θα δικαιούνται στρατιωτικοί και στρατεύσιμοι αφού όπως είπε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά “τροποποιείται και εξορθολογίζεται το νομικό πλαίσιο των δαπανών μετακίνησης προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων… 

Ο ΑΘΛΙΟΣ ΑΓΕΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΕΥ.ΤΟΥΡΝΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο ΑΓΕΑ Τουρνάς, μαζί με το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει βάψει τα χέρια του στο ΑΙΜΑ.

image

Οι βόμβες που ρίχνουν οι Ισραηλινοί Εγκληματίες στα κορμιά παιδιών και αμάχων, σε ένα από τα πιο αδίστακτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας φέρουν και τη δική του Υπογραφή. 

Όλοι θα θυμόμαστε τα αισχρά του έργα... 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΚΕΛΑΡΗ...

Ανοικτή Επιστολή απευθύνει ο Ισραηλινός βουλευτής, David Tsur, πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ισραήλ – Ελλάδας της Κνέσετ (Ισραηλινού Κοινοβουλίου) προς τους Έλληνες πολίτες, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας:

Αγαπητοί Έλληνες φίλοιΩς παλιός φίλος και θαυμαστής της Ελλάδας και ως κάποιος που έχει εργαστεί ακούραστα για την προώθηση των σχέσεων Ισραήλ – Ελλάδας με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας, μου προκάλεσαν λύπη ορισμένες πρόσφατες δηλώσεις στην Ελλάδα οι οποίες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για την τρέχουσα σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας
Πόσο σκατόψυχοι είναι τελικά; 

Το ΑΡΝΟΥΜΑΙ 50 Ισραηλινών εφέδρων που λένε όχι στον Πόλεμο, στην Κατοχή της Παλαιστίνης και στον Ισραηλινό Στρατό- ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει διεθνώς γνωστή η άρνηση 50 έφεδρων στρατιωτικών στο να υπηρετήσουν στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι έφεδροι σε ιστοσελίδα τους έχουν αναρτήσει την επιστολή που εξηγεί γιατί δε θέλουν να λάβουν μέρος στην εν εξελίξει επιχείρηση του Ισραήλ, αν και είχαν λάβει μέρος σε παλιότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα όχι μόνο ασκούν σοβαρή κριτική στον Ισραηλινό Στρατό και στον ρόλο που διαδραματίζει τόσο στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, όσο και στην ισραηλινή κοινωνία. Θέτουν το σύνολο των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων προ των ευθυνών τους, αποκαλύπτοντας ότι όλοι βάφουν τα χέρια τους στο αίμα, είτε χειρίζονται τα οπλικά συστήματα, είτε αποτελούν μέρος μιας γραφειοκρατίας που ενορχηστρώνει και κατευθύνει τις πολεμικές επιχειρήσεις και την επίσημη προπαγάνδα.
Η επιστολή τους είναι ένα πραγματικό ράπισμα στους οπαδούς των ίσων αποστάσεων –που ουσιαστικά σε μια τόσο άνιση σύγκρουση ανάμεσα στα πάνοπλα τμήματα ενός στρατού κατοχής και στις δυνάμεις αντίστασης ενός υπερήφανου λαού είναι δημόσια ομολογία στήριξης του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ.

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ στην Γάζα

Αναφέρεται πως από τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο του ΟΗΕ στην πόλη Μπέιτ Χανούν στο βόρειο τμήμα της Γάζας, που είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για πολλούς άμαχους, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άτομα και τραυματίστηκαν 200. 
Η ανταποκρίτρια του Al Jazeera Nicole Johnston, είπε ότι το σχολείο στο Μπέιτ Χανούν δέχθηκε πυρά την Πέμπτη (24/7), και σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές μέχι 30 άτομα έχουν σκοτωθεί στο βομβαρδισμό. Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας αργότερα ,δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 15 νεκροί και 200 τραυματίες.

Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα και δολοφονεί μελος του...Παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Ουκρανική Πρεσβεία

ukrainian_communist_party-640x360

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το μέλος του Βιάτσεσλαβ Κοβσούν, βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε σημείο ελέγχου της ουκρανικής Εθνοφρουράς του Κιέβου στο Σταρομπεσέφσκι, περιοχή Ντονέτσκ. Γραμματέας του κομμουνιστικού πυρήνα στο χωριό Γκλίνκι (περιοχή Ντονέτσκ) και εκπρόσωπος του συμβουλίου του χωριού, ο Βιάτσεσλαβ Κοβσούν βασανίστηκε και δολοφονήθηκε. Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του διακόπηκε στις 22 Ιούλη 2014. Το επόμενο πρωί βρέθηκε το πτώμα του με πολλές πληγές και τραύματα από σφαίρες, σε μια λίμνη αίματος. Δεχόταν συνεχώς απειλές από υποστηρικτές της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά δεν πίστευε ότι μπορεί να δολοφονούνταν για τις απόψεις του.

Ο Πούτιν μπροστά σε μια περίπλοκη κατάσταση



Ο Πούτιν μπροστά σε μια περίπλοκη κατάσταση Λίγες ημέρες μετά την συντριβή του μαλαισιανού Boeing στην Ανατολική Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έθεσε το ζήτημα της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Κι ενώ δήλωσε πως δεν βλέπει άμεσες εξωτερικές απειλές, την ίδια στιγμή τόνισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει επαρκώς στη ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και θα ενισχύσει σταδιακά τις αμυντικές της δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και Σεβαστούπολης.
Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Πούτιν στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχολιάζει, στη Russia Direct, ο επικεφαλής του Συμβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας, Φιόντορ Λουκιάνοφ.

Τουρκία: Eνέργεια με κάθε τίμημα;

Η Τουρκία κατασκευάζει αιολικό πάρκο στα παράλια του Αιγαίου με τεχνική υποστήριξη από τη Γερμανία. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ εγείρονται και νομικά ζητήματα.
Επενδυτές από το εξωτερικό διακρίνουν κερδοφόρες προοπτικές στην Τουρκία. Μόνο το 2013 εισέρρευσαν 13 δις δολάρια στη χώρα. Ειδικότερα ο τομέας της ενέργειας στην Τουρκία είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους στον κόσμο. Η κυβέρνηση της χώρας διαφημίζει τις επενδυτικές δυνατότητες στην καλπάζουσα αγορά ενέργειας με το σύνθημα «Επενδύστε στην Τουρκία».

Τάξις, ασφάλεια και προσεχώς… μεσαίωνας από το IS

Αφού εδραιώθηκε στις σουνιτικές περιοχές του Ιράκ, το πρώην ISIS ίδρυσε το χαλιφάτο του στη συριακή πόλη Ράκα. Οι αλλαγές, ριζικές. Υπουργεία, πάρκα, καφενεία έκλεισαν, κλέφτες έχουν χάσει τα χέρια τους, γυναίκες οδηγούνται σε κλειτοριδεκτομή κι η αστυνομία ηθικής τάξης είναι πανταχού παρούσα.
Από τη Σίσσυ Αρβανιτίδου
Όμως πολλοί, απηυδισμένοι από τον πόλεμο, εκτιμούν το γεγονός ότι τουλάχιστον δεν πέφτουν βόμβες, αν και η… ασφάλεια θυμίζει νεκροταφείο.
Η οργάνωση, γνωστή μέχρι πρότινος ως Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Μεγάλης Συρίας, κράτησε το πρώτο συνθετικό (IS) και ανακοίνωσε την ίδρυση του πρώτου χαλιφάτου ύστερα από αιώνες, ορίζοντας πρωτεύουσά του τη Ράκα (Raqqa), στη βόρεια Συρία.

Με λαθρεμπόριο πετρελαίου πλουτίζει το επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος (IS)

Το επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος (IS), που τον περασμένο μήνα ανακηρύχτηκε  χαλιφάτο, από τους ένοπλους σουνίτες αντάρτες του αντλεί, τώρα, εκατομμύρια δολάρια σε καθημερινή βάση, από το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Από τη Μαρία Λίλα
Δεν είναι μόνο οι πετρελαιοπηγές που κατέλαβε στο Ιράκ, οι οποίες μπορεί και να ωχριούν μπροστά σε αυτές της Βασόρας και του Κιρκούκ, αλλά δεν παύουν να είναι επικερδείς για το νέο χαλιφάτο.

Τεράστια Νίκη των φαντάρων η επιστροφή των καταστάσεων επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια από παραμεθόριο

Mε σημερινό δημοσίευμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ που έχει τίτλο «Έξοδα Κίνησης Ε.Δ.» τα έξοδα κίνησης όλων των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον τεσσάρων ημερών», θα καλύπτονται από την υπηρεσία, αναφέρεται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο «οι καταστάσεις επιβίβασης χορηγούνται για την  κίνηση του στην Ελλάδα και την επάνοδο του στην Κύπρο». Επίσης, όσοι μεταβαίνουν σε άδεια στο εξωτερικό και δικαιούνται κατάσταση επιβίβασης, αυτή θα χορηγείται μέχρι τον τελευταίο ελληνικό σταθμό ή λιμένα». 
Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε προβλεφθεί αρχικά στο ν/σ για τους φάρους που ρύθμιζε σειρά στρατιωτικών θεμάτων, για να αποσυρθεί αργότερα από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, όταν κρίθηκε «ακριβή», προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των στρατιωτικών συντακτών, την οργισμένη αντίδραση των φαντάρων, των λαικών οικογενειών και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Ποινική δίωξη για επιστολή του Δικτύου Σπάρτακος

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
Σε μια εποχή που το αντιμιλιταριστικό κίνημα δέχεται συνεχόμενες επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα οξύνονται τα κοινωνικά προβλήματα των φαντάρων, ασκείται πρώτη φορά ποινική δίωξη με πολιτικά χαρακτηριστικά σε μέλος του Δικτύου φαντάρων Σπάρτακος.
Στις 23 Οκτωβρίου 2014 δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων (Δίκτυο) για μια υπόθεση του Δεκεμβρίου του 2009. Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, μιας πρωτοβουλίας που επί 19 χρόνια σπάει το «άβατο» των στρατοπέδων και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των στρατευμένων, τον Δεκέμβριο του 2009 δημοσιεύτηκε επιστολή στρατευμένων στο ΚΕΝ Γρεβενών, οι οποίοι κατήγγελλαν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο, σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια από αξιωματικούς, καθημερινή προσβλητική συμπεριφορά προς τους φαντάρους και καταχρηστικές ποινές που έπεφταν βροχή.

Παλιά μας περίσσευαν λεφτά και τα πετούσαμε τώρα μας περισσεύουν αεροπλάνα που δεν πετούν!


ImageΜετά από τα μεταγωγικά αεροσκάφη C 27 για τα οποία αποφασίσαμε να μην παραλάβουμε τα τέσσερα τελευταία αεροσκάφη γιατί “μας περίσσευαν” αρχικά τα λεφτά και μετά τα αεροπλάνα, τώρα έχουμε “περίσσευμα” και στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ 6.
Η τεχνική υποστήριξη των ακριβοπληρωμένων εκπαιδευτικών αεροσκαφών περιλαμβάνεται στα προγράμματα που θα περάσουν από την Βουλή στις 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η συμφωνία τεχνικής υποστήριξης θα αφορά τα 20 από τα 45 αεροσκάφη που έχουμε . Κι αυτό γιατί όπως λένε τώρα από το ΓΕΑ , τα 20 αεροσκάφη είναι υπέρ αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες των Ικάρων αφού οι “σειρές” που αποφοιτούν πια έχουν υποστεί κι αυτές περικοπές.
Το εύλογο ερώτημα είναι τι θα κανουμε τα υπολοιπα 25 Τ 6! Θα φθάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε 25 αεροσκάφη που οι φορολογούμενοι πλήρωσαν για …ανταλλακτικά; 

Πριν από 40 χρόνια, 23 προς 24 Ιουλίου 1974: Οι στρατιωτικοί παραδίδουν την εξουσία σε πολιτικούς. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο και συγκλονιστικοί διάλογοι

Πριν από 40 χρόνια, 23 προς 24 Ιουλίου 1974: Οι στρατιωτικοί παραδίδουν την εξουσία σε πολιτικούς. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο και συγκλονιστικοί διάλογοι
Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
Από τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Ιουλίου, η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση γενικής επιστράτευσης, όπως είχε αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, το Υπουργικό Συμβούλιο:

Η Ρωσία ενισχύει τον Στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα


Η Ρωσία ενισχύει τον Στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα
Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, το αγκυροβόλιο του οποίου βρίσκεται στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το Μάρτιο από τη Μόσχα.”Αρχίσαμε σήμερα την ανάπτυξη ενός ισχυρού στόλου της Μαύρης Θάλασσας”, δήλωσε ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στόλου.
Ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.

Ο διοικητής της VOSTOK παραδέχθηκε τα BUK… προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας;

Τεράστιας δυνητικής σημασίας είναι η συνέντευξη που έδωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ισχυρός διοικητής των Ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για τον διοικητή του Τάγματος «Βοστόκ», Αλεξάντερ Χονταρκόφσκι.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Ο διοικητής παραδέχθηκε, ότι οι Ρωσόφωνοι αντάρτεςόντως διέθεταν αντιαεροπορικά συστήματα τύπου BUK, σαν αυτό δηλαδή που κατέρριψε το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysia Airlines, πτήση MH17, οδηγώντας στον αποτρόπαιο θάνατο 298 συνολικά άτομα.

Αντίδραση για τη μεσολάβηση Τουρκίας και Κατάρ για τη Γάζα

Αμερικανοί προσβλέπουν στη μεσολάβηση της Τουρκίας και του Κατάρ, για την επίλυση της κρίσης. Το Κατάρ, για την ακρίβεια, ήδη οργάνωσε μια σύσκεψη, για τον σκοπό αυτό, την Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχή; Μαχμούτ Αμπάς, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μούν, ο ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσχάλ και ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών. Στη σύσκεψη αυτή δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος.
ΠΗΓΗ: http://defenddemocracy.org/ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ-ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ, ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ανακοινώνεται ότι κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2014 και στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014" θα διεξαχθεί άσκηση επιστράτευσης - εκπαίδευσης εφέδρων Οπλιτών με ημερομηνία κατάταξης τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 (22-09-14) και απόλυσης την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 (26-09-14).

Η πρόσκληση των εφέδρων θα γίνει με Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από τις Μονάδες της ΠΑ και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο το ΚΕΕΜ


Εθελοντική αιμοδοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2014 Δ΄ ΕΣΣΟ έλαβε χώρα την Πέμπτη 17 Ιουλίου στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών(ΚΕΕΜ). Η ανταπόκριση των οπλιτών ήταν συγκινητική, καθώς συλλέχθηκαν 52 μονάδες αίματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά αιμοδοσία που πραγματοποιείται στο ΚΕΕΜ εντός του 2014, ενώ συνολικά μέχρι τώρα έχουν συλλεχθεί 337 μονάδες αίματος. Οι μονάδες αποδόθηκαν στο απόθεμα του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, επ’ ωφελεία των συνανθρώπων μας που το έχουν άμεση ανάγκη.

Τι αλλάζει στο απόρρητο "κόκκινο βιβλίο" της Τουρκίας τι προβλέπει για την Ελλάδα



ImageΕπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στις απειλές από τις οποίες κινδυνεύει η Τουρκία  και οι οποίες καταγράφονται στο άκρως απόρρητο «Κόκκινο Βιβλίο» θα συμπεριληφθεί και η λεγόμενη ''παράλληλη δομή'', οι άνθρωποι στο κράτος  δηλαδή του  θρησκευτικό Κίνηματος του αυτοεξόριστου στην Πενσυλβάνια τωνΗΠΑ Ιμάμη Γκιουλέν που μέχρι σχετικά πρόσφατα ήταν συνοδοιπόρος και πνευματικός καθοδηγητής του Ερντογάν!
Την αποκάλυψη για το  περιβόητο «Κόκκινο Βιβλίο» - στο οποίο παλιότερα περιλαμβανόταν στο Κεφάλαιο απειλές και η Ελλάδα αλλά τώρα πιθανώς όχι-  κάνει η ιστοσελίδα του CNNTurk  με τον τίτλο «Η ''παράλληλη δομή'' θα συμπεριληφθεί στο ‘κόκκινο βιβλίο’».

Υπερεξουσίες στη MIT! Ο Ερντογάν της "παρέδωσε" και τις τηλεπικοινωνίες της Τουρκίας!


ImageΕν μέσω κατηγοριών   ότι η κυβέρνησή του γίνεται ολοένα και πιο αυταρχική, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ένα ακόμα αμφιλεγόμενο βήμα για την κατάργηση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της χώρας (TIB) - το όργανο που ρυθμίζει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών - και να μεταφέρει τις αρμοδιότητές της στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ( MİT)- μια κίνηση που όπως επισημαίνει μερίδα του τουρκικού τύπου θα αυξήσει τον έλεγχο του κράτους επί των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. 

Το σκεπτικό για τα ισόβια του Εβρέν


Eκδόθηκε στην Τουρκία η Αιτιολογημένη Απόφαση -360 σελίδες - για την ισόβια κάθειρξη, εναντίον των πραξικοπηματιών της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, του τότε Αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Κενάν Εβρέν και του Αρχηγού των τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων, Ταχσίν Σαχινκαγιά. 

ImageΣτην Αιτιολογημένη Απόφαση τονίζονται ειδικά τα εξής: «Οι κατηγορούμενοι, προβαίνοντας σε στρατιωτικό πραξικόπημα, κατάργησαν το ισχύον Σύνταγμα. 

Οι κατηγορούμενοι με τις πράξεις τους διέπραξαν τα αδικήματα που συμπεριλαμβάνονταν στον υπ’αριθμ. 765 Ποινικό Κώδικα, που βρισκόταν σε ισχύ την περίοδο εκείνη. Οι κατηγορούμενοι, αναλαμβάνοντας το ρόλο της ιδρυτικής εξουσίας, προσπάθησαν να δώσουν νόμιμη μορφή στις ενέργειές τους για ένα νέο Σύνταγμα και νέους νόμους, κάτι το οποίο αποτελεί αδίκημα. 

Revealed: the Palestinian children killed by Israeli forces-http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/palestinianauthority/10984259/Revealed-the-Palestinian-children-killed-by-Israeli-forces.html

«Δούρειος Ίππος» της Coca Cola στα σχολεία



Αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, η «Coca Cola – 3Ε» συνεχίζει να εισβάλλει στα σχολεία, με το μανδύα του «ευεργέτη» χορηγού, στο πλαίσιο της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».
Δικαστικό μπλόκο στο σχέδιο της Coca-Cola για μαζικές απολύσεις στην ΙσπανίαΌπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη ο πολυεθνικός κολοσσός επαναλαμβάνει το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου». Με ψηφοφορία, στο Facebook και μέσω ειδικών εντύπων που διακινούνται στους δήμους, επιλέγεται ένα σχολείο το οποίο θα επισκευαστεί, προσφέροντας παράλληλα τη διαφήμιση στην  «Coca Cola – 3E».

ΕΑΤ ΕΣΑ-40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ Το άντρο των βασανιστών στην καρδιά της Αθήνας

Ο χώρος βρίσκεται αποκλεισμένος ανάμεσα στο πάρκο Ελευθερίας και τα 15 λιθόκτιστα κτίρια του παλιού νοσοκομείου.
Της Χαράς Τζαναβάρα
Ktirio-Eat-EsaΗ ηρεμία του τοπίου και η αρμονία του πέτρινου «κουαρτέτου», λίγα μέτρα μακριά από την πολύβουη λεωφόρο Β. Σοφίας και στην «πλάτη» του αγάλματος του Ελευθέριου Βενιζέλου, δεν προδίδει ότι ο επισκέπτης βρίσκεται στο πιο αποτρόπαιο άντρο της χούντας. Από τους χώρους του πέρασαν και υπέστησαν απάνθρωπα βασανιστήρια εκατοντάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο ΟΗΕ ξεκινά έρευνα για τους βομβαρισμούς στη Γάζα. Μόνο οι ΗΠΑ ψήφισαν “όχι”!

citypatras_6953Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδρίασε την Τετάρτη και αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας…
Εκατοντάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και ο ΟΗΕ θα καταρτίσει έναν κατάλογο των “παραβιάσεων και εγκλημάτων που διαπράττονται στην περιοχή”