Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Προκαλεί μόνο η Τουρκία (;) «Δεν μπορείς να φρουρείς το εθνικό σου συμφέρον αυτοπεριορισμένος στα σύνορα σου»

O τίτλος αυτός της ελληνικής καθεστωτικής αρθρογραφίας συνοδεύει την παρουσίαση των δηλώσεων κορυφαίων εκπροσώπων του Τουρκικού αστικού πολιτικού κατεστημένου.
Δηλώσεις που αποκαλύπτουν την φαιδρότητα όσων μιλούν για "άμυνα και υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας", για "διασφάλιση της Ασφάλειας και της Σταθερότητας"..., εθνικούς μύθους με τους οποίους αποκρύπτουν την Επιθετικότητα και την Επεκτατικότητα των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, του Μεγαλοιδεατισμού και του Νεο-Οθωμανισμού που ενίοτε παρουσιάζονται ως Προστάτες του Έθνους και της Θρησκείας, εντός και εκτός των συνόρων τους!
Διαβάζουμε λοιπόν:  
Προκαλεί η Τουρκία: «Δεν μπορείς να φρουρείς το εθνικό σου συμφέρον αυτοπεριορισμένος στα σύνορα σου»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε χθες Σάββατο ενάντια σε απόπειρες δημιουργίας μιας κατάστασης στη Λιβύη παρόμοιας με εκείνης στη σπαραζόμενη από εμφύλιο πόλεμο Συρία. «Θέλουν να μετατρέψουν (την κατάσταση στη) Λιβύη με (εκείνη) στη Συρία. Αν σήμερα η Λιβύη γίνει σαν τη Συρία, τότε η τροπή θα μεταφερθεί σε άλλες χώρες στην περιοχή», τόνισε ο Τσαβούσογλου σε μια συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Αντάλια.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψουμε η Λιβύη να διαιρεθεί και να διολισθήσει στο χάος και θα το κάνουμε», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πρόσφατου μνημονίου για τα θαλάσσια σύνορα που υπέγραψαν η Άγκυρα και η λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη. Στην ίδια συνάντηση, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του AKP, αναφέρθηκε στην πιθανή αποστολή Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη και τόνισε πως «δεν αναζητούμε πετρέλαιο στη Λιβύη. Θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα του φιλικού και αδερφικού λιβυκού λαού». Ενώ συμπλήρωσε πως «Δεν μπορείς να φρουρείς το εθνικό σου συμφέρον αυτοπεριορισμένος στα εθνικά σου σύνορα. Πρέπει να προστατεύεις τους φίλους και συμμάχους σου».


Τι κάνει ο Ελληνικός Στρατός στη Βόρεια Μακεδονία; Ότι ο Τουρκικός στη Λιβύη!
Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του AKP, ουσιαστικά περιγράφει τον σύγχρονο ιμπεριαλισμό των αστικών κρατών σε Ελλάδα και Τουρκία.
Οι δηλώσεις του δικαιολογούν τις επεμβάσεις του Τουρκικού Στρατού σε Συρία-Ιράκ, τον τρομοκρατικό πόλεμο που διεξάγουν στο όνομα της Αντι-τρομοκρατίας εναντίον των Κούρδων εντός και εκτός Τουρκίας, την πολιτική-οικονομική-στρατιωτική διείσδυση σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, την κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και των έλεγχο εμπορικών-ενεργειακών ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.
Οι δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού κάλλιστα θα μπορούσαν να περιγράψουν την συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στην βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Λιβύη το 2011 και σε όλες τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Ασία-Αφρική, στις πολεμικές εκπαιδεύσεις που εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενισχύουν τον ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας, στην "εξυπηρέτηση" συμμάχων όπως το Ισραήλ που στοχοποιεί Συρία-Λίβανο-Παλαιστίνη-Ιράν, στην διεκδίκηση ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών της περιοχής.
Είναι ένας πολεμικός ρόλος άρρηκτα δεμένος με τον πόλεμο εναντίον προσφύγων-μεταναστών και την αντιμετώπιση του κόσμου της εργασίας ως Ασύμμετρης Απειλής, που έχει ως παρανομαστή την καπιταλιστική ανάπτυξη και το ενεργειακό ζήτημα.
Επιλέγουμε να παρουσιάσουμε την ελληνική ιμπεριαλιστική απόπειρα στα Βαλκάνια και να εστιάσουμε στη  Βόρεια Μακεδονία. Αποκαλύπτοντας ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση της επιθετικότητας της ελληνικής άρχουσας τάξης, αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ που αφού εκμεταλλεύτηκε  το εθνικιστικό ντελίριο των ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, ήρθε να εφαρμόσει την συμφωνία των Πρεσπών με την μεγαλύτερη συνέπεια.   
Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα: Η αθόρυβη δράση της Αθήνας στη Βόρεια Μακεδονία

Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας από το «air policing» στο FIR Σκοπίων θα περάσουν όλες οι πολεμικές μοίρες ώστε να τυποποιηθεί η ιπτάμενη διαδικασία και οι συνομιλίες με τα ραντάρ, με τις εκεί υπηρεσίες

Την ώρα που σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας, τα τεκταινόμενα με τη Λιβύη, τις ομολογουμένως τεταμένες σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία και βέβαια τον συνεχιζόμενο διπλωματικό μαραθώνιο ο οποίος αφορά την αναχαίτιση των τουρκικών σχεδίων, το Επιτελείο δείχνει ότι δεν κοιτάζει μόνο στα της εξ ανατολών απειλής, αλλά 360 μοίρες γύρω από την Ελληνική επικράτεια, όπου αναδύονται υποχρεώσεις και προκλήσεις.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com μια από αυτές τις προκλήσεις για την οποία σήκωσε η Αθήνα το γάντι είναι και το «air policing» στο FIR Σκοπίων. Μια αποστολή για τις Ένοπλες Δυνάμεις που προέκυψε μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών και που η Ελλάδα μέσω αυτής αποκλείει οποιαδήποτε άλλη δύναμη να αστυνομεύει από αέρος στα βόρεια σύνορά μας. 

Η πρώτη αποστολή έγινε κατά την ημέρα που πέρασε. Όμως μπορεί τα φτερά της 337 Μοίρας, ν’ απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Λάρισας με αποστολή την εναέρια αστυνόμευση στο γειτονικό κράτος, έχουν προηγηθεί όμως μια σειρά και άλλων δράσεων, που μοναδικό σκοπό έχουν η Ελλάδα ν’ αποτελέσει τον κύριο «μέντορα» του γειτονικού στρατού.

Οι Έλληνες SOF στα Σκόπια από τον Οκτώβριο

Εκτός του air policing ένα από τα αιτήματα που είχε διατυπώσει η ομόλογος του Έλληνα υπουργού άμυνας ήταν ότι έπρεπε με ταχείς ρυθμούς να υπάρξει η απαραίτητη ώσμωση στον κρίσιμο τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων σε επίπεδο τυποποίησης ΝΑΤΟ.

Πριν από περίπου δυο μήνες στην Θεσσαλονίκη υπήρξε και η κοινή υπογραφή ανάμεσα στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των δυο χωρών για το πλαίσιο που θα περιλαμβάνει η εναέρια επιτήρηση και όχι μόνο. Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου πρότεινε μια σειρά δράσεων που θα είναι η αρχή των δυνάμεων της βόρειας γείτονος στον δρόμο προς το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ ως συμμαχία τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στις Ειδικές Επιχειρήσεις, όπου κι αν αυτές γίνονται και σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ακόμη και σε αστικό πεδίο στο οποίο οι ασκήσεις και τα σενάρια πολλαπλασιάζονται μέσα από διδάγματα ασύμμετρων απειλών.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τμήματα που πρόκειται ν’ αποτελέσουν τα μετέπειτα Ειδικών Επιχειρήσεων ξεκίνησαν από τα Σκόπια και βρέθηκαν στο Ελληνικό Στρατηγείο στο Κιλκίς NRDC-GR. Τα αντικείμενα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ήταν η χερσαία τυποποίηση ΝΑΤΟ.

Λίγες ημέρες αργότερα και αφού δόθηκε χρόνος στα συμμαχικά τμήματα να εξασκηθούν και μόνα τους στα όσα διδάχθηκαν στο Κιλκίς, Έλληνες επιτελείς από το ΓΕΕΘΑ, Αξιωματικοί Ειδικών Επιχειρήσεων συναντήθηκαν με τα στελέχη του γειτονικού επιτελείου στα Σκόπια αυτή τη φορά.

Στην ίδια συνάντηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη γειτονική πρωτεύουσα ταξίδεψαν και στελέχη από το «NSHQ» (NATO SPECIAL OPERATIONS HEADQUARTERS) που έχει έδρα τη Mons του Βελγίου, ανάμεσά τους και Έλληνας επιτελικός από τις Ειδικές Επιχειρήσεις.

Όμως το «χτίσιμο» των Commando στη γειτονική χώρα σε Νατοϊκά πρότυπα συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο με μια σειρά δράσεων και τη συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο να υπάρξει η ένταξη της χώρας στις διαδικασίες της Συμμαχίας. Ανώτατες πηγές εξηγούσαν ότι ακόμη και στην σύνταξη των εγχειριδίων που πρέπει να είναι σε Νατοϊκό πλαίσιο η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο για την σύμμαχη χώρα.

Υπάρχουν πολλά και σημαντικά βήματα ώστε να αγγίξει ο στρατός της γειτονικής χώρας το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ελεγχθεί για τα Νατοϊκά πρότυπα στα οποία εργάζεται, έλεγαν ανώτατα στελέχη Ειδικών Δυνάμεων που έχουν αναλάβει κι εκείνα ένα κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδιασμού της εκπαίδευσης κι έλαβαν μέρος στον κύκλο τριών σημείων τυποποίησης των ΕΔ της γείτονος, για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της.

Μάλιστα εντός του 2020 δεν αποκλείουν και μια κοινή διμερή άσκηση, εφόσον έχει εξεταστεί η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι βόρειοι γείτονές μας. Μια άσκηση προάγγελος περισσότερων κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από τις οποίες η Ελλάδα μέσω της συμμαχίας στέφεται γι’ άλλη μια φορά και παράγοντας "σταθερότητας" στην περιοχή των Βαλκανίων.
Η 337 Μοίρα «Φάντασμα» πάνω από τα Σκόπια
Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας από το «air policing» στο FIR Σκοπίων θα περάσουν όλες οι πολεμικές μοίρες ώστε να τυποποιηθεί η ιπτάμενη διαδικασία και οι συνομιλίες με τα ραντάρ, με τις εκεί υπηρεσίες.
Να θυμίσουμε επίσης δυο σημαντικά σημεία: το πρώτο ότι με την εναέρια αστυνόμευση από την Ελλάδα αποκλείστηκε το σενάριο της εναέριας επιτήρησης από την Άγκυρα, η οποία το είχε προτείνει στα Σκόπια και ήθελε να έχει μια δίοδο στα βόρεια νώτα της Ελλάδας.
Το δεύτερο σημείο είναι η επίσης η γειτονική Βουλγαρία- της οποίας την στάση σε σχέση με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία με το Τουρκό-Λιβυκό σύμφωνο, την είδαμε όλοι στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής -και που αυτή ζήτησε να συμμετάσχει στο air policing στο FIR Σκοπίων.


Η Βουλγαρία το ζήτησε σκεπτόμενη την απόκτηση των F-16 Viper όταν τα παραλάβει, δηλαδή σε κάποια χρόνια από σήμερα κι όταν αυτά ενταχθούν επιχειρησιακά στις τάξεις της Αεροπορίας της, συνεπώς ομιλεί για μια προοπτική το λιγότερο 5ετίας. Ωστόσο ακόμη και τότε θα πρέπει όχι μόνο να ερωτηθούν τα Σκόπια αλλά και η Αθήνα για αυτό το μελλοντικό ενδεχόμενο.Διαβάστε επίσης:
Τελικά, ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στα Σκόπια!!! Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα και επίσημα ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ   
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
  • ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
  • ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
  • ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών. 
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!  
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. 
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου