Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Αύξηση Στρατιωτικής Θητείας στους 12 μήνες ή τρέχει κάτι άλλο;

Προσλήψεις 10.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, Στράτευση των Φτωχών Γυναικών, Στράτευση στα 18 -όχι όλων, για να μπορούν να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και να συμμαχήσουν με τα μεσαία στρώματα-, ακόμη πιο αυστηρά πρόστιμα Ανυποταξίας!!! 
Πότε η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας λέει την αλήθεια;
Όταν διαρρέει φήμες ή όταν τις διαψεύδει;  
Το θέμα της αύξηση του χρόνου της Στρατιωτικών Θητείας επανήλθε στο προσκήνιο μέσα από το δημοσίευμα του news247 που υπογράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής.
Και φυσικά τα όσα αναλυτικά γράφει ο δημοσιογράφος -και χρεώνει στον ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλο και τον ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή- δεν είναι προϊόν της φαντασίας του... 
Έστω και αν ακολούθησε διάψευση -όχι επίσημη- μέσω ανάρτησης του militaire.gr :
Διαβάζουμε: “Δεν υπάρχει καμία σκέψη, πολύ περισσότερο απόφαση για αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, κατά 3 μήνες”, διαβεβαιώνει πηγή του ΥΠΕΘΑ το Militaire.gr.
Την ίδια μεθόδευση είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας όταν τα ΝΕΑ στο δημοσίευμα τους "ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ", στις 20 Ιουλίου του 2019 είχαν αποκαλύψει το ίδιο σχέδιο!!!
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε τότε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχει θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας και δήλωσε ότι δεν περιλήφθηκε καν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Απόρησε και ο ίδιος με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και έσπευσε να δηλώσει στην εκπομπή του Γιώργου Παπαχρήστου ONE Direct ότι σήμερα δεν εξετάζεται καν τέτοιο ενδεχόμενο.

Τότε γιατί το θέμα της αύξηση του χρόνου της Στρατιωτικής Θητείας επανέρχεται στο προσκήνιο;
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΤΩΧΩΝ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Μα δεν επανέρχεται το θέμα της Υποχρεωτικής Στράτευσης.

Περιγράφεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που μετατρέπει το Ελληνικό κράτος σε Ισραήλ των Βαλκανίων όσο αφορά την οργάνωση και τον ρόλο του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας:

Προσλήψεις 10.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, Στράτευση των Φτωχών Γυναικών, Στράτευση στα 18 -όχι όλων, για να μπορούν να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και να συμμαχήσουν με τα μεσαία στρώματα, ακόμη πιο αυστηρά πρόστιμα Ανυποταξίας!!!  Είναι αντιδραστικές αλλαγές που έρχονται από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΥΕΘΑ τον Πάνο Καμμέμνο και τον τότε ΑΓΕΣ Στεφανή που εκτός των άλλων εμπεριέχουν σχέδια αντιδραστικής αναμόρφωσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής με επιχειρησιακό ρόλο και την εσωτερική ασφάλεια. http://diktiospartakos.blogspot.com
Είναι λοιπόν ο Στρατός ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης εναντίον του "εχθρού" εντός και εκτός συνόρων!
Θυμίζουμε: «το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, πέραν των αρμοδιοτήτων του πρώην ΚΥΣΕΑ, οι οποίες διατηρούνται, εκσυγχρονίζεται και διευρύνεται το πεδίο αρμοδιοτήτων που αφορά στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια με τη συμπερίληψη ζητημάτων που σχετίζονται με τις σύγχρονες απειλές της κυβερνοασφάλειας και της ασφάλειας των κρίσιμων εθνικών ενεργειακών και λοιπών υποδομών». [...] Σε αυτή τη βάση είναι που η οικονομική ανάπτυξη θεωρείται αναπόσπαστα δεμένη με τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, εξ ου και οι διατάξεις για το ΚΥΣΕΑ οι αρμοδιότητές του δεν θα περιορίζονται σε θέματα εθνικής άμυνας αλλά επεκτείνονται πέραν της εξωτερικής και στην εσωτερική ασφάλεια, με το ΚΥΣΕΑ θα εμπλέκεται και στην πολιτική δημόσιας τάξης. diktiospartakos.blogspot.com

Όπως έγραφαν φαντάροι σε Ψήφισμα τους ενάντια στο Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και ισχύει σήμερα για τις αλλαγές που διαρρέει η κυβέρνηση ΝΔ:
Παρατηρώντας τις εξελίξεις σε Ελλάδα-Κύπρο, θα διαπιστώσουμε κοινές επιλογές που έχουν ως παρανομαστή τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, την όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία και τη διεκδίκηση νέου ρόλου στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο: προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και αγορές όπλων, επιβολή δυσβάστακτων προστίμων Ανυποταξίας για την πειθάρχηση της νεολαίας, Πολεμικοί Άξονες, ένταση της πολεμικής εμπλοκής σε ΝΑΤΟ. 
Το νομοσχέδιο ικανοποιεί τον νέο, πιο επιθετικό, πολεμικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού σε συνδυασμό με την ανάγκη να καλυφθούν τα τεράστια κενά από την εφαρμογή του Λιγότερου κράτους μέσω της κοινωνικής αποστολής του στρατού, δηλαδή της απλήρωτης εργασίας των φαντάρων! 
Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και κατά των προσφύγων, ανάδειξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Χωροφύλακα στα Βαλκάνια-Μεσόγειο, ενεργειακοί σχεδιασμοί και συνάθροιση εθνικών-αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με την ένταση του ανταγωνισμού κατά Τουρκίας-Ρωσίας να ανεβαίνει, οδηγούν στην απαίτηση για ένα Στρατό Πάροχο Ασφάλειας! 
Επιχειρούν λοιπόν την συγκρότηση ενός στρατού με ταξικό ρόλο που απαρτίζεται από φτωχούς, εγγυητή των συμφερόντων εφοπλιστών-επενδυτών-ενεργειακών εταιριών, με ολοένα πιο ενεργό ρόλο στις ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα, σε Τουρκία-Κύπρο-Ελλάδα γίνεται μια προσπάθεια απαλλαγής της στρατιωτικής υποχρέωσης των μεσαίων-ανώτερων στρωμάτων. Στην Κύπρο απαλλάσσουν τους εφοπλιστές, Ερντογάν-Τσίπρας δίνουν τη δυνατότητα Εξαγοράς.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα όσα περιγράφονται από το news247:

-Εναρμόνιση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς (σήμερα η διάρκειά της είναι 9 μήνες) με τη διάρκεια της θητείας στο ναυτικό και την αεροπορία, που σήμερα είναι 12 μήνες.

-Επιλεκτική στράτευση στα 18 έτη, με κίνητρο τη μειωμένη θητεία για όσους υπηρετήσουν πριν τις σπουδές τους. Η πολιτεία θα επιλέγει τις σχολές για τις οποίες θα ισχύει η συγκεκριμένη δυνατότητα.

-Εθελοντική στράτευση των γυναικών. Εξετάζονται διάφορα μπόνους για όσες νέες επιλέξουν να στρατευτούν, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7- η παροχή “μπόνους” σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

-Σταδιακή πρόσληψη χιλίων περίπου οπλιτών, επί δέκα συνεχή έτη.

-Μείωση των στρατοπέδων. Σήμερα μόνο ο στρατός ξηράς διαθέτει 1596 στρατόπεδα. Μόνο ένας νεοσύλλεκτος να πάει σε καθένα από αυτά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, απαιτείται πάνω από τη μισή ΕΣΣΟ (από τους μισούς νέους, δηλαδή, που στρατεύονται σε κάθε “σειρά”).

-Ρύθμιση του θέματος των ανυπότακτων, που σήμερα ανέρχονται περίπου σε 47.000, οι 30.000 εκ των οποίων είναι στο εσωτερικό. Μεταξύ των λύσεων που συζητούνται είναι και αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν υπηρετούν τη θητεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες της προτάσεις το επόμενο διάστημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έχει δεσμευτεί κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του.

Προσέξτε όμως και μια λεπτομέρεια. 
Μπορεί ο δημοσιογράφος Σκούρτης να δημοσίευσε αυτό το σχέδιο και να έγινε το βασικό θέμα σε κανάλια-ραδιόφωνα-σάιτ για να το διαψεύσουν αργότερα οι ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου μέσω δήλωσης στο militaire...

Αλλά ήταν το militaire αυτό που πριν από λίγες μέρες δημοσίευε "Έγγραφο του ΥΕΘΑ προς Επιτελεία: “Αποσπάσεις τέλος, αύξηση εισακτέων στις σχολές”!

Αλήθεια, το έγγραφο αυτό πως έφτασε στο militaire.gr;;;

Μια ερώτηση κάνουμε...

Ας δούμε όμως τις βασικές του παραμέτρους:

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ “βασική προτεραιότητα για την επιτυχία πρέπει να αποτελέσει η καινοτομία και η δημιουργικότητα του προσωπικού μας, μέσω της αναζήτησης αποτελεσματικών και ανατρεπτικών λύσεων ξεφεύγοντας από τα συμβατικά πλαίσια του ορθολογισμού… Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να επιτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή τους, υπηρετώντας και προσφέροντας το ύψιστο αγαθό της Άμυνας, η ανάληψη στοχευμένων στρατηγικών δράσεων”.

Ποιες είναι οι στρατηγικές δράσεις κατά τον ΥΕΘΑ; Έχουμε και λέμε:

•Υποβολή πρότασης προς αύξηση εισακτέων στο σύνολο των στρατιωτικών σχολών “δεδομένης της δραστικής μείωσης των εισαχθέντων την τελευταία δεκαετία”. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν από το ΓΕΕΘΑ μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

•Αύξηση στελέχωσης-επάνδρωσης των μονάδων των ΕΔ,προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητά τους. Προτάσεις από το ΓΕΕΘΑ μέχρι 23 Σεπτεμβρίου.

•Άρση-παύση όλων των αποσπάσεων-διαθέσεων στελεχών σε Στρατηγεία, Αρχηγεία, Διοικήσεις Σχηματισμών, με σκοπό την αύξηση της μαχητικής ικανότητας των μονάδων των ΕΔ. Προτάσεις από όλα τα Γενικά Επιτελεία μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.
•Ελάττωση κατά 50% του προσωπικού των Επιτελείων και απόδοση του προσωπικού σε μονάδες. Προτάσεις απ΄ όλα τα Επιτελεία μέχρι 1η Νοεμβρίου.
•Μελέτη σχεδίαση μεταθέσεων τοποθετήσεων 2020. Προτάσεις απ΄ όλα τα Επιτελεία μέχρι 1η Νοεμβρίου.
•Σύσταση επιτροπής για πάταξη γραφειοκρατίας. Αυτό το αναλαμβάνουν ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ με καταληκτική ημερομηνία τη 13η Σεπτεμβρίου.
•Μελέτη δημιουργίας Εθνικού Φορέα Διαχείρισης του Κυβερνοχώρου. Προτάσεις από ΓΕΕΘΑ μέχρι 23 Σεπτεμβρίου.

•Δημιουργία Κέντρου Μελετών Ενόπλων Δυνάμεων . Προτάσεις από ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ μέχρι 1η Νοεμβρίου.
Στην παρακάτω ανακοίνωση μας αφού περιγράφαμε τις αλλαγές, τους λόγους και τις στοχεύσεις, καταθέταμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και δράσεων. diktiospartakos.blogspot.com

Αύξηση θητείας, Προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων, Αγορές όπλων και Ενίσχυση της ιδιωτικής Πολεμικής Βιομηχανίας.



Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Όλα τα μέτρα που προπαγανδίζονται είναι αποδείξεις της βαθύτερης συνέχειας της κυβερνητικής αστικής πολιτικής των μνημονιακών ετών, της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και της διακυβέρνησης ΝΔ, της συνέχειας του αστικού κράτους που στρέφεται εναντίον των εργαζομένων για να επιβάλλει την αστική κυριαρχία και κερδοφορία.
Κυρίως όμως είναι μια απόδειξη ότι δεν υπάρχουν "εθνικά δίκαια" και "εθνικοί στόχοι", αλλά υπάρχει κοινωνικός πόλεμος που βρίσκει την συνέχεια του στην Απειλή Διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 
Ενός Ελληνικού Στρατού που δεν εξυπηρετεί την "Άμυνα της χώρας και την εδαφική ακεραιότητα", αλλά περιπολεί με τα F16 του σε 4 Βαλκανικές χώρες, κυριαρχεί στη Βόρεια Μακεδονία, έχει δυνάμεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, ενώ τα πολεμικά πλοία περιπολούν σε Λιβύη, Λίβανο, Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τους ωκεανούς.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα προχωρήσει άμεσα σε μεγάλη καμπάνια για το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ των πολεμικών προετοιμασιών και στην Αντεπίθεση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας απέναντι στους σχεδιασμούς του αστικού κόσμου που μας θέλουν ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των διακρατικών συγκρούσεων.
 Απαιτείται λοιπόν η μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας μας για ένα Κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην αστική πολιτική, τους πολεμικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις, στον πόλεμο εναντίον των προσφύγων και τον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών.
Απαιτείται μια βαθύτερη ενότητα σωματείων και φοιτητικών συλλόγων (στα ΑΕΙ που καταργείται το άσυλο και μονιμοποιείται η παρουσία των πολεμικών βιομηχανιών, του ΝΑΤΟ και του Στρατού), κινήσεων πόλης και των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στον εθνικισμό και φασισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους Άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Ένα κίνημα με τις σημαίες του εργατικού διεθνισμού, αντικυβερνητικό και αντικαπιταλιστικό, που θα επιχειρεί να Μπλοκάρει την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και καπιταλιστική κερδοφορία  που απαιτεί φοβισμένο δούλο  τον κόσμο της εργασίας.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα πάρουμε πρωτοβουλία για την Αποτυχία της απόπειρας πρόσληψης νέων Μισθοφόρων.
Στεκόμαστε ενάντια σε όλα αυτά.
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο
Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα και Τουρκία
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com diktiosprartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου